Integraal-helmen

Integraal-helmen zijn helmen voor motorfietsen en scooters die het gehele hoofd omsluiten. De bescherming is optimaal omdat het een omsloten constructie betreft zonder zwakke punten. Wanneer je op zoek bent naar een helm met een optimale bescherming tegen impact is dit het type dat je zoekt. Bekijk de collectie integraal-helmen op fastfuriousscooters.nl of lees verder voor extra informatie.
Artikel 1 tot 6 (van de 6).  Pagina:  1 

Integraalhelm Vito Lanza glans wit

 
59,95
Betaal 3x 20,48 via logo IN3 capayable
884 keer bekeken

Integraalhelm Vito Lanza glans zwart

 
59,95
Betaal 3x 20,48 via logo IN3 capayable
1096 keer bekeken

Intergraalhelm Tornado

 
59,95 49,95
Betaal 3x 17,07 via logo IN3 capayable
8874 keer bekeken

Intergraalhelm AMX Indianapolis

 
89,95 69,95
Betaal 3x 23,90 via logo IN3 capayable
4370 keer bekeken

Intergraalhelm Navarra dubbel vizier

 
119,95 99,95
Betaal 3x 34,15 via logo IN3 capayable
4980 keer bekeken

Intergraalhelm KIWI Raptor

 
229,95 189,95
Betaal 3x 64,90 via logo IN3 capayable
4217 keer bekeken
Artikel 1 tot 6 (van de 6).  Pagina:  1 

Is een integraal-helm geschikt voor jou?

Naast integraal-helmen zijn er ook systeem-helmen en jet-helmen. Hieronder kun je lezen hoe integraal-helmen zich verhouden tot de andere types:
 
  • Wat betreft draagcomfort zijn deze helmen comfortabel, maar je moet de helm wel in zijn geheel afzetten. Met name voor brildragende rijders kan het comfort wat minder zijn.
  • Wat betreft bescherming is er geen betere keuze dan een integraal-helm. Het hoofd wordt rondom beschermd op basis van een zeer schokbestendige constructie.
  • Door de omsloten constructie kan de de ventilatie wat minder zijn. Met name de wat duurdere modellen zijn voorzien van een optimale luchtdoorstroming. Bij langere ritten is dit zeker iets om rekening mee te houden.
  • Om je heen kijken is wat lastiger dan met een open model. Je moet dus goed op spiegels rijden of overweeg een camerasysteem voor op de motor of scooter.
  • De geluidsdemping is optimaal bij dit type helm, het is wel van belang om het omgevingsgeluid te blijven horen. Windruis is in principe minimaal.
 
Wanneer je optimaal veilig wilt rijden kies je voor een integraal-helm. Waarom zijn er dan toch andere helmen te koop, aangezien veiligheid voorop staat? Wanneer je vaak moet stoppen of moet communiceren zoals dit voor een bezorger van toepassing is, dan is het prettig wanneer het vizier opklapbaar is. Dan zou een systeem-helm een meer praktische keuze zijn. Dit geldt ook voor brildragers. Een bril opzetten door de kleine opening is mogelijk maar zeker niet ideaal. Wanneer je wat extra veiligheid wenst op een snorscooter is een complete integraal-helm misschien net iets teveel van het goede en kun je volstaan met een jet-helm.
 

Pasvorm

Een helm moet goed zitten. Te krap en de helm zal knellen, een helm die te ruim is kan verschuiven wat levensgevaarlijk is. Bekijk daarom de maattabel voor alle maten van XS tot XXXL. Voor kinderen zijn er speciale maten. Wanneer je vragen hebt over de juiste maat kun je contact opnemen met onze helpdesk.
 

Zijn motorhelmen en auto racehelmen hetzelfde?

Een helm voor een motorfiets of een scooter is identiek, daarbij zal de maximale snelheid en verkeerssituatie de voornaamste afweging zijn om voor een specifiek type te kiezen. Auto racehelmen zijn niet hetzelfde, en moeten aan andere voorwaarden voldoen. Zo zullen deze helmen brandwerend zijn, en vaak ook lichter van gewicht. Je kunt dus niet een motorhelm dragen tijdens autoracen of een racehelm voor auto’s op een motorfiets of scooter dragen.
 

Let op het keurmerk!

Er zijn internationaal andere standaarden op het gebied van veiligheid gesteld. De integraal-helmen die fastfuriousscooters.nl levert voldoen aan de Europese wetgeving, de 22.05 norm. Op het label staat de letter “E” met daarachter een getal die het productieland aangeeft. Er is geen onderscheid tussen een helm voor scooter of motorfiets, de keuze voor een duurder model is met name gekoppeld aan het gebruik. Let op zaken als luchtdoorstroming, een voering die los is te reinigen en uiteraard de maat. Een zwaardere integraal-helm is niet per definitie beter dan een lichte helm, dit is geheel afhankelijk van de gebruikte materialen en de constructie van het product.
 

Waarom een integraal-helm kopen?

Integraal-helmen werden bekend door de coureur Rodney Gould die gebruikt maakte van dit type helm. Door de hoge veiligheid en bescherming tegen alle weersomstandigheden zijn deze helmen snel populair geworden. Het is nu de standaard keuze tenzij er zwaarwegende redenen zijn om voor een ander type te kiezen.