Jet-helmen

Jet-helmen zijn helmen die geschikt zijn voor motorfietsen en scooters met een open voorzijde. Dit biedt minder bescherming dan andere types, omdat het deel bij de kin open is. Er zijn wel modellen met een opklapbaar vizier, dit is niet een standaard feature. Wanneer je meer bescherming wilt dan zonder helm op rijden, maar zo min mogelijk afgesloten wilt zijn van de omgeving is dit wellicht de helm voor jou. Bekijk alle jet-helmen van fastfuriousscooters.nl of lees meer over deze producten verder op deze pagina.
Artikel 1 tot 30 (van de 71).  Pagina:  1  2  3  Volgende  - Toon alles

Jethelm comfort wit bkr

 
84,46
747 keer bekeken

jethelm grijs lem multi

 
108,66
1024 keer bekeken

Jethelm Lem Sport zwart

 
89,30
801 keer bekeken
Artikel 1 tot 30 (van de 71).  Pagina:  1  2  3  Volgende  - Toon alles

Is een jet-helm geschikt voor jou?

Naast jet-helmen zijn er ook integraal-helmen en systeem-helmen. Hieronder bekijken we hoe jet-helmen presteren in vergelijking met de andere categorieën:
 
  • Dit is een fijne helm om te dragen omdat je nauwelijks voelt dat je een helm op je hoofd hebt. Wanneer je een bril draagt is een jet-helm prettig om te dragen, je bent wel gevoeliger voor wind, regen of insecten.
  • Dit soort helmen bieden de minste bescherming omdat ze open zijn bij de kin. Bij impact op het hoofd kan deze helm je leven redden, wanneer je voorover valt biedt een jet-helm weinig bescherming.
  • Ieder seizoen kent uitdagingen voor jet-helmen. Denk aan regen in de herfst, kou in de winter en insecten in de zomer. In lekker lenteweer scoort deze helm wel goed.
  • Het brede zicht is zeker een voordeel. Je bent je meer bewust van de omgeving, wat zeker in een drukke omgeving voordeel biedt. Daarom worden deze modellen vaak gedragen in drukke stadscentra.
  • Ventilatiekanalen zijn niet nodig omdat de wind langs je gezicht stroomt. Dit voorkomt ook condensatie van het scherm, een optioneel leverbare accessoire.
 
Wanneer je wel op een gemotoriseerde tweewieler wilt rijden, maar al een claustrofobisch gevoel krijgt wanneer je denkt aan het dragen van een helm, dan kan een jet-helm de oplossing bieden. Hoewel deze helmen goedgekeurd zijn voor alle wegen inclusief de snelweg, raden we voor dat gebruik toch liever een systeem-helm of integraal-helm aan. Op lagere snelheden met bijvoorbeeld een brom- of snorscooter ligt het meer voor de hand om een jet-helm te dragen. Het is doorgaans niet verplicht om een helm te dragen op een snorscooter, toch biedt het wel extra veiligheid. Zeker wanneer je op de openbare weg rijdt tussen auto’s in.
 

Pasvorm

Voor ieder helmtype geldt dat de pasvorm in orde moet zijn. Bij een te krappe helm kunnen ritten pijnlijk zijn en tot hoofdpijn leiden, bij een te ruime helm kan deze afvallen of verschuiven. Zorg met jet-helmen dat het riempje goed vastzit, anders kan deze bij impact van je hoofd vliegen. Wil je weten hoe je de juiste maat bepaalt? Kijk dan naar het maatschema.
 

Is een motorhelm hetzelfde als een auto racehelm?

Er bestaat geen onderscheid tussen een helm voor op een scooter of een motorfiets. De kenmerken kunnen per product afwijken, de toepassing is gelijk. Een auto racehelm wijkt wel af van deze norm. Die worden gemaakt met oog op comfort in de auto, ze zijn licht en brandwerend. Je kunt dus een scooterhelm niet als autohelm gebruiken of andersom.
 

Let op het keurmerk!

Per land kunnen de eisen voor helmen verschillen, binnen Europa zijn uniforme regels opgesteld. Uiteraard voldoen alle producten op fastfuriousscooters.nl aan deze regels en wetten. Je kunt een gekeurde helm in Europa herkennen aan een “E” etiket aan de binnenzijde met een cijfer die het land van herkomst aanduidt. Verder is het een kwestie van persoonlijke voorkeur en beoogde toepassing.
 

Waarom een jet-helm kopen?

Met name berijders van snorscooters die geen helmplicht hebben maar toch graag wat beter beschermd zijn raden we een jet-helm aan. Ze bieden die retro uitstraling die uitstekend past bij een Vespa scooter, een opklapbaar vizier is wel aan te bevelen voor optimaal rijcomfort.