lifan-scooter-logo

Lifan e-scooters

Wil je een Elektrische Lifan scooter kopen, ga dan direct door naar de modellen. Twijfel je misschien nog? Lees dan eens het onderstaande artikel door waardoor je meer te weten komt over dit merk.
Artikel 1 tot 1 (van de 1 artikelen).  Resultaat:  1 

Lifan E3 DeLuxe

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
2.599,00 1.999,95 of lease al vanaf 41,00 per maand
118340 keer bekeken
Artikel 1 tot 1 (van de 1 artikelen).  Resultaat:  1 

Groot Aziatisch merk

Lifan is een aziatisch merk welke zich voorheen vooral richtte op auto’s. Het merk bestaat al tientallen jaren maar is zich sinds 2018 ook bezig gaan houden met het vervaardigen van elektrische scooters. Deze trend zien we ook bij Peugeot en Honda want die maakt ook auto’s en scooters.
 
In Nederland is het merk vrij onbekend en hebben er nog maar weinig mensen van gehoord, maar daar komt binnenkort verandering in. De Lifan scooters zijn namelijk van een erg goede kwaliteit en er wordt veel gebruik gemaakt van merkonderdelen zoals een Bosch en Chilwee. De elektromotor is als voorbeeld van Bosch en de accu van Chilwee. Chilwee is een van de grootste accu producenten van Azië. In Europa zien we graag de Lifan scooters in het assortiment erbij komen omdat ze een zeer goede prijs/kwaliteitverhouding hebben. Je kunt dus veel elektrische scooter kopen voor weinig geld.
 
De afbeelding hieronder geeft je een indruk hoe Lifan auto’s eruit zien:
 
 
lifan-auto
 

Lifan modellen

Op dit moment is het aantal modellen van dit elektrische scootermerk nog redelijk beperkt, maar daar zal spoedig verandering in komen. Je kunt de elektrische Lifan E3 scooter kopen in een standaard model en een luxury uitvoering. Het verschil tussen de standaard en luxury is dat de luxury gasschokdempers heeft, een achterbrug die van aluminium is, en een remschijf heeft achter. Net dus wat steviger en luxer geveerd. De Lifan E3 is bij sommige beter bekend als de Lifan LF1200DT. Het rijden op deze e-scooter is verrassend leuk omdat hij vlot en bijzonder wendbaar is. De wegligging is top en je kunt veel kilometers maken op een accu.
 

Efficiënt elektrisch systeem

De motor en accu zijn van Bosch en Chilwee. Beide zeer grote producenten welke betrouwbare producten leveren. De motor zit in het achterwiel gebouwd en dat levert een aantal voordelen op. De energie van de motor wordt namelijk direct overgedragen waardoor er geen vermogensverlies is. Het elektrische systeem is daardoor efficiënter als die van de gemiddelde concurrent.
 

Slimme elektronica

De slimme elektronica zorgt er tevens voor dat de remenergie omgezet wordt in elektriciteit welke vervolgens weer de accu bijlaadt. Ook wordt de energie verdeeld en gemonitord zodat het energieverbruik minimaal blijft. Wanneer er wel vermogensvraag is, dan kun je daar razendsnel gebruik van maken. Kortom kun je snel optrekken bij het stoplicht en binnen enkele seconden op topsnelheid zijn. Er is namelijk een krachtige 1500 Watt Bosch motor aanwezig met een koppel van 115 Nm! Het grote voordeel van een elektromotor t.o.v. een brandstofmotor is dat het koppel ook bij lage toeren beschikbaar is. Een heuvel omhoog rijden met iemand achterop is bij de Lifan E3 ook geen enkel probleem.
 

Verschillende luxe opties

De Lifan E3 e-scooter zit slim in elkaar en over eigenlijk alles is wel goed nagedacht. Dat geldt ook voor de plek van de oplaadconnector en de standaard meegeleverde opties. Naast de standaard LED verlichting en LCD display die in verschillende kleuren veranderd kan worden, is er ook cruise control aanwezig op de e-scooter en een snelheidsbegrenzer. Net als bij de auto’s van tegenwoordig heeft de Lifan scooter ook een CAN bus systeem waarbij onderdelen op elektrisch niveau met elkaar communiceren. Bij de auto zou je via dit systeem bijvoorbeeld een melding krijgen wanneer er een lampje kapot is.
 

Accu met lange levensduur

Waar het elektrische scootermerk ook het verschil maakt is op het gebied van accu’s. De Lithium-ion accu is namelijk voorzien van een slim Batterij management systeem die realtime informatie doorgeeft aan het digitale dashboard zodat je precies weet hoe het met de capaciteit van de accu’s gesteld staat. De accu’s zijn tot 2000 keer op te laden vanwege de slimme technologie wat bij sommige concurrenten slechts 1000 keer is.
 
De standaard accu is goed voor 70km actieradius bij het brommodel. Upgraden van de accu is mogelijk zodat je een afstand van 100km kunt overbruggen. De standaard lithium accu heeft een capaciteit van 24Ah en de upgrade accu een capaciteit van 32Ah.
 

Lifan scooter kopen

Bij ons kun je deze prachtige Lifan scooter kopen, en wel in maar liefst 2 uitvoeringen. Je kunt kiezen uit het standaard model en de luxury uitvoering. Daarbij heb je tevens de keuze of je kiest voor de standaard accu of een grotere accu waar je nog meer kilometers mee kunt maken.
 

Leasen van een e-scooter

De Lifan LF1200DT (E3) is ook populair als het om scooter leasen gaat. Met leasen kun je het bedrag namelijk verspreiden over meerdere maanden waardoor de e-scooter nog betaalbaarder wordt. Ondernemers opgelet: Zakelijk leasen kan ook!