Schade Scooters

Voor schade scooters en scooter schadeherstel ben je bij Fastfurious aan het juiste adres. Wij repareren alle soorten schades, van Vespa uitdeuken tot scooter spuiten. Ook voor het vervangen van gebroken kappen of beschadigde onderdelen, of voor het rechtmaken van het frame of subframe kun je bij ons prima terecht. Geen schade is voor ons te groot, en wij hebben inmiddels alles al gezien en kunnen herstellen.

Bij een schade denken veel mensen als eerst aan een beschadiging aan de buitenkant van de brommer of scooter, maar ook motorschade lossen wij snel en vakkundig voor je op. Wil je brommer of scooter niet meer starten? Neem dan even contact met ons op.

Schadeherstel overlaten aan een gespecialiseerd bedrijf

Schadeherstel kun je het beste overlaten aan een gespecialiseerd bedrijf zoals die van ons. Wij weten namelijk precies hoe je brommer of scooter in elkaar zit en welke zwakke punten ook een klap gehad kunnen hebben. Indien er een verzekering is die kosten van schade moet vergoeden, dan kun je onze schadetaxatie probleemloos indienen en de kosten vergoed krijgen.

vepsa-scooter-laten-spuiten

Vespa laten spuiten (en schadeherstel)

Zitten er krassen op de kap of kappen van je Vespa scooter, of misschien wel een deuk? Bij ons ben je aan het juiste adres om je Vespa te laten spuiten. Een Vespa spuiten en/of uitdeuken doen wij regelmatig. Wij kunnen hem in de originele kleur spuiten, maar je zou eventueel ook kunnen kiezen voor een totaal andere kleur. Bij ons kun je een prijsopgave krijgen voor het spuiten van je Vespa of voor schadeherstel. De prijsopgaaf/offerte voor een Vespa scooter spuiten / schadereparatie kun je eventueel aan de verzekering geven wanneer je voor schade verzekerd bent, of de tegenpartij de schade moet betalen.

hoe-onstaat-scooter-lak-schade

Hoe ontstaat lakschade?

Lakschade aan je scooter kan veroorzaakt worden doordat je ergens langs of tegenaan bent gereden. Maar het kan ook zo zijn dat hij is omgevallen door de wind, of dat iemand zijn of haar brommer of scooter te dicht op die van jou heeft geparkeerd. Wanneer je scooter op de grond valt, door de wind of ongeval, dan raken kunststof kappen beschadigd en breken of scheuren dan meestal. Bij een Vespa scooter is dit van metaal, en dan ontstaan er deuken. Is de beschadiging dus wat dieper dan kun je de scooter spuiten door ons laten doen. Vespa uitdeuken en spuiten doen wij ook.

Oppervlakkige of diepe lak beschadiging

Bij een oppervlakkige lakschade heeft de lak (verflaag) nog steeds de originele kleur, maar ziet er vaak dan wat matter uit. In sommige gevallen kun je met een goede scratch remover de oppervlakkige lakbeschadiging camoufleren. Wanneer je de witte of grijze onderlaag ziet bij een kunststof kap, of bij Vespa het metaal ziet, dan betreft het een diepe lakbeschadiging. Vaak voel je ook duidelijk oneffenheden. Gelukkig kunnen wij iedere brommer of scooter spuiten en de schade herstellen zodat je er helemaal niets meer van terugziet. Lakschade Vespa herstellen doen wij op zeer regelmatige basis.

werkplaats-reparenen-schade-herstel

In onze werkplaats repareren wij veel schade Scooters

Schade scooters worden bij ons in de werkplaats behandeld. Wanneer wij de scooter binnen krijgen laten wij een van onze experts de brommer grondig checken. Wanneer we een duidelijk overzicht hebben van wat er allemaal aan de scooter mankeert, zullen we de scooter schade taxeren.

Vervolgens overleggen we met jou welke mogelijkheden er zijn en welke kosten dat met zich meebrengt. Vaak zijn er meerdere opties mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor originele onderdelen, maar ook voor imitatie. Imitatie is vaak een stuk goedkoper, maar in sommige gevallen moet je daarbij ook inleveren op kwaliteit. Wij zullen je eerlijk en transparant adviseren. Jij beslist hoe je de reparatie of herstelling laat uitvoeren, mits je akkoord gaat met de reparatie kosten natuurlijk.

Een ding om mee te nemen is, dat wanneer het schadebedrag boven de 500 euro komt, er een scooter schade expert bij komt kijken. Dit is vanwege het feit dat de verzekering deze grens zo bepaald heeft zodat er grondig gekeken wordt of het scooter schade taxeren proces goed en solide is verlopen. Indien dit gewoon het geval is en u dus recht heeft op vergoeding via uw verzekering zal alles kosteloos gerepareerd kunnen worden.

kosten-scooter-schade-herstel

Schade Vespa reparatie kosten

Een schade vespa is iets wat we bij ons in de werkplaats veel zien. Dit komt uiteraard niet vanwege het feit dat deze scooters het snelst scooter schades oplopen of omdat deze van mindere kwaliteit zijn, maar puur vanwege de populariteit en dat ze veel verkocht zijn. Lakschade Vespa herstellen en uitdeuken zijn veel voorkomende werkzaamheden.

De Vespa is een prominent pronkstuk geworden de afgelopen jaren in het straatbeeld. De twee dingen waarom mensen helemaal weg zijn van de Vespa scooters is door de moderne fashion uitstraling en kwaliteit.

Doordat zo veel mensen een vespa scooters hebben, heeft deze natuurlijk ook de meeste kans om regelmatig terug te zien in de werkplaats. Schade vespa verhelpen is bij ons geen probleem. Zoals in bovenstaand stuk is uiteengezet wordt voor de vespa de een scooter schade taxatie rapport opgesteld en wordt er met de klant overlegd hoe hij of zij verder wil gaan.

De scooters die wij het meest zien en waar het meest naar gevraagd wordt is schade vespas (schade ‘Vespa Sprint) en schade Vespa gts 300. Ook hier geldt weer dat wanneer wij op een bedrag uitkomen boven de 500 euro, dat er een schade expert wordt ingesteld om te komen kijken of de gehele taxatie naar behoren is verlopen. Vespa schade herstellen kan bij ons in de werkplaats gebeuren.

Wanneer de schade scooters reparatie klaar is zullen wij met u contact opnemen om te overleggen of u de vespa zelf komt ophalen bij onze werkplaats in Alphen aan de Rijn of dat u deze thuisbezorgd wilt hebben.

De prijs voor het thuis laten bezorgen van uw nieuwe vespa is €49.95 en zoals gebruikelijk valt dit bedrag niet onder de verzekering. Wanneer wij contact met u opnemen over de vespa schade, zullen wij met u proberen in te schatten hoe lang het zal duren voordat de schade scooters reparatie voltooid is en wanneer u de scooter weer in uw bezit zult hebben.

Scooter Schadeherstel

Voor scooter schadeherstel hebben wij een aantal specialisten in dienst welke als sinds jaar en dag weten hoe schade scooters, oude of nieuwe versie, gerepareerd moet worden. Het is voor jou dus een erg fijn gevoel om te weten dat je tweewieler en tegenwoordig ook driewieler in goede handen is en dat het herstellen naar behoren gebeurt. De scooter schadeherstel taken die er bij ons het meest worden uitgevoerd zijn:
 

  • (Vespa) scooter spuiten
  • plaatwerk uitdeuken
  • schuren en plamuren
  • scooter kappen vervangen
  • recht maken van metalen onderdelen
  • handgrepen en remhendels vervangen
  • spiegels vervangen

Na een scooter ongeluk zijn dit veelal de meest aanwezige schadeplekken. Per merk scooter hanteren we ook een aparte manier van repareren. Op deze manier wordt de tweewieler dus altijd naar de oorspronkelijke staat hersteld en zal hij weer als een zonnetje rijden.

Wanneer je met een half kapotte brommer over straat gaat rijden, heb je namelijk ook al snel de kans om aangehouden te worden door de politie. Uiteraard wilt je dit niet en het rondrijden met een kapotte of beschadigde scooter is iets wat geen enkele eigenaar graag wilt.

Beschermende Accessoires die schade beperken

Schade voorkomen aan je tweewieler is niet in alle gevallen mogelijk. Het is namelijk vaak het geval dat je hier niets aan kunt doen. Een mede weggebruiker kan een verkeerde beslissing maken of er komt iemand vanuit het niets de bocht om. In veel van deze gevallen is het dus domme pech, maar goed je zit nog wel met een beschadigde scooter. Natuurlijk is dit vervelend, maar hetgeen dat het allerbelangrijkste is, is je veiligheid.

We hebben het al vaak voorbij horen komen dat iemand zonder helm of handschoenen ten val was gekomen en hierbij behoorlijk gewond raakte. Wij raden dan ook altijd aan om niet te bezuinigen op uw helm of de handschoenen.

Ter bescherming van je scooter kun je kiezen voor een valbeugel of beschermbeugel. Deze beugel beperkt de schade wanneer de scooter ten val komt, en wanneer een andere tweewieler te dicht op die van jouw parkeert. Voor zowel Vespa als nagenoeg alle andere merken kun je bij ons een beschermbeugel kopen. Indien je schadeherstel werkzaamheden laat uitvoeren, dan kunnen wij deze bescherming meteen voor je monteren zodat je vervoersmiddel langer in topconditie blijft!

Nieuwe scooter kopen bij Fast en Furious scooters

Onze scootershop doet niet alleen maar aan reparaties en herstellingen van tweewielers, zowel elektrisch als op benzine, want bij ons kun je ook terecht voor een nieuw vervoersmiddel! Bij ons kun je een scooter kopen en leasen.

Leasen is kopen op afbetaling waarbij je dus niet over spaargeld hoeft te beschikken. Wij hebben 2 lease-constructies waar je gebruik van kunt maken. Dit zijn Santander en Spray.

Bij Spray weet je direct of je in aanmerking komt om te leasen. Leasen kan met Spray tot 36 maanden. Met Santander kost het iets meer tijd om je lease aanvraag te behandelen, maar het voordeel is dat je dan ook in 72 maanden, dus 72 termijnen kunt aflossen. Op die manier kun je voor een paar tientjes per maand al een gloednieuw vervoersmiddel kopen!

Heb je nog vragen over schadeherstel of over het kopen van een nieuwe tweewieler of driewieler? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze shop in Alphen aan de Rijn!

Contact formulier