Wat is een scootmobiel

Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen, speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben. Heb je lichamelijke klachten, of ben je invalide of minder valide, dan is een scootmobiel dé uitkomst. Zo kun je jezelf toch eenvoudig verplaatsen zonder dat je afhankelijk bent van andere mensen. Gomax scootmobielen kunnen wij zelfs naar wens aanpassen!
 • Verschillende scootmobielen

  Verschillende benamingen

  Een andere benaming voor scootmobiel is gehandicaptenvoertuig of elektrische driewieler of elektrische vierwieler. Je hoeft niet gediagnosticeerd te zijn om zo’n voertuig te besturen want iedereen mag er gebruik van maken! Een verzekering, instantie, of de gemeente raadplegen voor de aanschaf is niet nodig want bij ons kun je ze gewoon kopen, zelfs met een of meerdere aanpassingen!
   
  verschillen-tussen-scootmobielen
 • Scootmobiel regels

  Is er subsidieregeling voor scootmobielen?

  Niet iedereen weet dat je subsidie aan kunt vragen voor een scootmobiel of elektrische driewieler of vierwieler. De overheid heeft hiervoor 2 subsidiepotjes, namelijk het PGB en het WMO. Om in aanmerking te komen voor een PGB of WMO, kun je het beste contact opnemen met jouw gemeente. Bij sommige gemeenten kun je zelfs de aanvraag indienen via internet. Indien je een offerte nodig hebt, zodat de gemeente haar bijdrage doet, dan kun je het beste even contact met ons opnemen.
   

  Rijden op het voetpad en fietspad

  Met een scootmobiel mag je op het voetpad rijden wanneer je niet sneller rijdt dan 6 kilometer per uur. Ook mag je op het fietspad rijden, en wanneer het fietspad zich op de rijbaan bevindt, dan mag je ook daar rijden.
   

  Heb je een rijbewijs nodig

  In tegenstelling tot een brommer of scooter, heb je voor scootmobielen geen rijbewijs nodig en zijn er dus ook geen rijlessen vereist. De besturing is heel eenvoudig want omdat er 3 of 4 wielen aanwezig zijn hoef je geen voet aan de grond te zetten om te voorkomen dat je omvalt. Je kunt gewoon rustig plaatsnemen en gas geven om vooruit te komen. Achteruit rijden is ook geen enkel probleem. Zo kun je dus eenvoudig keren en steken om op de plek te komen waar je naartoe wilt
   
  scootmobiel-aangepast-bestellen-online

  Hoe zit het met de verzekering

  Een scootmobiel hoeft alleen WA verzekerd te zijn. De verzekering is goedkoper dan die van een snorfiets of bromfiets. De verzekering kun je ook via ons regelen. Wij bieden al het gemak onder één dak!
   

  Mag je een winkel binnen?

  Ja, met een scootmobiel / gehandicaptenvoertuig mag je ook een winkel binnen rijden, zolang hij elektrisch is. Uiteraard moet de winkel hier ook op aangepast zijn en moeten de toegangspoortjes breed genoeg zijn om er doorheen te kunnen. Scootmobielen hebben vaak geringe afmetingen waardoor dit geen meestal probleem is.
   
  scootmobiel-leasen.
   

  Elektrisch rijden

  Scootmobielen zijn volledig elektrisch. Zodoende kun je ze ook indoor, dus in een winkel gebruiken, en opladen doe je simpelweg via het stopcontact. De lader is standaard inbegrepen bij de aanschaf. Scootmobielen zijn voorzien van sterke elektromotoren zodat je ook een helling omhoog kunt.
   

  Rijbereik (actieradius)

  Het rijbereik, welke ook wel actieradius genoemd, is per model verschillend. Gemiddeld kun je zo’n 50 kilometer rijden op een volle accu, maar wij hebben ook modellen die tot wel 200 kilometer halen! De oplaadtijd verschilt per model en type accu, en varieert tussen de 4 en 8 uur.
   

  Keuze uit verschillende accu’s (lood-gel-lithium)

  Tegenwoordig zijn er verschillende accu technologieën op de markt waaruit je kunt kiezen. Sommige drie- of vierwielers hebben een accupakket welke niet te veranderen of te upgraden valt, en andere modellen hebben weer een zeer riante keuze aan upgrades..
   
  Er zijn lood accu’s, lood/gel accu’s, gel accu’s, en lithium accu’s. De lood accu’s zijn het goedkoopst, en zwaar. Daarnaast nemen ze veel ruimte in. Wanneer er een loodaccu aanwezig is, dan is de totaalprijs van de scootmobiel vaak zeer laag. Loodaccu’s kunnen tot 500 keer opgeladen worden.
   
  Gel accu’s zijn een stapje duurder, en vaak iets minder zwaar dan lood accu’s. Ze zijn iets duurder, en gaan over het algemeen ook wat langer mee. Gel accu’s kunnen beter tegen ontladen en kou.
   
  De lood/gel accu is een combinatie van lood en gel, en daarbij profiteer je van meer voordelen.
   
  De lithium accu is licht van gewicht, kleiner qua afmeting, en kan tot 2000 keer opgeladen worden. Als we puur en alleen naar de afmeting kijken, dan bevat een lithium accu ook meer capaciteit (ampère/Wh). Lithium kan bovendien sneller worden opgeladen dan een lood- of gel accu.
   

  Wat is de maximum snelheid

  Veel scootmobielen van scootmobiel fabrikanten zijn niet gemaakt voor hoge snelheden. 12 kilometer per uur is redelijk gemiddeld. Een Sterling, Invacare of Strider gaan dus niet veel sneller dan dat. De modellen die wij verkopen kunnen echter wel een stuk sneller. Denk aan 20 tot 25 kilometer per uur! Dit betekent dat je grote afstanden in korte tijd kunt afleggen en dat je minder beperkt bent dan met traditionele invalidenvoertuigen.
   

  Scootmobiel modellen

  Op dit moment kun je bij ons een aantal scootmobielen kopen waaronder de Scooty, de BTC Tres, de BTC Tri e-Cruise, de IVA e1000, de IVA z1000, de IVA S500 (4 wiel scootmobiel), de Gomax LX, de Gomax Fast, en de Gomax Pride. Al onze elektrische invalide scooters beschikken over 3 wielen en zijn uiterst stabiel. Ze hebben een zeer comfortabele stoel (m.u.v. de Gomax Pride) waar je heerlijk op kunt zitten, en zien ze er bovendien prachtig uit!
 • Scootmobielen op maat

  Gomax is volledig aan te passen aan een beperking

  Onze Gomax scootmobielen zijn op zeer veel vlakken aan te passen zodat je ondanks bepaalde beperkingen toch prettig gebruik kunt maken van een scootmobiel. Bij Gomax kun je namelijk ook kiezen voor een draaibare stoel om vanaf de zijkant in te stappen, of kiezen voor een voet gaspedaal, duim gaspedaal, voet rempedaal, en nog veel meer! Klik maar eens een Gomax scootmobiel aan om alle mogelijkheden te bekijken.
   
  Bij ons kun je 3 verschillende Gomax scootmobielen kopen.
  • Gomax LX, 3 wielen, 45km per uur op benzine. Helm dragen niet nodig.
  • Gomax Fast, 3 wielen, volledig elektrisch en kan tot 25km per uur rijden
  • Gomax Pride, 3 wielen, volledig elektrisch en kan tot 25km per uur rijden
   
  De Gomax Fast en de Gomax Pride zijn bovendien uit te rusten met een accu pakket waarmee je tot 200 echte kilometers kunt halen!
 • Kopen of leasen?

  Scootmobiel kopen

  scootmobiel-kopen
  Een scootmobiel kopen kan voor minder geld dan je denkt. Voor minder dan 2000 euro heb je al keuze uit meerdere modellen. Bovendien kun je hem nog aankleden met verschillende extra opties waaronder een USB aansluiting of windscherm. Met een USB aansluiting kun je een navigatie systeem (tomtom) gebruiken, of gewoon je telefoon onderweg mee opladen! LED verlichting is ook mogelijk wanneer dit geen standaard optie is.
   
  Met de IN3 betaalmethode kun je bovendien in 3 termijnen betalen, zonder dat je te maken krijgt met een BKR check of rente. De 3 termijnen bestaan uit een 1e termijn die je meteen voldoet tijdens het afrekenen, een 2de termijn welke je binnen 30 dagen voldoet, en een 3de termijn welke je binnen 60 dagen voldoet. Wanneer je het aankoopbedrag nog niet volledig op de bank hebt staan, maar wel uitzicht hebt op een tegemoetkoming of salaris, dan kun je nu al je scootmobiel kopen, en de rest op een later moment betalen. Scootmobielen en elektrische driewielers of vierwielers kun je met IN3 betalen tot een bedrag van 4000,- euro.
   

  Scootmobiel leasen

  Een scootmobiel leasen kan ook! Leasen is een ander woord voor kopen op afbetaling, en ook dat kun je online eenvoudig bij ons regelen. Afbetalen geeft je het voordeel dat je niet in een keer veel geld hoeft neer te leggen, en vaak dus ook sneller kunt genieten van je aankoop. Je bent direct de eigenaar en het voertuig hoeft dus niet na een bepaalde periode weer terug. Afbetalen kan in 12, 24, 36, 48, 60 en 72 maanden. Zodoende bepaal je zelf eenvoudig in hoeveel tijd je de scootmobiel wilt aflossen en wat je per maand kwijt bent. Alle extra opties en accessoires kun je ook in de lease onderbrengen. Thuisbezorgen is natuurlijk geen enkel probleem!
   
  De betaalmethode Spray kom je ook tijdens het afrekenen tegen. Spray heeft als voordeel dat je binnen 1 minuut online kunt checken of je hiervoor in aanmerking komt (kredietwaardig bent). Met Spray kun je betalen tot een bedrag van 4999,- euro.