Scootmobiel kopen: Wat is een scootmobiel?

Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen, speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben. Heb je lichamelijke klachten, of ben je invalide of minder valide, dan is een scootmobiel dé uitkomst. Zo kun je jezelf toch eenvoudig verplaatsen zonder dat je afhankelijk bent van andere mensen. Nipponia scootmobielen kunnen wij zelfs naar wens aanpassen! Een scootmobiel kopen doe je goedkoop in onze fysieke of online winkel.

 • Verschillende scootmobielen

  Verschillende benamingen

  Een andere benaming voor scootmobiel is gehandicaptenvoertuig of elektrische driewieler of elektrische vierwieler. Je hoeft niet gediagnosticeerd te zijn om zo’n voertuig te besturen want iedereen mag er gebruik van maken! Een verzekering, instantie, of de gemeente raadplegen voor de aanschaf is niet nodig want bij ons kun je ze gewoon kopen, zelfs met een of meerdere aanpassingen!

  verschillen-tussen-scootmobielen

 • Scootmobiel regels

  Is er subsidieregeling voor scootmobielen?

  Niet iedereen weet dat je subsidie aan kunt vragen voor een scootmobiel of elektrische driewieler of vierwieler. De overheid heeft hiervoor 2 subsidiepotjes, namelijk het PGB en het WMO. Om in aanmerking te komen voor een PGB of WMO, kun je het beste contact opnemen met jouw gemeente. Bij sommige gemeenten kun je zelfs de aanvraag indienen via internet. Indien je een offerte nodig hebt, zodat de gemeente haar bijdrage doet, dan kun je het beste even contact met ons opnemen.

  Rijden op het voetpad en fietspad

  Met een scootmobiel mag je op het voetpad rijden wanneer je niet sneller rijdt dan 6 kilometer per uur. Ook mag je op het fietspad rijden, en wanneer het fietspad zich op de rijbaan bevindt, dan mag je ook daar rijden.

  Heb je een rijbewijs nodig

  In tegenstelling tot een brommer of scooter, heb je voor scootmobielen geen rijbewijs nodig en zijn er dus ook geen rijlessen vereist. De besturing is heel eenvoudig want omdat er 3 of 4 wielen aanwezig zijn hoef je geen voet aan de grond te zetten om te voorkomen dat je omvalt. Je kunt gewoon rustig plaatsnemen en gas geven om vooruit te komen. Achteruit rijden is ook geen enkel probleem. Zo kun je dus eenvoudig keren en steken om op de plek te komen waar je naartoe wilt. Wel is er een minimum leeftijd voor scootmobielen die sneller kunnen rijden dan 10km per uur, en die ligt op 16 jaar.

  scootmobiel-aangepast-bestellen-online

  Hoe zit het met de verzekering

  Een scootmobiel hoeft alleen WA verzekerd te zijn. De verzekering is goedkoper dan die van een snorfiets of bromfiets. De verzekering kun je ook via ons regelen. Wij bieden al het gemak onder één dak!

  Mag je een winkel binnen?

  Ja, met een scootmobiel / gehandicaptenvoertuig mag je ook een winkel binnen rijden, zolang hij elektrisch is. Uiteraard moet de winkel hier ook op aangepast zijn en moeten de toegangspoortjes breed genoeg zijn om er doorheen te kunnen. Scootmobielen hebben vaak geringe afmetingen waardoor dit geen meestal probleem is.

  scootmobiel-leasen.

  Keuze uit verschillende accu’s (lood-gel-lithium)

  Tegenwoordig zijn er verschillende accu technologieën op de markt waaruit je kunt kiezen. Sommige drie- of vierwielers hebben een accupakket welke niet te veranderen of te upgraden valt, en andere modellen hebben weer een zeer riante keuze aan upgrades..

  Er zijn lood accu’s, lood/gel accu’s, gel accu’s, en lithium accu’s. De lood accu’s zijn het goedkoopst, en zwaar. Daarnaast nemen ze veel ruimte in. Wanneer er een loodaccu aanwezig is, dan is de totaalprijs van de scootmobiel vaak zeer laag. Loodaccu’s kunnen tot 500 keer opgeladen worden.

  Gel accu’s zijn een stapje duurder, en vaak iets minder zwaar dan lood accu’s. Ze zijn iets duurder, en gaan over het algemeen ook wat langer mee. Gel accu’s kunnen beter tegen ontladen en kou.

  De lood/gel accu is een combinatie van lood en gel, en daarbij profiteer je van meer voordelen.

  De lithium accu is licht van gewicht, kleiner qua afmeting, en kan tot 2000 keer opgeladen worden. Als we puur en alleen naar de afmeting kijken, dan bevat een lithium accu ook meer capaciteit (ampère/Wh). Lithium kan bovendien sneller worden opgeladen dan een lood- of gel accu.

  Wat is de maximum snelheid

  Veel scootmobielen van scootmobiel fabrikanten zijn niet gemaakt voor hoge snelheden. 12 kilometer per uur is redelijk gemiddeld. Een Sterling, Invacare of Strider gaan dus niet veel sneller dan dat. De modellen die wij verkopen kunnen echter wel een stuk sneller. Denk aan 20 tot 25 kilometer per uur! Dit betekent dat je grote afstanden in korte tijd kunt afleggen en dat je minder beperkt bent dan met traditionele invalidenvoertuigen.

  Scootmobiel modellen

  Op dit moment kun je bij ons een aantal scootmobielen kopen waaronder de Scooty, de BTC Tres, de BTC Tri e-Cruise, de IVA e1000, de IVA z1000, de IVA a1000 (meest luxe model), de Gomax LX, de Nipponia 2Fast (volledig aanpasbaar), de Nipponia Pride, en de Gomax Trimo.

  Sinds kort hebben wij ook de modellen van het merk Move in ons assortiment zitten. Dit zijn de Move Vigorous T408-1, Move Vigorous T408-3, Move V28, Move Vigorous 1500 InnerCity II (gesloten voertuig), Move Vigorous T412, Move Vigorous T415, Move Vigorous FJ-S600s (met dak), en de vierwielers Drive Mobil NL500 Supreme, Move Mini-on en FJ-S600.

  Al onze elektrische invalide scooters beschikken over 3 wielen of 4 wielen, en zijn uiterst stabiel. Ze hebben een zeer comfortabele stoel waar je heerlijk langdurig op kunt zitten, en zien ze er bovendien prachtig uit!

 • Scootmobielen op maat

  Nipponia is volledig aan te passen aan een beperking

  Onze Nipponia scootmobielen zijn op zeer veel vlakken aan te passen zodat je ondanks bepaalde beperkingen toch prettig gebruik kunt maken van een scootmobiel, zelfs tegen zeer aantrekkelijke prijzen! Bij Nipponia kun je namelijk ook kiezen voor een draaibare stoel om vanaf de zijkant in te stappen, of kiezen voor een voet gaspedaal, duim gaspedaal, voet rempedaal, en nog veel meer! Klik maar eens een Nipponia scootmobiel aan om alle mogelijkheden te bekijken.

  Bij ons kun je 4 verschillende Nipponia scootmobielen kopen.

  De Nipponia 2Fast, de Fast One, Fast One DUO en de Nipponia Pride zijn bovendien uit te rusten met een extra accu pakket waarmee je tot 200 echte kilometers kunt halen! Per model kan het maximale actieradius verschillen. Bekijk ze daarom allemaal.

  Nipponia Fast One DUO - voor 2 personen!

  De Nipponia Fast One DUO is qua specificaties en mogelijkheden gelijk aan de Fast One (eenpersoons). De DUO is een tweepersoons scootmobiel met 2 aparte stoelen. Dat betekent dat je met 2 personen tegelijkertijd kunt rijden, net als bij een tandem (fiets). De persoon achterop hoeft niets te doen, behalve genieten van de omgeving. Ook de Fast One DUO is uitbreidbaar met allerlei opties en upgrades, net als de normale Fast One.

  For Motion On Four - snelste 4-wiel scootmobiel

  De For Motion On Four is een vierwiel scootmobiel die alle verwachtingen overtreft. Normaal zijn vierwielers niet zo snel als de driewielers. De driewielers die wij in onze scootmobiel winkel zitten kunnen ongeveer 20 tot 25 kilometer per uur, en de vierwielers 15 tot 20 kilometer per uur. De For Motion On Four haalt echter bijna de 25 km p/u en dat is voor een 4-wiel scootmobiel uniek. Maar er is nog meer bijzonder aan dit model, naast het feit dat hij behoorlijk aanpasbaar is. Vierwielers hebben een grotere draaicirkel dan driewielers, waardoor ze minder geschikt zijn voor binnen in de supermarkt. De For Motion On Four scootmobiel heeft een totaal andere constructie waardoor de draaicirkel bijzonder klein is voor een vierwieler, en zelfs vergelijkbaar is met de driewielers.

 • Kopen, leasen of IN3?

  Scootmobiel kopen

  scootmobiel-kopen

  Een scootmobiel kopen kan voor minder geld dan je denkt in onze scootmobiel winkel. De scootmobiel prijzen in onze winkel zijn doorgaans een stuk lager dan bij andere winkels. Voor minder dan 2000 euro heb je al ruime keuze uit meerdere modellen. Bovendien kun je hem nog aankleden met verschillende extra opties waaronder een USB aansluiting of windscherm. Met een USB aansluiting kun je een navigatiesysteem (tomtom) gebruiken, of gewoon je telefoon onderweg mee opladen! LED verlichting is ook mogelijk wanneer dit geen standaard optie is.

  Met de IN3 betaalmethode kun je bovendien in 3 termijnen betalen in onze online scootmobielwinkel, zonder dat je te maken krijgt met een BKR check of rente. De 3 termijnen bestaan uit een 1e termijn die je meteen voldoet tijdens het afrekenen, een 2de termijn welke je binnen 30 dagen voldoet, en een 3de termijn welke je binnen 60 dagen voldoet. Wanneer je het aankoopbedrag nog niet volledig op de bank hebt staan, maar wel uitzicht hebt op een tegemoetkoming of salaris, dan kun je nu al je in onze online winkel tegen lage prijzen een scootmobiel kopen, en de rest op een later moment betalen. Scootmobielen en elektrische driewielers of vierwielers kun je met IN3 betalen tot een bedrag van 4000,- euro.

  Scootmobiel leasen

  Een scootmobiel leasen kan ook! Leasen is een ander woord voor kopen op afbetaling, en ook dat kun je eenvoudig in onze online scootmobielen winkel bij ons regelen. Afbetalen geeft je het voordeel dat je niet in een keer veel geld hoeft neer te leggen, en vaak dus ook sneller kunt genieten van je aankoop. Je bent direct de eigenaar en het voertuig hoeft dus niet na een bepaalde periode weer terug. Afbetalen kan in 12, 18, 24, 36, 48, 60 en 72 maanden. Zodoende bepaal je zelf eenvoudig in hoeveel tijd je de scootmobiel wilt aflossen en wat je per maand kwijt bent. Alle extra opties en accessoires kun je ook in de lease onderbrengen. Zo kun je ook naar vervoersmiddelen kijken met hogere prijzen die soms meer te bieden hebben, of meer opties hebben. De maandelijkse kosten stijgen soms minimaal. Thuisbezorgen is natuurlijk geen enkel probleem!

  De betaalmethode Spray kom je ook tijdens het afrekenen tegen. Spray heeft als voordeel dat je binnen 1 minuut online kunt checken of je hiervoor in aanmerking komt (kredietwaardig bent). Met Spray kun je betalen tot een bedrag van 4999,- euro.

  De betaalmethode Spray kom je ook tijdens het afrekenen tegen. Spray heeft als voordeel dat je binnen 1 minuut online kunt checken of je hiervoor in aanmerking komt (kredietwaardig bent). Met Spray kun je betalen tot een bedrag van 4999,- euro.

  Scootmobielwinkel in:

 • Scootmobiel verzekering

  Scootmobiel verzekering

  Wie een scootmobiel koopt, moet ook zijn of haar scootmobiel verzekeren. In Nederland is de WA verzekering verplicht. De WA verzekering dekt de schade die jij veroorzaakt. Je eigen schade is bij een WA verzekering niet mee verzekerd, maar daar zijn ook opties voor. Welke scootmobiel verzekering het beste is en het beste bij je past lees je hier!

  Standaard WA verzekering

  De standaard WA verzekering is een verplichte verzekering, die schade dekt welke is veroorzaakt bij een ander. Stel dat je met je scootmobiel iets te dicht langs een auto rijdt, en de auto bekrast, dan vergoed de verzekering de veroorzaakte schade. Maar de schade die je eigen driewieler of vierwieler oploopt wordt bij de WA verzekering niet gedekt. Wil je dit wel, dan moet je een een aanvullende scootmobiel verzekering afsluiten. Meestal kom je dan op een All risk uit.

  Aanvullende scootmobiel verzekering

  De aanvullende scootmobiel verzekering keert meer uit dan alleen schade aan derden. Hierbij kan de schade aan jouw voertuig, ook al is dit jouw eigen schuld, vergoed worden. Deze dekking wordt ook vaak ‘all risk’ genoemd. De aanvullende scootmobiel verzekering kan nog meer dekken! Zo kun je hulp krijgen van de rechtsbijstand, maar ook letselschade indekken.

  Wat kost een scootmobiel verzekering eigenlijk?

  De verzekeringskosten van een scootmobiel hangen af van de nieuwprijs (catalogusprijs).

  Als voorbeeld nemen we de scooty scootmobiel met een prijs van rond de 1300 euro.

  • alleen WA = 22,85 Euro per maand
  • All risk = 49,28 Euro per maand

  De kosten voor de Nipponia 2Fast, een volledig aanpasbaar scootmobiel, komen op het volgende neer:

  • alleen WA = 22,85 Euro per maand
  • All risk = 63,52 Euro per maand

  De prijzen zijn berekend op basis van de kosten die de ANWB hanteert.

  Pechhulp voor scootmobielen

  Je kunt altijd te maken krijgen met pech. Bijvoorbeeld dat je band onderweg lek raakt. Heel vervelend want daarmee kun je eigenlijk niet doorrijden. Voor dit soort gevallen is er een pechhulp verlening, de wegenwacht. De ANWB heeft daar een perfecte oplossing voor, die tevens goed betaalbaar is. De prijs voor de pechhulp voor een scootmobiel ligt rond de 55,- euro per jaar.