Wat is een scootmobiel

Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen, speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn of beperkingen hebben. Heb je lichamelijke klachten, of ben je invalide of minder valide, dan is een scootmobiel dé uitkomst. Zo kun je jezelf toch eenvoudig verplaatsen zonder dat je afhankelijk bent van andere mensen. Gomax scootmobielen kunnen wij zelfs naar wens aanpassen!

 • Verschillende scootmobielen

  Verschillende benamingen

  Een andere benaming voor scootmobiel is gehandicaptenvoertuig of elektrische driewieler of elektrische vierwieler. Je hoeft niet gediagnosticeerd te zijn om zo’n voertuig te besturen want iedereen mag er gebruik van maken! Een verzekering, instantie, of de gemeente raadplegen voor de aanschaf is niet nodig want bij ons kun je ze gewoon kopen, zelfs met een of meerdere aanpassingen!
   
  verschillen-tussen-scootmobielen
 • Scootmobiel regels

  Rijden op het voetpad en fietspad

  Met een scootmobiel mag je op het voetpad rijden wanneer je niet sneller rijdt dan 6 kilometer per uur. Ook mag je op het fietspad rijden, en wanneer het fietspad zich op de rijbaan bevindt, dan mag je ook daar rijden.
   

  Heb je een rijbewijs nodig

  In tegenstelling tot een brommer of scooter, heb je voor scootmobielen geen rijbewijs nodig en zijn er dus ook geen rijlessen vereist. De besturing is heel eenvoudig want omdat er 3 of 4 wielen aanwezig zijn hoef je geen voet aan de grond te zetten om te voorkomen dat je omvalt. Je kunt gewoon rustig plaatsnemen en gas geven om vooruit te komen. Achteruit rijden is ook geen enkel probleem. Zo kun je dus eenvoudig keren en steken om op de plek te komen waar je naartoe wilt.
   
  scootmobiel-aangepast-bestellen-online

  Hoe zit het met de verzekering

  Een scootmobiel hoeft alleen WA verzekerd te zijn. De verzekering is goedkoper dan die van een snorfiets of bromfiets. De verzekering kun je ook via ons regelen. Wij bieden al het gemak onder één dak!
   

  Mag je een winkel binnen?

  Ja, met een scootmobiel / gehandicaptenvoertuig mag je ook een winkel binnen rijden, zolang hij elektrisch is. Uiteraard moet de winkel hier ook op aangepast zijn en moeten de toegangspoortjes breed genoeg zijn om er doorheen te kunnen. Scootmobielen hebben vaak geringe afmetingen waardoor dit geen meestal probleem is.
   
  scootmobiel-leasen.
   

  Elektrisch rijden

  Scootmobielen zijn volledig elektrisch. Zodoende kun je ze ook indoor, dus in een winkel gebruiken, en opladen doe je simpelweg via het stopcontact. De lader is standaard inbegrepen bij de aanschaf. Scootmobielen zijn voorzien van sterke elektromotoren zodat je ook een helling omhoog kunt.
   

  Rijbereik (actieradius)

  Het rijbereik, ook wel actieradius genoemd, is per model verschillend. Gemiddeld kun je zo’n 50 kilometer rijden op een volle accu. Opladen duurt gemiddeld 6 uur.
   

  Wat is de maximum snelheid

  Veel scootmobielen van scootmobiel fabrikanten zijn niet gemaakt voor hoge snelheden. 12 kilometer per uur is redelijk gemiddeld. Een Sterling, Invacare of Strider gaan dus niet veel sneller dan dat. De modellen die wij verkopen kunnen echter wel een stuk sneller. Denk aan 20 tot 25 kilometer per uur! Dit betekent dat je grote afstanden in korte tijd kunt afleggen en dat je minder beperkt bent dan met traditionele invalidenvoertuigen.
   

  Scootmobiel modellen

  Op dit moment kun je bij ons een aantal scootmobielen kopen waaronder de BTC Tres, de BTC Tri e-Cruise, de IVA e1000, de Gomax LX, de Gomax Fast, en de Gomax Pride. Al onze elektrische invalide scooters beschikken over 3 wielen en zijn uiterst stabiel. Ze hebben een zeer comfortabele stoel (m.u.v. de Gomax Pride) waar je heerlijk op kunt zitten, en zien ze er bovendien prachtig uit!
 • Scootmobielen op maat

  Gomax is volledig aan te passen vanwege een beperking

  Onze Gomax scootmobielen zijn op zeer veel vlakken aan te passen zodat je ondanks bepaalde beperkingen toch prettig gebruik kunt maken van een scootmobiel. Bij Gomax kun je namelijk ook kiezen voor een draaibare stoel om vanaf de zijkant in te stappen, of kiezen voor een voet gaspedaal, duim gaspedaal, voet rempedaal, en nog veel meer! Klik maar eens een Gomax scootmobiel aan om alle mogelijkheden te bekijken.
   
  Bij ons kun je 3 verschillende Gomax scootmobielen kopen.
  • Gomax LX, 3 wielen, 45km per uur op benzine. Helm dragen niet nodig.
  • Gomax Fast, 3 wielen, volledig elektrisch en kan tot 25km per uur rijden
  • Gomax Pride, 3 wielen, volledig elektrisch en kan tot 25km per uur rijden
 • Kopen of leasen?

  Scootmobiel kopen

  scootmobiel-kopenEen scootmobiel kopen kan voor minder geld dan je denkt. Voor minder dan 2000 euro heb je al een prachtig exemplaar. Bovendien kun je hem nog aankleden met verschillende extra opties waaronder een USB aansluiting of windscherm. Met een USB aansluiting kun je een navigatie systeem (tomtom) gebruiken, of gewoon je telefoon onderweg mee opladen! LED verlichting is ook mogelijk.
   

  Scootmobiel leasen

  Een scootmobiel leasen kan ook! Leasen is een ander woord voor kopen op afbetaling, en ook dat kun je online eenvoudig bij ons regelen. Afbetalen geeft je het voordeel dat je niet in een keer veel geld hoeft neer te leggen, en vaak dus ook sneller kunt genieten van je aankoop. Je bent direct de eigenaar en het voertuig hoeft dus niet na een bepaalde periode weer terug. Afbetalen kan in 12, 24, 36, 48, 60 en 72 maanden. Zodoende bepaal je zelf eenvoudig in hoeveel tijd je de scootmobiel wilt aflossen en wat je per maand kwijt bent. Alle extra opties en accessoires kun je ook in de lease onderbrengen. Thuisbezorgen is natuurlijk geen enkel probleem!