Scootmobiel kopen

Een scootmobiel is een voertuig met 3 of 4 wielen, speciaal voor mensen die niet goed ter been zijn of een beperking hebben. Heb je lichamelijke klachten, of ben je invalide of minder valide, dan is een scootmobiel dé uitkomst. Zo kun je jezelf toch eenvoudig verplaatsen zonder dat je afhankelijk bent van andere mensen. Nipponia scootmobielen kunnen wij zelfs naar wens aanpassen! Een gehandicaptenvoertuig of scootmobiel kopen doe je goedkoop in onze fysieke of online winkel.

 • Verschillende scootmobielen en opties

  Verschillende benamingen

  Een andere benaming voor scootmobiel is gehandicaptenvoertuig of elektrische driewieler of elektrische vierwieler. Je hoeft niet gediagnosticeerd te zijn om zo’n scootmobiel te besturen want iedereen mag er gebruik van maken! Een verzekering, instantie, of de gemeente raadplegen voor de aanschaf is niet nodig want bij ons kun je ze gewoon kopen, zelfs met een of meerdere aanpassingen!

  Wat is het verschil tussen een 3 wiel- en 4 wiel scootmobiel?

  De scootmobiel is een gehandicaptenvoertuig, welke ook wel invalidenvoertuig wordt genoemd. Je kunt een scootmobiel kopen met 3 wielen en met 4 wielen. Voor beide modellen gelden dezelfde regels. Maar wat is nu het verschil behalve een extra wiel? De gehandicaptenvoertuigen met 4 wielen hebben aan de voorkant 1 extra wiel. Ze hebben dus voor 2 wielen en achter 2 wielen. De driewielers hebben voor 1 wiel en achter 2 wielen. Je stuurt met de voorwielen.

  Vierwielers bieden soms wat meer stabiliteit

  Vierwielers scootmobiel, die een extra voorwiel hebben ten opzichte van de driewielers, zijn net wat stabieler in bepaalde situaties. Wanneer je veel in de woonwijk rijdt, dan krijg je ook veel te maken met opstaande stoepranden. Soms kom je in een situatie terecht dat je een stoeprand op moet rijden met een scootmobiel om op de stoep te komen.

  Met een driewiel scootmobiel kun je het beste recht op de stoeprand afrijden. Op die manier blijven alle wielen aan de grond. Wanneer je de stoeprand schuin zou oprijden, dan kan het gebeuren dat een van de 2 achterwielen het contact even verliest met het wegdek waardoor hij even kan gaan wankelen. Omvallen gebeurt niet snel, maar je kunt er wel even van schrikken.

  Met een vierwiel scootmobiel kun je wel zonder schrikgevoel een stoeprand schuin oprijden. Je hebt namelijk dan alsnog 3 wielen aan de grond waardoor hij niet gaat wankelen.

  Voor het vlakke wegdek zijn is zowel het gehandicaptenvoertuig met 3 wielen als met 4 wielen even stabiel.

  Ontdek nu onze Kymco scootmobielen met 4 wielen!

  Driewielers hebben een kleinere draaicirkel

  Als we de voordelen en nadelen van een scootmobiel verder gaan vergelijken dan komen we bij de draaicirkel uit. De driewiel gehandicaptenvoertuigen hebben over het algemeen een veel kleinere draaicirkel. De draaicirkel is de ruimte die je nodig hebt om het voertuig of scootmobiel om te keren. Stel je rijdt een straatje in en bedenkt je dat je verkeerd zit. Dan wil je keren.

  Achteruit rijden met een scootmobiel is natuurlijk een optie, maar dat is niet zo handig. Zeker niet wanneer je fysieke beperkingen hebt. Je moet het voertuig dus keren. Is de weg breed genoeg dan zal het met beide invalidenvoertuigen wel lukken, maar hoe smaller de straat is, hoe vaker je naar voor en naar achter moet rijden, en moeten sturen om het voertuig of scootmobiel de andere richting uit te krijgen.

  Met een kleine draaicirkel hoef je dus minder handelingen te verrichten waardoor het keren een stuk sneller gaat en minder inspanning vergt. De supermarkt is daar een mooi voorbeeld van. Daar wil je het liefst met een driewiel scootmobiel doorheen omdat dat veel handiger en praktischer is, omdat sommige gangpaden smal zijn, en je soms met obstakels te maken krijgt.

  Er is momenteel 1 scootmobiel met 4 wielen, met een bijzonder kleine draaicirkel, en dat is de “For motion on four”. De draaicirkel van dit model is meetbaar met die van 3 wielers. Het voordeel is dat hij extra stabiliteit biedt bij stoepranden en andere bijzondere situaties, en bovendien is hij heel praktisch in de supermarkt.

  Snelle scootmobiel kopen? Kies dan voor de 3 wieler

  Gemiddeld gezien heeft de snelste scootmobiel 3 wielen. De 4 wielers zijn namelijk meer gebouwd voor woonwijken en gaan minder snel. Driewiel gehandicaptenvoertuigen hebben vaak ook veel grotere wielen, en maakt ze een stuk veiliger bij hoge snelheden. Het stuurgedrag is namelijk ook prettiger wanneer je snel rijdt.

  Gemiddeld rijden onze scootmobielen met 3 wielen tussen de 17 en 25 km per uur, en rijden de vierwiel modellen tussen de 12 en 17 km per uur.

  Wederom is er 1 vierwiel model die qua snelheid alle andere vierwielers verslaat, en dat is opnieuw de For Motion On Four scootmobiel. Deze kan zich ook qua snelheid meten met de driewiel gehandicapten voertuigen. Hij haalt namelijk bijna 25 kilometer per uur!

  Qua snelheid kun je met een 4 wieler sneller door een bocht.

  Driewielers bieden het meeste comfort

  De driewielers bieden het meeste comfort. De scootmobiel heeft een langere veerweg en daardoor een betere vering. De wielen zijn groter qua diameter (velgmaat) waardoor ze oneffenheden in het wegdek beter opvangen. Ook zit de scootmobiel genomen iets hoger wat je meer overzicht geeft. Het rij en stuurgedrag is ook comfortabeler. Maar het verschil is vooral goed merkbaar wanneer je wat sneller rijdt.

  Wanneer je stapvoets rijdt met de scootmobiel rijd, zul je het verschil amper merken. Wil je wat grotere afstanden gaan overbruggen, bijvoorbeeld van huis naar het winkelcentrum of de supermarkt, dan ga je de verschillen sneller opmerken.

  Driewielers hebben maar 1 voorwiel, en daardoor sturen ze ook iets lichter bij lage snelheden. Er is immers minder wrijving.

  De voetruimte van de scootmobiel is gemiddeld gezien ook groter bij invalidenvoertuigen met 3 wielen. Veel lange bestuurders vinden de driewielers over het algemeen comfortabeler vanwege de zitruimte. Echter zijn onze modellen ook goed qua stoel te verstellen wat meer zitruimte oplevert.

  Optioneel kun je ook voor een luxere stoel kiezen. Zo kun je veel modellen, vooral die van Nipponia scootmobiel, upgraden naar een comfort stoel of captain chair die draaibaar is. De draaibare stoel maakt het instappen en afstappen nog eenvoudiger omdat je vanaf de zijkant al plaats kunt nemen. Beslist een aanrader!

  Qua onderhoudskosten zijn de driewiel modellen goedkoper

  Driewiel gehandicaptenvoertuigen zijn in onderhoud toch wat goedkoper. De voorwielophanging is een stuk eenvoudiger qua techniek en dat merk je zelfs terug in de aanschafprijs. Er is tevens een schokbreker minder nodig, en een wiel minder. Mocht je de banden ooit moeten laten vervangen, dan heb je bij de 3 wielers slechts 3 banden nodig, in tegenstelling tot 4 banden bij de 4 wielers.

  Gesloten scootmobielen

  Gesloten scootmobielen zijn invaliden voertuigen waarin je lekker warm en droog kunt zitten. Ze lijken op een kleine auto, maar dan met 3 wielen. Ze zijn enigszins te vergelijken met een ‘canta’. Het voordeel van deze scootmobiel-auto’s is dat ze geheel elektrisch zijn, en dat je op een zeer comfortabele manier overal naar toe kunt, weer of geen weer.

  De meeste gesloten modellen die je bij ons kunt kopen in onze online winkel zijn erg luxe. Ze beschikken over ruitenwissers, elektrische ramen, een alarmsysteem, een goede muziekinstallatie, en hebben vaak zelfs bluetooth om handsfree te kunnen bellen, een GPS navigatiesysteem, en zelfs een achteruitrijcamera die het inparkeren nog eenvoudiger maakt. Er zit een ventilatiesysteem ingebouwd zodat je op de warme dagen van koele lucht kunt genieten, en op koude dagen van warme lucht. Enkele modellen hebben zelfs als extra optie een airco! Wat wil je nog meer?

  Gesloten gehandicaptenvoertuigen zijn geschikt voor 2 personen, dus je partner, vriend of vriendin kan mee. Je mag er mee op de stoep rijden, op het fietspad, of zelfs mee op de rijbaan. Ze vallen namelijk onder dezelfde regelgeving als andere invalidenvoertuigen.

  Open modellen, maar met dak en voorruit hebben wij ook. Je ervaart daarbij wel het open gevoel, terwijl je bij nat regenachtig weer heerlijk droog kunt zitten.

  Opvouwbare scootmobielen

  Bij ons kun je ook een opvouwbaar scootmobiel kopen in onze online winkel. Omdat ze inklapbaar zijn kun je hem overal mee naartoe nemen. Ze passen eenvoudig in de kofferbak van een auto, dus mocht je met de taxi bijvoorbeeld ergens naartoe moeten, dan kun je ook gemakkelijk in een andere stad lekker genieten van je vrijheid.

  De Move Atto scootmobiel is zelfs om te toveren in een reiskoffer, en daardoor ideaal om mee te nemen op vakantie. Ondanks zijn compacte afmetingen en lage gewicht, kun je toch heel comfortabel de omgeving verkennen. Met een topsnelheid van 9 km per uur ben je bovendien lekker snel en mobiel.

  Ook de Kymco Mini LS Comfort scootmobiel en de Kymco K-Lite comfort passen beide makkelijk in de auto. Zo kan de Kymco Mini LS Comfort in slechts 45 seconden uit elkaar worden gehaald, en in de auto worden geplaatst. Doordat het gewicht van de scootmobiel verspreid is over 4 onderdelen, is ieder onderdeel goed te tillen.

  De Kymco K-Lite Comfort scootmobiel kan zichzelf opklappen met behulp van een afstandsbediening. De K-Lite Comfort tovert zichzelf om in een klein pakketje die je makkelijk rechtop kunt laten staan en in een kast kunt opbergen. Ook kun je de scootmobiel makkelijk vervoeren, net als een koffer. Ook dit model is deels demonteerbaar waarbij de stoel in een handomdraai losgehaald kan worden, en de accu kan worden uitgenomen. Zo blijft er een gewicht over van minder dan 25 kilo. Het pluspunt aan dit scootmobiel model is dat je ook een extra accu kunt kopen om het bereik te verdubbelen.

  Tandem scootmobiel voor 2 personen

  Mocht je met 2 personen op pad willen, en willen profiteren van de regels die gehandicapten voertuigen gelden, dan kun je naast de For Motion On Four ook een tandem scootmobiel kopen van Nipponia. De Nipponia Fast One DUO heeft namelijk net als een tandem, 2 zitplaatsen achter elkaar. Zo heb je dus 1 chauffeur, en 1 passagier. Ook mensen zonder beperking mogen op een scootmobiel rijden, en een rijbewijs is niet nodig!

  Keuze uit verschillende accu’s (lood-gel-lithium)

  Tegenwoordig zijn er verschillende accu technologieën op de markt waaruit je kunt kiezen voor je scootmobiel. Sommige drie- of vierwielers hebben een accupakket welke niet te veranderen of te upgraden valt, en andere modellen hebben weer een zeer riante keuze aan upgrades.

  Er zijn lood accu’s, lood/gel accu’s, gel accu’s, en lithium accu’s. De lood accu’s zijn het goedkoopst, en het zwaarst. Daarnaast nemen ze veel ruimte in. Wanneer er een loodaccu aanwezig is, dan is de totaalprijs van de scootmobiel vaak wat lager. Loodaccu’s kunnen tot 500 keer opgeladen worden.

  Gel accu’s zijn een stapje duurder, en vaak iets minder zwaar dan lood accu’s. Ze zijn iets duurder, en gaan over het algemeen ook wat langer mee. Gel accu’s kunnen beter tegen ontladen en kou. Deze kun je ook makkelijk plaatsen in je scootmobiel.

  De lood/gel accu is een combinatie van lood en gel, en daarbij profiteer je van nog meer voordelen.

  De lithium accu is licht van gewicht, kleiner qua afmeting, en kan tot 2000 keer opgeladen worden. Als we puur en alleen naar de afmeting kijken, dan bevat een lithium accu ook meer capaciteit (ampère/Wh). Lithium kan bovendien sneller worden opgeladen dan een lood- of gel accu. Voor een scootmobiel heeft de Lithium de meeste voordelen.

  Hoe kun je de accu opladen?

  Normaal hebben elektrische vervoermiddelen zoals de scootmobiel een oplaad aansluiting aan de buitenkant van het voertuig zitten. Deze is goed bereikbaar en zit vaak in de buurt van de stoel gemonteerd. Hierdoor kun je de stekker van de oplader makkelijk en snel aansluiten.

  Bij ons worden alle elektrische vervoermiddelen zoals gehandicapten voertuigen of een scootmobiel geleverd met een losse oplader. Tenzij de fabrikant de oplader heeft ingebouwd in het vervoermiddel. In dat geval heb je alleen te maken met een stroomkabel, en ook die wordt uiteraard meegeleverd.

  Bijna alle scootmobielen zijn voorzien van een opbergruimte zodat je ook de oplader mee kunt nemen. Opladers hebben een normale 230 volt stekker, net zoals andere elektrische apparaten. Je kunt hem dus in ieder stopcontact steken.

  Hoe lang het opladen duurt verschilt per scootmobiel. Het hangt namelijk af van de lader en de accu. Mocht je kiezen voor een groter accupakket, wat bij onze scootmobielen vaak mogelijk is, dan hoef je minder vaak de accu op te laden. Je kunt er namelijk een veel meer kilometers mee rijden, en dat levert een hoop comfort op. Kijk dus bij de opties wat er aan accupakketten mogelijk is! Het upgraden van de accu kost uiteraard extra, maar mocht je voor de scootmobiel lease kiezen, dan spreid je ook de meerprijs. Hierdoor heb je voor enkele euro’s per maand meer wel een veel sterkere accu.

  Wat zijn de kosten per kilometer met een elektrische scootmobiel?

  Rijden met een scootmobiel is bijzonder goedkoop! De kosten per kilometer liggen rond de 2,5 cent per 5 kilometer. Dat maakt elektrisch rijden in het algemeen zo aantrekkelijk. De elektromotor van de scootmobiel is bovendien onderhoudsvrij (althans al onze modellen) en daarmee ben je ook goedkoper uit qua onderhoudskosten.

 • Scootmobiel regels

  Is er subsidieregeling voor scootmobielen?

  Niet iedereen weet dat je subsidie aan kunt vragen voor een invalidenvoertuig zoals de scootmobiel, elektrische driewieler of vierwieler. De overheid heeft hiervoor 2 subsidiepotjes, namelijk het PGB en het WMO. Om in aanmerking te komen voor een PGB of WMO, kun je het beste contact opnemen met jouw gemeente. Bij de meeste gemeenten kun je gewoon een scootmobiel subsidie via internet aanvragen en regelen. Er wordt dan naar jouw persoonlijke situatie gekeken, en aan de hand daarvan wordt er een bepaald bedrag (of het complete bedrag) beschikbaar gesteld.

  Soms vraagt de gemeente om een scootmobiel offerte. Via onze website is deze direct te downloaden. Je kunt iedere scootmobiel aankleden met opties, tot aan een onderhoudspakket, en vervolgens op de offerte knop klikken (offerte aanvragen PGB/WMO). Er wordt dan direct een offerte gemaakt die je kunt downloaden. Deze kan vervolgens bij de aanvraag van de subsidie worden toegevoegd (online). Zo kan de subsidie aanvraag nog sneller geregeld worden.

  Moet ik op een scootmobiel een helm dragen?

  Op een scootmobiel hoef je geen helm te dragen. Er is dus geen helmplicht voor scootmobielen. De scootmobiel valt onder de categorie gehandicaptenvoertuig/invalidenvoertuig, en die zijn uitgezonderd van de helmplicht, ongeacht of deze 3- of 4 wielen heeft.

  Scootmobielen mogen maximaal 25 kilometer per uur rijden, en dat mag zonder helm. Wettelijk gezien mogen ze net als de snorfiets een kleine afwijking hebben in de snelheid wat marge genoemd wordt. In praktijk mogen ze ook 29 kilometer per uur kunnen zonder dat je daar een bekeuring voor krijgt. Opvoeren van een scootmobiel zou technisch wel mogelijk zijn, maar dat wordt sterk afgeraden in verband met de veiligheid.

  Rijden op het voetpad en fietspad

  Met een scootmobiel mag je op het voetpad rijden wanneer je niet sneller rijdt dan 6 kilometer per uur. Veel modellen zijn uitgerust met een schakelaar om de maximum snelheid te beperken voor deze situaties. Ook mag je op het fietspad rijden, en wanneer het fietspad zich op de rijbaan bevindt, dan mag je ook daar rijden met een scootmobiel.

  Heb je een rijbewijs nodig

  In tegenstelling tot een brommer of scooter, heb je voor scootmobielen geen rijbewijs nodig en zijn er dus ook geen rijlessen vereist. De besturing is heel eenvoudig want omdat er 3 of 4 wielen aanwezig zijn hoef je geen voet aan de grond te zetten om te voorkomen dat je omvalt. Je kunt gewoon rustig plaatsnemen en gas geven om vooruit te komen. Achteruit rijden met een scootmobiel is ook geen enkel probleem. Zo kun je dus eenvoudig keren en steken om op de plek te komen waar je naartoe wilt. Wel is er een minimum leeftijd voor scootmobielen die sneller kunnen rijden dan 10km per uur, en die ligt op 16 jaar.

  scootmobiel-aangepast-bestellen-online

  Mag je met een scootmobiel een winkel binnen?

  Ja, met een scootmobiel / gehandicaptenvoertuig mag je ook een winkel binnen rijden, zolang hij elektrisch is. Uiteraard moet de winkel hier ook op aangepast zijn en moeten de toegangspoortjes breed genoeg zijn om er doorheen te kunnen. Scootmobielen hebben vaak geringe afmetingen waardoor dit geen meestal probleem is.

  Wat is de maximum snelheid?

  Veel scootmobielen van bekende scootmobiel fabrikanten zijn niet gemaakt voor hoge snelheden. 12 kilometer per uur is redelijk gemiddeld. Een Sterling, Invacare of Strider gaan dus niet veel sneller dan dat. De modellen die wij verkopen kunnen echter wel een stuk sneller. Denk aan 20 tot 25 kilometer per uur! Snelle scootmobielen dus! Dit betekent dat je grote afstanden in korte tijd kunt afleggen en dat je minder beperkt bent dan met traditionele invalidenvoertuigen.

  Voor snelle scootmobielen ben je bij ons aan het juiste adres!

  scootmobiel-leasen.

  Hoeveel Watt motor heb ik nodig?

  Je hebt scootmobielen met een 500 Watt motor, een 1000 Watt motor, en zelfs een 1500 Watt motor. Maar heb je wel een hele sterke motor nodig? De vraag is wat de wensen zijn en wat je onderweg van plan bent tegen te komen. Zijn er in de buurt fietsersbruggen waar je overheen moet, dan is een sterke motor zoals 1000 tot 1500 Watt wel aan te bevelen. Een scootmobiel beschikt namelijk over meer kracht, en dat merk je bij een steile helling. Hoe krachtiger de elektromotor is, hoe sneller je op topsnelheid bent. Zeker voor de 3 wielers die 25 km per uur kunnen halen is een lekker snelle acceleratie soms best wel handig. Zo kom je nog vlotter mee met het verkeer. Modellen die 25 km p/u kunnen halen zijn echte snelle scootmobielen.

  Scootmobiel modellen

  Op dit moment kun je bij ons in onze online webshop een aantal scootmobielen kopen waaronder de Scooty, de BTC Tres, de BTC Tri e-Cruise, de IVA e1000, de IVA z1000, de IVA q1000 (vierwieler), de IVA a1000 (meest luxe model), de Gomax LX, de Nipponia 2Fast (volledig aanpasbaar), de Nipponia Fast One, de Nipponia Fast One DUO (2 zitter), en de Nipponia Pride.

  Sinds kort hebben wij ook de modellen van het merk Move in ons assortiment zitten. De scootmobiel heet: Move Vigorous T408-1, Move Vigorous T408-3, Move V28, Move Vigorous 1500 InnerCity II (gesloten voertuig), Move Vigorous T412, Move Vigorous T415, Move Vigorous FJ-S600s (met dak). En de vierwielers Drive Mobil NL500 Supreme, Move Mini-on en FJ-S600.

  Al onze elektrische invalide scooters beschikken over 3 wielen of 4 wielen, op de Move Airwheel A6S na (welke een elektrische rolstoel is), en zijn uiterst stabiel. Ze hebben een zeer comfortabele stoel waar je heerlijk langdurig op kunt zitten. De scootmobiel ziet er bovendien prachtig uit!

  Ons assortiment wordt met enige regelmaat uitgebreid, en aangevuld met de beste scootmobiel van de beste topkwaliteit. Een hoge prijs/kwaliteitverhouding vinden wij namelijk erg belangrijk.

  Moderne en stoere modellen

  Invaliden voertuigen hoeven zeker niet ouderwets of saai te zijn, dat bewijzen wij! Wij hebben stoere scootmobielen met een zeer modern uiterlijk. Velen zullen jaloers zijn op het model die je bij ons kunt aanschaffen. Onze trendy scootmobiel modellen hebben een toonaangevend ontwerp, en zijn voorzien van een sportieve en moderne vormgeving waardoor ze echt tijdloos zijn. LED verlichting is tegenwoordig ook meer standaard, waaronder LED dagrijverlichting. Bekijk daarom al onze moderne en stoere scootmobielen in onze webshop!

 • Scootmobielen op maat

  Nipponia is volledig aan te passen aan een beperking

  Onze Nipponia scootmobielen zijn op zeer veel vlakken aan te passen zodat je ondanks bepaalde beperkingen toch prettig gebruik kunt maken van een scootmobiel, zelfs tegen zeer aantrekkelijke prijzen! Bij Nipponia kun je namelijk ook kiezen voor een draaibare stoel om vanaf de zijkant in te stappen, of kiezen voor een voet gaspedaal, duim gaspedaal, voet rempedaal, en nog veel meer! Klik maar eens een Nipponia scootmobiel aan om alle mogelijkheden te bekijken.

  Bij ons kun je 4 verschillende Nipponia scootmobielen kopen.

  • Nipponia 2Fast scootmobiel, 3 wielen, volledig elektrisch en kan tot 25km per uur rijden
  • Nipponia Pride, 3 wielen, volledig elektrisch en kan tot 25km per uur rijden
  • Nipponia Fast One scootmobiel, 3 wielen, en net als de 2Fast gaat hij 25km per uur
  • Nipponia Fast One DUO, gelijk aan het model hierboven maar dan met 2 stoelen!
    

  De Nipponia 2Fast, de Fast One, Fast One DUO en de Nipponia Pride scootmobiel is bovendien uit te rusten met een extra accu pakket waarmee je tot 200 echte kilometers kunt halen! Per model kan het maximale actieradius verschillen. Bekijk ze daarom allemaal.

  Nipponia Fast One DUO - voor 2 personen!

  De Nipponia Fast One DUO is qua specificaties en mogelijkheden gelijk aan de Fast One (eenpersoons). De DUO is een tweepersoons scootmobiel met 2 aparte stoelen. Dat betekent dat je met 2 personen tegelijkertijd kunt rijden, net als bij een tandem (fiets). De persoon achterop hoeft niets te doen, behalve genieten van de omgeving. Ook de Fast One DUO is uitbreidbaar met allerlei opties en upgrades, net als de normale Fast One.

  For Motion On Four - snelste 4-wiel scootmobiel

  De For Motion On Four is een vierwiel scootmobiel die alle verwachtingen overtreft. Normaal zijn vierwielers niet zo snel als de driewielers. De driewielers die wij in onze scootmobiel winkel zitten kunnen ongeveer 20 tot 25 kilometer per uur, en de vierwielers 15 tot 20 kilometer per uur. De For Motion On Four haalt echter bijna de 25 km p/u en dat is voor een 4-wiel scootmobiel uniek. Maar er is nog meer bijzonder aan dit model, naast het feit dat hij behoorlijk aanpasbaar is. Vierwielers hebben een grotere draaicirkel dan driewielers, waardoor ze minder geschikt zijn voor binnen in de supermarkt. De For Motion On Four scootmobiel heeft een totaal andere constructie waardoor de draaicirkel bijzonder klein is voor een vierwieler, en zelfs vergelijkbaar is met de driewielers. De On Four van Four Motion is de enige snelle scootmobiel met 4 wielen.

 • Kopen, leasen of IN3?

  Scootmobiel kopen

  scootmobiel-kopenEen scootmobiel kopen kan voor minder geld dan je denkt in onze scootmobiel winkel. De scootmobiel prijzen in onze winkel zijn doorgaans een stuk lager dan bij andere winkels. Voor minder dan 2000 euro heb je al ruime keuze uit meerdere modellen, en ze zijn geheel elektrisch! Bovendien kun je hem nog aankleden met verschillende extra opties waaronder een USB aansluiting of windscherm. Met een USB aansluiting kun je een navigatiesysteem (tomtom) gebruiken, of gewoon je telefoon onderweg mee opladen! LED verlichting is ook mogelijk wanneer dit geen standaard optie is.

  Betaal gemakkelijk in 3 termijnen (binnen 60 dagen)

  Met de IN3 betaalmethode kun je bovendien in 3 termijnen betalen in onze online scootmobielwinkel, zonder dat je te maken krijgt met een BKR check of rente. De 3 termijnen bestaan uit een 1e termijn die je meteen voldoet tijdens het afrekenen, een 2de termijn welke je binnen 30 dagen voldoet, en een 3de termijn welke je binnen 60 dagen voldoet. Wanneer je het aankoopbedrag nog niet volledig op de bank hebt staan, maar wel uitzicht hebt op een tegemoetkoming of salaris, dan kun je nu al je in onze online winkel tegen lage prijzen een scootmobiel kopen, en de rest op een later moment betalen. Scootmobielen en elektrische driewielers of vierwielers kun je met IN3 betalen tot een bedrag van 4000,- euro. Dit alles is eenvoudig in onze webshop te regelen.

  Scootmobiel leasen

  Een scootmobiel leasen kan ook! Leasen is een ander woord voor kopen op afbetaling, en ook dat kun je eenvoudig in onze online scootmobielen winkel bij ons regelen. Afbetalen geeft je het voordeel dat je niet in een keer veel geld hoeft neer te leggen, en vaak dus ook sneller kunt genieten van je aankoop. Je bent direct de eigenaar en het voertuig hoeft dus niet na een bepaalde periode weer terug. Afbetalen kan in 12, 18, 24, 36, 48, 60 en 72 maanden. Zodoende bepaal je zelf eenvoudig in hoeveel tijd je de scootmobiel wilt aflossen en wat je per maand kwijt bent.

  Alle extra opties en accessoires kun je ook in de lease onderbrengen. Zo kun je ook naar vervoersmiddelen kijken met hogere prijzen die soms meer te bieden hebben, of meer opties hebben. De maandelijkse kosten stijgen soms minimaal. Je scootmobiel thuisbezorgen is natuurlijk geen enkel probleem in Nederland en België!

  De betaalmethode Spray kun je gebruiken bij het kopen van een scootmobiel. Spray heeft als voordeel dat je binnen 1 minuut online kunt checken of je hiervoor in aanmerking komt (kredietwaardig bent). Met Spray kun je betalen tot een bedrag van 4999,- euro.

  Onderhoudspakket, is dat wel nodig?

  Veel mensen vragen zich af of een onderhoudspakket wel nodig is voor je scootmobiel. Onderhoud wordt natuurlijk voor ieder vervoermiddel aanbevolen, en dat geldt ook voor elektrische vervoermiddelen. Er zijn namelijk verschillende bewegende onderdelen aanwezig, waaronder de banden en remmen van je scootmobiel, die zo nu en dan nagelopen moeten worden. Maar ook het elektrische gedeelte wordt bij een onderhoudsbeurt onder handen genomen. Zo worden de oplaadstekkers gereinigd en opnieuw ingevet voor een beter contact wat op den duur merkbaar is in de oplaad laadtijd. En de accu zelf wordt gereconditioneerd (opgefrist) zodat hij zijn capaciteit blijft behouden.

  Om aanspraak te maken op de garantie vereisen fabrikanten dat men zich houdt aan de onderhoudsbeurt welke gekoppeld is aan de kilometerstand. Mocht er nu een onderdeel iets los gaan zitten, dan kan dat schade veroorzaken aan je scootmobiel. Dergelijke zaken worden bij een onderhoudsbeurt altijd opgemerkt en verholpen. Daarmee wordt de levensduur en betrouwbaarheid ook gewaarborgd.

  Bij het kopen van een gehandicapten voertuig waaronder een scootmobiel, kan er direct een onderhoudspakket worden afgesloten. Met zo’n pakket ben je onderaan de streep altijd een stuk voordeliger uit. Bovendien krijg je achteraf niet nog eens te maken met extra kosten waar je niet op zit te wachten. Kies je voor de scootmobiel lease, dan kun je bovendien de kosten van het onderhoudspakket delen door de looptijd van de afbetaalregeling.

  Onze scootmobiel winkel en online webshop

  Onze scootmobiel winkel zit in Alphen aan den Rijn gevestigd, en daar hebben wij een bijzonder grote showroom met bijna alle modellen die ook terug te vinden zijn in onze online webshop. Echter is niet iedereen even mobiel om naar onze vestiging te komen en daarvoor hebben wij de webshop. Via de webshop kun je eenvoudig een scootmobiel bestellen, en naar wens aankleden met opties, of laten aanpassen aan een eventuele beperking.

  Wij hebben door het hele land tevens meerdere servicepunten zitten voor het afhalen van een vscootmobiel, en voor het onderhoud. Uiteraard bezorgen we de voertuigen ook rijklaar bij jou thuis in Nederland en België. Mocht je voor het onderhoudspakket hebben gekozen, dan is er ook een optie voor de haal- en brengservice. Je hoeft de deur dus niet uit!

 • Scootmobiel verzekering

  Scootmobiel verzekering

  Wie een scootmobiel koopt, moet ook zijn of haar scootmobiel verzekeren. In Nederland is de WA verzekering verplicht. De WA verzekering dekt de schade die jij veroorzaakt. Je eigen schade is bij een WA verzekering niet mee verzekerd, maar daar zijn ook opties voor. Welke scootmobiel verzekering het beste is en het beste bij je past lees je hier!

  Standaard WA verzekering

  De standaard WA verzekering is een verplichte verzekering, die schade dekt welke is veroorzaakt bij een ander. Stel dat je met je scootmobiel iets te dicht langs een auto rijdt, en de auto bekrast, dan vergoed de verzekering de veroorzaakte schade. Maar de schade die je eigen driewieler of vierwieler oploopt wordt bij de WA verzekering niet gedekt. Wil je dit wel, dan moet je een een aanvullende scootmobiel verzekering afsluiten. Meestal kom je dan op een All risk uit.

  Aanvullende scootmobiel verzekering

  De aanvullende scootmobiel verzekering keert meer uit dan alleen schade aan derden. Hierbij kan de schade aan jouw voertuig, ook al is dit jouw eigen schuld, vergoed worden. Deze dekking wordt ook vaak ‘all risk’ genoemd. De aanvullende scootmobiel verzekering kan nog meer dekken! Zo kun je hulp krijgen van de rechtsbijstand, maar ook letselschade indekken.

  Wat kost een scootmobiel verzekering eigenlijk?

  De verzekeringskosten van een scootmobiel hangen af van de nieuwprijs (catalogusprijs).

  Als voorbeeld nemen we de scooty scootmobiel met een prijs van rond de 1300 euro.

  • alleen WA = 22,85 Euro per jaar*
  • All risk = 49,28 Euro per jaar*

  De kosten voor de Nipponia 2Fast, een volledig aanpasbaar scootmobiel, komen op het volgende neer:

  • alleen WA = 22,85 Euro per jaar *
  • All risk = 63,52 Euro per jaar*

  De prijzen zijn berekend op basis van de kosten die de ANWB hanteert.

  Pechhulp voor scootmobielen

  Je kunt altijd te maken krijgen met pech. Bijvoorbeeld dat je band onderweg lek raakt. Heel vervelend want daarmee kun je eigenlijk niet doorrijden. Voor dit soort gevallen is er een pechhulp verlening, de wegenwacht. De ANWB heeft daar een perfecte oplossing voor, die tevens goed betaalbaar is. De prijs voor de pechhulp voor een scootmobiel ligt rond de 55,- euro per jaar.

FAQ - Scootmobiel

1. Wat zijn de voordelen van het kopen van een scootmobiel bij Fast & Furious Scooters?

Bij Fast & Furious Scooters profiteer je van diverse voordelen bij het kopen van een scootmobiel, zoals een ruime keuze aan modellen, concurrerende prijzen, deskundig advies, garantie op de aangekochte scootmobiel en verschillende financieringsopties. Daarnaast bieden ze ook uitstekende klantenservice en ondersteuning na de aankoop.

2. Welke soorten scootmobielen zijn er beschikbaar bij Fast & Furious Scooters?

Fast & Furious Scooters biedt verschillende soorten scootmobielen aan, zoals opvouwbare scootmobielen, vaste scootmobielen, en modellen met 3 of 4 wielen. Ze hebben een breed scala aan modellen die geschikt zijn voor uiteenlopende behoeften en budgetten. Raadpleeg hun website voor het volledige assortiment en beschikbare modellen.

3. Biedt Fast & Furious Scooters onderhoud en reparatie aan voor scootmobielen?

Ja, Fast & Furious Scooters biedt onderhoud en reparatie aan voor scootmobielen. Ze hebben ervaren monteurs in dienst die gespecialiseerd zijn in het onderhoud en de reparatie van scootmobielen. Neem contact op met Fast & Furious Scooters voor meer informatie over onderhouds- en reparatiediensten.

4. Kan ik een proefrit maken op een scootmobiel bij Fast & Furious Scooters?

Ja, je kunt een proefrit maken op een scootmobiel bij Fast & Furious Scooters. Neem contact op met een van hun vestigingen of maak een afspraak via hun website om een proefrit te plannen. Een proefrit is een uitstekende manier om te bepalen welke scootmobiel het beste bij je behoeften en comfort past voordat je tot aankoop overgaat.

5. Wat is de garantie op een scootmobiel bij Fast & Furious Scooters?

Bij Fast & Furious Scooters krijg je garantie op je aangekochte scootmobiel. De garantieperiode en voorwaarden zijn afhankelijk van het merk en model van de scootmobiel. Raadpleeg de garantievoorwaarden op de website of neem contact op met Fast & Furious Scooters voor meer informatie over garanties op scootmobielen.