Garantie/algemene voorwaarden:

Standaard garantie

Gaat u een nieuwe scooter of brommer aanschaffen bij Fast en Furious scooters dan heeft u bij ons ook de mogelijkheid om deze in termijnen te betalen. Wij noemen dit scooter lease.

Nieuwe scooters of brommers hebben standaard 2 jaar garantie of tot 6.000 kilometer.

De garantie is alleen van toepassing op fabrieksfouten en niet op slijtage gevoelige onderdelen. De fabrieksgarantie is enkel op de materialen (onderdelen) en niet op het arbeidsloon. Ook de transport zoals onze haal- en brengservice valt niet onder deze garantie.

Garantie op nieuwe scooters

Garantie op bekende Europese brommer en scooter merken waaronder Vespa, Piaggio, Peugeot, Sym, Kymco en Aprilia kunnen bij ELKE OFFICIËLE dealer geclaimed worden. Uiteraard kunt u ook bij Fast en Furious scooters hiervoor terecht. Heeft u dus bij een andere winkel een van de bovenstaande merkscooters gekocht dan kunt u ook bij ons terecht voor de garantie. Heeft u de brommer of scooter bij ons gekocht en hem door ons rijklaar laten maken, dan heeft u garantie op de onderdelen maar het arbeidsloon voor het vervangen van de onderdelen zal wel betaald moeten worden. Andere kosten waaronder onze haal- en brengservice of eventuele andere onkosten worden niet vergoed. Het koopcontract kan niet worden ontbonden op een reeds geleverde bromfiets of scooter.

Onderhoudsbeurten

4-takt

·         1e beurt = tussen de 500 en 1000km €109.95 ex materiële kosten en eventuele transportkosten

·         2e beurt = tussen de 2000 en 3000 km €149.95 ex materiële kosten en eventuele transportkosten

·         3e en overige beurten: elke 3000- 4000km of elk jaar €169.95 ex materiële kosten en eventuele transportkosten

Elektrische voertuigen:

·         1e beurt = tussen de 500 en 1000km €49.95 ex materiële kosten en eventuele transportkosten

·         2e beurt en overige beurten = elke 4000km of elk jaar €169.95 ex materiële kosten en eventuele transportkosten

*Onderhoud komt altijd voor de rekening van de koper. Bij aanschaf van een nieuwe (elektrische) scooter kun je er meteen een onderhoudspakket bijnemen. Een onderhoudspakket bestaat uit 3 of uit 6 onderhoudsbeurten. Met een pakket koop je meerdere beurten tegelijk in en dat heeft meerdere voordelen.

2de Hands brommers of scooters

Onze 2de hands brommers of scooters boven de 500,- euro worden altijd geleverd inclusief onderhoudsbeurt en 3 maanden garantie op de draaiende delen van de motor.

Om garantie te kunnen claimen moet u de factuur en het kentekenbewijs overleggen. De garantie gaat in vanaf de dag van de tenaamstelling.

Tips voor dagelijks onderhoud

·         Bij koude start, eerst 3x gas geven

·         Banden spanning controleren. Voorband 1.9 bar en achterband 2.1 bar.

·         Olie peilen. Peil de olie met een koude motor. Bijvullen indien nodig met 10W40 4-takt olie.

·         Bromfiets/scooter rustig warm rijden

·         Schoonhouden

·         Brandstof 2 takt = Euro 95 ongelood + 2-takt olie

·         Brandstof 4 takt = Euro 95 ongelood

Garantie vervalt bij

·         Na ondeskundig gebruik of door gebruik waarvoor de scooter of bromfiets niet is bestemd.

·         Na het niet op tijd uitvoeren van de onderhoudsbeurten.

·         Na het door derde sleutelen aan de brommer of scooter, zijnde een niet erkende dealer

·         Na het opvoeren van de brommer of scooter op welke wijze dan ook

·         Na schade door val, aanrijding of beschadiging

·         Na doorverkoop aan derden.

·         Het gebruik voor commerciële doeleinden

Wat niet onder garantie valt

·         Batterijen (accu), banden, bekabeling, lampjes of leds, remmen, remblokken of remschijven, riemen, filters, poulies, koppeling of andere slijtagegevoelige onderdelen.

·         Slijtage die gevolg is van normaal gebruik

·         Breukschade of roestvorming

·         Op kunststof onderdelen of kuiponderdelen wordt enkel garantie verleend wanneer er fabricage- of constructiefouten worden geconstateerd voor de aflevering van de nieuwe brommer of scooter.

Opvoeren

Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen van het opvoeren van uw brommer of scooter, onder welke omstandigheden dan ook. Wanneer u de brommer of scooter opvoert dan raden wij u aan om deze enkel op eigen terrein te gebruiken.

Bestelling en aanbetaling

Vanwege een groot aantal niet afgehaalde en/of geannuleerde bestellingen zijn wij helaas genoodzaakt om in de winkel een aanbetaling te vragen van minimaal 500,- euro. Met een aanbetaling wordt de koop gesloten. Wanneer wij het product niet kunnen leveren dan krijgt u uiteraard uw aanbetaling volledig terug. Ziet u alsnog van de koop af dan bent u uw aanbetaling kwijt boven een order van 5000 euro vragen wij 10% van het aanschaf bedrag als annulering kosten. Wanneer u een brommer of scooter op afbetaling koopt (least) is de koop gesloten wanneer u het leasecontract ondertekend. Dit betekent dat de aankoop niet meer ongedaan gemaakt kan worden. Wilt u de koop toch ontbinden dan wordt er 250 euro in rekening gebracht. Na het ondertekenen van het leasecontract kunt u binnen 14 dagen alsnog de “lease” annuleren. Echter geldt dan nog steeds de afnameplicht. De reden hiervan is dat brommers, scooters en motorscooters namelijk op (uw) maat besteld worden. Acties gelden niet in combinatie met andere aanbiedingen. U krijgt slechts 1 couponcode per bestelling. Alleen bij betaling via iDeal ontvangt u gratis een ART3 goedgekeurd slot van 120cm. Tenaamgestelde producten en of showmodellen kunnen niet worden ontbonden en of worden geannuleerd.

Producten zonder tenaamstelling hebben wel een bekend tijd van 14 dagen.

Zakelijk bestelling kunnen helaas niet worden afgezegd. Bij het niet afnemen van een zakelijk bestelling wordt er 250 euro handlingkosten in rekening gebracht + 25% van order waarden.

Levertijden

Normaal gesproken worden alle bestellingen binnen +/- 2 tot 4 weken weken geleverd. In incidentele gevallen kan het soms voorkomen dat de bestelde brommer of scooter niet binnen deze tijd geleverd kan worden. Dit vanwege drukte of een ontoereikende voorraad bij de importeur. Hierdoor kan de levertijd oplopen tot maximaal 20 weken. Uiteraard doen wij er alles aan om de levertijd toch zo kort mogelijk te houden. Indien wij na 20 weken nog geen zicht hebben op de levering, dan kan de koop worden ontbonden.


Voor de complete algemene voorwaarden zien Algemeene voorwaarden