Aprilia scooters en brommers

Aprilia is een Italiaans scootermerk. Al vele jaren maakt Aprilia scooter- en brommer modellen en motoren. Waar ze mee opvallen is het sportieve design welke ze al hun brommers, scooters en motoren meegeven. Alles straalt snelheid en racing uit. Veel modellen zijn zowel als bromfiets en als snorfiets te koop terwijl ze op echte motoren lijken. Dit komt omdat ze met verschillende motorblokken worden geleverd waaronder 50cc, 125cc en 250cc, net zoals dat bij een auto zo is.

Degelijk gebouwd

Aprilia_scooter_kopenAlle scooters en brommers van het merk Aprilia zijn degelijk en gebouwd voor een hogere snelheid. In Italië, waar ze allemaal vandaan komen, kennen ze geen snelheidslimiet voor een brommer of scooter. De 50cc uitvoeringen mogen daar gewoon 70km p/u kunnen rijden, wat ze ook kunnen. In Nederland zit de wet anders in elkaar en hebben we de 50cc bromfietsen onderverdeeld in een 25km snorfiets en een 45km bromfiets. De tweewielers worden voordat ze hierheen komen ‘afgevoerd’. Afvoeren is het tegenovergestelde van opvoeren waarbij de brommers juist langzamer gemaakt worden. Origineel zijn ze dus een stuk sneller. Hieruit kun je opmaken dat ze voor een hogere snelheid gebouwd zijn. Hierdoor kunnen ze meer verdragen en kun je ze degelijk noemen.

Een ander leuk weetje van Aprilia is dat veel modellen in zowel een 50cc als 125cc worden verkocht. Het enige verschil is het motorblok zelf. Het frame, de vering en zelfs de remmen zijn gewoon hetzelfde. Ook hieruit kun je opmaken dat dit scootermerk sterker is dan andere merken.

Scooter modellen

Op dit moment kun je 3 verschillende Aprilia scooters kopen uit de SR serie. Dit zijn de SR50-R, de SR50 Street en de SR50 Motard. Het design onderling is compleet anders waardoor je echt 3 verschillende scooters hebt. De SR-serie heeft een 2-takt motorblok welke weinig onderhoud kent en eenvoudig is op te voeren. Lees opvoeren als origineel maken.

Brommer modellen

Wil je een Aprilia brommer kopen dan moet je er rekening mee houden dat dit allemaal schakelbrommers zijn. Schakelen leer je zo en is niet moeilijk. Het vergt wel even wat oefening. Een voordeel van schakelen is dat je sneller bent en in feite op een echte motor rijdt met slechts 50cc. Wel de looks van een racemotor of crossmotor maar zonder motorrijbewijs.

De Aprilia RS lijkt op een racemotor welke zo van het circuit afkomt. De Aprilia RX en SX lijken op crossmotoren. Het grootste verschil tussen de RX en SX zijn de banden. Bij de Aprilia SX heb je straatbanden en de Aprilia RX heeft noppenbanden welke vooral offroad hun werk goed doen.

Aprilia scooter kopen

Je kunt bij ons voordelig een Aprilia scooter kopen en een brommer kopen. Bovendien kun je ze allemaal kopen op afbetaling. Wij hebben een voordelige lease constructie waarbij je een Aprilia kunt betalen in termijnen. Is je budget wat kleiner dan hoef je niet perse voor een 2de hands scooter te gaan maar kunt dan ook een nieuwe Aprilia kopen!

Thuisbezorgen en afhalen kan beide. Wij hebben meerdere afhaal- en servicepunten in Nederland zitten.