SYM scooters

Sym scooter kopen bij Fast and furious

Ben je toevallig al bekend met de Sym scooters? Als je een scooter gaat kopen is een Sym zeker de overweging waard! Sym is namelijk een van de grootste gemotoriseerde tweewieler fabrikanten ter wereld met moderne productiefaciliteiten in landen zoals Taiwan, Vietnam en China. Daarnaast werken ze nauw samen met Peugeot en zijn veel onderdelen hetzelfde.
 
Populaire modellen zijn: Sym Allo, Sym Fiddle, Sym Jet 4, Sym Mio, Sym Orbit 2, Sym Symphony, Sym Symply en Sym X-Pro.
 • Het merk SYM

  Waarom een Sym scooter kopen

  De scooters van Sym zijn erg goed van kwaliteit, en rijden bovendien erg lekker. Je kunt kiezen uit zeer uiteenlopende modellen, van sportief tot aan retro. Op dit moment is er helaas nog geen elektrische Sym scooter, maar die zit er wel aan te komen. Van andere merken verkopen wij inmiddels wel verschillende elektrische scooters.
   

  Meer over de fabrikant

  Sym scooters is opgericht in 1961 en vanaf dat moment liggen een aantal kernwaarden ook daadwerkelijk in hun DNA verankerd. Deze kernwaarden gaan over duurzaamheid, mobiliteit en betrokkenheid. Sym ontwikkelt mobiliteitsoplossingen waarmee de ‘Quality of life’ keer op keer weer wordt verbeterd. Hierbij wordt er ook veel aandacht besteed aan veiligheid, milieu en werkomstandigheden.
   
  Doordat de markt verandert, samen met de behoeftes van eindgebruikers, kan Sym zich zeer goed onderscheiden van alle andere tweewieler fabrikanten door de sterke variatie in modellen, van viertakt brandstofmotoren tot aan elektromotoren. Iedereen kan dus in feite slagen bij dit merk.
   
  SYM is een van de grootste scooterfabrikanten ter wereld en heeft fabrieken staan in China, Taiwan, Vietnam e.d. SYM is dus niet de eerste de beste. Het scootermerk SYM bestaat al bijna 55 jaar en heeft een aantal belangrijke kernwaarde opgenomen in hun beleid. Dit zijn betrokkenheid, duurzaamheid en mobiliteit. Doordat SYM betrokken is met haar personeel, komt dat de kwaliteit van haar producten weer ten goede. Een SYM scooter kopen is dus altijd een goede keus.
 • SYM scooter modellen

  Verschillende scootermodellen

  Sym heeft alle denkbare modellen wel in haar assortiment zitten, van retro tot aan modern, en van super sport tot aan bezorgscooter. Bij dit merk kun je dus altijd slagen. Een bijkomend voordeel is dat het kwalitatief goede merk tevens goed betaalbaar is.
   
  • Retro scooters zijn de Sym Allo en de Sym Fiddle.
  • Zakelijke modellen zijn de Sym Jet14 en de Sym Symphony.
  • Sportieve modellen zijn de Sym Crox50 en de Sym Orbit II
  • Eigenzinnige modellen zijn de Sym Mio

  sym-scooter

  Jet14

  De Jet14 is een zeer volwassen scooter om te zien en heeft veel weg van een motorscooter. Vanwege zijn volwassen afmetingen heb je dan ook zeer veel zitruimte, en en is de zithouding tegelijkertijd zeer comfortabel. Zoek je een ruime 2-persoons scooter, dan moet je absoluut de Sym Jet14 kopen!
   

  Orbit II en III

  Je kunt zowel de Orbit II als Orbit III kopen. Het is niet dat de II nieuwer is dan de III maar qua uiterlijk verschillen ze net even wat van elkaar. Zo zitten de richtingaanwijzers bij de Orbit 3 in het stuur en bij de Orbit 2 in de voorkap. Ook is de III net wat sportiever vormgegeven.
   

  Mio

  De Mio is een fijne compacte scooter en tegelijkertijd super modern. Zo is er LED dagrijverlichting aanwezig, LED knipperlichten, en is het motorblok voorzien van injectie.
   

  Fiddle II en III

  Van de Fiddle zijn er ook 2 modellen, namelijk de Fiddle II en de Fiddle III. Ook hier weer geldt dat de II niet ouder is dan de III maar dat het model net even anders is. De Fiddle II is wel een stukje goedkoper en tegelijkertijd een serieuze concurrent voor vele Chinese scooters omdat het prijsverschil klein is. Echter is het kwaliteitsverschil heel groot want de Fiddle II is een zeer goede en betrouwbare scooter.
   

  Crox 50

  De Crox 50 heeft wat offroad trekjes en een behoorlijk sportief karakter. Zijn uiterlijk daagt je uit om het ruigere terrein op te zoeken. Stoer is hij in ieder geval, en vanwege de LED dagrijverlichting ben je goed zichtbaar in het verkeer. Verder is er een digitale snelheidsmeter aanwezig waardoor je vlot de snelheid kunt aflezen.
   

  Allo

  De Allo is een sierlijke retro scooter die zo uit Italië gekomen lijkt te zijn. Het brede chopper stuur en de vele chromen accenten kenmerken deze fijne scooter. Hij is compact en gaat graag overal met je mee naar toe, van school tot werk.
   

  Symphony

  De Symphony valt meteen op door zijn grote wielen. Dankzij de grote wielmaat is de wegligging subliem en biedt hij tegelijkertijd veel ruimte aan lange bestuurders. Hij oogt wat zakelijk maar is tegelijkertijd toch toch sportief.
   

  X-Pro

  De X-Pro is een van de meest verkochte bezorgscooters die veel ingezet wordt bij pakketbezorgers en pizzakoeriers. Niet zo verwonderlijk want iedereen rijdt er zeer makkelijk mee weg. Daarnaast is het een zeer goedkope bezorgscooter van goede kwaliteit.
 • Prijs VS kwaliteit = TOP

  Schappelijke prijzen

  SYM heeft haar prijzen heel schappelijk en je kunt al een SYM scooter kopen vanaf zo’n 1100,- Euro. Hierbij kom je dan bij het model Symply terecht. Dit is een moderne 50cc scooter met een sportieve uitstraling welke je in brom- en snoruitvoering kunt krijgen. De SYM Symply is een 4takt scooter met een zeer gunstig brandstofverbruik van 1 op 40 en is voorzien van moderne technieken. Als je de scooter voltankt (5,2 liter) dan kun je een afstand van 208 km afleggen. Als je voor 1 liter Euro95 benzine 1,60 Euro zou betalen, dan kost je een tank 8,32 Euro. Omgerekend kost een afstand van 10 km rijden je 40 cent. Een goedkoper vervoersmiddel, op de fiets na dan, ga je niet kunnen vinden. Een bijkomend voordeel van een scooter is dat je opstapt bij A en afstapt bij B.

   

  Garantie

  sym-scootersEen SYM scooter koop je met 2 jaar garantie. SYM is een van de weinige scootermerken die 2 jaar garantie biedt. De garantie dekt onderdelen en arbeidsloon. Mocht er iets kapot gaan binnen de 2 jaar dan kun je dit kosteloos bij Fast & Furious Scooters later repareren. Een voorwaarde is wel dat je de onderhoudsbeurten, die vereist zijn, laat uitvoeren. Zo kunnen namelijk ook reparaties worden voorkomen waardoor je de betrouwbaarheid waarborgt. Het resultaat is een nog betrouwbaardere scooter. Slijtage valt niet onder garantie. Versleten remmen of banden als voorbeeld vallen dus buiten de garantie. Een onderhoudsbeurt/controle kan dus zeker geen kwaad omdat remmen en banden als voorbeeld direct invloed hebben op je eigen veiligheid en die van anderen. Als bestuurder ben jij verantwoordelijk voor deze zaken.

   

  Accessoireses

  Als je een scooter gaat kopen dan heb je vaak ook accessoires nodig zoals een helm en slot. Wij hebben het allemaal en deze kun je meteen mee bestellen als je wilt. Je kunt zelf bij ons een scooterverzekering regelen als je dat zou willen. Fast & Furious scooters biedt een totaaloplossing als het om scooters gaat.
   

  Voordelen nieuwe scooter

  Je kunt kiezen om een 2de hands scooter te kopen maar je kunt ook een nieuwe scooter kopen. Deze vraag zal wellicht wel eens in je gedachten voorbij zijn gekomen. Waarom een nieuwe of waarom juist niet?
   

  -Nieuwe scooter

  Een nieuwe scooter kopen voorziet je van 2 jaar garantie in het geval bij de SYM. Daarnaast is hij schadevrij en ben jij de eerste eigenaar. Jij mag de scooter inrijden en zal een hechte band gaan opbouwen. Alles is nieuw dus je hoeft niet te verwachten dat je op kort termijn een reparatie hoeft uit te laten voeren. De betrouwbaarheid is maximaal omdat alles nieuw en origineel is. Er is geen verborgen slijtage aanwezig wat wel het geval kan zijn met een 2de hands scooter.
   

  -2de hands scooter

  Een 2de hands scooter kun je vaak alleen vanaf de buitenkant beoordelen. Je kunt vanaf buitenaf zien hoe hij er aan toe is maar op technisch vlak blijft dat vaak een raadsel. Na een goed stuk gereden te hebben, en na enkele weken rijden, komen er vaak wel wat kleine dingen naar boven. Een belangrijke vraag die je ook bij een 2de hands scooter kunt stellen is: zijn er onderhoudspapieren aanwezig? Zijn de beurten op tijd uitgevoerd en is hij bij een vakman geweest? Ook dit heeft invloed op de levensduur en betrouwbaarheid. Het grote voordeel bij een 2de hands scooter kopen is dat je een stuk minder betaald dan voor een nieuwe. Uiteindelijk is dit afhankelijk van je budget, wensen en eisen. Koop je een scooter voor het dagelijkse woon- werkverkeer of gewoon voor het plezier om er op te rijden met mooi weer?
   

  sym-scooter-kopen

 • Kopen, leasen of IN3?

  Hulp en advies bij scooter kopen

  Bij Fast & Furious Scooters kun je altijd terecht voor al je vragen. Wil je persoonlijk advies en misschien weten welke scooter het beste bij jou past? Wij helpen je graag verder. Wij zijn 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. Heb je minder dringende vragen dan kun je ons uiteraard ook een mail sturen.

   

  Sym scooter kopen

  Bij ons kun je een Sym scooter kopen en meteen aankleden met verschillende opties waaronder een windscherm, een topkoffer, handvatverwarming, andere banden, een USB of 12 volt aansluiting, andere verlichting en ga zo maar door. Voor velen blijft een bedrag van een boven de 1000,- Euro veel geld. Daarom bieden wij je ook de mogelijkheid om een scooter te leasen. Dit houdt in dat je de scooter op afbetaling koopt. Elke maand betaal je een vast laag maandbedrag met een looptijd van een x-aantal maanden. Je kunt dus al vanaf 25,- Euro per maand een gloednieuwe scooter rijden!
   
  Betalen kan in 1x via bijvoorbeeld IDeal, in 3x (3 termijnen/binnen 60 dagen betalen), of op afbetaling (leasen)
   

  Scooter leasenscooter-thuisbezorgen

  Een scooter leasen gaat eenvoudig en kan gewoon in onze webshop. Wij noemen kopen op afbetaling ook wel leasen. Leasen kan in maandelijkse termijnen en al vanaf 30 euro per maand. Je hoeft dus niet eerst het bedrag bij elkaar te sparen en te wachten, want kies je voor leasen, dan koop je nu en betaal je later beetje bij beetje af.
   

  Laten bezorgen of zelf ophalen

  Bij ons kun je jouw nieuwe scooter zelf komen halen bij onze service vestigingen, maar ook eenvoudig thuis laten bezorgen. Bezorgkosten zijn door heel Nederland hetzelfde. Amsterdam kent hetzelfde tarief als Eindhoven, Groningen, of Texel! Wij leveren de scooter af bij jou voor de deur. De scooter is voorzien van een afleverbeurt dus je kunt meteen opstappen en wegrijden.

   

  sym_scooters

  Kijk ook is hier voor Sym scooteronderdelen