Retro scooter

Wat is een retro scooter eigenlijk? Een retro scooter is een tweewieler die het design heeft van een scooter welke in de jaren zestig erg populair was. Retro modellen boden meer comfort en uitstraling. De brede voorkap had namelijk een belangrijke functie en dat was (is) rijwind tegen houden waardoor je benen warmer en droger blijven.

In Nederland is de retro scooter momenteel erg populair. Je kunt een retro scooter kopen in zowel een 25 km/h uitvoering als 45 km/h uitvoering met andere woorden een snorscooter en bromscooter.

Bij ons kun je terecht voor retro scooters van verschillende merken waaronder: IVA, BTC, AGM, Kymco, Peugeot, Nipponia, en natuurlijk niet te vergeten de Vespa, welke immers de grondlegger is van het traditionele retro model.

 • (E)-Retro scooters

  Kenmerken retro scooter

  retro-scooterScooters van vandaag de dag zijn in feite nog steeds gebaseerd op de retro modellen van vroeger, maar dan alleen wat moderner en praktischer. De retro modellen hadden namelijk een chique afwerking waarbij er veel gebruik werd gemaakt van kappen en beplating. Chromen onderdelen, white wall banden, en windschermen zijn ook typische kenmerken van een retro scooter.

  Elektrische retro scooters

  Tegenwoordig kun je ook verschillende elektrische retro scooters kopen. Elektrische scooters worden ook wel ‘e-scooters’ genoemd of ‘escooters’. Ons assortiment aan e-retro modellen oftewel elektrische retro modellen groeit met de dag. Escooters beginnen namelijk populairder te worden dan normale benzine modellen. Dit komt namelijk doordat de prijs zakt van escooters, de accu langer meegaat, en de modellen er steeds fraaier uitzien. Daarnaast wordt de benzineprijs natuurlijk ook niet lager, en is rijden op elektriciteit verrassend goedkoop!

  Aanschaf elektrische retroscooter

  Tegenwoordig zijn escooters niet echt duurder meer dan benzine modellen. Voor sommige modellen liggen de prijzen zelfs gelijk! De accu’s maken de retroscooter over het algemeen net wat duurder, maar die kosten verdien je vaak gemakkelijk terug. Elektrisch rijden is namelijk ruim 6 keer goedkoper dan rijden op benzine.

  Hier een kort rekenvoorbeeld van de benzinekosten:

  • gemiddeld verbruik benzinescooter 1 op 30
  • brandstofprijs 1,75 euro per liter

  Met deze waardes kost een afstand van 270 kilometer je 15,75 euro.

  Een elektrische scooter zou je 2,60 euro aan elektriciteit kosten voor dezelfde afstand.

  Wanneer je 6,5 km van je school of werk af woont, en 5 dagen per week deze afstand moet overbruggen, dan kom je ook op zo’n 270km. Je bespaart met een dergelijke afstand al 13,15 euro per maand. Per jaar bespaar je bijna 158 euro!

  Ook het onderhoud is goedkoper want een elektrisch motorblok heeft geen onderhoud nodig. Bij een benzine scooter moet je jaarlijks de olie vervangen, de rolletjes, riem, en andere slijtage delen controleren en indien nodig ook vervangen om de betrouwbaarheid te kunnen waarborgen. Jaarlijks zit je wat de onderhoudskosten betreft ook snel tussen de 100 en 175 euro, afhankelijk van het merk en model dat je rijdt.

  Kortom kan een elektrische retroscooter je een besparing opleveren van gemiddeld 300 euro per jaar. Wanneer je een scooter 3 jaar zou rijden, dan bespaar je in die tijd 900 euro. Al zou een elektrische scooter 300 euro duurder zijn, dan heb je dit verschil het eerste jaar al reeds terugverdient.

 • Kopen of leasen?

  Retro scooter leasen

  Je kunt ook een retro scooter leasen. Leasen is een manier waarbij je het aankoopbedrag in termijnen betaalt. Iedere maand betaal je hetzelfde bedrag. Vooraf kun je aangeven hoeveel maanden je erover wilt doen. Sneller aflossen is duurder omdat het maandbedrag dan omhoog gaat. Je moet immers in een kortere tijd het bedrag aflossen.

  Kies je voor een wat langere periode, bijvoorbeeld 72 maanden, dan zijn de kosten per maand super laag. Zo kun je bijvoorbeeld voor slechts 16 euro per maand een nieuwe retro scooter kunnen kopen! Leasen kan dus heel aantrekkelijk zijn. Het biedt namelijk ook de mogelijkheid om voor een duurder en kwalitatiever model te gaan zonder dat de kosten per maand schrikbarend stijgen.

  Een showroom vol met retromodellen

  Wil je de retromodellen in het echt bewonderen, en misschien een proefritje maken, dan nodigen we je graag uit in onze showroom. Jij kunt al je wensen op tafel leggen en wij adviseren je welke modellen hierop aansluiten. Of je nu een goedkope retro scooter wilt kopen, of een dure, de keuze is aan jou. Woon je in de buurt van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leiden, Zoetermeer, of Alphen a/d Rijn, dan zou je eens een bezoekje kunnen brengen aan onze enorme showroom.

  Bezorging door heel Nederland

  Wij bezorgen retro scooters door heel Nederland wanneer je deze in de webshop bestelt. De transportkosten zijn voor iedere stad of plaats gelijk. Voor Groningen zijn de kosten even laag als voor Maastricht. Zelfs de Waddeneilanden zijn niet duurder qua bezorging.

  Uiteraard kun je ook je nieuwe retro brommer zelf komen ophalen. Dit kan niet alleen in Alphen aan den Rijn maar ook bij onze servicepunten die door heel Nederland zitten. Wij hebben op meer dan 10 plaatsen namelijk een servicelocatie zitten waar je terecht kunt. Niet alleen voor het ophalen, maar ook voor de garantie of een onderhoudsbeurt!

  Retro scooter onderdelen en accessoires

  Bij ons kun je ook terecht voor verschillende retro scooter onderdelen en accessoires. Heb jij voor je retro scooter nog iets nodig? Dan hoef je niet meer verder te zoeken, want in onze scooter onderdelenshop vind je namelijk alles wat er maar bestaat! Hier kun je retro scooter onderdelen en accessoires kopen.

 • Retro scootermerken

  Retro scootermerken

  Er zijn vele scootermerken die retro modellen fabriceren. Zoals bij velen bekend is de Vespa de grondlegger geweest van het hedendaagse retro model. Momenteel zijn er veel fabrikanten die ook retro modellen fabriceren. Met name zijn er veel Chinese scooterfabrikanten welke hun marktaandeel snel zien groeien dankzij deze ontwerpen. Met andere woorden zijn er dus veel Chinese scooterfabrikanten welke ook retro modellen op de markt brengen. Bijna de helft van dit model scooters is van Chinese makelaardij.

  Een Chinese scooter kent zijn voor- en nadelen. Zo is de prijs bijzonder laag en krijg je een complete scooter voor weinig geld. Zoek je iets goedkoops en heb je een klein budget dan kom je al snel bij een Chinese scooter terecht. Echter moet je wel weten dat je hier ook inlevert op kwaliteit.

  De SYM scooter is wel een van de meest kwalitatieve Chinese scootermerken welke een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding heeft. Zoek je een scooter voor het dagelijkse woon- werkverkeer dan raden wij je aan om voor een Europees merk te gaan. Onderdelen zijn makkelijker verkrijgbaar en de scooter is betrouwbaarder en duurzamer. Bij Europese merken en Europese kwaliteit moet je meer denk in de richting van Vespa, Peugeot, en Kymco.

  Merken die elektrische retromodellen in hun assortiment hebben zijn Vespa met de Elettrica, AGM, BTC, IVA, en Nipponia met de Volty.

  Herkomst scootermerk

  Wil je weten welk scootermerk waar vandaan komt? Wij hebben een kort overzicht waarbij je snel kunt zien welke retro scooter waar vandaan komt.

  Merk
  Werelddeel
  Land
  Modellen
  Vespa
  Europa
  Italië
  Primavera en sprint
  Turbho
  Azië
  China
  Rb-50, Rl-50, Rg-50 en Rm-50
  Killerbee
  Azië
  China
  Custom, Locarno, XL, VXL, Milano en Torino
  SYM
  Azië
  China
  Allo en Fiddle 3
  Peugeot
  Europa
  Frankrijk
  Django
  Iva
  Azië
  China
  Firenzo, Ibiza, Lux, Venti, Roma en Rio<

  Topsegment retroscooter

  De Vespa is wellicht de duurste retro scooter maar ook een van de allerbeste en behoort daarmee tot het topsegment. De Vespa heeft bijzondere kenmerken en rijeigenschappen. Zo heeft elke Vespa een volledig metalen body welke uit één stuk is gefabriceerd. Geen rammelende kappen meer maar een degelijk geheel. Zo is de Vespa voorzien van nieuwe technische snufjes en heeft goed gekeken naar de zwakke punten van scooters in het algemeen. Hier heeft deze scooterfabrikant verbeteringen op aangebracht waardoor het een nog degelijker geheel is geworden. Zoek je een super betrouwbare en degelijke scooter die tevens het meest waardevast is onder alle scootermerken, neem dan een Vespa.