Brommobiel

De brommobiel is een perfect alternatief voor een gewone auto, en is bovendien een stuk goedkoper. Er zijn verschillende redenen te noemen waarom je een eigen brommobiel zou kopen. Hieronder lees je er alles over!

MOVE CityCar

Aanbieding is nog 4 dagen geldig
12.999,95 11.099,95
Lease vanaf € 258,07 p/m
 

MOVE Vigorous 1500 InnerCity II overdekte scootmobiel

Aanbieding is nog 4 dagen geldig
7.399,95 6.849,95
Lease vanaf € 159,26 p/m
 

MOVE e3 luxe overdekte scootmobiel

Aanbieding is nog 4 dagen geldig
7.199,95 6.499,95
Lease vanaf € 151,12 p/m
 

MOVE E4 scootmobiel auto

Aanbieding is nog 4 dagen geldig
8.199,95 7.799,95
Lease vanaf € 181,35 p/m
 

Killerbee Sunshine Q2 brommobiel

Aanbieding is nog 1 dag geldig
10.698,95 9.899,95
Lease vanaf € 230,17 p/m
 

MOVE Vigorous 8 overdekte scootmobiel

Aanbieding is nog 4 dagen geldig
7.749,95 7.249,95
Lease vanaf € 168,56 p/m
 

MOVE Vigorous 1500 S-line II brommobiel

Aanbieding is nog 4 dagen geldig
6.899,95 6.299,95
Lease vanaf € 146,47 p/m
 

Move CityCarGo VAN - 80 km auto - elektrisch

Aanbieding is nog 4 dagen geldig
19.999,95 18.129,85
Lease vanaf € 421,52 p/m
 

Move CityCarGo PickUp - 80 km auto - elektrisch

Aanbieding is nog 4 dagen geldig
18.999,95 17.764,95
Lease vanaf € 413,04 p/m
 
 • Wat is een brommobiel?

  Wat is een brommobiel

  Een brommobiel is een 45 km per uur auto, met 3 of 4 wielen, waarbij je heerlijk droog en comfortabel zit. De meeste modellen van brommobielen zijn geschikt voor 2 personen, en ze lijken tegenwoordig steeds meer op een echte auto. Dat wil zeggen dat zijn super luxe zijn van binnen, en aan de buitenkant nog moeilijk te onderscheiden zijn van een normale kleine auto.

  brommobielen

  45 km per uur auto

  Een kenmerk wat een brommobiel met elkaar gemeen heeft is dat ze een maximum snelheid hebben. Omdat elektrische voertuigen steeds populairder worden, kun je bij ons alleen een geschikte brommobiel bestellen.

  Elektrische brommobielen hebben meer voordelen

  Elektrische voertuigen hebben veel voordelen. Meer voordelen zelfs dan rijden op brandstof zoals benzine. Zo is de elektromotor geheel onderhoudsvrij, stil, en schoon. Bovendien is een brommobiel uitgerust met een krachtige motor. Elektromotoren zijn bovendien krachtiger dan brandstofmotoren. Zo is de brommobiel uitgerust met een 1500 Watt motor. Met je voertuig ben je dus sneller op topsnelheid!

  Superluxe en BOMVOL met gadgets en opties

  De populariteit van de microcar, zoals de brommobiel ook wel genoemd wordt, flink gestegen. De nieuwe generatie hecht steeds meer waarde aan luxe en comfort. Luxer en comfortabeler rijden dan rijden met een gehandicaptenvoertuig kun je je dan ook niet voorstellen. Er zijn modellen die zelfs zijn uitgerust met een serieuze audio installatie, grootbeeld GPS, cruise control, elektrische ramen, verwarmde spiegels, sportvelgen, en airco!

  Voor een brommobiel rijbewijs nodig?

  Bij de brommobiel zou je waarschijnlijk denken dat je een rijbewijs nodig hebt voor een 45 km auto, maar dat is niet het geval! Iedereen van 16 jaar en ouder, met een bromfietsrijbewijs, scooter rijbewijs, motor rijbewijs of auto rijbewijs mag in een elektrische 45 km auto rijden. Voldoe je aan de rijbewijs en leeftijdseis, dan kun je een brommobiel aanschaffen en ermee rijden!

  Brommobiel prijzen

  De prijzen vallen tegenwoordig reuze mee. Gemiddeld zijn is de tweedehandse brommobiel zo'n 2x duurder dan de gemiddelde scooter, maar veel duurder dan een luxe Vespa hoeven ze ook niet te zijn. Ze zijn dus relatief goedkoop qua aanschaf. Kijk maar eens naar de prijs voor de brommobiel: IVA E-GO T5 bijvoorbeeld. Deze 45 km auto zit bijvoorbeeld BOMVOL met luxe, en dat geldt ook voor de Move CityCar, welke bovendien als PLUS versie geleverd wordt met airco! Je kunt dus een microcar kopen voor relatief weinig geld.

  Brommobiel kopen met 3 wielen of 4 wielen?

  Je kunt een brommobiel kopen met 3 wielen of 4 wielen. Modellen met 4 wielen zijn vaak net iets duurder omdat de voorwielophanging bij een driewieler meer weg heeft van een scooter, en een vierwieler meer weg heeft van een auto. Bij de 4 wieler brommobielen zijn meer onderdelen nodig, en de constructie zit ingewikkelder in elkaar. Qua besturing, dus van binnenuit, hoef je het verschil niet te zien of te ervaren. Beide brommobiel types rijden even prettig.

  Waarom de naam Microcar?

  De naam Microcar (brommobiel) wil zeggen dat het een kleine auto is. Tegenwoordig zien de zogeheten 45km auto's, die Microcar genoemd worden, er uit als echte auto's maar dan in het klein. Deze voertuigen hebben 4 wielen. De modellen met 3 wielen worden vaak brommobielen genoemd. Wellicht kunnen ze niet zo snel als een echte auto zou kunnen, maar vaak zijn ze wel veel luxer! Een airco, elektrische ramen, een parkeercamera, en een navigatiesysteem kan allemaal op een brommobiel zitten tegenwoordig. Ondanks al deze luxe opties valt de prijs reuze mee voor voor deze voertuig.

  Elektrische brommobiel

  Elektrische brommobiel is een nieuw vervoermiddel, dat milieuvriendelijk en handig is. Het wordt aangedreven door elektriciteit, dus het produceert geen luchtvervuiling. En het is zeer licht en gemakkelijk te bedienen, dus het is erg populair onder jongeren.

  De laatste jaren zijn elektrische brommobielen in veel landen over de hele wereld steeds populairder geworden als schoon en handig vervoermiddel. Elektrische bromfietsen worden aangedreven door elektriciteit, dus ze produceren geen uitstoot of luchtverontreiniging. Een brommobiel is meestal ook veel lichter en gemakkelijker te bedienen dan traditionele bromfietsen of scooters op gas. Om deze redenen is een gehandicaptenvoertuig een populaire keuze geworden voor veel jongeren en stedelijke forenzen als vervanger voor de kleine personenauto of zelfs van een normale personenauto.

  Centrale deurvergrendeling

  Een sportieve brommobiel heeft centrale deurvergrendeling alarmsysteem en een sleutel op afstand. De brommer heeft ook een motorstopschakelaar en een koplamp die automatisch aangaat als de motor wordt gestart.

  De centrale vergrendeling van de bromfiets wordt ingeschakeld wanneer de bestuurder de deuren van binnenuit vergrendelt. Deze voorziening helpt diefstal van de bromfiets te voorkomen. Het alarmsysteem wordt geactiveerd als iemand probeert in te breken in de brommobiel of als iemand de motor probeert te starten zonder sleutel. De koplamp gaat automatisch aan als de motor wordt gestart, zodat de bestuurder kan zien waar hij heen gaat.

  Elektrische ramen

  Een brommobiel heeft elektrische ramen en een schuifdak en daarmee een sportieve uitstraling. Het heeft ook een stereo-installatie met een iPod-dock. De brommobiel is straat legaal en kan op de weg gereden worden. Het is een geweldige manier om in de stad te komen en is perfect om boodschappen te doen of naar het werk te gaan. De brommobiel is ook milieuvriendelijk en produceert geen uitstoot.

 • Regels voor brommobielen

  Regels voor brommobielen

  De brommobiel regels zijn niet anders dan die voor bromscooters en bromfietsen. Je kunt er gewoon de openbare weg mee op. Technisch gezien is het een bromfiets (bromscooter) met 3 of 4 wielen, en geen auto. De parkeerregels wijken echter wel af van de normale bromfiets of scooter. Zo mag je met een brommobiel niet parkeren op de stoep. Je zult net als auto’s een parkeerplek moeten zoeken, tenzij je deze brommobiel op je oprit kunt parkeren.

  In een parkeerzone waar de blauwe kaart gebruikt moet worden, dan moet je die ook bij je 45 km per uur auto achter de voorruit leggen. Waar je met de bromfiets niet mag komen, mag je met de brommobielen ook niet komen. De snelweg is bijvoorbeeld verboden terrein, maar als je jouw brommer theorie goed hebt gedaan wist je dat al natuurlijk. Een autorijbewijs nodig mag ook maar een rijbewijs am is voldoen.

  brommobiel-kopen

 • Brommobiel kopen of leasen?

  Onderhoud voor een brommobiel minimaal

  Het onderhoud is voor een brommobiel minimaal. Het enige waar je als dealer qua onderhoud eventueel op zou moeten letten zijn de banden en remmen. Voor de rest is de 45 km auto helemaal onderhoudsvrij.

  De motoren zijn namelijk borstelloos en hebben geen onderhoud nodig, in tegenstelling tot brandstof motoren die wel degelijk een onderhoudsbehoefte hebben om hun werking en betrouwbaarheid te kunnen garanderen.

  De brommobiel elektrisch rijden is dus op dat vlak veel voordeliger. Bovendien rijd je veel goedkoper op elektriciteit dan op benzine. Qua brandstofkosten ben je ongeveer 6x goedkoper uit! Per oplaadbeurt ben je ongeveer 50 eurocent kwijt.

  Warm en droog zitten bij nat of koud weer

  Zoals je leest is de brommobiel rijden een heel leuk en interessant vervoermiddel, zeker omdat hij beschikt over veel luxe, en je heerlijk warm en droog kunt zitten bij nat of koud weer. Kies je voor een brommobiel rijden met airco dan heb je er op warme zomerdagen ook extra plezier van. De 45km auto met 3 wielen wordt ook wel overdekte scooter genoemd. Qua constructie zijn de driewielers gebaseerd op scooters, maar dan overdekt.

  45km-mirco-auto-leasen

  Brommobiel leasen

  Een brommobiel private lease gaat heel eenvoudig. Ben je 18 jaar of ouder dan kun je bij ons een brommobiel leasen. Met leasen kun je een 45 km p/u auto kopen op afbetaling. Je verspreidt het aankoopbedrag over een x aantal termijnen en kunt voor een vast laag maandbedrag een super gave nieuwe brommobiel vooruit rijden. Een nieuwe brommobiel kopen op afbetaling is meestal goedkoper dan alleen al de verzekering voor een auto, heel voordelig dus.

  Interesse en wil je er een bestellen? Via onze webshop kun je dat direct regelen!

 • Verzekering voor brommobielen

  Verzekering voor brommobielen

  Wij horen soms van klanten dat het niet altijd even gemakkelijk is om een elektrische brommobiel of 45km brom auto te verzekeren. Voor sommige verzekeraars is een elektrisch voertuig verwarrend en kunnen zij deze niet verzekeren. Soms valt de brom auto ook, voor de verzekering, onder de invalidenvoertuigen, en dat is de brommobiel natuurlijk niet per definitie.

  Gelukkig zijn er wel verzekeringsmaatschappijen die wel ervaring hebben met elektrische bromauto’s en brommobielen, en daar is de premiewinkel een van. Bij hun op de website kun je eenvoudig je verzekering regelen, of eerst een offerte opvragen.

 • Bromauto modelbeschrijving

  Nieuwe Brommobielen modelbeschrijving

  Je kunt van verschillende modellen een brommobiel bestellen. Hieronder kun je een modelbeschrijving lezen van de MOVE en de IVA brommobielen.

  MOVE CityCar

  De MOVE CityCar is een brommobiel/bromauto met vier wielen en een zeer trendy vormgeving. Hij ligt erg goed op de weg, hij is veilig, en voorzien van alle gemakken. Het is een zeer luxe minicar met alles erop en eraan, van centrale deurvergrendeling tot aan verwarmde buitenspiegels. Zelfs een panoramadak, GPS, en achteruitrijcamera behoren tot de standaard opties.

  MOVE Vigorous 1500 S-Line II

  MOVE Vigorous 1500 S-Line II is een brommobiel/45 km auto met 3 wielen, op basis van een scooter die overdekt is. Er zijn verschillende accu pakketten leverbaar waarmee je zelfs tot 130 kilometer kunt rijden. In dit overdekte brommobiel zit je warm, droog, en zeer comfortabel. Ook dit model is voorzien van allerlei gadgets waaronder een Bluetooth audio muziekinstallatie, camera voor het inparkeren, LED verlichting, en goede geluidsdemping.

  MOVE Vigorous 1500 InnerCity II

  De MOVE Vigourous 1500 InncerCity II lijkt als 2 druppels water op de Vigourous 1500 S-Line II, maar hij is een paar centimeter smaller waardoor hij ook als scootmobiel ingezet kan worden. Hierdoor voldoet de overdekte scooter ook aan de brommobiel regels, en dat kan je extra voordelen opleveren.

  IVA E-Go T5

  De IVA E-Go T5 is ook een elektrische driewieler net als de MOVE Vigorous 1500 serie. Ook de IVA is een overdekte scooter met alle luxe opties die je je maar kunt bedenken. Een MP3 autoradio met USB, kleurenbeeldscherm, en camera voor het parkeren zijn allemaal standaard aanwezig. De brommobiel rijdt helemaal elektrisch en haalt 50 kilometer op de accu.

  IVA H2

  De IVA H2 is een brommobiel/bromauto met 4 wielen en kan 45km per uur. De H2 zit lekker en comfortabel, waarbij je een goed overzicht hebt over de weg. Deze brommobiel veert heerlijk, en zijn uitgerust met een zeer krachtige elektromotor van maar liefst 2800 Watt. Het rijbereik is 120 kilometer dus de H2 is een zeer serieuze speler in bromauto land.

  IVA H4

  De IVA H4 is vergelijkbaar met de H2, maar dan net een stukje groter. Het mooie en unieke aan deze bromauto is dat je prima met 4 mensen in de brommobiel kunt zitten. Je kunt bijvoorbeeld met het hele gezin op pad, of met je vrienden, zonder dat je daar een autorijbewijs voor nodig hebt.

  MOVE CityCarGo PICKUP & VAN

  MOVE CityCarGo PICKUP en CityCarGo VAN zijn speciale elektrische voertuigen die eigenlijk niet tot de 45 km auto’s behoren want ze hebben een topsnelheid van 80 km per uur. Hierdoor is een normaal rijbewijs B vereist. Deze type brommobiel wordt veelal ingezet op vakantieparken en bij de gemeente. Zee zijn stil, schoon, en breed inzetbaar vanwege hun compacte afmetingen.

FAQ

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een brommobiel?

Een AM-rijbewijs is voldoende, maar een autorijbewijs mag ook.

Is een helm of gordel verplicht?

In een open brommobiel is een goedgekeurde helm verplicht. Gordels moeten aanwezig zijn in gesloten brommobielen.

Wegenbelasting Betaald?

Geen wegenbelasting, maar een kenteken is verplicht. Private lease is een optie. Diesel brommobielen hebben specifieke milieu-eisen.

Verkoopt uw bedrijf ook tweedehands brommobielen of brommobiel occasions?

Nee, wij focussen ons uitsluitend op nieuwe brommobielen en bieden geen tweedehands brommobielen of brommobiel occasions aan.

Waar kan ik terecht voor een tweedehands brommobiel of brommobiel occasion?

Hoewel wij zelf geen tweedehands brommobielen of brommobiel occasions aanbieden, zijn er gespecialiseerde dealers die dat wel doen.

Wat is de beperkte maximumsnelheid van een brommobiel?

De beperkte maximumsnelheid van een brommobiel is 45 km/u. Dit maakt het voertuig ideaal voor korte afstanden en lokaal gebruik.

Moet ik wegenbelasting betalen voor mijn brommobiel?

Nee, voor een brommobiel hoeft u geen wegenbelasting te betalen. Echter, een geldige kentekenplaat is wel verplicht.

Waar mag ik mijn brommobiel parkeren?

In de bebouwde kom kunt u uw brommobiel parkeren op reguliere parkeerplaatsen. Het is geen gemotoriseerd voertuig in de zin van de wet, dus het trottoir is niet toegestaan.