Nieuwe scooter kopen?

Nieuwe scooter kopen? Bij ons spaar je niet alleen veel geld uit, maar je kunt hem ook zelf samenstellen! Dit betekent dat je hem ook kunt customizen naar jouw persoonlijke voorkeur. Een scooter kopen kan bij ons ook in termijnen (leasen) en voor ieder budget hebben wij een passende scooter. Ook thuisbezorgen is geen probleem.

 • Nieuwe scooters & merken

  Voordelen van nieuwe scooter

  Een mooie nieuwe scooter biedt een aantal voordelen ten opzichte van een 2de hands scooter. Zo krijg je de volle fabrieksgarantie en is hij krasvrij. Alles werkt zoals het moet werken en aan reparaties of onderhoud hoef je voorlopig ook niet te denken.

  Daarnaast is de veiligheid en betrouwbaarheid van een nieuwe brommer of scooter ook beter dan bij een gebruikte. Bij een tweedehands scooter ken je de onderhoudshistorie niet en kun je vaak ook niet zien in welke staat hij technisch verkeerd. Welke reparaties er aan zitten te komen is vaak ook onduidelijk. Sommige reparaties kunnen duur uitvallen waardoor een nieuwe scooter onderaan de streep zelfs flink goedkoper kan zijn. Kortom, neem je niet de ellende van een ander over wanneer je een nieuwe scooter koopt.

  Welke scootermerken zijn er, en wat zijn de verschillen?

  De laatste jaren zijn er een hoop scooter merken bij gekomen. Veel daarvan zijn afkomstig uit China. Chinese scooters zijn vaak goedkoop, en vroeger was de kwaliteit dan ook een stuk minder bij Chinese scooters. Maar met de komst van elektrische scooters is daar veel verandering in gekomen. Tegenwoordig doen ze vaak nauwelijks of niets onder voor Europese of Japanse merken.

  Maar bij ieder merk blijft het vaak zo dat hoe meer je betaalt, hoe meer je terugkrijgt. Dit noemen we prijs/kwaliteit verhouding.

  Nu is Fast en Furious scooter heel scherp met het opstellen van haar assortiment. Dit wil zeggen dat wij opletten met welke merken en modellen wij wel en niet voeren. Een scooter van goede kwaliteit vinden wij nog belangrijker want niemand is gebaat bij een scooter die problemen geeft.

  Kwaliteit is helemaal belangrijk wanneer je afhankelijk bent van je tweewieler, of driewieler. Zeker wanneer je ermee naar school wilt of naar het werk. In dat geval praten we dan over een woon/werkverkeer scooter. En woon/werkverkeer scooters hoeven niet perse niet veel te kosten, want dat bewijzen wij met meerdere merken en modellen.

  Ben je minder afhankelijk van je vervoermiddel, dan kun je natuurlijk ook een budget scooter kopen. Met ons kun je alle kanten uit.

  Om je een idee te geven waar scootermerken vandaan komen geven je hieronder een paar voorbeelden:

  • Japanse / Europese scootermerken zijn: Aprilia, Kymco, Peugeot, FD Motors, Askoll, SYM, Vespa, Yamaha, Kymco, Piaggio, Ecruiser, Horwin, en Next
  • Chinese scootermerken zijn: AGM, BTC, Doohan, IVA, Killerbee, Nipponia, Evo Maxx, Riva, IVA, NIU, Sunra, en Hanway.

  Welke merken zijn A-merken

  De brommers- en scooters die onder de A-merken vallen zijn:

  Aprilia, Kymco, Peugeot, FD Motors, SYM, Vespa, Yamaha, Kymco, Piaggio, Horwin, Next, Doohan, IVA, Sunra

  Welke merken zijn B-merken

  De brommers- en scooters die onder de B-merken vallen zijn:

  Riva, Evo Maxx, Hanway, AGM, en Killerbee

  Met een B-merk is natuurlijk helemaal niets mis, maar doordat er op bepaalde zaken net wat meer bezuinigd is, zijn ze doorgaans ook wat goedkoper, en zo kun je als consument ook goedkoop een scooter kopen.

  Welke scooter modellen bestaan er?

  Niet iedereen heeft dezelfde smaak, en dat is maar goed ook, anders zou iedereen op dezelfde bromfiets, schakelbrommer, bromscooter, snorfiets, of snorscooter rondrijden.

  Qua verschillende modellen is er veel keuze. De laatste tijd zijn de retro modellen en fatbikes erg in trek, maar je kunt ook kiezen uit een stadsmodel, sportief model of zakelijk model.

  Retro scooters zijn gebaseerd op scooters van vroeger. De vormen zijn vaak rond en het design is relatief simpel gehouden. Niet te veel poes pas, maar vaak wel veel chromen accenten. Wil je een nieuwe retro scooter kopen, kijk dan eens bij Vespa, AGM, BTC, IVA, Killerbee, Next, Doohan, of Peugeot. Kijk bij deze merken als je een Vespa-Look-A-Likes scooter zoekt.

  Sommige sportieve scooters lijken net van het racecircuit afgekomen te zijn, en hebben veel overeenkomsten met racemotoren. Wie van sport houdt kan het beste kijken bij de merken , Peugeot, Kymco, AGM, FD motors, Horwin, Sunra, en BTC.

  Zakelijke scooters hebben vaak meer het uiterlijk van een motorscooter waarbij de afmetingen net wat royaler zijn. Denk hierbij aan de Jet14, Tweet, Piaggio Liberty, Horwin SK1, Next, Doohan, Primavera en Sprint van Vespa.

  Zoek je een fatbike met hele dikke banden, dan kun je het beste een kijkje nemen bij Ecruiser.

  Scooters met het uiterlijk van een Vespa

  Er zijn en blijven scootermodellen bijkomen die veel weghebben van de Vespa scooter. Niet zo gek, want het design is erg gewild bij jong en out. Vepsa look-a-like scooter kun je tegenwoordig ook elektrisch kopen. Mocht je er een op benzine willen dan kom je vaak uit bij BTC of Riva, maar wil je een elektrische scooter kopen met een Vespa look, kijk dan eens bij het merk Next, Doohan, Iva, en Killerbee. Je kunt tegenwoordig goedkoper een scooter kopen die elektrisch is dan je zou verwachten.

  Scooter op benzine kopen

  Is een elektrische scooter kopen online nog wat te ver van je bed, en neem je liever eentje op benzine, dan kun je er vanuit gaan dat deze over hedendaagse technologie beschikt. Zo zijn alle motoren tegenwoordig EURO5 en is de uitstoot aan schadelijke uitlaatgassen tot een minimum beperkt.

  Scooters en brommers zijn tevens uitgerust met een 4-takt motorblok met injectie welke minder onderhoud vereist en nog zuiniger rijdt. Zo kun je goedkoop scooter rijden.

  Elektrische scooter

  Wil je met de tijd mee, en nog minder onderhoudskosten voor je rekening krijgen, dan kun je een elektrische scooter kopen. Een elektrische scooter rijdt zo’n 6x goedkoper dan een benzine scooter, en beschik je thuis over zonnepanelen, dan rijdt je zelfs gratis.

  Rijden op elektriciteit is een milieubewuste keuze omdat er geen uitlaatgassen zijn, en dus ook geen CO2 uitstoot. Maar er zijn meer voordelen! Zo kun je nu en in de toekomst iedere milieuzone betreden zonder problemen. Startproblemen zijn verleden tijd want de elektromotor van een E-scooter is altijd gebruiksklaar en heeft geen onderhoud nodig! Hij is betrouwbaarder en veel minder slijtage gevoelig.

  Waar je nog wel even rekening mee moet houden is het bereik. E-scooters halen namelijk niet zo veel kilometers op een volle accu, als een benzine scooter op een volle tank. Bij een aantal modellen kun je wel voor een extra accu of accu upgrade kiezen waardoor de verschillen qua actieradius kleiner worden.

  Wil je een elektrische scooter kopen dan kun je kiezen uit verschillende modellen van uiteenlopende merken.

 • Hulp bij een nieuwe scooter kiezen

  Hulp bij het kiezen van een nieuwe scooter

  Je bent op zoek naar een nieuwe scooter, en kunt wellicht wel wat hulp gebruiken bij het maken van een keuze. Wanneer je naar onze scooterwinkel komt dan vragen we je altijd waarvoor en hoe vaak je de scooter gaat gebruiken. Zo kunnen we je een advies geven welke scooter juist bij je past, en wellicht wellicht afvalt.

  Om een voorbeeld te geven laten we je alleen 2 persoons scooters zien wanneer je regelmatig iemand achterop wilt nemen, en raden we je in de eerste plaats een elektrische scooter af wanneer je dagelijks een zeer grote afstand wilt overbruggen met een e-scooter en niet het budget hebt voor een groter accupakket.

  Grotere wielen, dus 12 inch of groter, zorgen ook voor een betere wegligging. Ga je vaak met je nieuwe scooter op pad dan is dat ook een puntje waarop je kunt letten. Bovendien is een scooter met grote wielen vaak ook beter geschikt voor lange mensen. Hoe kleiner de wielmaat, hoe kleiner de scooter ook wordt.

  Bij ons is nagenoeg iedere nieuwe scooter uit te rusten met extra opties en accessoires, waaronder een windscherm of een voor- of achterdrager, en kun je hem tevens laten opvoeren. Daarmee verhoog je het comfort en de mogelijkheid om nog eens wat extra’s mee te nemen. Dat is de meerwaarde van Fast & Furious scooters.

  Fast & Furious scooters showroom

  Welke scooter is het beste?

  Welke scooter het beste is hangt af van je budget en wat je ermee wilt gaan doen. Ga je veel of weinig kilometers maken, ben je groot van postuur, ga je hem dagelijks gebruiken of staat hij meer in de schuur? Over het algemeen genomen zijn de goede merken, vaak de Japanners en Europeanen, wanneer het om benzine scooters gaat, het beste van kwaliteit, en daardoor kom je minder vaak met pech te staan. Een elektrische scooter is veel minder storingsgevoelig, dus een Chinese elektrische scooter zou ook een prima optie kunnen zijn.Scooter kopen bij Fast Furious Scooters online

  Bij elektrisch moet je wel altijd even rekening houden met de laadtijd van de accu. Opladen gaat tegenwoordig wel steeds sneller, maar aan 4 uur zit je vaak nog wel voordat hij weer helemaal vol is. Het is dus even rekenen of een escooter wel bij je past, en of een extra accu ook in je budget valt.

  De meest verkochte scooter is voor algemeen gebruik: Piaggio Zip custom, IVA S4, IVA S5, AGM Goccia, de Sym Fiddle II, en Riva. En wat zakelijke/woon/werkverkeer scooters betreft zijn de de FD Motors F3 en de Horwin SK1 (nu in de aanbieding!).

 • Scooter kopen en betalen

  Scooter leasen en kopen op afbetaling

  scooter-kopen-onlineEen scooter leasen en een scooter kopen op afbetaling is bij ons hetzelfde. Je betaalt voor je nieuwe scooter per maand wat veel voordelen met zich meebrengt. Zo hoef je niet eerst lang te sparen voordat je het aankoopbedrag bij elkaar hebt. Je kunt direct genieten van je aankoop en kunt de scooter dan gewoon rustig afbetalen in maandelijkse termijnen. Voor een paar tientjes per maand kun je al een heel mooie scooter kopen, zelfs in jouw favoriete kleur met de opties die je er graag op wilt hebben. Leasen kan in 12, 18, 24, 36, 48, en 60 maanden.

  Scooter in 3 termijnen betalen

  Naast een nieuwe scooter leasen kun je bij ons ook een scooter in termijnen betalen. Kies in dit geval voor de IN3 betaalmethode. Hiermee kun je de scooter in 3 termijnen betalen. De eerste termijn betaal je tijdens het afrekenen met IN3 via IDeal. De 2 vervolgtermijnen betaal je beide binnen 30 dagen. Zo krijg je 60 dagen de tijd en dat levert een hoop extra gemak op. Je kunt tot een bedrag van 5000,- euro gebruikmaken van deze betaalmethode.

 • Waarom bij ons?

  Voordelen van Fast&Furious scooters

  Hieronder lees je de FNF voordelen terug.

  Lage prijzen en groot assortiment

  Wil je voordelig een nieuwe scooter kopen, dan ben je in de juiste online shop terechtgekomen. Niet alleen hebben wij de laagste prijzen maar ook veel scooter merken waaronder budget merken om goedkoper uit te zijn. Wil je een goedkope nieuwe scooter kopen dan hoef je niet meer dan 1399,- euro kwijt te zijn want voor dit bedrag heb je al meerdere mogelijkheden. Wil je per maand betalen dan kom je op ongeveer 25,- euro.

  Thuisbezorgen of afhalen

  Je nieuwe scooter of brommer laten thuisbezorgen is iets waar de meeste van onze klanten voor kiest. Het is veel makkelijker dan zelf je scooter te komen ophalen, wat natuurlijk ook kan. Voor de meeste modellen betaal je bezorgkosten, en dan maakt het niet uit waar je in Nederland (vaste land) woont. Wij hanteren een vast tarief van 49,95 euro en daarbij maakt het niet uit of je in Groningen, Amsterdam of Limburg woont. Soms hebben wij een actie waarbij het thuisbezorgen gratis is. Houdt onze aanbiedingen daarom goed in de gaten.

  scooter-kopen-gratis-slot-betalen-via-Ideal

  Reparatie of onderhoud

  Mocht je een reparatie of onderhoudsbeurt nodig hebben, dan helpen we je natuurlijk ook graag. Mocht je niet bij een van onze vestigingen in de buurt wonen, dan kun je ook gebruikmaken van onze haal- en brengservice. Hieraan zitten wel kosten verbonden.

  Onderhoudspakketten met transportmogelijkheid

  Voor het onderhoud bieden wij ook pakketten aan. Je kunt een scooter kopen en dit meteen combineren met een onderhoudspakket. Daarbij kun je zelf de keuze maken of dit met of zonder transport is. Kies je voor inclusief transport, dan halen wij de scooter of brommer bij je thuis op, krijgt hij bij ons een beurt, en brengen wij hem weer bij je terug. Ook het onderhoudspakket kun je in de scooterlease meenemen.

  Vaste bezorgkosten

  De bezorgkosten bedragen slechts 49,95 euro en daarbij maakt het niet uit of je in Groningen, Amsterdam of Limburg woont. Voor heel Nederland zijn de kosten gelijk.

  Ook voor onderhoud en reparaties kun je bij ons terecht. Wij kunnen je nieuwe scooter ophalen, reparatie onder handen nemen, en weer terugbrengen. Al het gemak onder één dak.

  Meer dan alleen scooters

  Bij Fast & Furious kun je niet alleen een nieuwe scooter aankopen maar ook terecht voor heel veel accessoires om je scooter verder mee aan te kleden, en accessoires voor jezelf zoals een helm of regenkleding. Naast benzine scooters kun je bij ons ook een schakelbrommer, elektrisch scootmobiel, brommobiel, of fatbike kopen. Wij hebben tweewielers, driewielers, en vierwielers in het assortiment zitten. Zelfs een scooter waarbij er geen helmplicht is en geen rijbewijs voor nodig is!

  Meerdere betaalmogelijkheden

  Bij ons kun je op verschillende manieren betalen:

  Online:

  • IDeal
  • IN3 (3 termijen)
  • Leasen
  • Bankoverschrijving

  In de winkel:

  • Pinnen
  • Contant
  • IDeal (webshop in de winkel)

  scooter-kopen

 • Tips voor scooter aanschaffen online

  Leuke tip

  Wist je dat je ook alle extra opties en accessoires in de scooter lease onder kunt brengen. Met andere woorden kun je dus ook een alarm, andere richtingaanwijzers, een slot, regenkleding, en zelfs een helm op afbetaling kopen, in combinatie met een scooter! Profiteer van extra voordeel en houd de banners op onze online shop in de gaten.

  Scooters kopen tips

  Wanneer je een scooter wil gaan kopen dan kun je het beste eerst onze scooter kopen tips pagina doorlezen. Hier lees je waar je aan moet denken bij het uitkiezen van een mooie scooter. Denk daarbij aan de frequentie dat je de scooter of escooter gaat gebruiken. Is deze voor dagelijks gebruik zoals woon- werkverkeer of puur voor plezier.

  De goedkope scooters zijn niet altijd een even goede keuze wanneer je ze intensief gaat gebruiken. Hierdoor zit er namelijk een kwaliteitsverschil in. Vooral bij dagelijks gebruik is de betrouwbaarheid extra belangrijk. Chinese scooters zijn uitstekend geschikt om als plezierscooter in te zetten maar soms iets minder geschikt om elke dag te gebruiken, mits het voor hele korte ritjes is. Een ander belangrijk punt, bij het kiezen van een scooter, is de snelheid.

  Er bestaat namelijk een bromscooter en een snorscooter. De bromscooter rijdt maximaal 45 km p/u en de snorscooter 25 km p/u. Bij beide ben je verplicht een helm te dragen.

  Escooters zijn ook in 25 en 45km p/u te verkrijgen. Wanneer je hulp nodig hebt bij het uitzoeken van een nieuwe scooter dan kun je gebruik maken van onze online adviestool genaamd ‘welke scooter past bij mij’. Je mag ook mailen, bellen, of naar onze winkel toekomen voor persoonlijk advies. Telefonisch zijn wij 5 dagen per week bereikbaar. Via de mail zelfs 7 dagen.

l