(WMO/PGB) Subsidie voor een scootmobiel (WMO/PGB)

Wat sommige mensen niet weten is dat je ook subsidie kunt krijgen voor een (elektrisch) scootmobiel. Nederland heeft namelijk twee subsidie potjes, WMO en PGB, welke het leven een stukje makkelijker en dragelijker te maken. Zoals met iedere subsidiepot moet je aan bepaalde regels voldoen om in aanmerking te komen.

Wat is WMO en wat is PGB?

WMO en PGB zijn twee subsidiepotten, bedoeld voor mensen met een beperking. Of je hiervoor in aanmerking komt hangt van een aantal factoren af. Zo wordt er gekeken naar de gezinssamenstelling, de zorgbehoefte, en het inkomen.

wmo-voor-scootermobielenWMO staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning, en PGB voor persoonsgebonden budget. De WMO ondersteunt mensen zodat ze zolang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Een scootmobiel of bepaalde aanpassingen vallen hier dus onder, ongeacht of deze elektrisch is of voorzien is van een brandstofmotor. WMO vraag je via de gemeente aan. Allereerst ga je in gesprek met een consulent die samen met je kijkt naar de zorgbehoefte. Meestal komen die aan huis om de situatie te bekijken. Het indienen van een aanvraag kan tegenwoordig ook eenvoudig via internet. WMO heette vroeger WVG (wet voorzieningen gehandicapten).

Het PGB komt zorgbehoevende tegemoet in de vorm van een budget. Met het PGB kun je zelf zorg inkopen. Simpel gezegd krijg je dus een budget van de gemeente en kun je daarmee bijvoorbeeld zelf huishoudelijk hulp inhuren. Dit budget mag ook worden besteed aan hulpmiddelen, bijvoorbeeld om een scootmobiel mee te kopen.

Iedere gemeente hanteert andere voorwaarden. Daarom kunnen wij niet zeggen wat de exacte voorwaarden zijn. Ook verschilt de hoogte van het budget van persoon tot persoon. Er wordt immers gekeken naar je inkomen, je zorgbehoefte, en de gezinssamenstelling. Ook het PGB kun je online via internet aanvragen.

Geen subsidie voor een scootmobiel

PGB-voor-scootmobieleHet komt voor dat mensen niet in aanmerking komen voor een scootmobiel subsidie. Voor wie het helemaal zelf moet betalen, of toch een stukje WMO/PGB ontvangt, kan ook een scootmobiel kopen op afbetaling, ofwel een scootmobiel leasen. Bij het leasen c.q. kopen op afbetaling betaal je iedere maand een vast bedrag totdat de scootmobiel naar keuze helemaal is afbetaald. Je bent direct de volle eigenaar bij dit concept. Leasen is namelijk geen huren, althans bij ons.

Onderscheidende scootmobielen

Fast en Furious verkoopt onderscheidende scootmobielen, welke teven aangepast kunnen worden zodat een eventuele handicap of beperking ook geen probleem hoeft te zijn. Onze scootmobielen onderscheiden zich vooral in prijs, rijcomfort, snelheid, en rijbereik. Wij zijn namelijk een van de goedkoopste aanbieders als het gaat om scootmobielen. Ondanks dat je stukken goedkoper uit bent lever je niet in op kwaliteit of betrouwbaarheid. Onze elektrische scootmobielen zitten namelijk slimmer in elkaar! De onderstellen hebben volwassenere afmetingen waardoor ze makkelijk 25 kilometer per uur kunnen halen. Ondanks de volwassenere afmetingen zijn ze compact en kun je er probleemloos de winkel mee in om bijvoorbeeld boodschappen te doen. Bekijk hier ons volledige elektrische scootmobielen assortiment.

Offerte aanvragen voor WMO/PGB

Bij iedere scootmobiel, of het nu een driewieler of vierwieler is, vind je een knop ‘Offerte aanvragen voor WMO/PGB’. Wanneer je op deze knop drukt dan kun je van de scootmobiel (eventueel aangekleed met opties of aanpassingen) een offerte laten maken. Deze offerte stuur je vervolgens naar de gemeente. De gemeente heeft deze offerte in de bijna alle gevallen nodig om een WMO of PGB toe te kennen.

De werkwijze verschilt per gemeente. Zo handelt de gemeente Rotterdam de PGB en WMO aanvragen weer anders af dan de gemeente Amsterdam of Den Haag. Soms keert de gemeente het bedrag uit wat op de offerte staat en stort dit op je persoonlijke bankrekening, en soms betalen zij rechtstreeks aan ons het factuurbedrag.

Door vooraf een offerte aan te vragen voor een scootmobiel of gehandicaptenvoertuig, kan de PGB of WMO aanvraag sneller verlopen bij de gemeente. Een offerte aanvragen kost slechts 1 minuut tijd. Deze wordt direct naar het opgegeven mailadres gestuurd. Vervolgens kunt u op de website van de gemeente de aanvraag indienen en de offerte toevoegen bij uw aanvraag. Veel meer dan dat is het niet.