Scooter / brommer start niet!?!

Mijn scooter start niet, wat moet ik doen? Wat kan ik zelf doen als mijn brommer/scooter niet start? Allereerst kan het veel oorzaken hebben waardoor je scooter niet start en startproblemen vertoont. Je scooter heeft zaken nodig zoals goede mengsel lucht en benzine, compressie in de cilinder en natuurlijk de vonken van de bougie. De vraag, “mijn scooter start niet, wat te doen?”, is hier natuurlijk niet mee opgelost. We zullen hieronder de meest voorkomende oplossingen opsommen voordat je Fast Furious Scooters gaat inschakelen. We willen je natuurlijk niet onnodig op de kosten jagen.

scooter-start-niet

Scooter start niet

Wanneer je scooter niet start, dan kun je het beste als eerst de bougie controleren. Een bougie gaat een paar duizend kilometer mee, maar is daarna wel versleten. In sommige gevallen slijt het pinnetje weg en wordt de afstand tussen het gebogen lipje te groot. Hierdoor slaat de vonk slecht over wat startproblemen kan veroorzaken.

Als hij niet functioneert in verband met vervuiling dan is dat gemakkelijk op te lossen. Een nieuwe bougie kun je schaffen in onze scooterwinkel.

Geen brandstof (benzine) is eenvoudig te controleren wanneer je brommer of scooter niet start. Je draait de tankdop open en beweegt je tweewieler heen en weer. Zie je niets en hoor je niets klotsen, dan is vermoedelijk je tank leeg. Is er een benzinekraan aanwezig, controleer dan of deze openstaat.

Blijven de startproblemen aanhouden, en start hij ook niet via de kickstart, dan moet hij vermoedelijk gerepareerd worden. Gebruik in dat geval het contactformulier om informatie in te winnen of je brommer of scooter aan te melden. Ophalen en bezorgen is bij ons geen probleem!

scooter-start-slecht

Brommer start niet

Je brommer start niet? Hierboven hebben we allereerst de meest gemakkelijke oplossingen opgesomd. Wat zijn meer mogelijkheden wanneer je te maken hebt met de onderwerpen: Brommer start niet of scooter start niet?

Een vervuild motorblok is een veel voorkomend probleem, zeker door de E10 benzine.  Door lang stilstaan, weinig onderhoud, en E10 benzine, kan de sproeier in de carburateur verstopt raken.

Andere oorzaken van een niet startende bromfiets is een beknelde brandstofslang, een vervuilde of niet goed afgestelde carburateur, een startonderbreker, een membraan die niet goed afsluit, valse lucht wordt aangezogen, maar ook kapotte zuigerveren kunnen startproblemen veroorzaken.

Krijg je al hoofdpijn bij het lezen van de oorzaken kunnen wij het probleem gemakkelijk voor je oplossen in onze scootershop. We geven je ook tips en tricks mee om het probleem in het vervolg te verhelpen.

brommer-start-niet

Vespa start niet

Vespa start niet wat moet ik doen? Als je Vespa niet start dan kan je natuurlijk de bovenstaande mogelijkheden testen. Kijk hievoor bij de koppen scooter start niet en brommer start niet. Ook voor een Vespa met startproblemen geldt dat je het beste eerst naar de bougie kunt kijken. In veel gevallen lost dit het Vespa startprobleem op.

Het voordeel van wanneer je een nieuwe scooter koopt bij FastFurious is dat wij een plan met je opstellen om onderhoudsbeurten in te plannen. Hiermee voorkom je Vespa startproblemen, of kun je ze in ieder geval tot een minimum beperken.

Is jouw Vespa stuk en wil je hem gerepareerd hebben? Gebruik dan het contactformulier op deze pagina om je Vespa ter reparatie aan te bieden. Ophalen en terugbrengen is geen probleem bij ons.

vespa-start-niet

Piaggio Zip startprobleem oplossen

De Piaggio Zip is een veel verkochte scooter. Wanneer je googelt naar Piaggio Zip start niet, dan kom je waarschijnlijk verschillende verhalen tegen. Dit wil zeker niet zeggen dat de Piaggio Zip slecht is, maar juist vaak is verkocht. Wil je Piaggio Zip niet starten, kijk dan als eerst of er benzine in de tank zit, de benzine kraan openstaat, de benzineleiding niet bekneld zit, en of de bougie in orde is.

De bougie kun je losdraaien met een bougiesleutel. Op internet kun je afbeeldingen zoeken van een bougie en die met jouw bougie vergelijken. Normaal hoort deze een melkchocolade kleur te hebben, en droog te zijn.

Door de bougie in de bougiedop te klikken en tegen de cilnder aanhoudt, en de Zip probeert te starten, dan kun je zien of de bougie vonkt. Pas wel op dat je niets van metaal aanraakt en de bougie alleen bij de dop vasthoud anders krijg je een flinke schok!!!

Startproblemen bij Chinese scooters

Chinese scooters van merken zoals AGM, BTC, IVA, Turbho, Killerbee, Lasouris, Vespelini,  Riva, Riva Sport, hebben vaak 1 ding met elkaar gemeen. De meeste Chinese scooters hebben allemaal een GY6 of GY11 motorblok. Het GY11 motorblok is iets nieuwer dan het GY6 motorblok, maar qua het probleem van niet starten zijn de boosdoeners vaak wel hetzelfde. Eigenlijk net als bij de Vespa, Piaggio Zip, BTC Riva, Riva Sport, en dus ook bij Chinese scooters, moet je het toch vaak als eerste zoeken in de brandstoftoevoer, en bougie.

Wanneer de motor niet wil aanslag via de startmotor (elektrisch start), probeer het dan een aantal keer via de kickstart. Probeer zo min mogelijk gas te geven, want door gas te geven tijdens het starten kun je de Chinese scooter verzuipen. Dat geldt tevens voor de oudere Piaggio Zip modellen die nog niet met injectie zijn uitgerust. Een injectie scooter kun je niet verzuipen, tenzij je een elektrische carburateur hebt.

Mocht je de brommer of scooter niet aan de praat krijgen? Dan kun je hem altijd bij ons langsbrengen voor reparatie (wanneer je vlak in de buurt woont), of hem laten ophalen en terugbrengen. Gebruik ons contactformulier voor informatie over prijzen en kosten, of voor het aanmelden van je scooter.

Pechhulp Scooter

Pechhulp nodig voor je scooter? Vaak hebben problemen zoals moeilijk starten te maken met slijtage. Bij slijtage denken we aan zuigerveren, oliepomp of valse lucht. Echter zorgt de bougie het meest voor probleem.

Hoe kan ik de ontsteking van benzinetoevoer controleren? Pak met een rietje 3 kwart benzine. Leeg het rietje in de cilinder onder de bougie! Start je brommer of scooter dan is het je toevoer. Het vonkje moet dan terugkomen. Dit werkt bij de Riva / Riva Sport / Zip / AGM / IVA / en andere Chinese merken met een GY6 of GY11 motorblok vaak prima.

Overige oplossingen

  • Accu check voor een kapotte of niet werkende accu.
  • Werkt je choke niet dan zorgt dat altijd voor startproblemen.
  • Cilinder controle, om de cilinder controle uit te voeren, draai je de bougie eruit. Leg je vinger op de opening van de cilinder. Voelt het krachtig en wordt je vinger naar binnen gezogen dan is je cilinder nog heel. Als je cilinder kapot is zuigt deze geen vacuüm.
  • Is je kickstart los of valt deze slap naar beneden dan is het waarschijnlijk de cilinder, zuigerveren of zuiger.

Wij van Fast Furious scooters kunnen je cilinder testen met een speciaal meetinstrument! Vragen of afspraak maken? Bel of mail ons gerust! Is je scooter het repareren niet meer waard? Dan kun je altijd een nieuwe scooter kopen of eventueel een nieuwe scooter leasen. Uiteraard kunnen wij ook de scooter reparatie uitvoeren! Aanmelden kan via het contactformulier op deze pagina. Langsbrengen niet mogelijk? Maak dan gebruik van onze pickup & return service!

Contact formulier