NIU elektrische scooters (e-scooter) kopen of leasen?

NIU scooters zijn volledig elektrische en zitten boordevol met gadgets! Zo hebben alle modellen o.a. Cruise Control, USB, LED verlichting, alarm, en een GPS locator waarmee je de scooter snel weer terugvindt. Standaard hebben de modellen een BOSCH motor en een Lithium accu aan boord! Betalen kan ook per maand, zelfs zonder rente!

NIU MQI+ (plus)

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
2.349,95 2.349,95
Lease vanaf € 54,64 p/m
Betaal 3x € 802,90 via logo iDEAL IN3

NIU MQI GT Lite

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
3.924,95 3.899,95
Lease vanaf € 90,67 p/m
Betaal 3x € 1.332,48 via logo iDEAL IN3

NIU MQI GT Sport

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
4.849,95 4.899,95
Lease vanaf € 113,92 p/m
 

NIU NQI Lite / Sport / Long Range

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
2.824,95 2.799,95
Lease vanaf € 65,10 p/m
Betaal 3x € 956,65 via logo iDEAL IN3

NIU NQI Cargo

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
3.699,95 3.699,95
Lease vanaf € 86,02 p/m
Betaal 3x € 1.264,15 via logo iDEAL IN3

NIU UQI

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
2.199,95 2.099,95
Lease vanaf € 48,82 p/m
Betaal 3x € 717,48 via logo iDEAL IN3

NIU UQI GT Pro

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
3.024,95 2.999,95
Lease vanaf € 69,75 p/m
Betaal 3x € 1.024,98 via logo iDEAL IN3
 • Wat maak NIU zo bijzonder?

  Wat maakt een NIU scooter anders?

  NIU scooters zijn authentiek. Ze hebben hun eigen design en zijn geen klonen van andere merken. Wie een NIU koopt zal geen 13 in een dozijn scooter bezitten. Het merk maakt gebruik van hoogwaardige componenten zoals een elektromotor van Bosch, of een accu van Panasonic. Omdat dit een van de belangrijkste onderdelen is op een elektrische scooter, is zeker daar niet op bezuinigd.

  Wat NIU verder anders maakt is de grote hoeveelheid opties waarover ze beschikken. Dit merk escooter is wellicht een luxemerk te noemen omdat ze zoveel aan gadgets aan boord hebben. Bij de NIU modellen die wij aanbieden is het mogelijk om je telefoon te koppelen met de elektrische scooter via de gratis app. Op die manier kun je communiceren met je scooter en hem deels bedienen en/of data uitlezen. Op afstand kun je bijvoorbeeld zien hoeveel energie er nog in de accu(‘s) zit.

  Veiligheid vinden ze een heel belangrijk aspect en daarom is er extra goed gekeken naar de remmen en de verlichting. Dit is dus extra goed voor elkaar bij deze elektrische tweewielers.

  Vind je scooter eenvoudig terug via GPS

  Je kent het wel… je hebt je scooter ergens geparkeerd maar weet niet meer waar. Normaal is er geen makkelijke manier om je scooter terug te vinden, maar met de GPS functie kun je eenvoudig de locatie uitlezen en je scooter terugvinden! Via de app is dit namelijk mogelijk.

  De knipperlichten gaan vanzelf uit

  Een andere mooie feature bij elektrische NIU scooters is de automatische knipperlichten. Wat je vaak in het verkeer ziet is dat scooters hun richting nog aan hebben staan terwijl ze al de hoek om zijn. Bij een elektrische scooter van NIU heb je dit probleem niet. De scooter merkt namelijk op dat je hebt gestuurd en zal daarom de richtingaanwijzer weer voor je uitzetten. Bovendien zijn de meeste modellen ook uitgerust met knipperlichten die geluid maken. Zo hoor je dus ook een leuk toontje wanneer ze knipperen. Ook op die manier weet je dus dat ze (nog) knipperen.

  Nog meer comfort met de Cruise Control

  Wat je veel bij luxere auto’s terugziet is de optie Cruise Control. Een NIU scooter die je bij ons kunt kopen is daarmee ook uitgerust. Met Cruise Control kun je de snelheid die je rijdt vastzetten en vervolgens de gashendel loslaten. De scooter blijft dan gewoon doorrijden op de ingestelde snelheid. Zodra je weer aan de gashendel draait of een van de remmen bedient, dan zal de Cruise Control automatisch weer uitschakelen.

  Alarmsysteem welke een alarmmelding geeft in de app

  De NIU app kun je gratis downloaden en koppelen met je scooter. Wanneer het alarm af zou gaan dan krijg je via de app een melding. Op die manier weet je dat er mogelijk iemand je scooter in beweging heeft gebracht. Dankzij de slimme sensoren kan het alarmsysteem beter omgaan met vals alarm. Een valse melding is daardoor dus ook kleiner.

  Het alarm gaat vanzelf aan zodra je de scooter via de afstandsbediening vergrendeld. De uitstand is tegelijkertijd de alarmstand.

  Je kunt ook rijden zonder sleutel op een NIU escooter

  Niet alle, maar wel de meeste modellen zijn uitgerust met Keyless Go. Dat wil zeggen dat je op de scooter kunt rijden terwijl de sleutel nog in je broekzak zit. Zodra je de scooter unlocked (met de afstandsbediening) en op de startknop drukt, dan kun je direct wegrijden. Er zijn modellen zoals de UQI GT Pro waarmee je ook via de telefoon (app) je scooter aan- of uit kunt zetten.

  Schijfrem op het voorwiel en achterwiel

  Qua veiligheid zijn de NIU scooters een stapje verder dan vele andere scootermerken. Zo beschikt niet alleen het voorwiel over een remschijf maar ook het achterwiel. Daarmee beschik je over meer remkracht dan wanneer er een trommelrem in het achterwiel zou zitten.

  EBS toegevoegd aan het remsysteem

  Waarmee de elektrische scooters van NIU ook zijn uitgerust is een Electronic Braking System. Dat wil zeggen dat de motor in het achterwiel ook kan fungeren als dynamo tijdens het remmen. Met de energie die bij het remmen vrijkomt wordt vervolgens weer de accu bijgeladen. Bij sommige modellen levert dit een rendement op van 6%.

 • NIU e-scooter modellen

  NIU modellen in het kort toegelicht

  Nu zijn er een heleboel NIU modellen en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wat is nou wat? Hieronder hebben wij een korte samenvatting voor je gemaakt zodat je ze nog enigszins uit elkaar kunt houden, en makkelijker een keuze kunt maken.

  De modellen die wij op de site (momenteel) aanbieden zijn de MQI, NQI, en UQI.

  • Je kunt de NIU MQI kopen in een + (plus) uitvoering, een GT Lite en een GT Sport.
  • Je kunt de NIU NQI kopen in een Lite, Sport, Long Range, en Cargo uitvoering.
  • Je kunt de NIU UQI kopen in de standaard uitvoering (UQI) en GT Pro uitvoering.

  NIU MQI + (plus) als Lite of Sport

  De NIU MQI+ is het instapmodel van de MQI serie. Deze escooter is lekker compact, wendbaar, en standaard uitgerust met een 1200W Bosch motor. Het instapmodel beschikt al over vele luxe opties waaronder GPS tracking, zijstandaard, Cruise Control, USB, dubbele remschijf, alarm, LED, en 360° verlichting. Je kunt de MQI+ kopen als Lite model en als Sport model. Het verschil tussen de twee is de accu-setup. Met de Sport haal je namelijk meer kilometers op de accu. Verder is er geen verschil tussen de Lite en Sport.

  NIU MQI GT Lite

  De MQI GT serie is anders dan de MQI+. De GT is namelijk een volwaardige 2 persoons scooter en dat is de plus-versie hierboven niet. Het zadel heeft een royale afmeting en de voetsteps zijn ingebouwd in het voetplateau. De NIU MQI GT is voor de veeleisende gebruiker die de elektrische scooter voor het dagelijkse woon/werkverkeer gaat inzetten. Hij is namelijk super comfortabel, uitgerust met 14 inch wielen, en een 3000W sterke Bosch motor! De GT Lite beschikt bovendien over 2 accu’s waarbij je er ook 1 zou kunnen weglaten. 1 in de scooter en 1 thuis aan de lader bijvoorbeeld.

  NIU MQI GT Sport

  De MQI GT Sport is dezelfde scooter als de GT Lite maar de Sport kun je alleen als 45 km p/u bromscooter kopen. De GT Sport bromscooter beschikt bovendien over nog sterkere accu’s. Daarmee loopt het rijbereik op naar 105 kilometer! Ook bij dit model krijg je 2 accu’s geleverd wat de mogelijkheden nog groter maakt. Met zijn 3000W motor ben je in no-time op je werk!

  NIU NQI Lite / Sport / Long Range

  De NIU NQI is ook een elektrische 2 persoons scooter met een 1800W Bosch motor. Je kunt de NIU NQI kopen als snorscooter (25 km) en als bromscooter (45 km). In het voetplateau zit de eerste accu ingebouwd. Onder het zadel kan een 2de accu geplaatst worden.

  Het verschil tussen de Lite, de Sport, en de Long Range is de accu setup, welke tevens het rijbereik (actieradius) bepaalt. De Lite en Sport worden met 1 accu geleverd. De Long Range wordt geleverd met 2 accu’s en 2 acculaders! Met de NIU NQI Long Range kun je tot 120 kilometer halen.

  NIU NQI Cargo (bezorgscooter)

  De NIU NQI Cargo is een elektrische bezorgscooter en gemaakt voor bezorgdiensten en services. Zo is de Cargo uitgerust met extra beschermende elementen om hem minder gevoelig te maken voor eventuele schade. De achterdrager is extra stevig gemaakt zodat daar direct een transportbox op gemonteerd kan worden. De NQI Cargo is bovendien uitgerust met een dubbele achterschokbreker waarbij de veerspanning kan worden aangepast. Zo kan een perfecte balans gecreëerd worden tussen rijdynamiek en comfort.

  NIU UQI

  De UQI is een slim design escooter welke compact en zeer licht van gewicht is. Hij beschikt over 14 inch grote wielen en is verrassend wendbaar. Bij de UQI zit je meer tussen de wielen in in plaats van boven het achterwiel, en dat heeft een gunstig effect op het rijgedrag. De UQI is vooral binnen de stad een absolute aanrader. Wil je wat meer kilometers gaan afleggen dan is de GT Pro hieronder een nog betere keuze.

  NIU UQI GT Pro

  De GT Pro is de duurdere en sterkere uitvoering van de UQI. De GT Pro beschikt over een 1200W Bosch motor i.p.v. een 800W motor en een sterke accu waarmee je meer kilometers kunt rijden. Aan het remsysteem is ook CBS toegevoegd. Dit staat voor central braking system. Dat wil zeggen dat je met 1 remgreep 2 remmen tegelijk kunt bedienen. Daarnaast is het LCD display groter, is de scooter een 2 zitter i.p.v. 1 zitter en kun je via de app ook het alarm aan- of uitzetten, of de scooter zelfs activeren (rijden zonder sleutel).

  Kun je een NIU scooter opvoeren?

  Een veelgehoorde vraag is of je een NIU scooter kunt opvoeren. Net als bij scooters met een benzine motorblok zijn elektrische scooters ook op te voeren, en dat geldt ook voor de NIU scooter. Bij ons kun je bij ieder model in de optielijst de optie opvoeren selecteren en daar zelfs nog bij aangeven hoe snel hij moet kunnen rijden. Een opgevoerde NIU scooter kopen kan dus gewoon bij ons. Wij heten niet voor niets Fast & Furious!

  Hoe kun je de NIU accu opladen?

  Een NIU accu kun je op 2 manieren opladen. Je kunt de oplader gewoon rechtstreeks op de scooter aansluiten want naast de accu onder het zadel zit ook de oplaadaansluiting. Wat je ook kunt doen is de accu uit de escooter halen en deze op iedere gewenste plek opladen. Bijvoorbeeld in de keuken, of op het werk. De meegeleverde acculader heeft een normale stekker voor in het stopcontact. Je hoeft dus niet een laadpaal op te zoeken.

  Rondom LED verlichting

  LED verlichting is waar alle NIU scooters standaard mee zijn uitgerust. Niet alleen het achterlicht en de koplamp, maar ook de richtingaanwijzers en de kentekenplaatverlichting. Rondom dus! Bovendien zijn de koplampen voorzien van LED dagrijverlichting waardoor de scooters ook overdag beter zichtbaar zijn in het verkeer.

 • NIU scooter kopen, leasen of IN3?

  NIU scooter kopen

  Bij ons kun je in onze online scooterwinkel eenvoudig een NIU scooter kopen en hem thuis laten bezorgen. Afhalen bij een van onze filialen is natuurlijk ook mogelijk. Wij hebben verschillende betaalopties waar je gebruik van kunt maken om het kopen nog makkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan de IN3 betaaloptie die we hieronder beschreven hebben.

  Betalen met IN3 zorgt voor extra betaalruimte

  Met de betaaloptie IN3 kun je een NIU scooter kopen en betalen in 3 termijnen zonder rente. IN3 is namelijk geen financiering en dat betekent ook dat er geen BKR check plaatsvindt. Je krijgt tot 60 dagen de tijd om de 3 delen te betalen en dat betekent ook dat je toch een elektrische scooter kunt kopen ook al kom je nu nog net iets te kort.

  NIU scooter leasen

  Wil je een NIU scooter leasen en per maand betalen? Dan zit je bij Fast en Furious goed! Bij ons kun je namelijk iedere brommer of scooter leasen en maandelijks aflossen. Spaargeld heb je hiervoor niet nodig. Je kunt zelf bepalen in hoeveel termijnen je de elektrische tweewieler wilt betalen. Zo heb je zelf de maandelijkse kosten in de hand. Bovendien kun je de scooters ook uitrusten met extra opties of accessoires en deze ook in de lease meenemen. Zo ben je voor 1 vast bedrag per maand helemaal klaar.

  Houd je scooter in topconditie met ons onderhoudspakket

  Om aanspraak te maken op de garantie, en om je scooter in topconditie te houden is een onderhoudsbeurt van belang. Bij een onderhoudsbeurt wordt niet alleen de scooter van A tot Z nagelopen en opnieuw afgesteld maar ook de accu en de lader. Zo wordt de accu bijvoorbeeld opnieuw gebalanceerd om de prestaties en levensduur te verbeteren.

  Met een onderhoudspakket koop je de beurten vooraf in en onderaan de streep ben je daardoor goedkoper uit. Bovendien kun je bij een onderhoudspakket ook gebruik maken van onze haal en brengservice wat wil zeggen dat wij je scooter komen ophalen voor een onderhoudsbeurt en weer terugbrengen. Zo hoef je dan niet meer te bedenken hoe je thuis komt na het brengen van de scooter, en hoe je hem op gaat halen zonder vervoer.