FD motors - ijzersterke escooters

Op de EICMA 2019 beurs in Milaan waren de modellen genaamd F3 en F7 van FD motors al eerder te bewonderen, maar nu kun je de vernieuwde ook kopen! FD motors staat voor kwaliteit waar je U tegen zegt. Escooters innoveren snel, maar FD gooit daar nog een schepje bovenop. Op de FD modellen is nu de allernieuwste generatie premium controllers geïntegreerd. Deze zelflerende controller is veel nauwkeuriger veel efficienter en ondanks het grote motorvermogen echt fijn te doseren. In combinatie met de gekozen motor- en accu toepassing een voorbeeld van technisch vernuft, die de concurrentie alleen maar kan inspireren.

FD Motors F7 - e-bezorgscooter

Aanbieding is nog 1 dag geldig
4.299,95 3.999,95
Lease vanaf € 93,00 p/m
Betaal 3x € 1.366,65 via logo iDEAL IN3

FD Motors F3 - Beste koop 2024!

Aanbieding is nog 1 dag geldig
3.749,95 3.249,95
Lease vanaf € 75,56 p/m
Betaal 3x € 1.110,40 via logo iDEAL IN3

Verschil tussen de F3 en F7

fd-motors-escootersDe FD3 en FD7 zijn beide elektrische scooters welke gebouwd zijn voor professioneel gebruik. Professioneel gebruik wil zeggen dat het echte werkpaarden zijn,  gebouwd om vele kilometers aangenaam mee af te leggen. De F3 is vooral gericht op het vervoer van een of twee personen terwijl de F7 met name gebouwd is voor delivery doeleinden, dus als bezorgscooter.

Ondernemers kunnen tot 50% aan subsidie krijgen

Ga je een escooter van FD motors zakelijk aankopen als ondernemer, en voldoe je aan een paar simpele voorwaarden, dan krijg je tot 50% van het aankoopbedrag terug via de belasting.

F3 - de ideale elektrische personen scooter

Een opmerkelijk detail aan de FD F3 van FD motors is dat de scooter een unieke motorconstructie heeft. Bij escooters kom je meestal een snaaraandrijving tegen of een naafmotor. Het nadeel van de snaaraandrijving is dat je te maken krijgt met een extra slijtagegevoelig onderdeel, namelijk de snaar, en dat de motor voor de achterbrug geplaatst moet worden welke vervolgens ruimte afsnoept van het opbergvak onder het zadel. De naafmotor belast de accu meer omdat er hoge piekstromen kunnen lopen. Indien het accupakket hier niet op berekend is, en dat is bij veel escooters meestal het geval, dan heeft de accu het zwaarder te verduren.

-Uniek motorconcept

De FD-motors F3 heeft een unieke motor waarbij er met behulp van tandwielen een 10 op 1 verhouding wordt gecreëerd zodat de accu minder belast wordt. Zo draait de elektromotor tevens op zijn ideale toerental.

-Grote actieradius

Je kunt de F3 kopen als snorscooter die 25km p/u kan en een bromscooter die 45km per uur kan. Het rijbereik is enorm vergeleken met andere scooters, en dat is mede te danken aan de ingenieuze motortechniek en het royale accupakket.

Het rijbereik is afhankelijk van de snelheid die je ermee rijdt. Met de standaard accu opstelling haal je op 25km per uur een afstand van 75 kilometer. Wanneer je de accu zou upgraden dan komt daar nog tot 3x 75km aan rijbereik bovenop!

-Vlot opladen

Opladen gaat ook redelijk vlot allemaal want bij de standaard accu opstelling is de oplaadtijd per accu slechts 2,5 uur. Je kunt dankzij de intelligentie batterijsplitter met zowel 1 accu rijden, als 2 accu’s. Rijd je met 1 accu, dan kun je de 2de accu thuis aan de oplader houden bijvoorbeeld.

FD F7 elektrische bezorgscooter

De FD motors F7 is gebouwd om minstens7 jaar of 100.000km mee te gaan als bezorgscooter. De meeste bezorgscooters die je tegenkomt zijn niet speciaal gebouwd voor bezorging, maar de F7 is dat zeker wel. De constructie is ijzersterk, en wat bij andere bezorgscooters zwakke punten zijn, is bij de FD F7 extra stevig. Zo is de middenstandaard en achterwielophanging veel steviger dan bij andere scooters. Het voorwiel en de voorvork zijn versterkt om tegen het ruwe stoep op stoep af bestand te zijn.  De achterkant van de FD 7 is al helemaal voorbereid op het zware werk, en geschikt voor een belasting tot 160kg met M8 draadbussen voor directe montage.  De F7 is zo geconstrueerd dat het laadplateau zo laag mogelijk is, namelijk slechts 70cm hoog! Hierdoor ligt het zwaartepunt lager en voorkomt dit ongelukken. De accu’s van FD zijn altijd voorzien van een volledige stalen behuizing om daarmee het gevaar van brand in te dammen. Het frame is niet gespoten maar gecoat, zodat zelfs de pekel geen vat krijgt op het metaal.

-2 remschijven + CBS

Net als bij de FD3 is de FD7 uitgerust met een CBS remsysteem waarmee je met slechts 1 remhendel zowel de voor- als achter schijfrem tegelijkertijd kunt bedienen en het voorwiel nooit als eerste zal blokkeren. Een extra veiligheidsaspect dus.

-Enorm rijbereik

De F7 is de e-scooter met de grootste RANGE !!!  Verder zoeken hoeft dus niet, met 2 accu’s heb je 72V  x  127Ah = 9144Watt !!

Bij het ontwerp van de FD7 bezorgscooter was de range een belangrijk uitgangspunt. Een volledige shift moet op 1 acculading kunnen. Afhankelijk van het gekozen accupakket kun je wel 260 kilometer (45km/u) of 360km (25km/u) halen op 1 lading en dat is cruciaal bij een bezorgscooter. Er is vanwege de lange levensduur gekozen voor Panasonic cellen. De accu’s zijn uitneembaar en de scooter kan zowel op 1 als ook op 2 accu’s tegelijkertijd rijden, onderweg stoppen en om schakelen hoeft dus niet. Op het digitale display is de capaciteit van beide accu’s weergegeven.

-Breed inzetbaar

De F7 van FD motors is zeer breed inzetbaar. Aangezien de scooter geheel elektrisch is kan hij ook in een warehouse omgeving (indoor) gebruikt worden. Ook is hij uitbreid baar met een GPS locator waarbij je een grensgebied kunt activeren waar hij binnen moet blijven. Kom je er buiten, bijvoorbeeld bij diefstal, dan valt hij uit en wordt hij onbruikbaar.

FD motors escooter kopen of leasen

Bij ons kun je een FD eScooter kopen of leasen. Het verschil is dat je bij ‘kopen’ de keuze hebt om het bedrag in 1x te voldoen tijdens het afrekenen, of in 3 keer met de IN3 methode, mits het totaalbedrag onder de 4000,- euro blijft. Bij leasen koop je de FD motors e-scooter op afbetaling en betaal je het aankoopbedrag gespreid in maandelijkse termijnen. Leasen is alleen mogelijk op een privénaam. Je kan wel de scooter op de zaak zetten om de btw terug te vorderen.