Scootmobiel 3 wielen kopen

Wil je een betrouwbare scootmobiel met 3 wielen kopen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze 3 wiel scootmobielen onderscheiden zich in prijs, snelheid, en aanpasbaarheid. Voor ieder budget hebben wij een scootmobiel met 3 wielen die tot 25km per uur kan, en kan worden aangepast aan een beperking of handicap. Bekijk al onze modellen hieronder.

Nipponia Pride 3 wiel scooter Zonder helmplicht of rijbewijs

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
3.599,95 2.499,95
Lease vanaf € 58,12 p/m
Betaal 3x € 854,15 via logo iDEAL IN3

MOVE Vigorous 1500 InnerCity II overdekte scootmobiel

Aanbieding is nog 1 dag geldig
7.399,95 6.849,95
Lease vanaf € 159,26 p/m
 

For Motion Trice - Trike scootmobiel

Aanbieding is nog 23 uur geldig
3.299,95 2.899,95
Lease vanaf € 67,42 p/m
Betaal 3x € 990,82 via logo iDEAL IN3

MOVE e3 luxe overdekte scootmobiel

Aanbieding is nog 1 dag geldig
7.199,95 6.499,95
Lease vanaf € 151,12 p/m
 

Nipponia 2Fast scootmobiel

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
2.599,95 2.199,95
Lease vanaf € 51,15 p/m
Betaal 3x € 751,65 via logo iDEAL IN3

For Motion Fast One scootmobiel

Aanbieding is nog 23 uur geldig
2.499,95 2.199,95
Lease vanaf € 51,15 p/m
Betaal 3x € 751,65 via logo iDEAL IN3

IVA e1000 Scootmobiel

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
2.449,95 1.899,95
Lease vanaf € 44,17 p/m
Betaal 3x € 649,15 via logo iDEAL IN3

IVA z1000 Scootmobiel

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
2.849,95 2.399,95
Lease vanaf € 55,80 p/m
Betaal 3x € 819,98 via logo iDEAL IN3

IVA TR3 driewiel scootmobiel

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
2.449,95 1.999,95
Lease vanaf € 46,50 p/m
Betaal 3x € 683,32 via logo iDEAL IN3

Move Magic M1

Aanbieding is nog 1 dag geldig
3.195,95 2.695,95
Lease vanaf € 62,68 p/m
Betaal 3x € 921,12 via logo iDEAL IN3

Move Vigorous T415

Aanbieding is nog 1 dag geldig
2.899,95 2.495,95
Lease vanaf € 58,03 p/m
Betaal 3x € 852,78 via logo iDEAL IN3

Move V28 scootmobiel

Aanbieding is nog 1 dag geldig
4.449,95 3.949,95
Lease vanaf € 91,84 p/m
Betaal 3x € 1.349,57 via logo iDEAL IN3

Move Vigorous T408-3

Aanbieding is nog 1 dag geldig
2.999,95 2.465,95
Lease vanaf € 57,33 p/m
Betaal 3x € 842,53 via logo iDEAL IN3

Move Fold - inklapbare scootmobiel

Aanbieding is nog 1 dag geldig
3.449,95 2.639,95
Lease vanaf € 61,38 p/m
Betaal 3x € 901,98 via logo iDEAL IN3
 • Verschillende soorten scootmobielen met 3 wielen

  Scootmobiel voor binnen- en buitengebruik

  Je kunt een 3 wiel scootmobiel kopen voor binnengebruik en/of buitengebruik. Het verschil tussen een scootmobiel voor binnen en een scootmobiel voor buiten is vooral de afmeting, het comfort, en de maximumsnelheid. Scootmobielen voor binnen hebben zeer geringe afmetingen omdat ze makkelijk door een deuropening heen moeten passen. Verder hoeft een model voor binnen niet snel te kunnen rijden of uitgerust te zijn met goede vering.

  /scootmobiel 3 wielen

  Aan een scootmobiel voor buiten worden heel andere eisen gesteld. Hiermee wil je uiteraard wel snel kunnen rijden, en hij moet voorzien zijn voor veel comfort. Dat betekent een goede stoel waar je lang op kunt zitten vanwege zijn goede verstelbaarheid, en goede schokbrekers die kuilen en hobbels goed kunnen absorberen. Veel mensen die een invalide voertuig of gehandicaptenvoertuig rijden zitten daar niet voor hun lol in. In veel gevallen is er een beperking van de mobiliteit, wat vaak ook gepaard gaat met pijn. Een flinke hobbel of kuil kan voor pijn zorgen in het lichaam, en dat is met een goed geveerd onderstel helemaal niet nodig.

  Modellen voor buiten zijn vaak dan ook met luchtbanden en schokbrekers uitgerust om het comfort te verhogen. Echter kun je ook 3 wiel scootmobielen kopen waarop bezuinigd is wat het comfort betreft. Fast en Furious scooters is hierin selectief geweest en heeft de keuze gemaakt om alleen maar 3 wiel scootmobielen te verkopen met een zeer hoog comfort karakter. Comfort staat bij ons dus op de eerste plaats.

  Opvouwbare en vaste scootmobielen

  Je kunt vaste scootmobielen kopen, maar ook opvouwbare scootmobielen. Het verschil is dat een vaste scootmobiel niet kleiner gemaakt kan worden waardoor hij makkelijk beste mee in een normale auto past, of minder opbergruimte vereist.

  Opvouwbare scootmobielen zijn juist wel makkelijk op te bergen of mee te nemen in de auto. Deze opvouwbare modellen zijn dan ook ideaal voor grote winkels waar je eerst met de auto heen rijdt, en vervolgens in de opvouwbare scootmobiel stapt. Ook een uitstapje naar een dierentuin kan hier een voorbeeld van zijn.

  Vaste scootmobielen rijden doorgaans een stuk sneller, en veel daarvan kunnen een topsnelheid van 25 kilometer per uur bereiken. Ze zijn ook uitgerust met goede vering, aangezien ze ook snel kunnen rijden.

  Ons 3 wiel scootmobielen assortiment bestaat met name uit vaste scootmobielen. Uiteraard hebben wij wel enkele opvouwbare modellen om iedereen van dienst te kunnen zijn.

  Vaste scootmobielen met compacte afmetingen

  De meeste vaste 3 wiel scootmobielen die je bij ons kunt kopen hebben compacte afmetingen. Zo kun je toch makkelijk een winkel in, een lift in, of op de galerij komen van een flat. Ondanks de compacte afmetingen zijn de prestaties wel optimaal. Dat betekent goede en comfortabele vering, een goede stoel die veel comfort biedt, een goede zithouding, en een hoge topsnelheid om in korte tijd van A naar B te komen.

  Hieronder geven sommen wij de afmetingen op van enkele populaire scootmobielen:

 • Voordelen van onze 3 wiel scootmobielen

  Voordelen van een scootmobiel met drie wielen

  Er zijn heel wat voordelen van scootmobielen met 3 wielen op te noemen tegenover de vierwielers. Op de eerste plaats is het wendbaarheid. Doordat er slechts 1 voorwiel is in plaats van 2 is de kleinere draaicirkel ook korter en daardoor kun je sneller en makkelijker manoeuvreren. Vooral wanneer de ruimte om je heen beperkt is kun je met een 3 wiel scootmobiel makkelijk bewegen. De supermarkt is hier een voorbeeld van.

  De draaicirkel is de ruimte die je nodig hebt om te draaien. Wanneer je bijvoorbeeld een smalle gang hebt en je wilt in de gang keren, dan speelt de extra kleine draaicirkel ook een rol. Hoe kleiner de kleine draaicirkel is, hoe makkelijker je kunt keren, en hoe minder moeite dat kost.

  Maar elektrische scootmobielen met 3 wielen hebben nog meer voordelen. De besturing is lichter dan bij vierwielers. Doordat je bij een vierwieler 2 voorwielen hebt in plaats van een, is er ook meer wrijving met de ondergrond, en dat maakt het sturen iets zwaarder. De voertuigen beschikken namelijk niet over stuurbekrachtiging waardoor je het verschil tussen de 2 meer waarneemt.

  Een scootmobiel met 3 wielen kopen is ook minder duur dan een model met 4 wielen, en de totale omvang (lengte/breedte) is wat minder groot. Dit alles bij elkaar genomen maakt de driewiel scootmobiel populairder.

  driewiel-scootermobielen

  Al onze scootmobielen hebben een veilig remsysteem

  Iets wat al vaak in het nieuws naar voren is gekomen is het onveilige remsysteem bij veel driewielers. Veel driewielers die je kunt kopen hebben een zogeheten magneetrem die automatisch het invalidenvoertuig afremt wanneer je het gas loslaat. Er is geen handrem of voetrem aanwezig waardoor je als gebruiker ook niet harder kunt remmen dan de motor al doet, welke onvoldoende is, en dat maakt ze onveilig. Als gebruiker wil je en moet  je zelf kunnen remmen wanneer dat nodig is.

  Onze 3 wiel scootmobielen hebben allemaal iets met elkaar gemeen, en dat is dat ze allemaal uitgevoerd zijn van een betrouwbaar en veilig remsysteem. Ze beschikken namelijk niet over een magneetrem (motor rem), maar over een hydraulisch remsysteem aan de voorzijde met een remschijf, en trommelremmen aan de achterzijde. Hierdoor beschik je over veel remkracht en kunt zeer snel volledig tot stilstand komen. Wij plaatsen veiligheid voorop bij onze vervoermiddelen.

 • scootmobiel opties en aanpasmogelijkheden

  Scootmobiel op maat en met aanpassingen

  Een scootmobiel is niet altijd voor iedereen geschikt. Soms zijn er wat aanpassingen nodig om hem passend te maken aan de persoon en/of de beperking of handicap. Zo kan het zijn dat de manier van gas geven of remmen anders moet, of de stoel moet worden aangepast om makkelijker in en uit te kunnen stappen. Ook kunnen wij een stokhouder of rollator drager monteren indien gewenst.

  Bij ons kun je dus eenvoudig een scootmobiel kopen en laten aanpassen! In de optielijst vind je alle mogelijkheden terug als het gaat om aan laten passen. Het ene merk biedt wat meer mogelijkheden qua aanpassingen dan het andere merk, en daarom hebben wij een categorie gemaakt met betrouwbare merken met aangepaste scootmobielen.

  scootmobiel 3 wieler

  Populaire driewiel modellen

  Er zijn een aantal populaire modellen die net iets meer verkopen dan andere modellen. Dit is de top 3:

  1. Nipponia 2Fast, sportief design, snel, comfortabel, aanpasbaar, accu keuze
  2. For Motion On Four, top kwaliteit, snelle levering, aanpasbaar, accu keuze
  3. Nipponia Pride, robuuste scootmobiel dat op een scooter lijkt en geen invalidenvoertuig

  Accessoires en opties

  Ieder invalidenvoertuig kan worden voorzien van verschillende opties en accessoires. De ene scootmobiel kan worden uitgerust met een mandje voorop, en de ander met een koffer aan de achterzijde. Ook kun je de stoel upgraden of het accupakket voor een grotere actieradius, maar er is nog heel veel meer waaruit je kunt kiezen. Om alle opties en accessoires te bekijken raden we je eerst aan een scootmobiel uit te zoeken die je qua design eerst aanspreekt, en vervolgens de opties te bekijken die er mogelijk zijn.

 • Snelheid en bereik

  3 wiel scootmobielen met een groot bereik

  Een ding wat onze scootmobielen met 3 wielen met elkaar gemeen hebben is dat ze een groot bereik hebben. Ook met onze goedkope scootmobielen kun je al heel wat kilometers afleggen wat actieradius genoemd wordt.

  Waarmee Fast en Furious scooters zich onderscheidt is dat je bij ons ook in de meeste gevallen kunt kiezen voor een groter accupakket. Een accu upgraden kan bijna altijd.

  Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor meerdere Lithium accu’s waarmee je in sommige gevallen de actieradius op kunt laten klimmen tot 200 kilometer, en dat bij een maximumsnelheid van 25km per uur!

  3 wiel scootmobiel kopen

  Onze driewiel scootmobielen kunnen heel snel

  In tegenstelling tot veel andere scoot mobielen die je kunt kopen, zijn onze driewiel scootmobielen een stuk sneller. 90% van onze driewiel scootmobielen haalt 25km per uur. Aangezien ze ook qua banden, vering, wegligging, en zitcomfort daarop berekend zijn, kun je veilig lekker snel rijden.

  Door de hoge topsnelheid van 25km p/u worden grote afstanden makkelijker af te leggen. Je bent namelijk minder tijd kwijt. Bovendien voelen mensen zich vaak een stuk veiliger omdat ze niet continu door andere weggebruikers aan alle kanten worden ingehaald. Denk bijvoorbeeld aan ebikes en fatbikes.

  Mede door de hoge snelheid en de optie om veel kilometers op een accupakket af te leggen, wordt je in een klap veel meer mobiel met een driewieler van onze a merken.

 • 3 wiel scootmobiel aanschaffen en onderhoud

  Scootmobiel met 3 wielen kopen

  Bij ons kun je een betrouwbare scootmobiel met 3 wielen kopen die veilig is, comfortabel is, en een hoge topsnelheid kan halen. Daarnaast zijn onze driewielers ook in veel gevallen voorzien van een groter accupakket waardoor je ongekend veel kilometers kunt halen.

  Het kopen van een scootmobiel met 3 wielen gaat makkelijk en eenvoudig in onze webshop. Je kunt hem zelf samenstellen en aankleden met opties, of hem zelfs laten aanpassen aan een handicap.

  Wat het betalen betreft bieden wij verschillende betaalmogelijkheden aan, waaronder betalen met IDeal, betalen in 3 termijnen met IN3, en leasen (kopen op afbetaling).

  Scootmobiel met 3 wielen leasen

  Een scootmobiel leasen biedt veel voordelen. Zo hoef je niet eerst te sparen of spaargeld aan te spreken. Zo behoud je alle financiële vrijheid en hoef je bovendien niet te wachten voordat je een scootmobiel kunt aanschaffen en kan je gespreid betalen.

  Leasen is kopen op afbetaling en daarbij ben je meteen de volledige eigenaar van het invalidevoertuig. De looptijd van de scootmobiel lease kun je zelf bepalen. Zo kun je kiezen voor een leaseperiode tussen de 12 en 60 maanden. Hoe langer de lease loopt, hoe lager het maandbedrag wordt.

  Bij al onze driewiel scootmobielen vind je een vanaf leaseprijs terug en een lease tabel waarin je de kosten van het leasen terug kunt lezen. Zo krijg je snel een goede indicatie wat je maandelijks kwijt bent.

  Het scootmobiel leasen kun je eenvoudig online regelen bij ons. Daar komt nagenoeg geen papierwerk meer aan te pas. Een bijkomend voordeel van een invalidevoertuig leasen is dat je ook een groter accupakket kunt betalen waarmee je meer kilometers kunt rijden, en extra onderhoud en service vooraf kunt inkopen wat zekerheid biedt.

  3 wiel scootmobiel in 3 termijnen betalen

  Wie niet een scootmobiel wil leasen, maar wel wat extra betaalruimte kan gebruiken, kan ook onze IN3 betaalmogelijkheid overwegen. Met IN3 kun je het aankoopbedrag (max. 5000,- euro) spreiden in 3 gelijke termijnen.

  Het eerste termijn (⅓ deel) voldoe je tijdens het bestellen met IDeal. Voor de overige 2 termijnen krijg je 30 en 60 dagen de tijd.

  Scootmobiel subsidie (WMO/PGB)

  Sommige mensen komen in aanmerking voor een scootmobiel subsidie van de gemeente die het kopen van een scootmobiel met 3 of 4 wielen makkelijker maakt. De gemeente kijkt altijd naar de situatie en beslist aan de hand van de WMO of PGB aanvraag of je daar volledig of gedeeltelijk voor in aanmerking komt.

FAQ over scootmobiel 3 wielen

Wat zijn de voordelen van een scootmobiel met drie wielen?

Extra Wendbaar: Door één wiel vooraan zijn ze erg wendbaar en geschikt voor kleine ruimtes zoals het juiste gangpad in de supermarkt. Geschiktheid: De drie wielen maken deze scootmobiel uitermate geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik. Snelheid: Met een km topsnelheid van 25, kun je efficiënt reizen, zelfs over oneffen terrein.

Kan ik accessoires aan mijn scootmobiel toevoegen?

Ja, scootmobiel accessoires zoals mandjes voor boodschappen mee te nemen of extra beenruimte kunnen toegevoegd worden. Deze maken de scootmobiel uitermate geschikt voor jouw behoeften.

Wat maakt een 3-wiel scootmobiel anders dan een model met vier wielen?

De drie wielen zorgen voor extra wendbaarheid, vooral in kleine ruimtes. Als je overweegt om een scootmobiel met drie wielen aan te schaffen, zul je ook extra stabiliteit en meestal een lagere prijs vinden in vergelijking met vier wielen.