Scooter / brommer / bromfiets helmen

Wanneer u een scooter helm wilt kopen, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij verkopen vele verschillende helm modellen en merken. Wanneer u bij ons een helm wilt kopen, kunt u deze bestellen in onze webshop. Ook kunt u terecht in onze showroom wanneer u een scooter helm wilt kopen. Heeft u advies nodig bij het kopen van een helm dan helpen wij u uiteraard graag hierbij. In overleg met u bepalen we welke helm het beste bij u past.

Helmen

Wanneer je rijdt op een gemotoriseerde tweewieler ben je extra kwetsbaar in het verkeer. Zeker wanneer je tussen auto’s, bussen en vrachtwagens moet manoeuvreren, of over een glad wegdek op hoge snelheid rijdt. Het is dus logisch dat motor- en scooterrijders een helm dragen. Daarnaast is het ook prettig wanneer jouw gezicht niet bevriest in de winter, of je ogen vol komen te zitten met vliegjes in de zomer. Fastfuriousscooters.nl biedt een brede keuze in scooter- en motorhelmen die allemaal zorgen voor meer veiligheid en meer rijcomfort. En natuurlijk hebben we ook rekening gehouden met mooie kleuren en modellen voor een trendy uitstraling. Bekijk de gehele collectie en lees hieronder meer informatie over helmen voor scooters en motorfietsen.

Meten is weten

Naast modellen en kleuren moet je ook letten op de maat. De maten variëren van XS tot aan XXXL wat een omtrek van 53cm tot 65 cm betekent. Deze omtrek meet je op twee centimeter boven je wenkbrauwen. Mocht je hier nog vragen over hebben kun je altijd contact opnemen met de fastfuriousscooters.nl helpdesk.

Helmmaat bepalen

De reden dat je een helm moet dragen is omdat deze je hoofd beschermt tijdens een val/ongeluk. Een goed passende scooter helm is dus heel belangrijk. Wanneer een helm niet goed past en te groot of te klein is, dan kan dit (ook tijdens het rijden) gevaarlijke situaties opleveren. Ga je online een scooterhelm kopen dan kun je deze niet vooraf passen en daarna afrekenen. Je moet dus al precies weten welke helmmaat je hebt. Om daar achter te komen hebben we een eenvoudige methode die zeer nauwkeurig werkt.
 

Stap 1 – Meet de omtrek van je hoofdhelmmaat-opmeten

Neem een meetlint en doe deze rondom je hoofd. De beste meetplek is 2cm boven je wenkbrauwen. Wanneer je dit voor de spiegel doet gaat het makkelijker. In de afbeelding zie je hoe het meten in zijn werk gaat.
 

Stap 2 – Centimeters naar helmmaat

Je hebt de omtrek van het hoofd opgemeten en weet hoeveel cm dat is. Schrijf deze waarde op. Bij nagenoeg alle scooterhelmen in onze shop staat zowel de maat in XS/S/M/L/XL/etc., als centimeters vermeld.
 

 Maat  CM Maat CM
 XXS 51-52cm L 59-60cm
 XS 53-54cm XL 61-62cm
 S 55-56cm XXL 63-64cm
 M 57-58cm XXL 65-66cm

Helmplicht in Nederland

In Nederland is het verplicht om een helm te dragen wanneer je rijdt op een motorfiets of een bromscooter. Voor een snorscooter geldt op nationaal niveau geen helmplicht, gemeenten kunnen hier zelf een uitzondering op maken. Amsterdam was de eerste gemeente van Nederland die in 2019 de helmplicht invoerde voor snorscooters binnen de ring. Op een quad is het niet verplicht om een helm te dragen, mits deze geregistreerd staat als driewielig motorvoertuig. Ook wanneer de helmplicht niet van toepassing is kan het dragen van een scooterhelm of motorhelm extra veiligheid bieden in het verkeer.

Zijn alle helmen hetzelfde?

Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen een motorhelm of een scooterhelm. Er bestaan wel verschillen in materialen, modellen en design. Naast polycarbonaat en ABS helmen zijn er ook composiethelmen van glasvezel, carbon of kevlar. Het materiaal en het productieproces is van invloed op draagcomfort en gewicht. Wanneer je vaak lange ritten maakt zal het verschil tussen een veilige maar standaard helm of een luxe helm zeker merkbaar zijn.

Welke soorten helmen zijn er te koop?

De helmen die in Nederland verkrijgbaar zijn kunnen in drie categorieën worden ingedeeld:

  • Integraal-helmen: Dit is een helm die het hoofd volledig omsluit en optimale bescherming biedt. Alleen het vizier is open te klappen. Dit biedt qua constructie de meeste veiligheid, voor brildragers is dit type minder geschikt.
  • Jet-helmen: Dit is een helm waarbij het gezicht onbedekt blijft. Het is daarmee de minst veilige helm omdat de kin niet beschermd wordt. Het biedt wel optimaal zicht en de rijder staat beter in contact met de omgeving. Voor snorscooters kan deze helm wat extra veiligheid bieden.
  • Systeem-helmen: Dit is een helm die wat betreft het uiterlijk veel lijkt op een integraal-helm, met het verschil dat het deel bij de kin op te klappen is. Zo hoeft de helm niet altijd in zijn geheel verwijderd te worden, het is ook een praktisch model voor brildragende personen.

Bekijk de categorie pagina’s voor alle modellen integraal-helmen, jet-helmen en systeem-helmen.

Een tweedehands helm kopen?

Het is niet verstandig om een tweedehands helm te kopen. Ook wanneer er aan de buitenzijde geen zichtbare schade aanwezig is, kan de binnenschil wel beschadigd of versleten zijn. Het is niet met zekerheid te achterhalen wat de historie van de helm is. Wellicht is er een ongeval geweest, of de helm werd misschien langdurig onder onvoordelige condities opgeborgen. Dit staat nog los van de hygiëne. Een nieuwe helm kopen hoeft niet duur te zijn en is een investering op je eigen welzijn. Daarom raden we een tweedehands helm kopen ten zeerste af. Op fastfuriousscooters.nl vind je nieuwe helmen voor betaalbare prijzen.