Bromfietsverzekering

bromfietsverzekering

In Nederland is iedereen die in bezit is van een bromfiets of een brommer waarmee je op de openbare weg rijdt verplicht om een bromfietsverzekering af te sluiten. Er is voor gekozen om deze verzekering te verplichten, zodat medeweggebruikers worden beschermd tegen eventuele schade die door jou is aangericht. Mocht je dan een ongeluk krijgen, dan keert de brommerverzekering de geleden schade uit aan de partij die door jouw toedoen schade lijdt. Maar mocht je zelf schade lijden die te verwijten is aan een ander, dan krijg je de schade vergoed. Er zijn verschillende soorten brommerverzekeringen die je af kunt sluiten.

 

Wil je een bromfietsverzekering aflsuiten klik hier, liever eerst je bromfietsverzekering vergelijken klik dan hier.

 

Verschillende soorten brommerverzekeringen

Binnen Nederland zijn er verschillende soorten bromfietsverzekeringen die je af kunt sluiten. Hoe uitgebreider de brommerverzekering, hoe duurder de bromfietsverzekering, maar ook hoe makkelijker je de schade vergoed krijgt as er sprake is van een ongeluk of onvoorziene omstandigheden, zoals schade door bijvoorbeeld het weer. Bij het afsluiten van een brommerverzekering kijken de meeste mensen naar de waarde en de leeftijd van de scooter om te bepalen welke verzekering ze willen afsluiten, maar over het algemeen kiezen mensen ervoor om een WA-bromfietsenverzekering af te sluiten.

WA-brommerverzekering afsluiten

Binnen Nederland ben je verplicht om minimaal een WA-bromfietsverzekering (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) af te sluiten. Bij deze verzekering wordt de schade die wordt aangericht aan een derde vergoed, eventuele schade die je zelf lijdt wordt niet vergoed. Mocht je zelf schade lijden door een ongeluk die is ontstaan door een ander, krijg je dit ook vergoed. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat je schade die door het toedoen van een ander is ontstaan of schade die door jou is ontstaan moet betalen uit eigen zak. Dit is dan ook de hoofdreden waarom deze verzekering binnen Nederland verplicht is.

Over het algemeen is een WA-bromfietsenverzekering een relatief goedkope verzekering in vergelijking met de andere verzekeringen en vallen de kosten voor het afsluiten van deze verzekering reuze mee.

goedkoopste-bromfietsverzekering

WA beperkt casco bromfietsverzekering afsluiten

Zoals hierboven al aangegeven kun je ook kiezen uit verschillende soorten brommerverzekeringen. Een uitgebreidere bromfietsverzekering dan de WA-brommerverzekering, is de WA beperkt casco bromfietsverzekering. Andere benamingen voor deze verzekeringen zijn de WA plus brommerverzekering of de WA extra bromfietsverzekering. Deze verzekering is vaak iets duurder dan de WA-bromfietsverzekering, maar keert daarentegen ook in meer gevallen uit. Als je scooter of brommer bijvoorbeeld beschadigd is door brand of storm krijg je de schade ook terug omdat dit ook een situatie is die niet aan jou te wijten is. Als je deze brommerverzekering af sluit is het zeker wel aan te raden om altijd goed de voorwaarde door te lezen, aangezien er een hoop uitzonderingen zijn waarin niets wordt uitgekeerd. ­­­­Niet iedere bromfietsverzekering beschikt over dezelfde voorwaarden en dus is het zeker aan te raden om de algemene voorwaarden goed door te lezen of je goed te laten informeren door de verzekering, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Casco brommerverzekering afsluiten

Een derde soort brommerverzekering waar je voor kunt kiezen is de casco brommerverzekering, deze soort verzekering staat ook wel bekend als de allrisk bromfietsverzekering. Dit is de duurste bromfietsverzekering die je af kunt sluiten, dit komt omdat deze verzekering in bijna alle gevallen uitkeert. Hierbij maakt het niet uit of het ongeluk aan je eigen toedoen is te wijten of die aan het toedoen van een ander. De enige reden waarom de verzekering eventueel kan weigeren om uit te keren is in het geval je het ongeluk opzettelijk hebt veroorzaakt.

Om een allrisk verzekering af te sluiten moet je scooter vaak wel aan allerlei vereisten voldoen. Vaak mag de bromfiets niet ouder zijn dan een bepaald aantal jaar. De meeste mensen die een nieuwe brommer of bromfiets aanschaffen kiezen ervoor om een allrisk bromfietsverzekering af te sluiten.

Over het algemeen keert deze brommerverzekering uit, tenzij ze er twijfels bij hebben of er geen sprake van opzet is of nalatigheid. Bij diefstal kun je bijvoorbeeld aan tonen dat je niet nalatig bent geweest door bepaalde bromfiets sloten aan te schaffen en de bon hiervan te bewaren. Verder kun je het beste ook je brommer of bromfiets in de schuur op slot zetten met nog een extra slot, zodat jou niets te verwijten is als je scooter gestolen wordt.

Het vinden van een geschikte bromfietsverzekering

Er zijn niet alleen verschillende soorten bromfietsverzekeringen die je af kunt sluiten, maar ook verschillende aanbieders die een brommerverzekering kunnen aanbieden. Vaak is het lastig om een goedkope, dan wel de goedkoopste aanbieder te vergelijken met elkaar door het overgrote aanbod. Om deze reden zijn er een hoop mensen die vaak de brommerverzekering pakken die boven in Google staat, terwijl dat helemaal niet de goedkoopste en best dekkende verzekering hoeft te zijn. Het is zeker wel aan te raden om goed om je heen te kijken voordat je besluit om een brommerverzekering af te sluiten.

Bromfietsverzekering-vergelijken

Bromfietsverzekeringen vergelijken

Als je op zoek bent naar de goedkoopste bromfietsverzekering is het aan te raden om onze verzekering vergelijken tool te gebruiken. Dit omdat deze sites vaak een breed aanbod van verzekeringen in hun systeem hebben opgeslagen en aan de hand van de gegevens die jij ze geeft vaak een top drie geven van de verzekeringen die het meest gunstige zijn in jouw geval. Voordat je overgaat tot het afsluiten van een brommerverzekering is het zeker aan te raden om ook op de site te kijken van de aanbieder om je goed te laten informeren over de verschillende voorwaarden en eventuele acties. Op deze manier voorkom je dat je later voor vervelende en onverwachtse verrassingen komt te staan, omdat je niet op de hoogte was van de aanbieding waar je gebruik van hebt gemaakt.

Verder loont het vaak om bij verschillende vergelijkingssites een vergelijking te maken. Dit omdat veel vergelijkingssites niet altijd onafhankelijk zijn en dus niet altijd de goedkoopste brommerverzekering aanraden. Een hoop vergelijkingssites krijgen namelijk een commissie als je via de vergelijkingssite een bromfietsverzekering afsluit. Om te voorkomen dat de bromfietsverzekering die je afsluit duurder uit valt dan bedoeld was, kun je verschillende vergelijkingssites gebruiken. De adviezen kun je naast elkaar zetten en vergelijken. Als de adviezen wezenlijk van elkaar verschillen is het zeker aan te raden om de top drie leveranciers met elkaar te vergelijken zodat je zelf kunt kijken hoe betrouwbaar het advies is.

bromfietsverzekering-afsluiten

Bromfietsverzekering afsluiten

In sommige gevallen kan het lonen om bij het afsluiten van een bromfietsverzekering eens te kijken bij de huidige verzekeringen die je op het moment hebt lopen. Vaak krijg je korting als je bij een verzekeraar al meerdere verzekeringen hebt lopen, uiteindelijk kan dat een hoop geld schelen en ben je stukken goedkoper uit dan een goedkope bromfietsenverzekering af te sluiten bij een andere verzekeraar. Het is dus zeker aan te raden om bij de verzekeraar te informeren wat de mogelijkheden zijn, een andere mogelijkheid is natuurlijk dat je je huidige verzekeringen oversluit als deze goedkoper blijken te zijn dan bij de huidige verzekeraar.

Als je dus een brommer of bromfiets aan schaft moet je zeker de verzekering niet vergeten. Er zijn verschillende verzekeringen die ieder hun eigen dekkingsgraad hebben. De prijs van de verzekering is afhankelijk van de dekking die de verzekering te bieden heeft. Als het eenmaal duidelijk is hoe goed jij je brommer of bromfiets wil verzekeren is het verstandig om verschillende aanbieder van brommerverzekeringen met elkaar te vergelijken, zodat jij de verzekering bij de goedkoopste en meest gunstigste aanbieder afsluit.

bromfietsverzekeringen