Menu
opc_loader
Scooter assortiment
AANBIEDINGEN
Klantenbeoordelingen
1292 Beoordelingen

Pieter gaf gemiddeld een 10

19-05-2019 meer...

Jannis gaf gemiddeld een 8

19-05-2019 meer...

Jordi gaf gemiddeld een 10

17-05-2019 meer...
Onze voordelen

Scooter kopen tips

Wij horen de vraag vaak: Welke scooter moet ik kopen. Bij een scooter kopen kijkt de een vooral naar het uiterlijk van de scooter en de ander kijkt naar de praktische zaken zoals zitcomfort en bagageruimte. Ga je een scooter kopen dan kun je wellicht wat tips gebruiken.  

 

Waarvoor ga je de scooter gebruiken?

Ga je de scooter gebruiken voor de fun of wordt het je primaire vervoersmiddel? Ga je er elke dag op rijden om naar school of het werk te gaan?  

 

Bromscooter of Snorscooter?

Ga je een scooter kopen? Je kunt bij een scooter kiezen tussen een snorscooter die 25 km p/u kan en een bromscooter die 45 km p/u kan. Bij de bromscooter is een helm verplicht. Hierdoor kan je mooie kapsel door de war raken. Hierin zul je een keuze moeten maken. Vind je het geen probleem dat je haar door de war gaat en wil je sneller van A naar B dan is de bromscooter interessanter voor je. Wil je meer genieten van de buitenlucht, je omgeving en je kapsel in model houden? Ga dan voor de snorscooter.  

 

Wat kost een scooter

scooter_kopen

Scooterkosten, daar krijg je mee te maken. Hier bedoelen we niet de aanschafprijs mee maar de kosten die erbij komen als je de scooter eenmaal hebt. Een goed slot is natuurlijk erg belangrijk. Hierdoor blijft de scooter van jou en wordt deze minder snel gestolen.  

 

Verzekering

Een bromfiets of te wel een scooter scooterverzekering is verplicht en daar kom je niet onder uit. Er zijn heel veel verschillende verzekeringsmaatschappijen in Nederland en niet allemaal hanteren ze dezelfde prijzen. Een beetje rondbellen kan je een paar Euro per maand schelen! De prijs van de verzekering is van een aantal factoren afhankelijk. Je leeftijd en eerder veroorzaakte schades spelen hierin een grote rol. Gemiddeld kost dit je ongeveer 12,50 Euro per maand.  


Elektrische scooter kopen of op brandstof
Ga je een elektrische scooter kopen dan kun je deze thuis gewoon opladen. Koop je een scooter die rijdt op benzine dan moet je zo nu en dan tanken. De moderne 4takt scooter kan een verbruik van 1 op 40 halen. Dit betekent dat je op 1 liter brandstof 40 kilometer kunt rijden. Als je een tankinhoud hebt van 5 liter dan kun je op 1 tank 200 km rijden. Een liter benzine kost ongeveer 1,60 Euro dus voor 8 Euro rijdt je 200 km! Hiermee is de scooter een van de aller goedkoopste vervoersmiddelen.  

Scooter-kopen


Onderhoud

Als er iets aan de scooter kapot gaat, dan moet je het laten maken. Breng je de scooter zo nu en dan eens weg voor een onderhoudsbeurt dan blijft de scooter betrouwbaarder en neemt de kans af dat er ineens iets kapot gaat. Scooters zijn in het algemeen erg betrouwbaar en hebben niet heel veel onderhoud nodig. Bij onderhoud moet je denken aan het controleren van de remmen en zo nodig de remblokken vervangen, Rem/gasabels controleren en smeren, een nieuwe bougie, olie en luchtfilter. Daarnaast kunnen er ook nog wat zaken worden afgesteld zoals de verbranding, stationair toerental, remmen, e.d. Zodoende kun je weer veilig de weg op en is de scooter weer even betrouwbaar als dat je hem kocht.  

 

Voordelen van een scooter

Een scooter heeft veel voordelen, vooral ten opzichte van de auto. Zo hoef je geen parkeergeld te betalen en kun je hem ook gewoon in de binnenstad parkeren. Je stap op bij de voordeur van je huis en kunt afstappen op plaats van bestemming. De scooter is goedkoper dan de auto, bus of tram om ergens te komen.  

 

Nadelen van een scooter

In de winter en als het hard regent zul je meer kou en nattigheid ervaren. Zorg voor goede regenkleding als je door weer en wind moet voor bijvoorbeeld school of werk.  

 

Retro scooter kopen

retro scooter kopen

Een retro scooter is een scootermodel welke de looks heeft van scooter van vroeger. Er zijn veel chromen details aanwezig en het stuur is in een aantal gevallen wat groter. De handvatten zijn hierbij meer naar je toe gericht zoals bij de meeste fietsen het geval is. Een normale scooter heeft een wat rechter stuur zoals je weer als voorbeeld bij een mountainbike ziet. Bij Fast en Furious hebben wij diverse soorten retro scooters.  

 

Advies bij Scooter kopen

Bij Fast&Furious scooters kun je rekenen op advies op maat. Wij zijn de expert en luisteren naar je wensen. Hier nemen wij ook de tijd voor omdat wij het belangrijk vinden dat je een goede keuze maakt waar je zelf ook achter staat. Wij kennen alle scooters door en door en kunnen snel aanwijzen welke scooters in aanmerking komen. Een scooter kopen bij Fast Furious Scooters wordt hierdoor een bijzondere ervaring.  

 

Leasen is bij ons ook mogelijk

Wil je een nieuwe scooter kopen maar kun of wil je het bedrag niet in een keer betalen, dan kun je ook je scooter kopen via een lease. Op die manier kun je met een vast laag maandbedrag alsnog de scooter kopen.

Fast Furious scooters
Christiaan huygensweg 10
2408 AJ Alphen aan den Rijn
Nederland
0900-3278387 35 cent per minuut
(bent u al klant, zie factuur voor telefoonnummer)
info@fastfurious.nl
IBAN: NL57INGB0007625716
BIC: INGBNL2A
KvK: 27154525
Btw: NL8025.56.437.B01

Contact

*
Beveiligingscode
CAPTCHA Image
Ik kan de beveiligingscode niet goed zien

qshops logo - rdw logoFast & Furious Scooters | online scooter kopen & scooter leasen  zowel nieuwe (o.a. vespa & retro) scooters als 2de hands scooters en scooter accessoires
KVK: 27154525 - BTW: NL8025.56.437.B01 Prijzen onder voorbehoud van fouten en wijzigingen. Copyright © 2005-2019 El Caballo bv. All rights reserved.

to top of page