Scooter kopen tips

Wij horen vaak de vraag: Welke scooter moet ik kopen. Bij een scooter kopen kijkt de een vooral naar het uiterlijk van de scooter en de ander kijkt naar de praktische zaken zoals zitcomfort, rijgedrag, en bagageruimte. Ga je een scooter kopen dan kun je wellicht wat tips gebruiken. 

Waarvoor ga je de scooter gebruiken?

Ga je de scooter gebruiken voor de fun of wordt het je primaire vervoermiddel? Ga je er elke dag op rijden om naar school of het werk te gaan, of staat hij voornamelijk in de schuur en haal je hem eruit wanneer het lekker weer is? Wanneer je afhankelijk bent van de scooter dan kun je het beste kijken naar een A-merk scooter. A-merken zijn Peugeot, Sym, Kymco, Yamaha, Aprilia, Piaggio of Vespa. Gebruik je de scooter niet dagelijks en vooral met mooi weer dan zijn alle merken goed geschikt.

De A-merken zijn over het algemeen wat duurder maar ze gaan minder vaak stuk en je doet er langer mee. Natuurlijk zit er garantie op maar de fabrikanten geven alleen op de onderdelen garantie, niet op de arbeid om de onderdelen te vervangen. Het kost je naast het ongemak ook geld.

Ben je van plan om een scooter te kopen op afbetaling (leasen), dan is het verstandig om een A-merk te kiezen. Het prijsverschil per maand (dus bij leasen) is vaak niet zo groot. Ook accessoires zoals een helm of windscherm kun je in termijnen betalen bij ons!

Wielmaat belangrijker dan je denkt

Op een te kleine of te grote tweewieler rijden is voor korte stukjes of plezierritten vaak niet zo’n probleem, maar voor dagelijks gebruik vaak wel. De wielmaat welke in inch wordt uitgedrukt zegt vaak een hoop. Ben je klein van postuur dan past een snorscooter of bromscooter met 10 inch wielen vaak het beste. Voor de gemiddelde bestuurder is 12 tot 14 inch vaak een betere keuze. Ben je wat langer dan gemiddeld, kijk dan eens naar modellen met 16 inch wielen.

Bromscooter of Snorscooter?

Ga je een scooter kopen? Dan kun je kiezen tussen een snorscooter die 25 km p/u kan en een bromscooter die 45 km p/u kan. Bij de bromscooter is een helm verplicht en bij de snorscooter niet. Een snorscooter heeft dus het voordeel dat je mooie kapsel minder snel door de war raakt. Het geeft je ook meer gevoel van vrijheid en je hebt een beter overzicht in het verkeer. Vind je het geen probleem dat je haar door de war gaat en wil je sneller van A naar B dan is de bromscooter interessanter voor je. Wil je meer genieten van de buitenlucht, je omgeving en je kapsel in model houden? Ga dan voor de snorscooter.

Benzine of elektrisch

Rijd je regelmatig langere afstanden dan is de benzinescooter het meest interessant. Elektrisch rijden is goedkoper dan rijden op benzine maar op een volle accu haal je vaak niet meer dan 80 kilometer. Daarna moet je hem opladen wat gemiddeld 6 uur duurt. Voor korte ritjes van een paar kilometer is de e-scooter vaak wel een goede keuze. De onderhoudskosten van een e-scooter zijn beduidend lager dan die van de benzine. Een benzinemotorblok heeft met regelmaat onderhoud nodig en de elektromotor van een escooter niet.

Wat kost een scooter

scooter_kopenScooterkosten, daar krijg je mee te maken. Hier bedoelen we niet de aanschafprijs mee maar de kosten die erbij komen als je de scooter eenmaal hebt. Een goed slot is natuurlijk onder andere erg belangrijk. Hierdoor blijft de scooter van jou en wordt deze minder snel gestolen. 

Verzekering

Een bromfiets of te wel een scooter scooterverzekering is verplicht en daar kom je niet onder uit. Er zijn heel veel verschillende verzekeringsmaatschappijen in Nederland en niet allemaal hanteren ze dezelfde prijzen. Een beetje rondbellen kan je een paar Euro per maand schelen! De prijs van de verzekering is van een aantal factoren afhankelijk. Je leeftijd en eerder veroorzaakte schades spelen hierin een grote rol. Gemiddeld kost dit je ongeveer 12,50 Euro per maand. 

Elektrische scooter kopen of op brandstof

Scooter-kopenGa je een elektrische scooter kopen dan kun je deze thuis gewoon opladen. Koop je een scooter die rijdt op benzine dan moet je zo nu en dan tanken. De moderne 4takt scooter kan een verbruik van 1 op 40 halen. Dit betekent dat je op 1 liter brandstof 40 kilometer kunt rijden. Als je een tankinhoud hebt van 5 liter dan kun je op 1 tank 200 km rijden. Een liter benzine kost ongeveer 1,80 Euro dus voor 9 Euro rijdt je 200 km! Hiermee is de scooter een van de aller goedkoopste vervoersmiddelen. Rijden op elektriciteit is nog goedkoper. Voor ongeveer 40 cent rijdt je 60 kilometer. Vergeleken met benzine is dat 6,7 keer goedkoper.

Onderhoud is behoud

Als er iets aan de scooter kapot gaat, dan moet je het laten maken. Breng je de scooter zo nu en dan eens weg voor een onderhoudsbeurt dan blijft de scooter betrouwbaarder en neemt de kans af dat er ineens iets kapot gaat. Scooters zijn in het algemeen erg betrouwbaar en hebben niet heel veel onderhoud nodig. Bij onderhoud moet je denken aan het controleren van de remmen en zo nodig de remblokken vervangen, Rem/gaskabels controleren en smeren, een nieuwe bougie, olie en luchtfilter. Daarnaast kunnen er ook nog wat zaken worden afgesteld zoals de verbranding, stationair toerental, remmen, e.d. Zodoende kun je weer veilig de weg op en is de scooter weer even betrouwbaar als dat je hem kocht.

Bij Fast en Furious kun je tegenwoordig ook een onderhoudspakket meebestellen. Dit kan met en zonder de transport. De transport wil zeggen dat de scooter bij jou thuis wordt opgehaald, een beurt krijgt, en vervolgens weer wordt teruggebracht.

Een e-scooter heeft nagenoeg geen onderhoud nodig. Je moet alleen de remmen en banden in de gaten houden. Qua onderhoudskosten zijn de escooters veel goedkoper. Na een aantal jaar, afhankelijk van het gebruik, kan het zijn dat de accu minder wordt. In dat geval moet je de accu laten vervangen. Accu’s zijn wel vrij prijzig. Als je alle onderhoudsbeurten bij elkaar optelt die een benzinescooter nodig heeft kom je ongeveer op dezelfde prijs als een nieuwe accu. Het ontloopt elkaar niet veel, behalve dat een e-scooter minder snel kapot gaat en geen last heeft van eventuele startproblemen.

Wordt lid van de ANWB

Ga je de tweewieler veel gebruiken dan is het altijd verstandig om lid te worden van de ANWB. Dit kost je op jaarbasis ongeveer 50 euro, en wanneer je onderweg met pech komt te staan kun je ze altijd bellen. Ze kunnen ter plekke een noodreparatie doen of je scooter naar een servicepunt brengen om het defect te laten verhelpen.

Voordelen van een scooter

Een scooter heeft veel voordelen, vooral ten opzichte van de auto. Zo hoef je geen parkeergeld te betalen en kun je hem ook gewoon in de binnenstad parkeren. Je stapt op bij de voordeur van je huis en kunt afstappen op plaats van bestemming. De scooter is snel, wendbaar, en goedkoper dan de auto, bus of tram om ergens te komen. 

Nadelen van een scooter

In de winter en als het hard regent zul je meer kou en nattigheid ervaren. Zorg voor goede regenkleding als je door weer en wind moet voor bijvoorbeeld school of werk. Een windscherm zorgt voor veel extra comfort net als handvatverwarming. Daarmee maak je de rit extra aangenaam.

Retro scooter kopen

retroEen retro scooter is een scootermodel welke de looks heeft van een scooter van vroeger. Er zijn veel chromen details aanwezig en het stuur is in een sommige gevallen wat groter (XL modellen). De handvatten zijn bij de XL modellen meer naar je toe gericht zoals bij de meeste fietsen het geval is. De gemiddelde retro scooter heeft een wat rechter stuur zoals je bijvoorbeeld bij een mountainbike ziet. Bij Fast en Furious kun je verschillende soorten retro scooters kopen. Wij hebben +/- 90 modellen.

Advies bij Scooter kopen

Bij Fast&Furious scooters kun je rekenen op advies op maat. Wij zijn de expert en luisteren naar je wensen. Hier nemen wij ook de tijd voor omdat wij het belangrijk vinden dat je een goede keuze maakt waar je zelf ook achter staat. Wij kennen alle scooters door en door en kunnen snel aanwijzen welke scooters in aanmerking komen. Een scooter kopen bij Fast Furious Scooters wordt hierdoor een bijzondere ervaring. Het beste kun je naar de winkel in Alphen a/d Rijn komen. Hier hebben wij de meeste modellen staan en kun je ze meteen uitproberen.

Leasen is bij ons ook mogelijk

Wil je een nieuwe scooter kopen maar kun of wil je het bedrag niet in een keer betalen, dan kun je ook je scooter kopen via een lease. Op die manier kun je met een vast laag maandbedrag alsnog de scooter kopen. Ook extra accessoires of opties kun je in de lease onderbrengen. Daar betaal je dan enkele euro’s per maand voor.

Goede scooters onder de 2000 euro

Zoek je een scooter onder de 2000 euro die bekend staat als heel betrouwbaar? Kijk dan eens naar een van de volgende modellen:

Contact formulier