Scooter kapot?

Is je scooter stuk? Meestal gebeurt dit op het moment dat je hem echt nodig hebt. Het kan altijd voorkomen dat je scooter of escooter kapot gaat om wat voor reden dan ook. Het is dan verstandig om een goede scootergarage uit te zoeken die veel verstand heeft van scooters en/of motoren. Wij van Fast en Furious scooter hebben al een jarenlange ervaringen met de reparatie van scooters.

Wij hebben een groot aantal scooterspecialisten in ons team welke van elk merk en type scooter veel verstand hebben. Onze garage/werkplaats is gevestigd in Alphen aan de Rijn. Hier kun je altijd terecht met je brommer of scooter, met en zonder afspraak.

Ophalen is geen probleem! Wanneer je scooter kapot is kan hij vaak niet meer rijden. Daarom hebben wij ook een pickup & return service zodat je geen gedoe hebt om hem langs te brengen.

scooter-kapot

Welke problemen komen vaak voor bij een kapotte scooter?

Een van de meest voorkomende problemen bij een kapotte scooter zijn startproblemen. De brommer of scooter start niet meer, of wil heel moeilijk starten. In een aantal gevallen komt dit doordat er een onderdeel kapot is gegaan. Het kan ook zijn dat dit het gevolg is van E10 benzine. Wat het probleem ook is, wij lossen het graag snel en vakkundig voor je op!

Naast een moeilijk startende scooter of brommer, gebeurt het ook dat banden lek raken, hij minder goed remt, de scooter moeilijk op toeren komt of stottert, of heel slecht optrekt. In een enkel geval lekt de brommer benzine of olie, en dan moet hij ook gerepareerd worden voordat de kosten verder oplopen.

Bij een elektrische scooter (escooter) komt het voor dat er helemaal niets meer gebeurt wanneer je aan de contactsleutel draait. Dit hoeft niet direct te betekenen dat de accu kapot is. In feite kan het vanalles zijn. Wij hebben zeer veel ervaring met e-scooters en kunnen ook iedere escooter repareren. Voor reparatie ben je dus bij ons aan het juiste adres!

Wacht niet te lang met een reparatie

Soms wachten mensen te lang en blijven ze met een kapotte brommer of scooter doorrijden. Wanneer je problemen ervaart, dan kun je er het beste snel bij wezen. Zo kun je in een aantal gevallen de reparatiekosten beperken. Stel dat het motorblok olie zou lekken, dan raak je op een gegeven moment zonder olie, en daardoor kan de motor vastlopen of onnodig hard gaan slijten met alle gevolgen van dien. Een kleine lekkage als voorbeeld is vaak vrij eenvoudig te verhelpen waarbij de reparatiekosten laag zijn.

Wat kost een reparatie gemiddeld voor een scooter of brommer?

De reparatie kosten verschillen per merk en model. De onderdelen zijn voor het ene model goedkoper dan voor het andere model. Ook kan er soms bij het ene merk/model meer tijd in de montage en demontage gaan zitten, wat vervolgens invloed heeft op de prijs. Daarnaast kun je kiezen voor een origineel onderdeel en een imitatie welke vaak goedkoper is, maar soms ook iets minder is van kwaliteit.

Hieronder geven we je een indicatie zodat je een beeld krijgt van de reparatie kosten. De prijzen zijn inclusief onderdelen m.u.v. het opvoeren:

 • achterband vervangen .v.a 80,-
 • remblokken vervangen = v.a. 60,-
 • uitlaat vervangen = v.a. 150,-
 • vervangen rolletjes = v.a. 65,-
 • nieuwe cilinderkop 4 takt = v.a. 200,-
 • startprobleem oplossen vanaf = v.a. 50,-
 • eenvoudige motorblok revisie (cilinder+zuiger+kleppen) = v.a. 350,-
 • volledige revisie (ook krukas en lagers) = v.a. 450,-
 • koppeling = v.a 100,-
 • snaar/riem = v.a 70,-
 • voorwiellagers = v.a. 90,-
 • remklauw vv. vanaf + ontluchten + nw remolie = v.a. 100,-
 • balhoofd reparatie (speling stuurhuis) = v.a. 85,-
 • contactslot set (buddy+contactslot) = v.a. 100,-
 • elektronische storing = v.a. 100,-
 • schokdemper achter = v.a. 75,-
 • nieuwe accu = v.a. 35,-
 • accu balanceren e-scooters = v.a. 100,-
 • Opvoeren = v.a. 70,-

Voor ieder merk en type brommer kun je dus bij ons terecht, of het nu om een kapot motorblok gaat of het repareren van schade. Lakschade en kapschade lossen wij ook graag voor je op. Indien kappen opnieuw gespoten moeten worden, dan ben je bij ons ook het het juiste adres. Een offerte nodig voor de verzekering? Bij ons is dat geen enkel probleem!

Wij nemen vooraf altijd contact op om de kosten van de schade te bespreken en te adviseren wat je het beste wel of niet kunt doen. Zo ben je vooraf goed geïnformeerd!

Accu balanceren bij een elektrische scooter

Elektrische scooters (e-scooters) hebben een energievoorziening en dat is de accu. Na verloop van tijd wordt de accu vaak slechter, en verliest hij zijn capaciteit. Dit merk je aan een teruglopend rijbereik. Je haalt dus minder kilometers op een accu.

Wij kunnen de accu voor je vervangen, maar we kunnen hem ook balanceren. Balanceren is het reconditioneren van de accu waarbij we de cellen individueel gaan kalibreren. Daarmee we in 9 van de 10 gevallen de capaciteit (uithoudingsvermogen) weer flink verbeteren.

Het is zeker aan te bevelen om de accu eens per jaar te kalibreren (balanceren) om de levensduur te verlengen en het uithoudingsvermogen van de batterij optimaal te houden.

Vespa kapot

Heb je schade aan je Vespa dan kun je altijd bij ons terecht. Wanneer je jouw Vespa bij ons in de showroom of webshop hebt besteld, dan heb je bijna altijd nog recht op de garantie van 2 jaar. Mocht het zo zijn dat deze schade buiten de garantie valt dan kunnen wij ook altijd samen met jou tot een mooie oplossing komen. Ons team heeft al jarenlange ervaring met Vespa’s dus wij weten wat we doen. Wij hebben elke soort schade of motorisch probleem al een keer gehad dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Oplevertijd na reparatie

Wij streven ernaar om de scooter zo snel mogelijk gerepareerd te hebben. Wij streven altijd om binnen een week de scooter weer rijklaar te maken. Indien je scooter klaar is om opgehaald te worden dan heb je een ophaaltijd van 5 werkdagen. Indien het je niet gaat lukken om de scooter binnen die tijd op te halen, vragen wij een vergoeding van 2,50 per dag voor de stalling. Dit doen wij omdat wij geen ongelimiteerde opslagruimte hebben. Deze opslagruimte kost ons natuurlijk ook geld en het is zonde als daar teveel ruimte wordt verbruikt.

Wat kan ik doen als ik mijn scooter kapot is, maar ik deze eigenlijk altijd nodig heb?

Wanneer je jouw scooter bij ons ter reparatie aanlevert dan kun je gebruik maken van de huurservice. Met de huurservice kun je al een scooter huren voor slechts 25 euro per dag. Deze kun je dan ongelimiteerd gebruiken om bijvoorbeeld mee naar je werk te gaan of naar andere gelegenheden. Deze huur scooter kun je dan door heel Nederland gebruiken in de gehuurde periode. Nadat je scooter klaar is kun je met de huurscooter weer jouw eigen scooter komen ophalen, en rijdt je vervolgens weer met de gerepareerde scooter naar huis, makkelijk toch!

Als je brommer of scooter kapot is en je daar nu vragen over hebt kun je altijd even contact met ons opnemen. Dit kun je doen door het contactformulier op de site in te vullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Het is ook mogelijk om ons even te bellen. Dan kunnen wij direct de kosten/schade bespreken.

Is de reparatie te duur is of is de scooter total loss, dan helpen we je ook graag met een nieuwe scooter kopen of uitzoeken. Leasen is daarbij wellicht ook een optie. Met leasen betaal je slechts een paar tientjes in de maand!

scooter-stuk

Contact formulier