Oude en nieuwe Vespa modellen

Oude en nieuwe Vespa modellen
Door Jack Walker geplaatst op 23-07-2016 UPDATE 08-01-2020 om 23:17:09
63953 keer bekeken
Tags: Vespa scooters

Scooterfabrikant Piaggio heeft in het verleden heel wat Vespa modellen op de markt gebracht. Een aantal modellen hebben opvolgers gekregen en sommige modellen worden niet meer gemaakt. In dit artikel lees je hier alles over.

 

Vespa LX heet nu Vespa Primavera

De Vespa LX is op de markt gekomen toen Vespa 60 jaar bestond. De L en de X zijn romeinse cijfers en staan voor 50+10=60. Het LX model is verkocht tussen 2005 en 2014. In 2013 is de Primavera op de markt gekomen welke de opvolger is van de LX. De opvolger is qua looks wat verder verfijnd en heeft vanaf 2015 meegespoten binnenkappen. Bij de Primavera is het rooster (grille) aan de voorzijde wat verder omlaag gebracht, de richtingaanwijzers zijn aan de bovenzijde wat puntiger gemaakt en de 3 sleuven in de zijkappen boven het motorblok zijn helemaal weggelaten. Ook het zadel is bij de Vespa Primavera naar een hoger niveau getild en heeft rondere vormen gekregen. De koplamp is nu rondom voorzien van een chromen ring en de stuurkap is voorzien van chromen uiteinden.

verschil-vespa-lx-en-primavera

De Vespa S is de Vespa Sprint geworden

De Vespa S (2008) is vervangen door de Vespa Sprint en de Vespa S Sport (2011) is vervangen door de Vespa Sprint S. De sportuitvoering (Sport) werd gekenmerkt door een geribbeld zadel. De nieuwe Vespa Sprint heeft in tegenstelling tot de Vespa S een verfijnder design gekregen. De koplamp en het zadel hebben iets rondere vormen gekregen, de richtingaanwijzers zijn iets langer gemaakt en er zijn meer chromen details aanwezig. Bovendien heeft de Sprint lichtmetalen velgen met veel spaken.

verschil-vespa-s-en-sprint

LX Touring

De Vespa LX Touring uitvoering was de luxere versie van de LX. Dit model was voorzien van meer accessoires waaronder een klein windscherm voorop, een bagagedrager aan de voorzijde en een bagagerek aan de achterzijde. De LX Touring is niet meer te bestellen maar je kunt natuurlijk wel de opvolger van deze uitvoering, de Primavera Touring, kopen.

 

Verschil tussen Primavera en Sprint

De Sprint lijkt erg veel op de Vespa Primavera zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien. De grootste verschillen zijn de koplamp (1) en de velgen (2). De velgen bij de Primavera (Links) zijn 5 spaaks en 11 inch groot. De velgen bij de Sprint (Rechts) zijn 12 inch groot en voorzien van meer spaken.

verschil-primavera-en-sprint

De Vespa LXV kent geen opvolger

De Vespa LXV kun je helaas niet meer kopen. Hij is niet meer leverbaar en wordt ook niet opgevolgd. Dit klassieke LXV model was op basis van de Vespa LX en had een apart stuur zonder stuurkap. De grote ronde koplamp was voorzien van een chromen rand en een compact windscherm.  Het zadel was in twee delen gesplitst en er was een achterdrager aanwezig. Wil je toch een scooter die in de buurt komt van de Vespa LXV dan kun je een Vespa Primavera kopen en deze customizen.

 

Vespa kopen

Bij Fast & Furious kun je goedkoop een Vespa kopen. De modellen kun je ook kopen op afbetaling (leasen) en dus in termijnen betalen. Hierdoor kun je toch in het bezit komen van een prachtige en kwalitatieve retro scooter. Bestellen doe je eenvoudig online en daarbij kun je kiezen of je de scooter komt afhalen bij een van onze afhaalpunten of dat je hem eenvoudig laat thuisbezorgen.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.