Elektrische fatbike kopen?

Een Fatbike is hot! De elektrische fietsen en scooters hebben enorm dikke banden en kunnen ieder terrein aan. Door de krachtige elektromotor en sterke accu kun je moeiteloos lange afstanden rijden waar je maar wilt. Bovendien zijn ze uitgerust met een heleboel luxe opties waaronder LED verlichting, schijfremmen, een digitaal display, en ga zo maar door. Een fatbike kopen kan bij ons ook op afbetaling (leasen)!

Agm GT250 Fatbike

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
2.599,95 2.199,95
Lease vanaf 40,26 p/m
Betaal 3x 751,65 via logo IN3 capayable

Alligator E-bike

Aanbieding is nog 10 uur geldig
2.899,95 2.599,95
Lease vanaf 47,58 p/m
Betaal 3x 888,32 via logo IN3 capayable

Ouxi V9 | Fat Bike

Aanbieding is nog 10 uur geldig
1.999,95 1.699,95
Lease vanaf 31,11 p/m
Betaal 3x 580,82 via logo IN3 capayable

Killerbee XRP500 eFatbike

Aanbieding is nog 3 dagen geldig
2.349,95 1.999,95
Lease vanaf 36,60 p/m
Betaal 3x 683,32 via logo IN3 capayable

Urban Fatbike

Aanbieding is nog 10 uur geldig
3.099,95 2.899,95
Lease vanaf 53,07 p/m
Betaal 3x 990,82 via logo IN3 capayable

E-Carus | Trail Bike

Aanbieding is nog 10 uur geldig
2.399,95 2.299,95
Lease vanaf 42,09 p/m
Betaal 3x 785,82 via logo IN3 capayable

Vintage-cruiser (Beach cruiser)

Aanbieding is nog 10 uur geldig
2.599,95 1.999,95
Lease vanaf 36,60 p/m
Betaal 3x 683,32 via logo IN3 capayable

Ecruiser Coopop Cox

Aanbieding is nog 10 uur geldig
2.699,95 2.149,95
Lease vanaf 39,34 p/m
Betaal 3x 734,57 via logo IN3 capayable

Ecruiser Coopop Rugged

Aanbieding is nog 10 uur geldig
2.699,95 2.149,95
Lease vanaf 39,34 p/m
Betaal 3x 734,57 via logo IN3 capayable
 • Uitleg over e fatbikes

  Wat is een Fatbike?

  Een e-Fatbike is normaliter een fiets met hele dikke banden. Eigenlijk zijn ze bedoeld om door sneeuw of zand te rijden. Dit zijn situaties waar je extra veel grip wilt hebben. Brede banden leveren meer grip omdat er meer contactoppervlak is tussen band en wegdek/ondergrond.

  Echter kost elektrische fietsen met dikke banden(fat bike) je veel energie en daarom is het best wel handig om een elektrische bike te kopen. Zodoende hoef je niet hard te trappen of veel inspanning te leveren want de elektromotor maakt het je wel heel gemakkelijk. De elektromotor zorgt namelijk voor de trapondersteuning en die kun je perfect doseren via de knopjes op het stuur.

  Bij ons kun je de fatbike kopen met trappers en zonder trappers. Met trappers is de fiets uitvoering. Zonder trappers is de scooter uitvoering welke we dan de Fatbike scooter noemen. Aan het model zonder trappers zitten andere regels verbonden maar daar vertellen we je zo meer over.

  Kenmerken van een fiets of scooter

  Om te beginnen heeft een e-fatbike extreem dikke banden. Dikke vette banden zorgen ervoor dat je fiets of scooter er heel anders uit gaat zien. Het maakt hem een stuk stoerder en dikker (vet)!

  Wat verder opvalt aan de bike is dat ze een stevig retro uiterlijk hebben. Een fat bike lijkt op een fiets van heel vroeger maar dan helemaal opgefrist en voorzien van de hedendaagse techniek en comfort. Denk hierbij niet alleen aan een goed zittend zadel maar ook krachtige remmen waardoor je in no-time stilstaat. Veiligheid is beslist ook niet onbelangrijk wanneer je 25km per uur rijdt of zelfs sneller wanneer je voor een scooter kiest.

  Het verschil tussen de elektrische fatbike fiets en de scooter is dat de fiets trappers heeft en de scooter niet. Voor de fiets is er geen rijbewijs nodig en voor de scooter wel. Bij de scooter kun je lekker plaatsnemen op het luxe zadel en aan de gashendel draaien om vooruit te komen.

  Wegligging

  De uitstekende wegligging van deze fietsen bleek namelijk ideaal om te rijden in de sneeuw. Steve Baker experimenteerde met verschillende configuraties waaronder voor- en achtervorken die breed genoeg waren voor twee normale fietsbanden naast elkaar. In het zuiden van de Verenigde Staten bleken fatbikes zeer geschikt om over zandvlakten te rijden. Toeristen konden zo in onherbergzame gebieden overeind blijven. De merknaam Fat Bike werd geregistreerd in 2001. We hebben het op deze pagina niet over het merk Fat Bike maar over de fat bike modellen van diverse merken die je kunt vinden in de Fast & furious webshop.

  Hoe is de Fatbike ontstaan?

  De eerste elektrische fatbike modellen dateren uit het begin van de twintigste eeuw. Het zou echter tot de jaren tachtig duren voordat de voordelen van dit model echt bekend werden bij de consument. In de jaren dertig zou baanrenner W. Ritchie een fiets bouwen met ballonbanden. Dit waren oversized banden die werden opgepompt.

  De breedte en frictie zorgt voor een zeer stabiele wegligging. Wielrenners gaven juist de voorkeur aan dunne banden om hogere snelheden te behalen. Een e-fatbike is vanwege de weerstand op de weg minder geschikt voor hoge snelheden rijden maar biedt wel veel comfort off-road. De BMX crossfietsen zijn geïnspireerd op de oudere e-fatbikes.

  Jaren 80

  In de jaren tachtig kwamen diverse ontwerpers met een meer moderne interpretatie van de fat bike. Jean Naud reed met een model op drie wielen door woestijnen in Afrika. Niet alleen in het losse zand bleken de ‘vette’ banden goed te presteren, in deze periode zou in Alaska de bike ook snel aan populariteit winnen.

  elektrische-fatbikes zijn-Dikke-banden-dikke-pret

  Dikke banden is dikke pret

  Hoewel het waar is dat veel mensen genieten van het gevoel van snelheid dat een fiets met dunne banden geeft, is er ook iets te zeggen voor het gevoel van stabiliteit en veiligheid dat een fiets met dikkere, "dikke" banden geeft.

  Of je nu over een verhard pad rijdt of over een onverharde weg, met dikke banden heb je meer controle en stabiliteit op je fatbike. En hoewel ze misschien niet zo snel zijn als hun dunnere tegenhangers, zorgen ze toch voor veel fietsplezier.

  Dus als je deze week op zoek bent naar een fatbike of een scooter waarmee je je zekerder voelt op het parcours of gewoon wat meer stabiliteit aan je rit wilt toevoegen, overweeg dan eens om dikke banden te proberen. Misschien vind je wel de perfecte hoeveelheid "vet" plezier.

 • Serivce en onderhoud

  Je kunt ook Off road fietsen!

  Ben jij het type dat ook af en toe wel eens een ‘shortcut’ wilt nemen, lekker door het gras of een onverharde weg? Dan is een Fatbike ideaal want die leent zich uitstekend voor Off road gebruik. Ook voor een lekkere rit door het bos is deze elektrische fiets uitermate geschikt. Zo kun je lekker je hoofd leeg maken in een autovrije omgeving.

  Elektromotor in het achterwiel

  Onze elektrische Fatbikes hebben de elektromotor in het achterwiel zitten. Dit wordt ook wel een naafmotor genoemd. De kracht van de motor wordt in Watt’s uitgedrukt. Hoe meer Watt, hoe meer kracht de motor kan leveren.

  Elektrische Fatbike fietsen hebben doorgaans een elektromotor die 250 Watt kan leveren. Bij scooters, waar je dan ook een rijbewijs voor nodig hebt, is de elektromotor een stuk krachtiger. Vaak ligt dit ergens tussen de 750 W en 1500 W.

  Op vlak wegdek merk je maar weinig verschil tussen een laag en een hoog wattage, maar wanneer je een helling moet beklimmen, of iemand achterop meeneemt, kun je het verschil vaak wel opmerken. Het Fatbike model met een hoog wattage zal dan eerder bovenaan de helling/heuvel zijn.

  E-Fatbikes met versnellingen

  Bij de e-Fatbike scooters zijn er geen versnellingen aan boord. De snelheid is traploos regelbaar met de gashendel. Bij de elektrische fietsen zijn er meestal wel versnellingen aanwezig. Veel fabrikanten kiezen voor een achter derailleur waarbij men kan kiezen tussen verschillende achter tandwielen. Met een knopje op het stuur, meestal rechts, kun je de versnelling kiezen. De versnelling van de -efatbike bepaalt deels de snelheid en kracht die je moet leveren.

  Zowel de Vintage Beach Cruiser van Ecruiser, als de Fat Bike AGM GT250, beschikken over 7 versnellingen.

  Fat bikes hebben een Lithium accu

  Vroeger werden er verschillende accu technologieën toegepast waaronder Lood of Gel, maar tegenwoordig zijn alle Fatbikes uitgerust met een Lithium accu.

  Lithium heeft de meeste voordelen want het is licht van gewicht, laadt lekker snel op, en is een stuk compacter dan andere soorten accu’s. Bovendien kun je de accu tussendoor ook een beetje bijladen. Het oplaadproces tussentijds afbreken is dus geen probleem.

  Voor de meeste mensen is het actieradius belangrijk. Het actieradius van de elektrische fatbike vertelt je hoeveel kilometer je kunt rijden op een accu. Nu is dat bij de elektrische fiets toch een ander verhaal dan bij de elektrische scooter. Bij de fiets kun je namelijk altijd nog trappen wanneer de accu leeg is. Bij de scooter sta je gewoon stil en heb je een probleem.

  Opladen van een vaste accu of uitneembare accu

  Het verschilt per model of de accu uitneembaar is of vast zit in de bike met dikke banden. Wanneer je geen stopcontact hebt in de buurt van waar jij straks je elektrische Fatbike fiets of brommer parkeert, dan is het handig om een model te kiezen waarbij de accu uitneembaar is.

  Hydraulische schijfrem e-fatbike

  Een hydraulische schijf rem van een e-fatbike is een type rem dat hydraulische vloeistof gebruikt om druk uit te oefenen op de remblokken, die op hun beurt tegen de rotor drukken om het wiel af te remmen.

  De hydraulische schijfremmen zijn efficiënter dan mechanische schijfremmen, omdat ze minder moeite kosten om te werken. Bovendien raken ze minder snel oververhit, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in krachtige voertuigen.

  Hoe je je fatbike verzorgt en in goede conditie houdt

  Fat bikes zijn een geweldige investering voor iedereen die graag off-road rijdt. Ze zijn robuust en kunnen bijna elk terrein aan, maar ze vereisen iets meer zorg dan de gemiddelde mountainbike. Hier zijn een paar tips om je e-fatbike in goede conditie te houden

  Stap 1

  Ten eerste, let op je banden. Fatbikes hebben bredere banden dan de meeste mountainbikes, dus ze zijn gevoeliger voor lekke banden. Controleer je dikke wielen of banden regelmatig op spijkers of glas dat erin vast kan zitten. Als je een lekke band krijgt, probeer die dan niet weg te rijden - het extra gewicht van de fatbike maakt het moeilijk om te trappen, en je zou de band nog meer kunnen beschadigen

  Stap 2

  Ten tweede, reinig jouw bike na elke rit. Modder en zand kunnen zich gemakkelijk ophopen op het frame en de onderdelen, wat voortijdige slijtage veroorzaakt. Even afspoelen met een tuinslang helpt om vuil en viezigheid te verwijderen, en door jouw fatbike schoon te houden ziet hij er ook langer goed uit

  Stap 3

  Smeer ten slotte de ketting van je fatbike regelmatig. Vette fietsen belasten de ketting zwaar, dus is het belangrijk om hem te smeren. Dit helpt de wrijving te verminderen en voorkomt dat de ketting gaat roesten

  Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u jouw fatbike in goede staat houden voor vele jaren van off-road avonturen.

 • Winter & Zomer maanden te gebruiken

  Leuke manieren om je fat bike te gebruiken tijdens de wintermaanden

  Wanneer de sneeuw begint te vallen, hangen veel fietsers hun fiets op voor de winter. Maar fatbikes bieden een geweldige manier om actief te blijven tijdens de koude maanden. Met hun brede banden kunnen -efatbikes gemakkelijk door slechte weer omstandigheden navigeren. Bovendien zijn ze ideaal om paden te verkennen die in andere tijden van het jaar niet toegankelijk zijn. Hier zijn een paar leuke manieren om je fat bike tijdens de wintermaanden te gebruiken:

  Fat biking is een geweldige manier om wat lichaamsbeweging te krijgen en tegelijkertijd te genieten van het winterse landschap. De volgende keer dat het sneeuwt, probeer dan je fatbike mee te nemen voor een ritje. Je zult verrast zijn hoe leuk het is om te rijden.

  Meer of rivier

  Als je vandaag nog op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, probeer dan eens te fietsen op een bevroren meer of rivier. Zorg er wel voor dat je de ijsdikte controleert voordat je je op dun ijs begeeft.

  Warm weer

  Wat je ook moet weten is dat Lithium accu’s beter presteren bij warm weer. Het actieradius wat fabrikanten opgeven is meestal berekend onder gunstige omstandigheden. Dus warm weer. Bij koud weer, waar wij in Nederland ook mee te maken hebben, kan dus effect hebben op je bereik.

  Fat biken is ook een geweldige manier om bij moeilijk bereikbare visstekken te komen. Veel meren en rivieren zijn in de wintermaanden ontoegankelijk, maar met een fat bike kun je ze gemakkelijk bereiken. Dus waarom zou je het niet eens proberen? Misschien vind je wel je nieuwe favoriete winteractiviteit.

  Fatbike fiets met hele dikke banden

  De Fatbike vouwfiets

  Elektrische fatbike seat is een van de elektrische vouwfiets die perfect is voor degenen die willen genieten van hun ritten. Een elektrische seat wordt geleverd met een lithium-ion batterij die je veel elektrische energie zal geven om zip rond op, en het heeft ook een comfortabele elektrische stoel, zodat u kunt genieten van jouw elektrische ritten nog meer.

  En als je klaar bent met rijden, kun je het zitje eenvoudig inklappen en opbergen in jouw kofferbak of kast. Dat is waarom een zadel is de perfecte keuze voor iedereen die wil genieten van de voordelen van een elektrische fiets, maar wil geen zorgen te maken over waar op te slaan als ze klaar zijn.

 • Kopen, leasen of betalen in 3 termijnen?

  Online je Fatbike kopen

  In onze scooterwinkel kun je eenvoudig een Fatbike kopen naar keuze. Wij hebben niet alleen veel modellen, maar ook veel mogelijkheden. Je kunt namelijk ook een Fatbike kopen en deze geheel naar wens samenstellen (aankleden) met opties en accessoires. Denk aan een windscherm bij de scooter modellen, bagagetassen, een ander zadel, een USB aansluiting, of zelfs een peilzender om je tweewieler snel terug te vinden wanneer hij gestolen is. Uiteraard hebben wij ook vele soorten sloten waaruit je kunt kiezen of zelfs een alarmsysteem wanneer dat er nog niet standaard op het vervoermiddel zit.

  fat bikes kopen leasen of betalen in 3 termijnen

  Spreidt de kosten door een Fatbike te leasen

  Bij ons kun je een Fatbike leasen en daarmee kun je het aankoopbedrag mooi spreiden over 12/24/36/48/60/72 maanden. Dat betekent dat je voor een paar tientjes in de maand een gloednieuw elektrische vervoermiddel voor de deur hebt staan. Leasen kun je via onze site snel online regelen. Voor de aankoop hoef je geen spaargeld in te zetten of vooraf te sparen. Ook zonder geld op de bank kun je jezelf trakteren op een nieuwe fiets!

  E-Fatbike Betalen in 3 termijnen kan ook!

  Wat bij Fast en Furious scooters ook mogelijk is, is om je e-Fatbike in 3 termijnen te betalen. Na het bestellen reken je online het eerste deel af. Het tweede en derde deel betaal je pas binnen 30 en 60 dagen. Op die manier hoef je bijvoorbeeld niet eerst te wachten totdat je volgende salaris gestort wordt en kun je nu al een elektrische fatbike kopen!

  Geen omkijken naar het onderhoud met een onderhoudspakket

  Om lang te kunnen genieten van je tweewieler is het belangrijk om hem zo nu en dan een servicebeurt te geven. Bij elektrische 2wielers is de 1e beurt tussen de 500 en 1000 kilometer en de beurten daarop om de 4000 km of 1x per jaar.

  Servicebeurten zijn niet alleen belangrijk om de kwaliteit en betrouwbaarheid van je e-Fatbike te waarborgen, maar ook de garantie. Gaat er iets kapot binnen de garantieperiode, maar heb je geen onderhoud laten uitvoeren, dan kan de garantie komen te vervallen.

  Onderhoudspakketten elektrische fatbikes

  Door gebruik te maken van onze onderhoudspakketten ben je niet alleen goedkoper uit wat de service betreft, maar ben je er ook zeker van dat je lange tijd kunt genieten van je fat bike. Ook wanneer je niet in de buurt woont kun je het onderhoud aan ons uitbesteden. Wij hebben namelijk een eigen haal- en brengservice en rijden 7 dagen per week door heel het (vaste) land. Wil je hiervan gebruik maken, kies dan voor het pakket met transport.

  Beste elektrische fatbike

  Een elektrische fatbike is de perfecte manier om van het buitenleven te genieten, ongeacht het terrein. Met een krachtige motor en extra dikke banden kan een fat e bike je op plaatsen brengen die je nooit voor mogelijk had gehouden. Of je nu een uitdagend parcours wilt afleggen of gewoon over straat wilt cruisen, de e bikes zijn de perfecte oplossing. En, met een breed scala aan modellen om uit te kiezen, zijn er zeker fat e bikes die perfect voor jou zijn. Dus, waar wacht je nog op? Ga er op uit en verken vandaag nog met een elektrische fatbike

  e-fatbike in winter en zomer maanden.

 • FAQ vragen

  Heb je rijbewijs nodig voor een e-fatbike?

  Een rijbewijs is niet vereist om een fatbike te mogen besturen in Nederland. Fatbikes worden beschouwd als fietsen en vallen daarom onder dezelfde regelgeving als andere fietsen. Dit betekent dat je geen rijbewijs nodig hebt om een fatbike te besturen, zolang u zich aan de geldende verkeersregels houdt.

  Het is wel verstandig om te weten hoe u op een veilige manier kunt rijden en uw fatbike onder controle kunt houden, omdat een elektrische fatbike vaak groter en zwaarder is dan normale fietsen en dus meer kracht vereisen om te besturen. Er zijn ook cursussen en trainingen beschikbaar die u kunt volgen om uw vaardigheden te verbeteren.

  Hoe hard gaat een fatbike?

  De snelheid waarmee een e-fatbike kan rijden hangt af van een aantal factoren, zoals de grootte van de banden, de kracht van de fietser en de weersomstandigheden. In theorie kan een fatbike net zo snel rijden als een normale fiets, echter door zijn grotere banden, zwaardere constructie en bredere profiel kan het voelt dat een fatbike langzamer gaat.

  Gemiddeld kan een fatbike rijden tussen de 20-25km/u, afhankelijk van de weersomstandigheden en de fysieke conditie van de fietser. Echter, deze snelheid kan variëren als gevolg van de omstandigheden, zoals het rijden op een heuvelachtig terrein of in zware regen.

  Ook speelt het materiaal, het onderhoud en de instellingen van de fiets een rol in de snelheid waarmee een e-fatbike kan rijden.

  Is een fatbike legaal in Nederland?

  Er zijn geen specifieke wetten in Nederland die fatbikes verbieden. Echter, e-fatbikes moeten voldoen aan dezelfde verkeersregels als andere fietsen. Dit betekent dat een fatbike verplicht is om verlichting te dragen, zich aan de maximumsnelheid te houden en op de weg te rijden.

  Ook moeten fatbikes zich aan de geldende verkeersregels houden, zoals het geven van hand- of voetseinen.

  Op paden waar fietsen niet toegestaan zijn, zoals paden in natuurgebieden, mag een fatbike ook niet rijden. Dus als je nu van plan bent om een fatbike te kopen, moet je er rekening mee houden dat u zich aan de verkeersregels moet houden.

  Hoe rijdt een e-fatbike in vergelijking met een gewone fiets?

  Een fatbike is een type mountainbike dat zich kenmerkt door zijn dikkere banden. Deze banden zijn meestal vier inch of breder, wat de fatbike een aantal voordelen geeft ten opzichte van andere soorten fietsen. Zo zorgen de bredere banden voor meer stabiliteit en tractie, waardoor het gemakkelijker is om op ruwer terrein te rijden.

  Deze banden absorberen ook beter schokken, waardoor ze soepeler rijden. Bovendien lopen fatbikes minder snel vast. Daardoor zijn ze een populaire keuze voor het rijden in winterse omstandigheden. Fatbikes kunnen duurder zijn dan andere soorten fietsen, maar voor veel rijders zijn de extra kosten het waard voor de verbeterde prestaties en het comfort dat ze bieden

  Hoe snel kunnen elektrische Fat bikes?

  Net zoals normale ebikes en elektrische fietsen, kunnen elektrische Fatbikes ook 25 km per uur halen met de trapondersteuning. Maar wie een beetje zijn best doet kan ook sneller dan 25 km per uur gaan.

  De Fatbike scooters waarbij je niet zelf hoeft te trappen kunnen zowel 25 als 45 km per uur. Opvoeren is bij veel modellen ook mogelijk!

  Moet ik een helm dragen bij een elektrische Fatbike?

  Alleen voor de Fatbike scooters is er een helmplicht. Bij de 25 km per uur scooter modellen moet je vanaf 1 januari 2023 een helm dragen. Bij de 45 km per uur Fatbikes scooters is de helm nu al verplicht.

  Voor elektrische fietsen geldt er geen helmplicht. Je kunt dus zonder helm op de bike fietsen. Elektrische fietsen gaan namelijk niet sneller dan 25 km per uur. Dan hoef je namelijk geen helm te dragen. Voor Speed-Pedelecs moet je wel een helm dragen. Die gaan 45 km per uur en daar zijn geen Fatbike uitvoeringen van.

  Proefrit maken op e-fatbike

  Een e-fatbike kun je vaak op lage bandenspanning fietsen, de brede banden zorgen voor extra stabiliteit ten opzichte van een normale fiets. HIj heeft ook vaak een lage instap. Je kunt eens kijkje nemen in de showroom van Fast Furious Scooters om de juiste E-bike te bekijken en een proefrit te maken. Na de proefrit kun je bij ons een e-fatbike kopen of leasen, dus wacht niet te lang want ze gaan razendsnel deze zomer!