Fatbike

Een fatbike is een must-have voor veel mensen! De elektrische fietsen hebben een stoere uitstraling en bestaat uit diverse uitvoeringen. Je kunt ermee fietsen in een snel tempo en gebruik maken van de aantal versnellingen die ze hebben. Wil je dus een elektrische fatbike van een Nederlandse merk of een Amerikaans merk?

Agm GT250 Fat bike

Aanbieding is nog 4 dagen geldig
2.599,95 2.199,95
Lease vanaf 40,26 p/m
Betaal 3x 751,65 via logo IN3 capayable

Urban Fat-bike

Aanbieding is nog 3 dagen geldig
3.099,95 2.899,95
Lease vanaf 53,07 p/m
Betaal 3x 990,82 via logo IN3 capayable

Killerbee XRP500 eFatbike

Aanbieding is nog 23 uur geldig
2.349,95 1.999,95
Lease vanaf 36,60 p/m
Betaal 3x 683,32 via logo IN3 capayable

V9 | Fat Bike

Aanbieding is nog 3 dagen geldig
1.999,95 1.699,95
Lease vanaf 31,11 p/m
Betaal 3x 580,82 via logo IN3 capayable

E-Carus | Trail Bike

Aanbieding is nog 3 dagen geldig
2.399,95 2.299,95
Lease vanaf 42,09 p/m
Betaal 3x 785,82 via logo IN3 capayable

Vintage-cruiser (Beach cruiser)

Aanbieding is nog 3 dagen geldig
2.599,95 1.999,95
Lease vanaf 36,60 p/m
Betaal 3x 683,32 via logo IN3 capayable

Alligator E-bike

Aanbieding is nog 3 dagen geldig
2.899,95 2.599,95
Lease vanaf 47,58 p/m
Betaal 3x 888,32 via logo IN3 capayable

Ecruiser Coopop Cox

Aanbieding is nog 3 dagen geldig
2.699,95 2.149,95
Lease vanaf 39,34 p/m
Betaal 3x 734,57 via logo IN3 capayable

Ecruiser Coopop Rugged

Aanbieding is nog 3 dagen geldig
2.699,95 2.149,95
Lease vanaf 39,34 p/m
Betaal 3x 734,57 via logo IN3 capayable
 • Uitleg over fatbikes en regels

  Wat is een fatbike en wat zijn de voordelen ervan?

  Een fatbike is een mountainbike met extra dikke banden. Deze banden kunnen tot vijf inch breed zijn, wat veel breder is dan de standaard mountainbikeband. Fatbikes zijn ontworpen voor het rijden op zachte ondergrond zoals sneeuw of zand.

  De grote banden van een fatbike bieden meer tractie en stabiliteit dan smallere banden, waardoor ze ideaal zijn voor het rijden in moeilijke omstandigheden. Bovendien absorberen de brede banden schokken beter dan smallere banden, waardoor ze soepeler rijden. Deze stoere elektrische fiets heeft ook een lagere versnelling dan standaard mountainbikes.

  Dit waardoor ze gemakkelijker te trappen zijn in diepe sneeuw of zand. Hierdoor bieden fatbikes een aantal voordelen ten opzichte van standaard mountainbikes, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor rijders die off-road paden willen verkennen in uitdagende omstandigheden.

  Hoe kies je de juiste fatbike voor jou

  Als het gaat om een elektrische fatbikes zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je tot aanschaf overgaat. Ten eerste moet je beslissen op wat voor soort terrein je gaat rijden. Rijdt u meestal op zand, dan wilt u een fiets met smallere banden. Gaat u echter rijden in modder, dan wilt u een fiets met bredere banden. Ten tweede moet je nadenken over de hoeveelheid vering die je nodig hebt. Rijd je voornamelijk op gladde paden, dan volstaat een hardtail fat bike.

  Ben je echter van plan om meer uitdagend terrein aan te pakken in hoge tempo, dan wil je misschien een volledig geveerde e fatbike.

  Tot slot moet je rekening houden met je budget. Fatbikes met dikke banden kunnen in prijs variëren van een paar honderd dollar tot enkele duizenden dollars. Het is dus belangrijk om een realistisch budget vast te stellen voordat je op zoek gaat. Door met deze factoren rekening te houden, kun je de perfecte fiets voor jouw behoeften vinden.

  Een elektrische fatbike

  De elektrische fiets is een geweldige manier om je in de stad te verplaatsen. Het is milieuvriendelijk, en het is een geweldige training. De fiets oftewel een elektrische fatbike heeft een motor die je helpt met trappen, en het gaat tot 20 mijl per uur. Je kunt er op straat mee rijden, of op het fietspad. De fiets is ook geweldig voor mensen die nu nog op zoek zijn naar een nieuwe manier van pendelen.

  Hoe je je fatbike verzorgt en in goede conditie houdt

  Fat bikes zijn een geweldige investering voor iedereen die graag off-road rijdt. Ze zijn robuust en kunnen bijna elk terrein aan, maar ze vereisen iets meer zorg dan de gemiddelde mountainbike. Hier zijn een paar tips om je fatbike in goede conditie te houden

  Stap 1

  Ten eerste, let op je banden. Fatbikes hebben bredere banden dan de meeste mountainbikes, dus ze zijn gevoeliger voor lekke banden. Controleer je dikke wielen of banden regelmatig op spijkers of glas dat erin vast kan zitten. Als je een lekke band krijgt, probeer die dan niet weg te rijden - het extra gewicht van de fatbike maakt het moeilijk om te trappen, en je zou de band nog meer kunnen beschadigen

  Stap 2

  Ten tweede, reinig jouw bike na elke rit. Modder en zand kunnen zich gemakkelijk ophopen op het frame en de onderdelen, wat voortijdige slijtage veroorzaakt. Even afspoelen met een tuinslang helpt om vuil en viezigheid te verwijderen, en door jouw fatbike schoon te houden ziet hij er ook langer goed uit

  Stap 3

  Smeer ten slotte de ketting van je fatbike regelmatig. Vette fietsen belasten de ketting zwaar, dus is het belangrijk om hem te smeren. Dit helpt de wrijving te verminderen en voorkomt dat de ketting gaat roesten

  Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u jouw fatbike in goede staat houden voor vele jaren van off-road avonturen.

  Leuke manieren om je fatbike te gebruiken tijdens de wintermaanden

  Wanneer de sneeuw begint te vallen, hangen veel fietsers hun fiets op voor de winter. Maar fatbikes bieden een geweldige manier om actief te blijven tijdens de koude maanden. Met hun brede banden kunnen fatbikes gemakkelijk door slechte weer omstandigheden navigeren. Bovendien zijn ze ideaal om paden te verkennen die in andere tijden van het jaar niet toegankelijk zijn. Hier zijn een paar leuke manieren om je fatbike tijdens de wintermaanden te gebruiken:

  Fat biking is een geweldige manier om wat lichaamsbeweging te krijgen en tegelijkertijd te genieten van het winterse landschap. De volgende keer dat het sneeuwt, probeer dan je fatbike mee te nemen voor een ritje. Je zult verrast zijn hoe leuk het is om te rijden.

  Meer of rivier

  Als je vandaag nog op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, probeer dan eens te fietsen op een bevroren meer of rivier. Zorg er wel voor dat je de ijsdikte controleert voordat je je op dun ijs begeeft.

  Fatbiken is ook een geweldige manier om bij moeilijk bereikbare visstekken te komen. Veel meren en rivieren zijn in de wintermaanden ontoegankelijk, maar met een fatbike kun je ze gemakkelijk bereiken. Dus waarom zou je het niet eens proberen? Misschien vind je wel je nieuwe favoriete winteractiviteit.

  Fatbike kopen?

  fat e bike kan je helpen genieten van het buitenleven terwijl je beweging, frisse lucht en zon krijgt. Ze zijn perfect voor trails. Ze zorgen voor een geweldige training. Ze zijn ook erg leuk om op te rijden. Als je overweegt een fatbike te kopen, zijn hier een paar dingen om in gedachten te houden.

  De fatbikes verkrijgbaar in zowel elektrische als niet-elektrische modellen. Als je jouw bike voornamelijk voor recreatie wilt gebruiken, kan een elektrisch model een goede keuze zijn. Een Elektrische fatbike heeft motoren die ondersteuning bieden bij het trappen, waardoor het gemakkelijker wordt om heuvels of ruw terrein op te rijden.

  Ze hebben ook accu's die kunnen worden opgeladen, dus je hoeft je absoluut geen zorgen te maken dat je halverwege de rit zonder stroom komt te zitten. Aan de andere kant zijn niet-elektrische fatbikes minder duur en vergen ze meer inspanning om te rijden. Ze hebben echter niet dezelfde actieradius als elektrische modellen, dus als u van plan bent lange ritten te maken, is een niet-elektrische fat bike wellicht de betere optie.

  De Fatbike vouwfiets

  Elektrische fatbike seat is een van de elektrische vouwfiets die perfect is voor degenen die willen genieten van hun ritten. Een elektrische seat wordt geleverd met een lithium-ion batterij die je veel elektrische energie zal geven om zip rond op, en het heeft ook een comfortabele elektrische stoel, zodat u kunt genieten van jouw elektrische ritten nog meer.

  En als je klaar bent met rijden, kun je het zitje eenvoudig inklappen en opbergen in jouw kofferbak of kast. Dat is waarom een zadel is de perfecte keuze voor iedereen die wil genieten van de voordelen van een elektrische fiets, maar wil geen zorgen te maken over waar op te slaan als ze klaar zijn.

  Dikke banden is dikke pret

  Hoewel het waar is dat veel mensen genieten van het gevoel van snelheid dat een fiets met dunne banden geeft, is er ook iets te zeggen voor het gevoel van stabiliteit en veiligheid dat een fiets met dikkere, "dikke" banden geeft.

  Of je nu over een verhard pad rijdt of over een onverharde weg, met dikke banden heb je meer controle en stabiliteit op je fatbike. En hoewel ze misschien niet zo snel zijn als hun dunnere tegenhangers, zorgen ze toch voor veel fietsplezier.

  Dus als je deze week op zoek bent naar een fatbike of een scooter waarmee je je zekerder voelt op het parcours of gewoon wat meer stabiliteit aan je rit wilt toevoegen, overweeg dan eens om dikke banden te proberen. Misschien vind je wel de perfecte hoeveelheid "vet" plezier.

  Hydraulische schijfrem

  Een hydraulische schijf rem van een fatbike is een type rem dat hydraulische vloeistof gebruikt om druk uit te oefenen op de remblokken, die op hun beurt tegen de rotor drukken om het wiel af te remmen.

  De hydraulische schijfremmen zijn efficiënter dan mechanische schijfremmen, omdat ze minder moeite kosten om te werken. Bovendien raken ze minder snel oververhit, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in krachtige voertuigen.

  De schrijfrem van een fatbike bestaat doorgaans uit twee hoofdonderdelen: een hoofdremcilinder en een slaafcilinder. De hoofdcilinder bevat een zuiger die verbonden is met het pedaal, terwijl de slavecilinder een zuiger bevat die verbonden is met de remklauw.

  Wanneer het pedaal wordt ingedrukt, duwt de zuiger in de hoofdcilinder vloeistof door een slang naar de slavecilinder, waar hij de zuiger activeert en druk uitoefent op de remblokken. De remmen bieden vele voordelen ten opzichte van andere soorten remmen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor zowel race- als dagelijkse ritten.

  Stoere elektrische fiets

  Een fatbike zijn stevig gebouwd om elk terrein aan te kunnen, waardoor ze ideaal zijn voor elektrisch fietsen. Fatbikes hebben bredere banden die zorgen voor stabiliteit en tractie, zelfs in zand.

  Ze hebben ook een duurzaam frame dat tegen een stootje kan, waardoor ze perfect zijn voor rijders die off-road willen gaan. En omdat de fatbike elektrisch is, hoef je je nooit zorgen te maken dat je vast komt te zitten in modder of zand.

  Of je nu zoekt naar een elektrische fiets voor woon-werkverkeer of een elektrische fiets om het buitenleven te verkennen, een fat bike is een geweldige optie. Zit houding is ook belangrijk. Kijk vooral hoe je op een elektrische fatbike zit.

  Hoe rijdt een fatbike in vergelijking met een gewone fiets?

  Een fatbike is een type mountainbike dat zich kenmerkt door zijn dikkere banden. Deze banden zijn meestal vier inch of breder, wat de fatbike een aantal voordelen geeft ten opzichte van andere soorten fietsen. Zo zorgen de bredere banden voor meer stabiliteit en tractie, waardoor het gemakkelijker is om op ruwer terrein te rijden.

  Deze banden absorberen ook beter schokken, waardoor ze soepeler rijden. Bovendien lopen fatbikes minder snel vast. Daardoor zijn ze een populaire keuze voor het rijden in winterse omstandigheden. Fatbikes kunnen duurder zijn dan andere soorten fietsen, maar voor veel rijders zijn de extra kosten het waard voor de verbeterde prestaties en het comfort dat ze bieden.

  Is een fatbike legaal in Nederland?

  Er zijn geen specifieke wetten in Nederland die fatbikes verbieden. Echter, fatbikes moeten voldoen aan dezelfde verkeersregels als andere fietsen. Dit betekent dat een fatbike verplicht is om verlichting te dragen, zich aan de maximumsnelheid te houden en op de weg te rijden.

  Ook moeten fatbikes zich aan de geldende verkeersregels houden, zoals het geven van hand- of voetseinen.

  Op paden waar fietsen niet toegestaan zijn, zoals paden in natuurgebieden, mag een fatbike ook niet rijden. Dus als je nu van plan bent om een fatbike te kopen, moet je er rekening mee houden dat u zich aan de verkeersregels moet houden.

  Heb je rijbewijs nodig voor een fatbike?

  Een rijbewijs is niet vereist om een fatbike te mogen besturen in Nederland. Fatbikes worden beschouwd als fietsen en vallen daarom onder dezelfde regelgeving als andere fietsen. Dit betekent dat je geen rijbewijs nodig hebt om een fatbike te besturen, zolang u zich aan de geldende verkeersregels houdt.

  Het is wel verstandig om te weten hoe u op een veilige manier kunt rijden en uw fatbike onder controle kunt houden, omdat een elektrische fatbike vaak groter en zwaarder is dan normale fietsen en dus meer kracht vereisen om te besturen. Er zijn ook cursussen en trainingen beschikbaar die u kunt volgen om uw vaardigheden te verbeteren.

  Hoe hard gaat een fatbike?

  De snelheid waarmee een fatbike kan rijden hangt af van een aantal factoren, zoals de grootte van de banden, de kracht van de fietser en de weersomstandigheden. In theorie kan een fatbike net zo snel rijden als een normale fiets, echter door zijn grotere banden, zwaardere constructie en bredere profiel kan het voelt dat een fatbike langzamer gaat.

  Gemiddeld kan een fatbike rijden tussen de 20-25km/u, afhankelijk van de weersomstandigheden en de fysieke conditie van de fietser. Echter, deze snelheid kan variëren als gevolg van de omstandigheden, zoals het rijden op een heuvelachtig terrein of in zware regen.

  Ook speelt het materiaal, het onderhoud en de instellingen van de fiets een rol in de snelheid waarmee een fatbike kan rijden.

  Beste elektrische fatbike

  Een elektrische fatbike is de perfecte manier om van het buitenleven te genieten, ongeacht het terrein. Met een krachtige motor en extra dikke banden kan een fat e bike je op plaatsen brengen die je nooit voor mogelijk had gehouden. Of je nu een uitdagend parcours wilt afleggen of gewoon over straat wilt cruisen, de e bikes zijn de perfecte oplossing. En, met een breed scala aan modellen om uit te kiezen, zijn er zeker fat e bikes die perfect voor jou zijn. Dus, waar wacht je nog op? Ga er op uit en verken vandaag nog met een elektrische fatbike!

  Proefrit maken

  Een fatbike kun je vaak op lage bandenspanning fietsen, de brede banden zorgen voor extra stabiliteit ten opzichte van een normale fiets. HIj heeft ook vaak een lage instap. Je kunt eens kijkje nemen in de showroom van Fast Furious Scooters om de juiste E-bike te bekijken en een proefrit te maken. Na de proefrit kun je bij ons een fatbike kopen of leasen, dus wacht niet te lang want ze gaan razendsnel deze zomer!