Fatbike

Een Fatbike is hot! De elektrische fietsen en scooters hebben enorm dikke banden en kunnen ieder terrein aan. Door de krachtige elektromotor en sterke accu kun je moeiteloos lange afstanden rijden waar je maar wilt. Bovendien zijn ze uitgerust met een heleboel luxe opties waaronder LED verlichting, schijfremmen, een digitaal display, en ga zo maar door. Een fatbike kopen kan bij ons ook op afbetaling (leasen)!

Agm 250 Fat bike

Aanbieding is nog 4 dagen geldig
2.399,95 1.999,95
Lease vanaf 36,60 p/m
Betaal 3x 683,32 via logo IN3 capayable

Vintage-cruiser (Beach cruiser)

Aanbieding is nog 1 dag geldig
2.799,95 2.399,95
Lease vanaf 43,92 p/m
Betaal 3x 819,98 via logo IN3 capayable

Ecruiser Coopop Cox

Aanbieding is nog 1 dag geldig
2.699,95 2.149,95
Lease vanaf 39,34 p/m
Betaal 3x 734,57 via logo IN3 capayable

Ecruiser Coopop Rugged

Aanbieding is nog 1 dag geldig
2.699,95 2.149,95
Lease vanaf 39,34 p/m
Betaal 3x 734,57 via logo IN3 capayable
 • Uitleg over fatbikes en regels

  Wat is een Fatbike?

  Een Fatbike is normaliter een fiets met hele dikke banden. Eigenlijk zijn ze bedoeld om door sneeuw of zand te rijden. Dit zijn situaties waar je extra veel grip wilt hebben. Brede banden leveren meer grip omdat er meer contactoppervlak is tussen band en wegdek/ondergrond.

  Echter kost fietsen met dikke banden(fatbike) je veel energie en daarom is het best wel handig om een elektrische bike te kopen. Zodoende hoef je niet hard te trappen of veel inspanning te leveren want de elektromotor maakt het je wel heel gemakkelijk. De elektromotor zorgt namelijk voor de trapondersteuning en die kun je perfect doseren via de knopjes op het stuur.

  Bij ons kun je de fatbike kopen met trappers en zonder trappers. Met trappers is de fiets uitvoering. Zonder trappers is de scooter uitvoering welke we dan de Fatbike scooter noemen. Aan het model zonder trappers zitten andere regels verbonden maar daar vertellen we je zo meer over.

  fatbike

  Kenmerken van een fiets of scooter

  Om te beginnen heeft een fatbike extreem dikke banden. Dikke vette banden zorgen ervoor dat je fiets of scooter er heel anders uit gaat zien. Het maakt hem een stuk stoerder en dikker (vet)!

  Wat verder opvalt aan de bike is dat ze een stevig retro uiterlijk hebben. Een fatbike lijkt op een fiets van heel vroeger maar dan helemaal opgefrist en voorzien van de hedendaagse techniek en comfort. Denk hierbij niet alleen aan een goed zittend zadel maar ook krachtige remmen waardoor je in no-time stilstaat. Veiligheid is beslist ook niet onbelangrijk wanneer je 25km per uur rijdt of zelfs sneller wanneer je voor een scooter kiest.

  Het verschil tussen de Fatbike fiets en de scooter is dat de fiets trappers heeft en de scooter niet. Voor de fiets is er geen rijbewijs nodig en voor de scooter wel. Bij de scooter kun je lekker plaatsnemen op het luxe zadel en aan de gashendel draaien om vooruit te komen.

  Hoe snel kunnen elektrische Fatbikes?

  Net zoals normale ebikes en elektrische fietsen, kunnen elektrische Fatbikes ook 25 km per uur halen met de trapondersteuning. Maar wie een beetje zijn best doet kan ook sneller dan 25 km per uur gaan.

  De Fatbike scooters waarbij je niet zelf hoeft te trappen kunnen zowel 25 als 45 km per uur. Opvoeren is bij veel modellen ook mogelijk!

  Moet ik een helm dragen bij een elektrische Fatbike?

  helm dragen bij een elektrische Fatbike

  Alleen voor de Fatbike scooters is er een helmplicht. Bij de 25 km per uur scooter modellen moet je vanaf 1 januari 2023 een helm dragen. Bij de 45 km per uur Fatbikes scooters is de helm nu al verplicht.

  Voor elektrische fietsen geldt er geen helmplicht. Je kunt dus zonder helm op de bike fietsen. Elektrische fietsen gaan namelijk niet sneller dan 25 km per uur. Dan hoef je namelijk geen helm te dragen. Voor Speed-Pedelecs moet je wel een helm dragen. Die gaan 45 km per uur en daar zijn geen Fatbike uitvoeringen van.

  Je kunt ook Off road fietsen!

  Ben jij het type dat ook af en toe wel eens een ‘shortcut’ wilt nemen, lekker door het gras of een onverharde weg? Dan is een Fatbike ideaal want die leent zich uitstekend voor Off road gebruik. Ook voor een lekkere rit door het bos is deze elektrische fiets uitermate geschikt. Zo kun je lekker je hoofd leeg maken in een autovrije omgeving.

  Elektromotor in het achterwiel

  Onze elektrische Fatbikes hebben de elektromotor in het achterwiel zitten. Dit wordt ook wel een naafmotor genoemd. De kracht van de motor wordt in Watt’s uitgedrukt. Hoe meer Watt, hoe meer kracht de motor kan leveren.

  Elektrische Fatbike fietsen hebben doorgaans een elektromotor die 250 Watt kan leveren. Bij scooters, waar je dan ook een rijbewijs voor nodig hebt, is de elektromotor een stuk krachtiger. Vaak ligt dit ergens tussen de 750 W en 1500 W.

  Op vlak wegdek merk je maar weinig verschil tussen een laag en een hoog wattage, maar wanneer je een helling moet beklimmen, of iemand achterop meeneemt, kun je het verschil vaak wel opmerken. Het Fatbike model met een hoog wattage zal dan eerder bovenaan de helling/heuvel zijn.

  Fatbikes met versnellingen

  Bij de Fatbike scooters zijn er geen versnellingen aan boord. De snelheid is traploos regelbaar met de gashendel. Bij de elektrische fietsen zijn er meestal wel versnellingen aanwezig. Veel fabrikanten kiezen voor een achter derailleur waarbij men kan kiezen tussen verschillende achter tandwielen. Met een knopje op het stuur, meestal rechts, kun je de versnelling kiezen. De versnelling van de fatbike bepaalt deels de snelheid en kracht die je moet leveren.

  Zowel de Vintage Beach Cruiser van Ecruiser, als de Fat Bike AGM GT250, beschikken over 7 versnellingen.

 • Fatbike kopen / leasen / IN3?

  Opladen van een vaste accu of uitneembare accu

  Het verschilt per model of de accu uitneembaar is of vast zit in de bike. Wanneer je geen stopcontact hebt in de buurt van waar jij straks je elektrische Fatbike fiets of brommer parkeert, dan is het handig om een model te kiezen waarbij de accu uitneembaar is.