Fatbike

Een Fatbike is hot! De elektrische fietsen en scooters hebben enorm dikke banden en kunnen ieder terrein aan. Door de krachtige elektromotor en sterke accu kun je moeiteloos lange afstanden rijden waar je maar wilt. Bovendien zijn ze uitgerust met een heleboel luxe opties waaronder LED verlichting, schijfremmen, een digitaal display, en ga zo maar door. Een fatbike kopen kan bij ons ook op afbetaling (leasen)!

Agm GT250 Fat bike

Aanbieding is nog 1 dag geldig
2.449,95 2.099,95
Lease vanaf 38,43 p/m
Betaal 3x 717,48 via logo IN3 capayable

Urban Fat-bike

Aanbieding is nog 1 dag geldig
3.099,95 2.899,95
Lease vanaf 53,07 p/m
Betaal 3x 990,82 via logo IN3 capayable

V9 | Fat Bike

Aanbieding is nog 1 dag geldig
1.799,95 1.599,95
Lease vanaf 29,28 p/m
Betaal 3x 546,65 via logo IN3 capayable

E-Carus | Trail Bike

Aanbieding is nog 1 dag geldig
2.399,95 2.299,95
Lease vanaf 42,09 p/m
Betaal 3x 785,82 via logo IN3 capayable

Alligator E-bike

Aanbieding is nog 1 dag geldig
2.899,95 2.599,95
Lease vanaf 47,58 p/m
Betaal 3x 888,32 via logo IN3 capayable

Vintage-cruiser (Beach cruiser)

Aanbieding is nog 1 dag geldig
2.799,95 2.399,95
Lease vanaf 43,92 p/m
Betaal 3x 819,98 via logo IN3 capayable

Ecruiser Coopop Cox

Aanbieding is nog 1 dag geldig
2.699,95 2.149,95
Lease vanaf 39,34 p/m
Betaal 3x 734,57 via logo IN3 capayable

Ecruiser Coopop Rugged

Aanbieding is nog 1 dag geldig
2.699,95 2.149,95
Lease vanaf 39,34 p/m
Betaal 3x 734,57 via logo IN3 capayable
 • Uitleg over fatbikes en regels

  Wat is een Fatbike?

  Een Fatbike is normaliter een fiets met hele dikke banden. Eigenlijk zijn ze bedoeld om door sneeuw of zand te rijden. Dit zijn situaties waar je extra veel grip wilt hebben. Brede banden leveren meer grip omdat er meer contactoppervlak is tussen band en wegdek/ondergrond.

  Echter kost fietsen met dikke banden(fatbike) je veel energie en daarom is het best wel handig om een elektrische bike te kopen. Zodoende hoef je niet hard te trappen of veel inspanning te leveren want de elektromotor maakt het je wel heel gemakkelijk. De middenmotor zorgt namelijk voor de trapondersteuning en die kun je perfect doseren via de knopjes op het stuur.

  Bij ons kun je de fatbike kopen met trappers en zonder trappers. Met trappers is de fiets uitvoering. Zonder trappers is de scooter uitvoering welke we dan de Fatbike scooter noemen. Aan het model zonder trappers zitten andere regels verbonden maar daar vertellen we je zo meer over.

  fatbike

  Kenmerken van elektrische fietsen of een scooter

  Om te beginnen heeft een fatbike of een elektrische fatbike extreem dikke banden. Dikke vette banden zorgen ervoor dat je fiets of scooter er heel anders uit gaat zien. Het maakt hem een stuk stoerder en dikker (vet)!

  Wat verder opvalt aan de bike is dat ze een stevig retro uiterlijk hebben. Een elektrische fatbike lijkt op een fiets van heel vroeger maar dan helemaal opgefrist en voorzien van de hedendaagse techniek en comfort. Denk hierbij niet alleen aan een goed zittend zadel maar ook krachtige remmen waardoor je in no-time stilstaat. Veiligheid is beslist ook niet onbelangrijk wanneer je 25km per uur rijdt of zelfs sneller wanneer je voor een scooter kiest.

  Het verschil tussen de elektrische fatbike fiets en de scooter is dat de fiets trappers heeft en de scooter niet. De vering is daarbij wel hetzelfde. Voor de fiets is er geen rijbewijs nodig en voor de scooter wel. Bij de scooter kun je lekker plaatsnemen op het luxe zadel en aan de gashendel draaien om vooruit te komen.

  Fatbike vouwfiets

  Is er ook een fatbike vouwfiets? het antwoord is, ja zeker! Deze fiets is dus makkelijk overal mee te nemen. Een bike heeft dan wel dikke banden en je kan er hogere snelheden mee bereiken dan een mountainbike bijvoorbeeld. Is de accu uitneembaar bij deze fiets? Ook dat is het geval. Zelfs met deze dikke banden en een grote achterwiel is het makkelijk om deze bike overal mee te nemen.

  Hoe snel kunnen elektrische Fatbikes?

  Net zoals normale ebikes en de elektrische variant, kunnen elektrische Fatbikes ook 25 km per uur halen met de trapondersteuning. Maar wie een beetje zijn best doet kan ook sneller dan 25 km per uur gaan. De beste elektrische fatbike waarbij je niet zelf hoeft te trappen kunnen zowel 25 als 45 km per uur. Opvoeren is bij veel modellen ook mogelijk!

  Moet ik een helm dragen bij een elektrische Fatbike?

  helm dragen bij een elektrische Fatbike

  Alleen voor de elektrische Fatbike scooters is er een helmplicht. Bij de 25 km per uur scooter modellen moet je vanaf 1 januari 2023 een helm dragen. Bij de 45 km per uur Fatbikes scooters is de helm nu al verplicht.

  Voor elektrische variant geldt er geen helmplicht. Je kunt dus zonder helm op de e bike. Elektrische fietsen gaan namelijk niet sneller dan 25 km per uur. Dan hoef je namelijk geen helm te dragen. Voor Speed-Pedelecs moet je wel een helm dragen. Die gaan 45 km per uur en daar zijn geen Fatbike uitvoeringen van.

  Je kunt ook Off road met de elektrische fatbike!

  Ben jij het type dat ook af en toe wel eens een ‘shortcut' wilt nemen, lekker door het gras of een onverharde weg? Dan is een e Fatbike ideaal want die leent zich uitstekend voor Off road gebruik. Ook voor een lekkere rit door het bos is deze elektrische fiets uitermate geschikt. Zo kun je lekker je hoofd leeg maken in een autovrije omgeving.

  Achterwielmotor of een middenmotor

  Onze elektrische Fatbikes hebben de achterwielmotor in het achterwiel zitten. Dit wordt ook wel een naafmotor genoemd. De kracht van de motor wordt in Watt's uitgedrukt. Hoe meer Watt, hoe meer kracht de motor kan leveren.

  Elektrische Fatbike fietsen hebben doorgaans een achterwielmotor die 250 Watt kan leveren. Bij scooters, waar je dan ook een rijbewijs voor nodig hebt, is de middenmotor een stuk krachtiger. Vaak ligt dit ergens tussen de 750 W en 1500 W.

  Op vlak wegdek merk je maar weinig verschil tussen een laag en een hoog wattage, maar wanneer je een helling moet beklimmen, of iemand achterop meeneemt, kun je het verschil vaak wel opmerken. Het Fatbike model met een hoog wattage zal dan eerder bovenaan de helling/heuvel zijn.

  Fatbikes met versnellingen

  Bij de Fatbike scooters zijn er geen versnellingen aan boord. De snelheid is traploos regelbaar met de gashendel. Bij de elektrische bikes zijn er meestal wel versnellingen aanwezig. Veel fabrikanten kiezen voor een achter derailleur waarbij men kan kiezen tussen verschillende achter tandwielen. Met een knopje op het stuur, meestal rechts, kun je de versnelling kiezen. De versnelling van de fatbike bepaalt deels de snelheid en kracht die je moet leveren. Zo zijn de dikke banden ook heel belangrijk bij deze e bike.

  Zowel de Vintage Beach Cruiser van Ecruiser, als de Fat Bike AGM GT250, beschikken over 7 versnellingen.

  Online je Fatbike kopen

  In onze scooterwinkel kun je eenvoudig een Fatbike kopen naar keuze. Wij hebben niet alleen veel modellen, maar ook veel mogelijkheden. Je kunt namelijk ook een Fatbike kopen en deze geheel naar wens samenstellen (aankleden) met opties en accessoires. Denk aan een windscherm bij de scooter modellen, bagagetassen, een ander zadel, een USB aansluiting, of zelfs een peilzender om je tweewieler snel terug te vinden wanneer hij gestolen is. Uiteraard hebben wij ook vele soorten sloten waaruit je kunt kiezen of zelfs een alarmsysteem wanneer dat er nog niet standaard op het vervoermiddel zit.

  Spreidt de kosten door een elektrische Fatbike te leasen

  Bij ons kun je een elektrische fatbike leasen net als een normale fiets en daarmee kun je het aankoopbedrag mooi spreiden over 12/24/36/48/60/72 maanden. Dat betekent dat je voor een paar tientjes in de maand een gloednieuw elektrische vervoermiddel voor de deur hebt staan. Leasen kun je via onze site snel online regelen. Voor de aankoop hoef je geen spaargeld in te zetten of vooraf te sparen. Ook zonder geld op de bank kun je jezelf trakteren op een nieuwe fiets!

  E-fatbikes hebben extra dikke banden

  Was jij al van plan om een stoere elektrische fiets aan te schaffen? Tegenwoordig weten wij dat dikke wielen belangrijk zijn vooral als het slecht weer is. Stel dat je aan het fietsen bent in de modder, wil je natuurlijk niet vast komen te zitten. Daarom is deze stoere elektrische fiets (fatbike) de perfecte keuze!

  Brede banden

  De brede banden zorgen ervoor dat je in alle weeromstandigheden kunt fietsen. Een lage bandenspanning is dus niet erg bij de e-fatbikes. Vind je extra comfort belangrijk? en onderhoud je ook goed de ketting? want een e fatbike heeft ook onderhoud nodig. Je moet hem natuurlijk ook moeten opladen voordat je ermee gaat cruisen.

  Motor

  Welke motor zit er in deze motorfiets? je hebt natuurlijk 2 verschillende opties als het gaat om een e fatbike. Je hebt bij deze bike een middenmotor en een achterwielmotor. Beide moeten opgeladen zijn. Deze motorfiets heeft een goede actieradius zodat je zelfs met een snel tempo zuinig rijd. Een comfortabele rit is dus altijd belangrijk met de elektrische motor. De beste elektrische fatbike heeft ook een variant met een lage instap. Zo hoef je niet lang te zijn om deze e-bikes te rijden.

  Aantal versnellingen

  Wat zijn de aantal versnellingen wat de beste elektrische fatbike heeft? Dat verschilt natuurlijk heel erg met welke merk je koopt. Ook is de prijsklasse natuurlijk verschillend. Wil je een uitneembare accu? dat is zeker mogelijk. Een elektrische fatbike kan ook verschillende remmen hebben zoals een hydraulische schijfrem. Dit zijn de beste remmen dit jaar.

  Betalen in 3 termijnen kan ook!

  Wat bij Fast en Furious scooters ook mogelijk is, is om je Fatbike in 3 termijnen te betalen. Na het bestellen reken je online het eerste deel af. Het tweede en derde deel betaal je pas binnen 30 en 60 dagen. Op die manier hoef je bijvoorbeeld niet eerst te wachten totdat je volgende salaris gestort wordt en kun je nu al een Fatbike kopen!

  Geen omkijken naar het onderhoud met een onderhoudspakket

  Om lang te kunnen genieten van je tweewieler of je fatbike is het belangrijk om hem zo nu en dan een servicebeurt te geven. Bij elektrische 2wielers is de 1e beurt tussen de 500 en 1000 kilometer en de beurten daarop om de 4000 km of 1x per jaar.

  Servicebeurten zijn niet alleen belangrijk om de kwaliteit en betrouwbaarheid van je Fatbike te waarborgen, maar ook de garantie. Gaat er iets kapot binnen de garantieperiode, maar heb je geen onderhoud laten uitvoeren, dan kan de garantie komen te vervallen.

  Elektrische fatbikes

  Een elektrische fatbike oftewel een e fatbike is een fiets met grote banden. Deze fiets biedt extra stabiliteit door zijn unieke look.

  Met de dikkere banden kun je overal deze elektrische fiets gebruiken om zelfs op de bergen te fietsen. Een gewone fiets is dus niks vergelen beste elektrische bike. Natuurlijk heb je tegenwoordig ook een mountainbike die bedoeld is voor de bergen maar op een ruw terrein gaat dat lastiger.

  Warm weer of sneeuw?

  Wat je ook moet weten is dat Lithium accu's beter presteren bij warm weer. Het actieradius wat fabrikanten opgeven is meestal berekend onder gunstige omstandigheden. Dus warm weer. Bij koud weer, waar wij in Nederland ook mee te maken hebben, kan dus effect hebben op je bereik. Dikke banden van de elektrische fatbikes rijden met de juiste versnellingen lekker.

  Fat e bike of fat e bikes?

  Wil je weten hoe een elektrische fatbike zit? dan kan je bij ons in de showroom langs komen. Een fat e bike heeft een fijne zadel. Je kan het vergelijken met een normale fiets. De beste elektrische fatbike vind je toch bij Fast Furious Scooters.

  Puur omdat wij gespecialiseerd zijn in het verkopen van deze fat e bikes. Een proefrit maken bij ons is dus altijd mogelijk. Wil je weten wat de actieradius is en hoe dikke banden voelen? Of wil je toch weten hoe de vering is van deze bike, wij bieden in onze showroom alle mogelijkheden.

  Onderhoud

  Hoe belangrijk is de onderhoud van deze fat e bike? zo belangrijk dat de ketting schoon gemaakt moet worden en de accu moet je ook opladen.

  Want de middenmotor moet ook goed onderhouden en niet te lang laten staan wanneer je deze oplaadt. Actieradius van deze fat e bikes zijn dus altijd goed. Kies daarom altijd voor de elektrische motor en gebruik de juiste spray voor de

  In onze webshop

  Als je vandaag nog op zoek bent naar de beste fatbike met dikke banden van Nederland, zoek dan niet verder dan onze webshop.We bieden een brede selectie elektrische fatbikes om uit te kiezen, allemaal tegen concurrerende prijzen. Bovendien bieden we gratis verzending voor bestellingen van meer dan € 100. Dus waar wacht je op? Shop vandaag nog en ga op pad!

  Fast Furious Scooters 

  Veel mensen rijden met gewone mountainbike-banden die prima werken, maar upgraden naar grotere wielen kan je ritten nog leuker maken. Onze website biedt veel informatie over het selecteren van je eerste fatbike of het maken van een upgrade. Dit omvat specificaties zoals bandbreedtes, overbrengingsverhoudingen en velgen, zodat je kunt zien hoe ze zich verhouden tot uw huidige rit voordat je koopt!