Scootmobiel leasen - Online je scootmobiel lease aanvragen

Scootmobiel leasen - Online je scootmobiel lease aanvragen
Door Fast&Furious Scooters geplaatst op 05-04-2023 UPDATE 25-01-2024 om 21:00:32
17348 keer bekeken
Tags: Scootmobielen

Wil je geen spaargeld opnemen, of heb je geen spaargeld om een scootmobiel te kopen? Dan is er ook de optie scootmobiel leasen. Zodoende kun je hem alsnog kopen en maandelijks aflossen. Hoe dat precies zit lees je hieronder.

Wat is een scootmobiel leasen

Een scootmobiel leasen is een scootmobiel kopen op afbetaling. In tegenstelling tot het leasen van een auto, waar bepaalde kosten zijn inbegrepen, is dat bij een scootmobiel leasen niet het geval. Leasen wil puur zeggen dat je het aankoopbedrag financiert en in termijnen terugbetaalt. Dit is dus kopen op afbetaling waarbij je aan de financieringsmaatschappij maandelijks betaalt.

Hoe kun je een scootmobiel leasen

Een scootmobiel leasen werkt hetzelfde als een scootmobiel kopen, en daarbij maakt het niet uit of het een 3 wiel scootmobiel of een 4 wiel scootmobiel is. Je stelt de scootmobiel naar wens samen en kiest de kleur, het type accupakket, en eventuele opties waaronder bijvoorbeeld de optie onderhoud. Vervolgens klikt je niet op de knop ‘kopen’ maar op de knop ‘leasen’.

Vervolgens vul je de adresgegevens en contactgegevens in en kom je automatisch uit bij de financieringsmaatschappij die de lease afhandelt.

gehandicaptenvoertuig huren of leasen

Hoe werkt het aanvragen van een lease

Wanneer je op de website van de financieringsmaatschappij terecht bent gekomen, dan kun je in enkele eenvoudige stappen je persoonlijke situatie laten toetsen. De maatschappij werkt met iDIN, een geautomatiseerd proces waarbij op je rekening wordt gekeken hoeveel inkomsten er zijn en hoeveel uitgaven. Dit werkt bijna hetzelfde als een iDeal betaling, maar in dit geval betaal je niets en geef je een toegang om eenmalig mee te kijken. Tegenwoordig komt hier geen mens meer aan te pas, dus privacy wordt gegarandeerd.

Het is puur dat het systeem een berekening kan maken of er nog voldoende geld overblijft (theoretisch) om maandelijks het leasebedrag af te kunnen lossen. Bij inkomsten wordt er gekeken naar een salaris, een uitkering, of iets vergelijkbaars. Bij uitgaven wordt gekeken naar vaste lasten zoals huur of hypotheek, gas, water, licht, en verzekeringen.

Als de eerste toetsing positief is, dan krijg je meteen groen licht en zal je leaseaanvraag direct worden goedgekeurd.

Wanneer het systeem het niet direct kan beoordelen, dan worden er mogelijk aanvullende documenten opgevraagd zoals een inkomensverklaring (loonstrook of vergelijkbaar). Hiervoor wordt er door de financieringsmaatschappij contact met je opgenomen.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen

Om een scootmobiel te kunnen leasen moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Om te beginnen moet je 18 jaar of ouder zijn, en moet je beschikken over een inkomen. Daarnaast moet er financiële ruimte zijn om het leasebedrag van de scootmobiel af te kunnen lossen.

De voordelen van een scootmobiel leasen

Een van de grote voordelen is dat je ook zonder (spaar) geld een scootmobiel kopen kunt. Er zijn bovendien veel mensen die met spaargeld toch kiezen voor het leasen. Zo behoud je namelijk meer financiële vrijheid.

Doordat je het aankoopbedrag spreidt over meerdere maanden, kiezen mensen ook sneller voor luxere opties. Denk hierbij aan een windscherm, een mandje, een koffer, maar ook aanpassingen zoals een stokhouder, een ander remsysteem, of zelfs een onderhoudspakket. De kosten spreid je waardoor de meerprijs per maand reuze meevalt.

Een bijkomend voordeel van leasen is dat de lease die wij bieden, heel flexibel is. Dat wil zeggen dat je tussentijds ook extra mag aflossen, of geheel in 1x mag inlossen, en dat boetevrij! Mocht het geval zich voordoen dat je een financiële meevaller krijgt, of de volgende maand iets meer kunt missen, dan kun je altijd kosteloos bijstorten en daarmee ook de looptijd verkorten. Leasen kan trouwens in 12 t/m 60 maanden.

Wat is allemaal inbegrepen in de lease?

In tegenstelling tot een auto leasen, waar wegenbelasting en verzekering vaak ondergebracht zijn in de lease, is dat met een scootmobiel leasen niet het geval. Bij de scootmobiel lease leen je dus puur het aankoopbedrag. Wat je daaronder laat vallen bepaal je dus helemaal zelf. Zo kun je een onderhoudspakket erbij nemen dat je vooraf inkoopt, en onderbrengt in de leaseprijs. Wegenbelasting betaal je niet bij een gehandicapte vervoermiddel, en de verzekering betaal je altijd zelf apart. De kosten van een WA verzekering vallen echter reuze mee voor invalidenvoertuigen. Gemiddeld ligt dit niet hoger dan 60 euro per jaar, maar het hangt deels af van je eigen schadeverleden.

Kosten van het leasen van een scootmobiel

De kosten van het leasen van een gehandicaptenvoertuig zoals een scootmobiel kunnen variëren. Er zijn namelijk verschillende factoren die hier invloed op hebben. Denk aan de looptijd en de kosten van de extra opties waarvoor je kunt kiezen zoals het onderhoud. Hoe korter je least, hoe goedkoper dat uiteindelijk is. We hebben het hier dan over de rente.

Mocht je bij ons in de shop een scootmobiel selecteren en aankleden, dan zie je meteen de inschatting van het maandelijkse leasebedrag. Het bedrag beweegt mee met de opties die je toevoegt. Het rekenvoorbeeld hieronder geeft je een snel overzicht.

Rekenvoorbeelden:

Waarde Totale bedrag Jaarlijkse kosten-percentage Vaste rente Termijn per maand Duur Totaal te betalen bedrag
€ 1.000,00 € 1.000,00 14% 14% € 47,62 24 mnd € 1.142,88
€ 1.000,00 € 1.000,00 14% 14% € 33,78 36 mnd € 1.216,08
€ 1.000,00 € 1.000,00 14% 14% € 26,91 48 mnd € 1.291,68
€ 1.000,00 € 1.000,00 14% 14% € 22,84 60 mnd € 1.370,40
€ 1.000,00 € 1.000,00 14% 14% € 20,17 72 mnd € 1.452,24

Prijsvoorbeelden van een scootmobiel lease prijzen

Hieronder hebben we enkele prijsvoorbeelden van veel verkochte modellen waarbij er voor leasen is gekozen. Zo kun je meteen zien wat je aanschafprijs is en wat je krijgt en wat je vast bedrag per maand is. 

For Motion Fast One - leasebedrag: €62,- p/m

De For Motion Fast One is een compacte 3 wiel scootmobiel die veel comfort en veiligheid biedt, en zelfs een van de beste scootmobielen in zijn soort. Zijn topsnelheid ligt op 25 km/u maar optioneel kan hij ook op 32 km/u afgesteld worden. Het model is modern vormgegeven en zeer eenvoudig qua bediening.

In deze prijs configuratie is de For Motion Fast one uitgerust met de volgende luxe opties:

 • koffer in kleur achterop
 • led verlichting
 • afdekhoes
 • vaste stokhouder
 • alarmsysteem
 • gel accu met een bereik van 40 km

For Motion On Four - leasebedrag: €98,- p/m

De For Motion On Four is een 4 wiel scootmobiel, en waarschijnlijk een van de beste scootmobielen die ooit gemaakt is. Dit model heeft een uiterst comfortabele wegligging en een topsnelheid van 25 km per uur. Hij beschikt over remschijven en een zeer aangenaam onderstel. Beslist een aanrader!

In deze prijs configuratie is de For Motion On Four uitgerust met de volgende luxe opties:

 • windscherm tegen kou, regen, wind, en stof
 • lithium accupakket met een bereik van 50 kilometer
 • oplaadtijd 6 uur
 • onderhoudspakket met 3 onderhoudsbeurten
 • koffer achterop de stoel
 • kleur bordeaux rood of grijs

Nipponia 2 Fast - leasebedrag: €52,- p/m

De Nipponia 2 Fast is een scootmobiel met 3 wielen en verpakt in een heel sportief jasje. Hij is bijzonder wendbaar, modern, en uitgerust met een krachtige motor. Zijn topsnelheid ligt op 25 kilometer per uur, en de scootmobiel wordt standaard geleverd met een vrij luxe stoel. De 2 Fast is een echte prijsvechter!

In deze prijs configuratie is de Nipponia 2 Fast uitgerust met de volgende opties:

 • gel accu met een bereik van 40 kilometer
 • luxe stoel met verstelbare armleuningen
 • koffer in kleur van de scootmobiel
 • kleur rood of grijs

Scootmobiel Leasen via tinka bij fast and furious

Wat is beter, een scootmobiel huren of leasen?

Zowel een scootmobiel huren als een scootmobiel leasen hebben beide voordelen. Ben je van plan heel tijdelijk een scootmobiel te bezitten, dan is huren waarschijnlijk de beste optie. Maar wanneer je voor langere tijd een scootmobiel nodig hebt, dan is leasen hoogstwaarschijnlijk een betere keuze.

Een scootmobiel huren is een stuk duurder maandelijks dan er een te leasen. Bij het huren ben je vaak snel een 150 euro kwijt aan contract en afleverkosten, en moet je een flinke som aan borg betalen. En daarnaast betaal je ook nog maandelijks een maandbedrag dat gemiddeld tussen de 125 en 175 euro in ligt. Daarvoor krijg je meestal geen nieuw voertuig maar een model dat van de ene persoon naar de ander gaat.

Bovendien is een huur scootmobiel vaak heel standaard, kaal, en niet uitgerust met een goede accu. Het rijbereik (aantal kilometers op een acculading) zal beperkt zijn en dat geldt ook voor de topsnelheid. En qua opties zit er weinig op. Een windscherm is bijvoorbeeld iets dat al snel ontbreekt, mocht je daar waarde aan hechten.

Ga je een scootmobiel leasen (kopen op afbetaling) dan kun je hem zelf aankleden en zelf het model kiezen dat echt bij je past. Denk hierbij ook aan het zitcomfort, hoge topsnelheid, goede stabiliteit en prettige vering, veiligheid, betrouwbaarheid, en niet te vergeten de aanpassingsmogelijkheden. Onderhoud kun je als optie meenemen in de lease waardoor je er nagenoeg geen omkijken naar hebt.

Vergelijkingstabel met leasen en huren:

Vorm Uitrusting Snelheid Afstand Oplaadtijd Maandbedrag
Huren Eenvoudig 8-15 km/u 15-20 km 8-12 uur €150,-
Kopen Luxe 20-45 km/u 40-300 km 2-8 uur -

Leasebedrag bereken voor een scootmobiel

Met de onderstaande calculator kun je snel uitrekenen hoeveel een scootmobiel je per maand kan gaan kosten.

Bereken lease maandbedrag:

Bereken nu!

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.