Riva scooters

Vind je de Vespa scooters ook zo mooi maar net iets te duur? Wil je een goedkope scooter kopen welke toch de looks heeft van een dure Vespa? In dat geval moet je een Riva scooter kopen! Wij hebben van verschillende merken dit type retro scooter, met een verrassend laag prijskaartje! De Riva Fast scooter is een van de meest gewilde scooters. Dit komt doordat de scooter van zeer goede bouwkwaliteit is, en er zeer veel uitbreidingsmogelijkheden zijn zoals Full option!

Riva Fast Luxury 50cc 4-takt

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
1.999,95 1.499,95
Lease vanaf € 34,87 p/m
Betaal 3x € 512,48 via logo iDEAL IN3

Riva Fast 50cc 4-takt

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
1.649,95 1.199,95
Lease vanaf € 27,90 p/m
Betaal 3x € 409,98 via logo iDEAL IN3

Riva Fast Luxe 50cc 4-takt

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
1.799,95 1.249,95
Lease vanaf € 29,06 p/m
Betaal 3x € 427,07 via logo iDEAL IN3

Riva Fast Sport 50cc 4-takt

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
1.649,95 1.199,95
Lease vanaf € 27,90 p/m
Betaal 3x € 409,98 via logo iDEAL IN3

Riva Fast Sport Luxury 50cc 4-takt

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
1.999,95 1.499,95
Lease vanaf € 34,87 p/m
Betaal 3x € 512,48 via logo iDEAL IN3

Riva Fast Luxury Led Edition 50cc 4-takt

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
2.399,95 1.699,95
Lease vanaf € 39,52 p/m
Betaal 3x € 580,82 via logo iDEAL IN3

Riva Fast Sport Luxury Led Edition 50cc 4-takt

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
2.399,95 1.699,95
Lease vanaf € 39,52 p/m
Betaal 3x € 580,82 via logo iDEAL IN3

Riva Fast Akrapovic full option 50cc 4-takt

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
2.749,99 1.899,99
Lease vanaf € 44,17 p/m
Betaal 3x € 649,16 via logo iDEAL IN3

Killerbee VXL Electrico DeLuxe

Aanbieding is nog 6 dagen geldig
3.099,95 2.249,95
Lease vanaf € 52,31 p/m
Betaal 3x € 768,73 via logo iDEAL IN3

Killerbee VXL Electrico

Aanbieding is nog 6 dagen geldig
2.899,95 1.999,95
Lease vanaf € 46,50 p/m
Betaal 3x € 683,32 via logo iDEAL IN3

IVA Lux Electric

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
2.299,95 1.799,95
Lease vanaf € 41,85 p/m
Betaal 3x € 614,98 via logo iDEAL IN3

IVA Lux Electric Special

Aanbieding is nog 2 dagen geldig
2.999,95 2.499,95
Lease vanaf € 58,12 p/m
Betaal 3x € 854,15 via logo iDEAL IN3
 • Verschillende Riva modellen

  Riva met ronde of rechthoekige koplamp

  De Primavera en de Sprint zijn de twee hotsellers van het scootermerk Vespa. De Primavera heeft een ronde koplamp, en de Sprint welke het sportieve model is, een rechthoekige lamp. Nu zijn er veel scootermerken die behoorlijk hun best hebben gedaan om hun scooters te laten lijken op die van Vespa. In de volksmond worden deze scooters ook wel Vespa look-a-like scooters genoemd oftewel Riva scooters.
   
  Wil je een Riva scooter kopen met een ronde lamp, net zoals die van de Vespa Primavera, dan kun je de volgende modellen overwegen:
   
  Riva Fast, Fast Luxe, Fast Luxury, Fast Luxury LED Edition, en Fast Akrakpovic Full option.
   
  Wil je een Riva scooter kopen met rechthoekige koplamp, net zoals de Vespa Sprint, dan kom je uit bij de volgende scooter modellen:

  Riva Fast Sport, Fast Sport Luxury, en Fast Sport Luxury LED Edition.

  De verschillen tussen de Riva Fast modellen

  De Riva Fast is het basismodel, en daarvan kun je een Luxury, een Luxury LED Edition, en een Akrapovic Full option kopen. De Sport versie is in dezelfde uitvoeringen verkrijgbaar op behalve in de Akrapovic Full option kopen.

  -Luxury

  De Luxury is standaard uitgerust met een hoog windscherm, een klapdrager achter, en een valbeugelset (zwart of chroom).

  -Luxury LED Edition

  De Luxury LED Edition is de uitgebreide versie van de Luxury en heeft nog als extra LED verlichting. De koplamp is LED, het achterlicht is LED, en de knipperlichten zijn LED. In de knipperlichten zit bovendien LED dagrijverlichting ingebouwd!

  -Akrapovic Full option

  Het Akrapovic Full option model heeft nog meer opties aan boord! Hij is dus nog luxer dan de Luxury LED Edition. Zo beschikt hij o.a. over een digitale kilometerteller, een LED koplamp met ingebouwde dagrijverlichting, en een akrapovic look uitlaat.

  De Riva Fast beschikt over moderne techniek

  Alle bovengenoemde scooters beschikken over moderne technieken waaronder een zuinige Euro4 brandstofmotor. Veel motoren beschikken over injectie maar daar lees je bij het specifieke model alles over terug natuurlijk. Injectie scooters starten makkelijker, en zijn weer net iets zuiniger dan de niet-injectie modellen.
   
  De meeste Riva scooters (Vespa look-a-likes) hebben ook standaard een USB aansluiting en LED verlichting aan boord. LED verlichting ziet er fraaier uit, is duurzamer, en het maakt je tevens beter zichtbaar in het verkeer. Een USB aansluiting is weer handig wanneer je onderweg je telefoon wilt opladen. Niet alle modellen zijn voorzien van LED of USB, maar die informatie vind je weer bij het betreffende model terug.
   
  Wat Riva scooters verder met elkaar gemeen hebben is dat het voorwiel is uitgerust met een remschijf. De schijfrem (remschijf) is een hydraulische rem (net als bij een auto) en levert meer remkracht dan de traditionele trommelrem, en dat is dus een mooi pluspunt!

  Luxe items, uitbreidingen, en Full Option mogelijkheden

  Het grote voordeel van Riva scooters (retro scooters die veel op Vespa’s lijken), is dat er enorm veel accessoires en opties voor te verkrijgen zijn. Kijk maar eens bij een model in de accessoirelijst! Wij hebben alle denkbare opties die er maar bestaan! Zo kun je van een normaal model een Full option model maken! In de accessoirelijst zie je bij het specifieke Riva model alle mogelijkheden die er bestaan. Bij sommige modellen kun je direct kiezen voor Full Option, of voor Luxery. Luxury wil zeggen dat het model standaard al vele extra’s heeft. In de meeste gevallen heeft een Luxury standaard al een windscherm, valbeugels, en een achterdrager of klapdrager. De reden om vooraf voor de opties te kiezen, en niet achteraf, is dat ze vooraf goedkoper zijn, dan dat je ze achteraf laat monteren. Naast de korting die wij op de onderdelen geven, zijn de montagekosten ook gratis! Zo ben je altijd goedkoop uit!

 • Opties voor de Riva scooter

  Welke opties zijn er mogelijk bij een Riva scooter?

  De mogelijkheden zijn ongekend. Er wordt veel bij de auto industrie afgekeken, en daardoor worden de opties ook steeds mooier en luxer. Zo kun je als voorbeeld kiezen voor andere verlichting. Voor de koplamp zou je bijvoorbeeld voor een LED of Xenon kunnen kiezen met dagrijverlichting, en voor de richtingaanwijzers een Audi Led of Led tubes. Er zijn valbeugels en beschermbeugels om je Riva er stoerder uit te laten zien welke hem tevens beschermen tegen beschadigingen.
   
  Ook windschermen kun je in alle soorten en maten als optie laten monteren. Zo kun je kiezen voor een laag of hoog windscherm welke transparant of getint (smoked) is. Windschermen zijn niet alleen een mooie aanvulling, maar hebben ook een praktische functie. Zo blijf je tijdens het rijden ook droger bij regen, en heb je minder last van de (koude) wind. Van vliegende insecten heb je tevens ook een stuk minder last. Vooral bij een snorscooter (25km) waarbij je geen helm draagt, en dus geen vizier hebt die je ogen beschermen tegen de insecten, is dat een absolute must-have.
   
  Er zijn nog een heleboel andere opties om jouw Riva snorscooter of Riva bromscooter om te toveren tot een echt Full Option model. Denk aan een ander zadel, banden met een witte zijkant (white wall), een alarmsysteem, handvatverwarming, zadelverwarming, sierstrips, een 12 volt aansluiting, een andere uitlaat, opvoeren, een GPS tracker, een digitale kilometerteller, een voordrager, een handvatslot (dit biedt extra veiligheid), een smartfoonhouder, een topkoffer, en ga zo nog maar even door!

  Meer scooter merken met dezelfde looks

  Er zijn meer scooters die lijken op de Vespa zoals de Riva, en daar kunnen we weer een onderverdeling maken tussen de Primavera en de Sprint.

  Modellen die veel lijken op de Primavera zijn:

  Killerbee VXL, BTC Riva Luxury, BTC Riva Lux, AGM VX, en de Sym Fiddle 2.

  Modellen die veel lijken op de Sprint zijn:

  Killerbee Sport, Killerbee Sport RST (aanrader), AGM VX50s, BTC Riva Sport, en Riva Sport S.

  Technisch niet altijd hetzelfde

  Omdat ze veel op elkaar lijken wil nog niet zeggen dat ze technisch identiek aan elkaar zijn. Er kunnen qua standaard opties kleine verschillen aanwezig zijn, maar ook qua techniek. Het motorblok kan bijvoorbeeld ook verschillend zijn. Veel gebruikte motorblok modellen zijn GY6, GY11, of 3B3 motorblok.

  Retro scooters die niet lijken op de Riva

  Er zijn nog een heleboel retro scooters die niet lijken op de Riva, of met andere woorden een Vespa look hebben. Zo is er bijvoorbeeld ook een chopper model met een lang zadel, een breed stuur, en veel choom elementen. Dit chopper model wordt ook wel eens XL scooter genoemd. Wil je dit model eens bekijken? Kijk dan eens naar de Killerbee Custom, Killerbee Torino, BTC Grande Retro, Sym Allo, AGM retro, AGM Joy, BTC Fosti Grande retro, of BTC Legend.
   
  Er zijn ook een aantal alternatieve retro modellen die weinig lijken op andere bekende modellen. Denk hierbij aan de Sym Fiddle 3, de Sym Mio50i, Killerbee Meo, BTC E-cruise (escooter), BTC Classic, BTC Cruise, en BTC CEO.

  Zoals je kun zien hebben wij enorm veel keuze als het om retro scooters gaat. Wij hebben ze van nagenoeg ieder merk. Het grote pluspunt van de Riva’s is dat ze met enorm veel opties uit te breiden zijn, en daardoor creëer je eenvoudig je eigen look.

  Riva scooter full option

 • Elektrische Riva scooters

  Elektrische retro scooter modellen

  Bij sommige elektrische modellen kun je kiezen voor een accu uitbreiding. Dit wil zeggen dat je een extra accu erbij kunt kopen en de accucapaciteit kunt verdubbelen of zelfs verdriedubbelen. Vooral Nipponia onderscheidt zich hierin. Vind je dit een belangrijk aspect dan raden we je aan om alle retro tweewielers eens onder de loep te nemen en te kijken bij het kopje ‘accu’ in de accessoirelijst. Dat is de plek waar je kunt selecteren welk accu pakket je wilt hebben.

  Opgevoerde scooter kopen

  Een opgevoerde Riva scooter kopen is geen enkel probleem. Wij kunnen namelijk je scooter opvoeren en je dus een opgevoerde scooter verkopen. Hoe snel hij moet rijden kun je zelf eenvoudig bepalen. Wanneer je bij ons een opgevoerde scooter koopt dan hoef je je geen zorgen te maken over de garantie of betrouwbaarheid. Je behoudt gewoon de volledige fabrieksgarantie en je hoeft je ook geen zorgen te maken dat hij sneller stuk gaat.

  Vanuit de fabriek kunnen ze namelijk allemaal sneller rijden dan in Nederland is toegestaan. Ze worden begrensd zodat ze 25km per uur kunnen (snorscooters) of 45km per uur (bromscooters). Wij passen de begrenzing aan op de snelheid die jij wenst. Zo kan een snorscooter bijvoorbeeld 34km per uur en daarmee voorkom je tevens dat hij opnieuw gekeurd moet worden wanneer je tegen een politiecontrole aanloopt.

  +/- 60km per uur is de maximumsnelheid die je met de originele onderdelen kunt halen. Dit is dus de maximumsnelheid wanneer er geen begrenzing aanwezig is, dus feitelijk origineel vanuit de fabriek.

  In de optielijst kun je alle opvoer mogelijkheden bekijken en zo een opgevoerde Riva scooter bestellen. Een schakelaar om te schakelen tussen de originele snelheid en een andere (snellere) snelheid behoort ook tot de mogelijkheden!

  rijden op een riva scooter model

 • Kopen, leasen of IN3?

  Riva scooter kopen

  Wil je een Riva scooter kopen, dan heb je heel wat merken waaruit je kunt kiezen. Bij ons kun je alleen de beste merken en modellen bestellen zodat je toch altijd een goed vervoersmiddel hebt waar je ook veel plezier aan gaat beleven.

  Het ene merk doet er standaard net iets meer aan opties of accessoires bij dan het andere merk. Goed even kijken dus welke het wordt. Wat voor allemaal geldt is dat je hem volledig naar wens kunt aankleden! Je kunt er altijd dus een Full option model van maken. Voor Riva scooters hebben wij alle denkbare accessoires. Monteren doen wij gratis. Je betaalt dus alleen voor de onderdelen, en bespaart daarmee flink wat geld uit. Zo heb je lekker goedkoop een Full option scooter.

  Liever in 3x betalen van in 1x betalen? Kies dan voor de in3 betaaloptie en betaal het totaalbedrag binnen 60 dagen!

  Riva voordelig leasen

  Bij ons kun je ook de Riva scooter leasen op een zeer voordelige manier. Met leasen betaal je per maand voor je scooter in plaats van in 1x. Je hoeft dus niet te beschikken over het gehele aankoopbedrag. Leasen doe je in 12, 24, 36, 48, 60, of 72 maanden, wat concreet betekent dat je dus een afbetalingsregeling aangaat voor een x-aantal maanden. Kopen op afbetaling dus. Je krijgt direct de Riva scooter naar keuze geleverd en bent ook direct de volledige eigenaar. Het geld komt later.

  Ook de extra opties en accessoires kun je in termijnen betalen, dus ook bijvoorbeeld een goed slot of een mooie bijpassende helm. En wist je dat wij meerdere afhaal- en servicepunten in Nederland hebben? Geen zin om je scooter af te halen? Laat hem dan voor slechts 49,95 bij je thuisbezorgen.

  riva scooter kopen

 • Riva Fast scooter uitleg video