Brommers, bromfietsen en bromscooters

BromfietsNaast een fiets is de brommer een van de populairste vervoersmiddelen als het om tweewielers gaat. De webshop van Fast & Furious is dé plek bij uitstek wanneer je een brommer wilt kopen of leasen.

Bij ons kun je alle merken en modellen kopen, van goedkoop tot duur, dus voor ieder budget. In de online shop kun je eenvoudig alle denkbare opties en accessoires selecteren tijdens het kopen, om je brommer nog mooier en completer te maken. Ook wanneer je een klein budget hebt en een brommer zoekt onder de 1000,- euro dan ben je bij ons aan het juiste adres! Kopen op afbetaling is bij ons geen probleem!

 • Veschillen brommer, bromfiets en bromscooter?

  Wat is het verschil tussen een brommer, bromfiets en bromscooter?

  Brommers, bromfietsen, bromscooters,... wat zijn het en wat zijn de verschillen? ‘Brommers’, ‘bromfietsen’, en ‘bromscooters’ zijn eigenlijk verzamelnamen voor tweewielers die een constructiesnelheid hebben van 45 kilometer per uur. De tegenhanger van de bromfiets is de snorfiets. Ook de term snorfiets is een verzamelnaam voor de ‘snorbrommer’, ‘snorfiets’, en ‘snorscooter’. De snorfiets haalt maximaal 25 kilometer per uur. In de volksmond worden ze ook wel ‘brom’ en ‘snor’ genoemd. Het verschil tussen de brom en snor is de snelheid, de helmplicht, en de kleur van de kentekenplaat. Bij een snorfiets is het dragen van een helm niet verplicht. Bij de brom is de kentekenplaat geel en bij de snor is deze blauw.

  bromfiets_leasen

  Waaraan herken je een bromscooter

  De term bromscooter wordt meestal gebruikt voor een scooter die 45km kan rijden.

  Een scooter is een tweewieler welke afgewerkt is met beplating (kappen). Achter de kappen zit vaak ruimte. Dit geeft de scooter ‘body’. De scooter heeft in de meeste gevallen een tweepersoons zadel genaamd buddyseat, en onder het zadel een flinke opbergruimte.

  Wat wordt een brommer of bromfiets genoemd

  In veel gevallen wordt er met een brommer of bromfiets een 45km per uur tweewieler bedoeld welke de looks heeft van een motor (schakelbrommer), of een fiets welke voorzien is van een motor. Denk bij het laatste aan bijvoorbeeld de Tomos bromfiets of Puch Maxi van vroeger. Het gebruik van kappen is geminimaliseerd, en ook de zithouding is anders. Bij een scooter zit je rechtop en kun je makkelijk zijdelings opstappen. Bij een brommer of bromfiets moet je in de meeste gevallen je been over het zadel heen gooien zoals dit ook bij een herenfiets zou moeten. De tank zit vaak ook tussen de benen of tussen het zadel en het stuur.

  Wat is een schakelbrommer

  bromfiets_kopenEen schakelbrommer is een bromfiets waarbij je zelf met schakelen. Schakelen is het wisselen van versnelling. Sommige schakelbrommers hebben een handmatige koppeling, en bij andere modellen is gaat dit automatisch. Een automatisch koppeling wordt vaak semi-automaat genoemd.

  Een schakelbrommer lijkt in veel gevallen op een motor die je ook op de snelweg tegen zou kunnen komen. Een schakelbrommer kun je kopen in een crossmotor uitvoering, een klassieke chopper uitvoering, en een racemotor uitvoering. In plaats van dat het versnellen automatisch gaat, zoals bij de scooter, moet je zelf met de voet de juiste versnelling kiezen. Elektrische schakelbrommer kopen kan tegenwoordig ook! Kijk maar eens naar de Gomax Dragon-E.

  Schakel en automaat

  In principe kun je er vanuit gaan dat alle brommers een ‘automaat’ zijn. Dit betekent dat ze automatisch versnellen en je zelf niet hoeft te schakelen. Bij schakelbrommers moet je wel zelf schakelen. De schakelbromfietsen die je bij ons kunt kopen hebben veel weg van een echte motor. Bekijk maar eens de Gomax Dragon of Dragon-e (elektrische versie), de Derbi brommers, de bromfietsen van Beta, Kymco K-pipe, de Aprillia RX 50, de Aprillia SX 50, de RS4, en de BTC Hanway modellen.

 • Elektrische tweewielers

  Elektrische brommers en tweewielers

  Steeds meer brommers, bromfietsen, en bromscooters worden elektrisch. Ondanks dat ze niet meer brommen, heten het nog steeds brommers en worden hun categorie aangeduidt met de term ‘brom’. Dit verwijst naar de snelheid van 45km per uur. Elektrische bromscooters worden ook vaak aangeduidt met de term e-scooter, e-brommer, of e-bromfiets. Soms zit de ‘e-’ er tegenaan geplakt zoals escooter of ebrommer.

  Elektrische tweewielers hebben geen verbrandingsmotor maar een elektromotor die voor de aandrijving zorgt. De elektromotoren zijn schoner voor het milieu omdat er geen sprake is van uitstoot. Bovendien hebben ze geen onderhoud nodig, en is het rijden stukken goedkoper. Benzine is ongeveer 6 keer duurder om op te rijden dan elektriciteit. Tegenwoordig kun je een elektrische scooter kopen, of elektrische brommer, in ieder gewenst model. Qua uiterlijk haal je ze niet meer uit elkaar.

  Bestaan er ook brommers met 3 wielen?

  JA, er zijn ook brommers met 3 wielen, en die zijn zelfs elektrisch. De elektrische driewielers vallen ook in de categorie brommers en gaan dus 45km per uur. Bij deze modellen moet je dus ook een helm dragen. Rijden met 3 wielen is veiliger, leuke, en sportiever. Wil je zien hoe die eruit zien? Kijk dan eens naar de Doohan iTango en de Doohan iTank.

  Helmplicht, hoe zit dat?

  Bij iedere tweewieler of driewieler die 45km per uur kan, en daarmee in de categorie bromfiets valt, is het dragen van een helm verplicht. Het maakt niet uit of je een integraalhelm draagt of een jethelm. De helm moet goed passen en mag niet te ruim zijn. Daarnaast moet er een sluiting aanwezig zijn waarvan je ook gebruik maakt. Voldoe je niet aan de gestelde regels, dan loop je kans op een bekeuring. Bij een snorfiets (25 km p/u) is het dragen van een helm niet verplicht, maar het mag natuurlijk wel.

  Benzine en elektrisch

  Wil je een bromscooter kopen dan kun je bij een aantal modellen kiezen of je hem met een benzinemotor wilt hebben of met een elektromotor. Steeds meer bromscooter merken voegen een elektrische bromscooter aan hun assortiment toe. De vraag hiernaar groeit namelijk enorm. Steeds meer fabrikanten hebben elektrische modellen, en de keuze wordt meer en meer.

  Scooters met een elektromotor worden ook wel Escooters, Ebrommers, en Ebromscooters genoemd.

  Voor- en nadelen van een elektrische bromscooter

  Het aantal voordelen van een elektrische bromscooter is groter dan het aantal nadelen. Het enige nadeel bij elektrische scooters is dat je op een volle accu vaak niet meer dan 150 kilometer kunt halen tenzij je voor een groter accupakket kiest, wat vaak ook wat duurder is. Bij benzine modellen kun je vaak 400 kilometer op een tank halen.

  Dan de voordelen van een elektrisch vervoersmiddel

  Een benzinemotor heeft onderhoud nodig om hem in goede conditie te houden. Zo’n onderhoudsbeurt kost natuurlijk geld. Bij een elektrische bromscooter heb je daar geen last van. Startproblemen en rustig warm rijden zijn bij een escooter ook niet aan de orde. Stinkende uitlaatgassen of herrie produceert een elektrische scooter ook niet. Escooters zijn betrouwbaarder en mogen ook iedere milieuzone in. Bovendien is elektrisch rijden veel goedkoper dan rijden op benzine. Een oplaadbeurt kost ongeveer 30 cent aan stroom en daarmee kun je 100 tot 150 kilometer rijden. Bij een benzine bromscooter zou je dat ongeveer 4 euro kosten. Zeker wanneer je veel kilometers maakt, heb je een duurder accupakket in no-time weer terugverdient.

 • Brommer Opvoeren

  Brommer opvoeren

  Bijna elke brommer is op te voeren. Opvoeren betekent dat je hem sneller maakt. Bij veel scooters hoef je alleen de begrenzer eraf te halen en dan rijdt hij al meteen een stuk sneller. Elektrische brommers en scooters zijn ook op te voeren! Fast en Furious is hierin de specialist! Opvoeren is veilig en kan geen kwaad, zoals wij dat doen. De fabrieksgarantie blijft hierdoor ook gewoon van kracht. Het enige risico dat je loopt is dat je een bekeuring kunt krijgen, maar dat ligt vaak weer aan jezelf.

  Bromscooter merken

  Wij hebben nagenoeg alle denkbare merken als het om tweewielers en tegenwoordig ook driewielers gaat. De merken die wij niet in ons assortiment hebben zijn hoogstwaarschijnlijk ook de merken waar wij niet 100% achterstaan.

  De bromscooter merken kunnen we opsplitsen in A-merken en B-merken. B-merken hoeven niet perse slecht te zijn, maar er wordt hier en daar wel op bepaalde zaken bespaard waardoor ze ook veel goedkoper zijn. Er is namelijk een kwaliteitsverschil en daar betaal je voor.

  A-merken: Aprilia, Beta, Derbi, Kymco, Peugeot, Piaggio, Sym, Vespa, en Yamaha

  B-merken: AGM, BTC, IVA, Turbho en Killerbee

  Wil je een goedkope bromscooter kopen, kijk dan als eerst bij de B-merken. Kies je voor leasen, dan kun je voor het kleine prijsverschil in de maandbedragen het beste kiezen voor een A merk.

  Scooter modellen

  Naast bromfietsen in motoruitvoeringen hebben wij ze ook in scootermodellen. Bij een scooter zie je geen frame terug en is dit rondom afgewerkt met beplating. Een bijkomend voordeel is dat je de scooter eenvoudig als pakezel kunt inzetten. Bij bijna alle modellen is er veel ruimte onder het extra comfortabele zadel aanwezig waar je bijvoorbeeld een helm en slot in kwijt kunt.

  Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende modellen en types. Qua model zit er voor iedereen wel iets tussen. Zo heb je super sportieve modellen, ouderwetse retro modellen, maar ook no-nonsense stadsscooters.

  Zoek je een sportief model, kijk dan eens naar de Peugeot Speedfight of Kymco Super 8. Wil je een sportieve elektrische scooter, dan is de Nipponia e-Rex weer een zeer goede keuze. Deze is tevens bijzonder goedkoop.

  Zoek je een retro model, kijk dan eens naar de Vespa, of een BTC of AGM scooter.

  De meest verkochte scooter voor binnen de stad is wel de Piaggio Zip.

 • Bromfiets Kopen of leasen?

  Normale bromfiets kopen

  Heb je al de keuze gemaakt of je een bromfiets gaat kopen of toch een snorfiets? Kortom kies je dus voor een vervoermiddel met helm (45km p/u) of zonder helm (25km p/u)? De bromfiets is wel sneller en daardoor kun je grote afstanden in minder tijd overbruggen. Tijdwinst dus! Bijna alle merken en modellen die je in onze scooterwinkel vindt zijn te verkrijgen in zowel een snor- als bromfiets uitvoering. Zo kun je bijna altijd het model rijden welke jij het mooist vindt.

  Elektrische brommer kopen

  Een elektrische brommer oftewel een Ebrommer (Ebromfiets) wordt ook steeds populairder. Dit komt omdat de modellen minstens zo mooi zijn als de benzine varianten, en de Ebrommers niet veel duurder zijn dan de benzine broertjes en zusjes. Een elektrische bromfiets heeft tevens een aantal interessante voordelen. Rijden op elektriciteit (accu) is goedkoper dan op benzine. Opladen kan thuis maar misschien ook op je werk. Het enige wat je namelijk nodig hebt is een stopcontact. Een normaal benzine motorblok bestaat uit honderden onderdelen.

  Daardoor kan er vanalles kapot gaan en heeft hij onderhoud nodig. Een elektrisch motorblok (elektromotor) bij een Ebrommer heeft geen onderhoud nodig, stoot geen uitlaatgassen uit, is muisstil, en zal ook geen startproblemen vertonen. Dat maakt hem zo populair. Nadelen zijn er ook natuurlijk want bij een benzine brommer kun je +/- 400 kilometer op een tank rijden, en bij de Ebrommer is dat een stuk minder. Bij veel modellen moet je hem na 100 kilometer weer opladen. Al met al dus geen reden om geen Ebrommer te kopen!

  Bromscooter leasen (kopen op afbetaling)

  Bij Fast en Furious kun je ook een brommer leasen wat inhoudt dat je de bromfiets op afbetaling koopt. Je kunt eenvoudig in termijnen betalen en bent niet in een keer een grote smak geld kwijt. Hierdoor kun je een betere brommer kopen die meer kwaliteit biedt, betrouwbaarder is, en een stuk langer meegaat. De Vespa als voorbeeld genomen is uiterst betrouwbaar en blijft vele jaren lang nog veel geld waard, dus ook wanneer hij helemaal is afbetaald. Bij goedkope scooters is dit niet altijd het geval.

  In 3 termijnen betalen zonder rente of lening

  Qua financiering kun je bij ons alle kanten uit, maar met betalen ook. Zo kun je bij ons ook in 3 termijnen betalen zonder rente- of leningconstructie. Zo krijg je extra vrijheid en tijd om het bedrag bij elkaar te krijgen. Bij de IN3 regeling hoef je alleen te zorgen dat je het totaalbedrag binnen 60 dagen bij elkaar hebt.

  Nieuw of tweedehands kopen

  Tweedehands is natuurlijk goedkoper dan nieuw. Echter weet je nooit precies wat je koopt en vaak krijg je geen garantie. Het kan dus zijn dat je de ellende van een ander overneemt. Plots voor grote kosten komen te staan is niet ongebruikelijk. Mocht je een tweedehands brommer kopen, vraag dan altijd naar de onderhoudshistorie.

  Een nieuwe bromscooter kopen geeft je de meeste zekerheid. Je krijgt namelijk altijd garantie. Bij sommige merken is dit 2 jaar, en bij andere merken zelfs 3 jaar. Nieuw is natuurlijk duurder, maar wanneer je kiest voor kopen op afbetaling (leasen) dan kun je voor een paar tientjes in de maand klaar zijn.

  Kopen van tweedehands brommers

  Wil je niet te veel geld uitgeven dan kun je natuurlijk ook een tweedehands brommer kopen. Wij hebben regelmatig tweedehands modellen staan die scherp geprijsd zijn. Koop je via een advertentiesite een tweedehandsje, let dan op de staat en het onderhoud. Goedkoop is soms duurkoop. Het zou zonde zijn als je in korte tijd voor onverwachte kosten komt te staan. Is je budget niet heel groot, dan kan een bromfiets leasen (kopen op afbetaling) ook een optie zijn. Voor slechts  15,- euro per maand kun je al kiezen uit meerdere modellen!

 • Bromscooter Goedkoop

  Goedkope brommers

  Zoek je een bromfiets die goedkoop is en minder dan 1000,- euro kost dan kun je bij ons kiezen uit meerdere modellen! Kijk eens bij het merk IVA, AGM, BTC, Killerbee of Turbho. Ook de Riva Sport S, de Vespelini (lijkt op de Vespa) en de Grande retro kunnen interessant zijn wanneer je een voordeelscooter zoekt welke echt goedkoop is.

  Vanaf 1500,- euro kom je in het segment van de Kymco, SYM en Piaggio terecht. De Piaggio Zip is een absolute aanrader wanneer je een compacte en goede scooter zoekt voor weinig geld. Voor dit bedrag kun je ook een elektrische scooter kopen welke weer heel goedkoop is in het onderhoud en de brandstofkosten. Hierdoor ga je juist besparen.

  Eenvoudig laten thuisbezorgen

  Bestel via onze online scooterwinkel gaat heel eenvoudig, maar hoe zit het met het thuisbezorgen? Woon je niet in de buurt van onze showroom of een van onze afhaalpunten dan kun je er ook voor kiezen of je bromfiets thuis te laten bezorgen. Waar je ook woont in Nederland, je betaalt slechts 49,95 voor het bezorgen en dat is inclusief transportverzekering!

  Bromfietsverzekering

  Voor een bromfiets heb je een brommerverzekering nodig, en ook daarvoor kun je bij Fast en Furious terecht! Wij hebben elke verzekering die je maar wenst, van WA tot aan diefstalverzekering. Zo kun je dus niet alleen een nieuwe brommer kopen, maar het meteen ook laten verzekeren zodat je direct kunt opstappen en wegrijden.

  Een Brommer of Bromfiets of bromscooter kopen in een van onze Brommer of Bromfiets of bromscooter winkels: