Snorfiets, Snorscooter, Snorbrommer...  25km per uur met blauw kenteken

Snorfiets, Snorscooter, Snorbrommer… verschillende woorden voor dezelfde tweewieler. Een ding hebben ze met elkaar gemeen en dat is dat ze 25 kilometer per uur rijden. Bij ons kun je nagenoeg ieder merk snorscooter kopen die er bestaat, zowel op benzine als elektrisch!

 • snorfiets, snorscooter, of snorbrommer?

  Wat is een snorfiets, snorscooter, of snorbrommer?

  Een snorfiets is een brommer of tweewieler welke niet sneller kan en mag rijden dan 25km p/u. Je hoeft geen helm te dragen wat je extra veel vrijheid geeft. Deze tweewieler herken je het snelst aan de kentekenplaat achterop welke blauw van kleur is, in tegenstelling tot geel bij de normale bromfiets. De bromfiets kan en mag 45km p/u. De snorfiets is een perfect alternatief voor de fiets en is zeer betaalbaar. De snor is soms zelfs niet eens duurder dan een ebike, maar wel een heel stuk comfortabeler!

  tomos snorfiets kopen?

  Uiterlijk van een snorfiets

  vrouw op een snorscooterEr zijn zeer veel verschillende modellen snorfietsen op de markt. Deze variëren van fietsmodel tot scootermodel. Bromfietsen en snorfietsen zijn vaak lastig uit elkaar te houden. Technisch verschillen ze maar heel weinig van elkaar namelijk. Aan de kentekenplaat achterop kun je eenvoudig de snor- en bromfiets onderscheiden. Een bromfiets kenmerkt zich door een gele kentekenplaat in plaats van blauw. De fiets modellen (snorfietsen) zijn meer de modellen van vroeger. Nieuw worden ze al lange tijd niet meer verkocht. Eigenlijk kun je alleen nog maar snorfietsen kopen in het model van een scooter.

  De praktische voordelen

  Het grootste voordeel dat de snorfiets of snorscooter kent is dat je geen helm hoeft te dragen. De helm gooit niet alleen je kapsel door de war maar moet je ook continu meenemen waar je ook naartoe gaat. Koop je een snorscooter of snorbrommer dan is er vaak ruimte onder het zadel waar je hem in kunt opbergen. Wanneer het droog weer is en/of de zon schijnt, dan is het extra fijn om geen helm op te hebben. Je krijgt veel meer van de omgeving mee en je zicht rondom is beter. Bovendien ben je vaak sneller op locatie dan met een normale fiets. Je hoeft niet te trappen en wordt ook niet moe. Je bent snel op topsnelheid en kunt urenlang aan een stuk rijden. Zo kun je gemakkelijk een grote afstand overbruggen. Wil je heerlijk gaan toeren met mooi weer dan snorfietsen en snorscooters zeer geschikt.

 • Snor benzine of elektrisch?

  Snorren op benzine of elektrisch?

  snorfiets het blauw kentekenTegenwoordig kun je kiezen uit een normale snorfiets (op benzine) en een elektrische snorfiets of snorscooter. De elektrische variant wordt ook wel Escooter of Esnorfiets genoemd. De normale uitvoering rijdt op Euro95 auto benzine. Nu is inmiddels de Euro95 benzine geen aanrader meer want het ethanolgehalte is van E5 naar E10 gegaan en dat vinden snorscooters niet fijn. Daarom kun je beter op Euro98-E5 tanken.

  Euro 98 benzine kun je tanken bij ieder benzinestation. Een escooter opladen doe je thuis of op je werk. Bij veel modellen kun je zelfs de accu eruit halen, dus je bent niet gebonden aan een vaste oplaadplek. Elektrische snorfietsen rijden bovendien een stuk goedkoper dan de benzine varianten.

  Elektriciteit is een veel goedkopere brandstof om op te rijden. Ook de onderhoudskosten liggen bij een elektrische tweewieler lager omdat het motorblok niet uit verschillende kleine onderdeeltjes bestaat die ieder hun onderhoudsbehoefte nodig hebben. Ook qua onderhoud kun je dus flink besparen. De gemiddelde snorfietser bespaart met een elektrische tweewieler snel rond de 200,- euro op jaarbasis.

  Voordelen en nadelen van een E-snorfiets

  Het nadeel van elektrisch rijden was vroeger groter dan dat het vandaag de dag is. Je kunt een escooter voor veel minder geld kopen tegenwoordig, en je haalt meer kilometers op een volle accu dan vroeger. Echter blijft het nadeel bestaan dat het opladen tijd kost. Per scootermodel verschilt de oplaadtijd. Opladen kost je tegenwoordig tussen de 4 en 6 uur tijd. Tanken daarentegen kost vaak niet meer dan 5 minuten inclusief het afrekenen van de brandstof.

  Het voordeel van de E-snorscooter is dat het motorblok, welke elektrisch is, geen onderhoud nodig heeft. Daarnaast is hij uiterst betrouwbaar en is altijd gebruiksklaar. Geluid maakt hij niet en uitlaatgassen produceert hij niet. Daardoor kun je er nu en in de toekomst iedere milieuzone mee betreden.

  Veel duurder zijn de Esnorfietsen niet qua aanschaf, en de modellen zijn ook mooi en bijzonder. Er zijn merken die hetzelfde model met een benzinemotor en elektromotor verkopen. Het verschil hoef je dus niet te zien. Een goede reden dus om de Escooters en Esnorfietsen te bekijken.

 • Kopen of leasen?

  Waarom een snorscooter kopen

  Een snorfiets kopen of een snorscooter kopen doe je wanneer op zoek bent naar een snel en comfortabel vervoersmiddel, en je geen helm wilt dragen. Een scooter heeft namelijk een goed zittend zadel waarop je lang kunt blijven zitten. Er is veel voetruimte en opbergruimte zodat je comfortabel van A naar B kunt rijden en tegelijkertijd van alles kunt meenemen. De scooter kan elektrisch gestart worden, of met behulp van de kickstart wanneer het om een benzine model gaat. Elektrische modellen hoeven niet gestart te worden, want die zijn altijd klaar voor gebruik.

  Merken van snorfietsen en snorscooters

  Je kunt snorfietsen en snorscooters kopen van verschillende merken, zowel Europees als Chinees. De meest betrouwbare merken hebben wij in ons assortiment zitten. De meest populaire merken zijn AGM , BTC, Aprilia, BTC, IVA, Kymco, Killerbee, Peugeot, SYM, Piaggio, Vespa, Yamaha, Nipponia, Lifan, GST, Askoll, en Torrot.

  Hotsellers voor een klein budget zijn: Piaggio Zip, Nipponia eRex (escooter), AGM VX50S upgrade, en de BTC Riva Lux.

  Hotsellers voor een groter budget zijn: de Vespa Sprint, Nipponia eLegance (escooter), en de Piaggio Zip SP Custom.

  Een snorscooter leasen kan natuurlijk ook

  Bij Fast en Furious kun je zowel een benzine als elektrische snorscooter leasen. Met deze betaal-constructie kun je een snorfiets of snorscooter kopen op afbetaling en betaal je elke maand een klein bedrag. Het totale aankoopbedrag kun je in maximaal 72 maanden terugbetalen en geeft je de mogelijkheid om zonder veel geld op de bank toch een nieuwe tweewieler te kopen! Een AGM snorbromer kun je al vanaf 20 euro per maand in bezit krijgen om als voorbeeld te noemen.

  Snorfiets goedkoop kopen

  Er zijn heel veel modellen die je goedkoop kopen kunt. Voor minder dan 1000,- euro vind je bij ons al verschillende modellen! Wij hebben naast een zeer scherpe lage internetprijs ook veel goedkope modellen in ons assortiment waardoor je ook voor weinig geld een leuke snorfiets kunt kopen. De snorscootermerken AGM, BTC, IVA, Turbho en Killerbee zijn een van goedkoopste. In de categorie elektrische kunnen wij daar ook het merk Nipponia aan toevoegen, welke tevens een van de betere merken is!

  Wij hebben nog vele andere voordeelscooters waaronder de Riva Sport S en de Grande Retro. Zelfs elektrische snorfietsen hoeven niet duur te zijn. Dat bewijzen de merken IVA, Nipponia, en BTC. Keus genoeg dus.

  Betalen kan naast IDeal en vooraf betalen per bankoverschrijving ook met IN3. Met IN3 betaal je in 3 termijnen, binnen 60 dagen. Met IN3 zit je niet aan een financiering of lening vast, en betaal je dus ook geen rente! Het eerste termijn voldoe je tijdens het bestellen van je snorscooter, en het 2de en 3de termijn binnen 30 en 60 dagen!

 • Ophalen of thuisbzorgen?

  Snorscooters en snorbrommers bezorgen we bij je thuis

  Voor advies op maat kun je zowel terecht in onze online webshop als in onze showroom in Alphen a/d Rijn. Wil je eerst een proefrit maken? Kom dan langs in onze showroom. Je tweewieler kun je zelf afhalen op meerdere afhaallocaties in Nederland. Thuisbezorgen kan natuurlijk ook! Het thuisbezorgen kost bij ons altijd 49,95 euro ongeacht waar je woont. Amsterdam is dus even duur als Rotterdam, Utrecht, of Texel! Je tweewieler wordt verzekerd vervoerd dus je loopt geen enkel risico.

 • Scooterwinkels