Een scooterslot kopen

Als je een nieuwe scooter hebt gekocht, of je een nieuw slot zoekt omdat je oude slot niet goed meer is,dan heeft Fast&Furiouseen ruime keuze in scootersloten en motorsloten. Alle verzekeringsmaatschappijen vereisen dat je je scooter of motor altijd met een goed slot op slot zet. Doe je dit niet, dan ben je niet verzekerd bij diefstal. Maar let goed op, want niet alle sloten voldoen aan de eisen die een verzekeringsmaatschappij stelt voor de verzekering van je scooter of motor. Bijna alle verzekeringsmaatschappijen vereisen dat je een scooterslot of motorslot gebruikt met het ART keurmerk.  

Verschillende scootersloten

Er zijn een heleboel verschillende soorten sloten verkrijgbaar om je scooter of motor op slot te zetten. Zo zijn naast de gangbare kettingsloten ook muurankers verkrijgbaar die je aan bijvoorbeeld een betonnen muur bevestigd. Daarnaast zijn er ook schijfremsloten die vooral makkelijk zijn om onderweg te gebruiken wanneer je niet steeds een kettingslot vast wilt maken, of daar simpelweg geen mogelijkheid voor is. Voor een schijfremslot is het wel nodig om na te kijken of je een geperforeerde schijfrem hebt. Anders is het niet mogelijk om een dergelijk slot te gebruiken. Gelukkig beschikken de meeste scooters en motors over een geperforeerde schijfrem. Naast kettingsloten en schijfremsloten, kun je bij Fast & Furious ook verschillende stuursloten, beugelsloten, kabelsloten, slotdelen en beschermhoezen bestellen via onze webshop, of in onze showroom.  

 

Voordelen van kettingsloten

Een kettingslot heeft vaak een aantal voordelen ten opzichte van een kabelslot of andere type sloten. Zo zijn goede kettingsloten namelijk handig om jouw scooter of motorscooter vast te kunnen zetten aan een object zoals een lantaarnpaal. Als het kettingslot is voorzien van een ART keurmerk zoals bijvoorbeeld het ART 5 keurmerk, dan is deze erg moeilijk door te knippen met een betonschaar. Een betonschaar is grote knipschaar welke vaak gebruikt wordt voor het doorknippen van sloten en andere metalen voorwerpen. Natuurlijk wil je dit voorkomen, en een goed kettingslot weerhoud een gelegenheidsdief er dan vaak ook van om dit te proberen. Wel raden wij bij Fast & Furious aan om meerdere sloten te gebruiken, zodat de kans op diefstal verder afneemt en het de dief nog lastiger maakt.  

 

Het ART keurmerk

Wij krijgen veel vragen over welke sloten nu precies het beste zijn. Sloten die voorzien zijn van een ART 2, ART 3, ART 4 of zelfs ART 5 keurmerk worden over het algemeen gezien als de beste sloten. Scootersloten of motorsloten met het ART 5 keurmerk hebben het hoogst mogelijke keurmerk gekregen. Dit zijn dan ook sloten die de zwaarste testen hebben ondergaan en daardoor als de beste sloten beschouwd worden.  

 

Onderhoud van een scooterslot of motorslot

Wat veel mensen zich niet beseffen is dat een goed slot soms ook wat onderhoud nodig heeft. Wat vooral belangrijk is, is dat het slot van binnen goed schoon gehouden wordt. Heeft je slot een stofkap? Sluit deze dan altijd netjes af zodat er geen vuil in de cilinder van het slot kan komen. Met slotenspray kun je het slot schoonmaken mocht er onverhoopt toch vuil in de cilinder komen. Vergeet ook niet je sleutel even stof en zand vrij te maken als je deze gebruikt.