5 redenen om je scooter goed te verzekeren

5 redenen om je scooter goed te verzekeren
Door Fast&Furious Scooters
6763 keer bekeken
Tags: Scooter rijbewijs

Je wilt een hoge rekening als gevolg van schade aan je scooter voorkomen. Of het nu om schade als gevolg van een ongeluk gaat, of bijvoorbeeld om schade als gevolg van vandalisme. Het maakt een scooter verzekeren net zo belangrijk als een auto verzekeren! Net als bij het zoeken naar een goedkope autoverzekering, zijn er ook voor scooterverzekeringen handige tools te vinden waarmee je deze bij diverse verzekeraars vergelijkt. Zo betaal je hier nooit meer voor dan nodig is! In dit artikel zetten we vijf redenen voor je op een rijtje, die maken dat het belangrijk is om je scooter goed te verzekeren.

#1: een scooter verzekeren is verplicht

Om de scooter op de openbare weg te mogen gebruiken dien je deze te verzekeren. Dit is verplicht in Nederland! Gebruik je de scooter enkel om op een weiland te racen met vrienden? In dat geval is de verzekering niet verplicht.

#2: schade repareren kost veel geld

Een tweede reden om je scooter goed te verzekeren is het feit, dat het repareren van schade aan je scooter hoge kosten met zich meebrengt. Sommige mensen kunnen hun scooter zelf herstellen bij schade. In dat geval is een dure verzekering minder noodzakelijk. Kun je dit niet? Sluit dan altijd een verzekering af welke schade goed dekt.

#3: een scooter staat vaak buiten

Veel mensen laten hun scooter in de tuin staan. Het maakt dat de scooter het met name in de herfst en winter zwaar te verduren krijgt. Denk aan takken die van bomen vallen, de regen en sneeuwval in de winter, enzovoorts. Door je scooter goed te verzekeren hoef je schade als gevolg van ruige weersomstandigheden niet zelf te vergoeden.

#4: de scooter is vaak een belangrijk vervoersmiddel

Vaak wordt een scooter dagelijks of in ieder geval meerdere keren per week gebruikt. Het is een belangrijk vervoersmiddel voor de meeste mensen! Zou je de scooter een tijd niet kunnen gebruiken omdat je hevige schade niet direct kunt bekostigen, is dit bijzonder vervelend. Een goede dekking maakt dat de verzekeraar de kosten voor de reparatie aan je scooter betaalt.

#5: nieuwe scooter bij diefstal

Vergelijkbaar met het voorgaande punt is het risico op diefstal. Zeker wanneer de scooter in de tuin geparkeerd staat is dit risico aanwezig. Bij diefstal wil je zo snel mogelijk een nieuwe scooter. Met een goede dekking wordt de scooter vergoed door je verzekeraar. Zo kun je al snel weer op pad!

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.