Het kopen van een (nieuwe) brommer

Het kopen van een (nieuwe) brommer
Door Fast&Furious Scooters
13265 keer bekeken
Tags: Nieuwe brommer kopen

Bij het kopen van een brommer moet er aan een aantal punten aandacht worden besteedt om tot een betrouwbare koop over te gaan. Zo moet de verkoper worden nagekeken, moet er gekeken worden naar de staat van de brommer en naar de brommerverzekering. Wanneer deze aspecten goed worden bekeken zal de aanschaf een stuk beter verlopen en weet u zeker dat de brommer betrouwbaar is.

De verkoper

De aanschaf van een brommer bij een speciaalzaak is natuurlijk het meest betrouwbaar. Hierbij weet u dat de brommer in goede staat verkeerd, omdat er op een professionele wijze naar de brommer is gekeken en het nodige onderhoud aan is gepleegd.

Koopt u de brommer bij een particulier? Dan moet u extra letten op de betrouwbaarheid? Zo moet u er zeker van zijn dat de brommer niet gestolen is en hoe de staat hiervan is. Het eerste punt kunt u controleren door de gegevens van de verkoper te vergelijken met de gegevens die staan op het kentekenbewijs. Komt dit niet overheen? Dan scheelt er wat aan en is het verstandig om de aankoop niet door te zetten.

De staat van de brommer

Bij een erkende handelaar zijn er nooit problemen aan de brommer, want deze worden op een professionele wijze behandeld. Bij een particulier is dit net allemaal wat anders. Wij raden u aan om een testrit te maken. Hierbij let u op de volgende punten; werken de panelen, knoppen, lichten, richtingsaanwijzers en remmen? Hoort u geen gekke geluiden tijdens het rijden? Is de brommer opgevoerd? Wanneer dit laatste het geval is moet u weten dat deze brommer ten alle tijden niet verzekerd zal zijn.

Verzekering

Een brommer kunt u op een drietal manieren verzekeren, namelijk; een WA verzekering, een WA + diefstal verzekering en een Allrisk verzekering. Afhankelijk van de aanschafwaarde en de status van uw brommer in het criminele circuit kunt u hier de verzekering op aanpassen. Een Vespa bijvoorbeeld, deze is zeer gewild onder scooterdieven en daarbij raden wij aan om minimaal een WA + diefstal verzekering af te sluiten.

Klik hier voor meer

05-05-2016 om 19:38:50 door Fokke De vries

Goede snelle levering Zels op een feestdag miin nieuwe scooter afgeleverd helemaal toppie

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.