Najaars en Winterartikelen

Najaars en Winterartikelen
Door Fast&Furious Scooters
12927 keer bekeken
Tags: Onderdelen

regenkleding-scooter

Vanaf het moment dat het herfst wordt, en dat is rond 23 september, merk je dat het weer ook veranderd. De temperaturen zakken iets en je krijgt te maken met meer regen. De boomblaadjes verkleuren langzaam van groen naar oranje en vallen op de grond. Spoedig zullen deze een deken vormen op het wegdek.

Herfst en winterkleding

Zorg dat je goed voorbereid bent op de herfst en winter qua kleding. Een goede bescherming tegen wind en regen zijn erg fijn als je door koud en nat weer heen moet op de scooter. Wil je je eigen kleding droog houden dan is een goed regenpak erg belangrijk. Regenkleding moet je niet te klein kopen omdat je het makkelijk uit wilt trekken zodra je op plaats van bestemming bent. Ga je ook tijdens een strenge winter op pad dan kun je ook denken aan thermokleding welke je lekker warm houdt onderweg. Ook handschoenen zijn een must-have om je handen lekker warm te houden.

Scooter accessoires

vespa-windscherm

Er zijn ook accessoires voor je scooter welke je uit de kou en wind houden. Denk hierbij aan een windscherm en een beenkleed. Een windscherm is op vrijwel elke scooter te monteren en zorgt ervoor dat niet alleen de wind uit je gezicht blijft maar ook regen en sneeuw. Hierdoor voelt je rit een stuk minder koud aan! Een beenkleed zorgt ervoor dat je onderlichaam lekker warm blijft. Heerlijk bij koude winterdagen.

Scooter voorbereiden op de winter

Een scooter heeft onderhoud nodig net zoals een auto of fiets. Probeer dit voor de herfst in te plannen omdat je meer te maken krijgt met regen. Bereid je scooter hierop voor en geef hem een onderhoudsbeurt. Voorkom dat je in de regen of kou met pech of startproblemen komt te staan. Ook je accu kan het iets zwaarder hebben met koud weer. Laat je accu controleren en indien nodig preventief vervangen. Laat bewegende metalen onderdelen invetten zodat ze bestand zijn tegen roest. Zit er nog genoeg profiel op je banden? Genoeg profiel is belangrijk voor de grip op de weg, het afvoeren van water en het snel tot stilstand komen. Bespaar niet op veiligheid en vervang je banden op tijd!

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.