Amsterdam geeft 750 euro subsidie voor overstap naar elektrische scooter

Amsterdam geeft 750 euro subsidie voor overstap naar elektrische scooter
Door Fast&Furious Scooters
23178 keer bekeken
Tags: Scooter wetgeving

De gemeente Amsterdam wil de aanschaf van een schone (elektrische) scooter belonen met een flinke subsidie. Eerder meldde Amsterdam al dat snorfietsers de rijbaan op moesten, en daarbij een helm moeten dragen. Eigenlijk was het de bedoeling om de regel pas in 2019 in te laten gaan, maar de maatregel bleek sneller uitvoerbaar dan gedacht.

blogimages/snorscooter-rijbaan

Meer snorscooters en snorfietsen te koop aangeboden

Het gevolg van de nieuwe maatregel is dat veel snorfiets bestuurders ervoor kiezen om hun 25km per uur snorfiets te verkopen en een 45km bromfiets aan te kopen. De gedachte was als je dan toch een helm moet dragen, dan kun je net zo goed profiteren van de hogere snelheid. Wie kiest of gekozen heeft voor een elektrische scooter wordt door Amsterdam straks beloond.

750 euro aan subsidie

Wie zijn of haar brandstof snorscooter verkoopt en een elektrische snorscooter of bromscooter terug koopt, krijgt zoals het er nu naar uitziet, 750 euro aan subsidie. Er is een budget vrijgemaakt van 1,3 miljoen euro, en wanneer dit ook goedgekeurd wordt door de gemeenteraad, dan kunnen de mensen die aan de voorwaarden voldoen vanaf 1 januari 2019 de subsidie aanvragen.

Update 18-12-2018

Helaas heeft gemeente Amsterdam de subsidieregeling uitgesteld. Per 1 januari 2019 wordt er dus geen subsidie verstrekt voor de snorfietsers die overstappen naar een schoner vervoermiddel. Wat de precieze reden is, is vooralsnog niet bekend. Momenteel is en wordt er veel geld gestoken in het ‘snorfietsers naar de rijbaan’ project waarbij snorfietsers verplaatst worden naar de rijbaan.

elektrische-agm-escooter

 

Voordelen elektrische scooter

Een elektrische scooter heeft een aantal interessante voordelen. Voor de gemeente Amsterdam is dat de uitstoot, want die is er niet. In plaats van een verbrandingsmotor met schadelijke uitlaatgassen, heeft een elektrische scooter een bijzonder stille elektromotor.

Met een elektrische scooter hoef je niet naar een tankstation, want tanken doe je thuis via het stopcontact. Elektriciteit is veel goedkoper dan benzine. De gemiddelde bromfietsbestuurder spaart daarmee honderden euro’s op jaarbasis uit.

Problemen zoals startproblemen, stotteren of inhouden kom je niet tegen bij een eScooter. De elektromotor is namelijk helemaal onderhoudsvrij en niet storingsgevoelig, in tegenstelling tot een Euro2/3/4 brandstofmotor. Je hoeft zelfs geen olie in de gaten te houden. De enige onderhoud die je hebt, en dat is bij een normale brandstof scooter net zo, zijn de banden en remmen.

De trekkracht bij een e-scooter is enorm en accelereren, dus van 0 naar topsnelheid, doet hij ook veel sneller dan een concurrent met brandstofmotor. Qua design hebben sommige fabrikanten het motorblok omgewisseld voor een elektromotor waardoor je net zo’n trendy scooter kunt rijden.

Goedkoop een elektrische scooter kopen

Een elektrische scooter is goedkoper dan je denkt. Je kunt namelijk al meerdere elektrische scooters kopen voor onder de 2400 euro. De goedkoopste zit nu op een kleine 1600 euro euro welke als 2 druppels water op een Vespa scooter lijkt. Wanneer je de 750 euro subsidie er nog eens aftelt, dan rijd je nog goedkoper dan een normale scooter! De AGM Eco is ook een heel bijzondere scooter welke je absoluut eens moet bekijken!

Leasen kan natuurlijk ook

Bij ons kun je ook een e-scooter leasen waardoor je de snorfiets of bromfiets per maand afbetaald. Lease betekent kopen op afbetaling waarbij hij direct van jou is. De subsidie is ook hier van toepassing op. Je kunt het subsidiebedrag die je later zou ontvangen in de afbetaalregeling stoppen waardoor de looptijd flink wordt verkort, of het gewoon op de bank houden.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.