Hoe kan je het beste besparen op je scooterverzekering?

Hoe kan je het beste besparen op je scooterverzekering?
Door Fast&Furious Scooters
1921 keer bekeken
Tags: Nieuwe brommer kopen

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe scooter te kopen? Houd er dan rekening mee dat je de scooterverzekering ook moet regelen. Kijk of je verschillende verzekeringen met elkaar kunt vergelijken om de juiste verzekering uiteindelijk te kiezen. Een scooterverzekering is behoorlijk duur en het is verstandig om te kijken of je hierop kunt besparen. In Nederland worden veel scooters, brommers en snorfietsen gestolen en dat zorgt ervoor dat een scooterverzekering zo duur is. Jongere bestuurders betalen vaak een behoorlijk hoge premie omdat verzekeraars ze in een hogere risicogroep plaatsen. Ben je benieuwd hoe je het beste kunt besparen op je scooterverzekering? Wij vertellen je het hier.

Passende dekking kiezen

Er zijn meerdere dekkingen waar je uit kunt kiezen en dat kan zorgen voor onduidelijkheid. Kies je voor alleen een WA-dekking? Je betaalt dan alleen voor de hoogst noodzakelijke verzekering. Het nadeel is wel dat je niet verzekerd bent voor schade aan je eigen scooter. Wil je toch liever daarvoor ook verzekerd zijn? Houd er dan rekening mee dat je een hogere premie moet betalen. Vergelijk je scooterverzekering online zodat je een goed beeld krijgt wat het beste aansluit bij je persoonlijke situatie. Het is verstandig om je eigen gegevens in te vullen zodat je het goed met elkaar kunt vergelijken.

Verzekering op naam van bestuurder

Jonge bestuurders zijn vaak betrokken bij ongevallen. Het is dan niet verstandig om de verzekering dan op de naam van de ouders te zetten. De premie is dan wel lager, maar wanneer je een ongeluk krijgt met de scooter wordt er gekeken naar de persoon die reed. Blijkt dat niet te kloppen dan kan het zijn dat je duizenden euro’s extra moet betalen. Zorg ervoor dat je dit risico niet neemt, het weegt namelijk niet op tegen de besparing. Jonge bestuurders hebben nog geen schadevrije jaren opgebouwd en daardoor is de premie in het begin ook altijd hoger.

Blijf het vergelijken

Heb je de scooterverzekering afgesloten, blijf dan alsnog vergelijken of er geen betere opties zijn. Kijk eens op Geencentteveel.nl om te zorgen dat je niet te veel geld uitgeeft, dat is natuurlijk zonde. Scooters zijn veel aan het veranderen op het gebied van diefstalpreventie en de overschakeling van benzine naar elektrisch. De verzekeringen moeten daarin meegaan en daarom is het verstandig om eens per jaar de verzekeringen met elkaar te blijven vergelijken.

 
Kortom, een scooterverzekering is prijzig. Kijk daarom eens naar deze tips om te kijken hoe je hier toch op kunt besparen.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.