De retro scooter

De retro scooter
Door Fast&Furious Scooters
19704 keer bekeken
Tags: Scooterwinkel Nederland

De Retro scooter

De laatste jaren is de retro scooter weer helemaal terug. Op dit moment is een retro scooter model een zeer goed verkocht model. Piaggio was de grondlegger van de eerste retro scooter en kwam in de jaren zestig met de Vespa. Deze scooter is zo populair geworden dat mensen Vespa als merk zijn gaan zien en niet als model.

retro-scooters

Wat is een retro scooter

Het design van vroeger nu weer opnieuw uitbrengen wordt ook wel retro genoemd. De retro scooters van nu hebben het design van vroeger. De retro scooter van nu heeft de looks van de jaren zestig scooter met de hedendaagse techniek. Hierdoor heb je een fantastisch mooie design scooter welke zeer betrouwbaar is.
 

Kenmerken retro scooter

Een retro scooter is vaak te herkennen aan zijn langwerpige vorm, veel chromen details, een ronde koplamp en een erg comfortabele zit. Bij veel retro scooters zul je het lichaam van een wesp terugzien. De grondlegger Vespa betekent namelijk in het Italiaans wesp. Dit basisdesign wordt door veel andere scootermerken gekopieerd en overgenomen.
 

Retro scooter merken

Er zijn een aantal scootermerken die o.a. retro scooters fabriceren, welke Piaggio in het bijzonder. Piaggio maakt namelijk meerdere populaire retro scooters waaronder de Vespa Primavera en de Vespa Sprint. De kwaliteit van de Vespa is ongekend goed. Een opmerkelijk kenmerk is dat de hele body uit één stuk metaal is gemaakt. Vespa heeft nog meer bijzondere kenmerken welke je niet snel bij andere merken gaat terugvinden. Denk bijvoorbeeld aan een elektronische snelheidsopnemer of een voorwiel die net als een autowiel verwisselbaar is. Ook IVA, Killerbee, Sym, Turbho en Peugeot maken retro scooters. IVA is bijvoorbeeld een Chinees scootermerk. De prijs/kwaliteit verhouding ligt hiervan erg gunstig. Heb je een klein budget en wil je toch een nieuwe scooter kopen, dan kan IVA interessant zijn. SYM heeft ook een zeer interessante prijs voor de hoeveelheid kwaliteit dat je daarvoor terugkrijgt. Eén proefritje op deze en je bent verkocht.
retro-scooters-vespa-peugeot

Retro scooter kopen

Mocht je een scooter kopen, denk dan vooraf na wat je ermee wilt doen en waarvoor je hem gaat gebruiken. Er zit namelijk verschil in kwaliteit. Ga je de scooter voor het dagelijkse woon- en werkverkeer gebruiken dan raden we je een scooter aan van betere kwaliteit. De merken Vespa, SYM en Peugeot zijn erg goed. Wil je de scooter meer als een plezierscooter gaan gebruiken, en vooral bij mooi weer gaan toeren, dan zijn Chinese scooters waaronder IVA, Killerbee of Turbho ook prima geschikt.
 

Scooter leasen

Beschik je niet over een grote spaarpot en kun je geen nieuwe scooter betalen? Dan kun je gebruik maken van het leaseplan. Een scooter leasen is bij ons namelijk ook mogelijk. Voor een vast laag bedrag per maand kun je een gloednieuwe scooter voor de deur hebben staan!
 

Onderdelen en accessoires

Voor retro scooter in het algemeen zijn er best nog wel wat extra accessoires te verkrijgen. Vespa, even als voorbeeld genomen, heeft diverse beugels voor aan de voor- en achterzijde, een aantal verschillende windschermen en een keuze uit topkoffers. Ook kun je kiezen uit andere verlichting waaronder led. Meer informatie over de accessoires vind je terug bij de productinformatie van het scootermerk en type zelf.
vespa-primavera-met-zonder-accessoires
Kom langs voor een gratis proefritje. Voor meer informatie kun je ook met ons bellen, mailen of chatten.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.