Ebikes met een Bafang systeem

Ebikes met een Bafang systeem
Door Fast&Furious Scooters
22436 keer bekeken
Tags: E-bikes

Elektrische fietsen zijn in de basis normale fietsen, maar dan voorzien van een aantal elektrische componenten waardoor ze veranderen in ebikes. Het grote voordeel van een elektrische fiets is dat het fietsen bijzonder weinig energie kost. Bovendien kun je een stuk sneller fietsen, en zijn grote afstanden geen obstakel meer.

Dit artikel gaat met name over het elektrische Bafang systeem, en daar geven we je graag meer uitleg over.

Meer over Bafangbafang-logo-ebike

In tegenstelling tot het merk Bosch is Bafang in Europa nog iets minder bekend, maar daar zal spoedig verandering in komen. Bafang is namelijk een snelgroeiend bedrijf welke gespecialiseerd is in ebike componenten waaronder accu’s, motoren, displays, en sensoren.

Bafang produceert niet alleen voorwielmotoren maar ook middenmotoren die in de trapas verwerkt zitten. Ze heeft een brede range aan producten waaronder een instap lijn, en een high-end lijn.

Middenmotor, voorwielmotor, en achterwielmotormiddenmotor-bafang-egoing

De Bafang motoren zijn van hoge kwaliteit, en energiezuinig. Een goede reden dus om als fietsfabrikant voor een merk zoals Bafang te kiezen. Het merk steekt minder geld in de marketing, in tegenstelling tot de bekendere merken, waardoor de consument ook minder betaalt voor de producten.

Wat Bafang allemaal maakt

Bafang is specialist in ebike onderdelen, en heeft zowel voorwielmotoren, middenmotoren, en achterwielmotoren in haar assortiment. De middenmotor is vaak een duurder onderdeel en die zie je sneller in het hogere segment tevoorschijn komen. De voorwielmotor is goedkoper dan de middenmotor, waardoor hij vaker bij de instapmodellen gebruikt wordt. De achterwielmotoren verdwijnen langzaam omdat de voorwielmotor een efficiëntere vervanger is.

De meeste motoren beschikken over een vermogen van 250 Watt. Enkele modellen hebben zelfs een 350 Watt of 500 Watt vermogen. Deze zie je echter niet vaak op de doorsnee elektrische fiets terug, maar wel op elektrisch pedelec fietsen. De pedelec is een elektrische fiets welke sneller dan 25 kilometer per uur kan, en waarbij je een helm moet dragen. Bovendien is er een verzekering nodig. Hij valt namelijk in de categorie brommer.

Verschillende displaysbafang-c10-c965-display-egoing

Bafang heeft verschillende display’s welke meer dan alleen de snelheid aanduiden. Er is namelijk een duidelijke batterij indicator aanwezig, en een programma indicator zodat je weet welk ondersteuningsprogramma er actief is. Een afstandsmeter (kilometerteller) is natuurlijk ook een van de standaard functies.

De duurdere modellen zoals de Bafang Max C965 (c04) en de c10, beschikken over een groot verticaal display en nog meer opties. Dit display is bijvoorbeeld ook voorzien van een lichtsensor waardoor de fietsverlichting automatisch wordt ingeschakeld zodra het donker wordt. De meeste Bafang displays (HMI) zijn bovendien voorzien van een USB aansluiting zodat je een smartfoon onderweg kunt opladen, of een navigatiesysteem kunt gebruiken.

Verschillende accu’s

Een van de grootste voordelen van een Bafang (Max) systeem is dat je keuze hebt uit meerdere accu’s. Zo kun je kiezen uit een 300Wh, een 400Wh, en een 500Wh accu. De accu is de energiebron van alles en zorgt ervoor dat de motor de juiste hoeveelheid stroom krijgt.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.