Ebikes met een Bosch systeem

Ebikes met een Bosch systeem
Door Fast&Furious Scooters
12688 keer bekeken
Tags: E-bikes

Elektrische fietsen zijn uitgerust met een elektrisch systeem. Dit systeem kan van een bekend merk zijn, maar ook van een minder bekend merk. In dit artikel vertellen we je wat meer over het elektrische systeem van Bosch, welke een van de bekendste merken is.

Elektrische componenten

Een ebike is een elektrische fiets. Wat een fiets een elektrische fiets maakt, zijn de elektrische componenten. De componenten waarover iedere elektrische fiets beschikt is een motor, een accu, een display, en een bedieningspaneel. In de slede waarin je de accu steekt, zit vaak de besturingselektronica. Er zijn tevens sensoren aanwezig welke de beweging van de trappers registreren.

elektrische-fiets-bosch-ebike

Wat Bosch allemaal maakt

Een van de meest bekende elektrische fietssystemen is van het merk Bosch. Bosch maakt niet alleen koelkasten, wasmachines, en accu-schroefmachines, maar ook de elektronica voor ebikes. Het merk heeft al jarenlang ervaring met elektromotoren en accu’s, kijk maar eens naar hun schroefmachines en het accugereedschap.

bosch-producten-fietsen

Middenmotoren

Bosch heeft de focus gehouden op de middenmotoren en doet weinig tot niets met voorwielmotoren of achterwielmotoren. De middenmotor zit aan de trapas verbonden, en dus in het midden van de fiets. Middenmotoren hebben een aantal voordelen en dat kun je in ons blog lezen welke het verschil tussen een middenmotor en een voorwielmotor duidelijk maakt. De motoren van Bosch zijn stil en efficiënt. Ze zijn zeer robuust gemaakt en bestand tegen een stootje.

De computer (display)bosch-purion-display-ebike

Het display, welke op het stuur zit, ziet er bij de Bosch systemen keurig uit! Hier wordt niet alleen de gereden snelheid op getoond maar ook de batterijstatus en het rijprogramma. Bosch hanteert op dit moment 3 systemen; de Purion, de Intuvia, en de Nyon. De Purion is het instapmodel. De Intuvia en de Nyon liggen een klasse hoger. Deze 2 modellen hebben dan ook enkele functies extra waaronder een USB aansluiting voor je telefoon, en een schakeladvies functie welke je vertelt wanneer je moet schakelen. De computers zijn los te klikken van de fiets, en dat brengt ook een nadeel met zich mee. Ze zijn daardoor meer diefstalgevoelig. Bovendien kun je het beeldscherm laten vallen, en dan is hij stuk.

Accu mogelijkheden

In tegenstelling tot veel andere elektrische systemen, heeft bosch vaak maar 1 type accu voor een ebike. Je kunt dus geen lichtere of zwaardere accu kiezen bij de meeste fietsen. Wellicht is dit iets wat nog komen gaat. Mocht je kunnen kiezen, ga dan altijd voor de zwaarste accu. Dit levert je in praktijk een aantal voordelen op. Zo hoef je de accu minder vaak op te laden, en is de fiets vaker gebruiksklaar. Bovendien kun je grotere afstanden overbruggen. Daarnaast wordt de levensduur verlengd doordat je de accu minder vaak hoeft op te laden. Meer over de levensduur van een fietsaccu lezen?

Ebikes met een Bosch motorbosch-middenmotor

Er zijn verschillende fietsmerken die beschikken over een Bosch motor. Denk hierbij aan een Sparta ebike, Batavus, Gazelle, of een Puch ebike. Veel van de merken verkopen hun fietsen ook met een middenmotor of voorwielmotor van een ander merk.

Ebike kopen

Bij ons kun je ook een ebike kopen, met en zonder Bosch motor. Wij verkopen geen Gazelle of Batavus, maar wel Sparta, Puch, en een aantal andere merken. Het grote voordeel van Fast en Furious is dat je ook een elektrische fiets kunt leasen, dus kopen op afbetaling! Daarmee rijd je al voor iets meer dan 20 euro per maand op een gloednieuwe ebike!

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.