Voordeel van ebikes met loopondersteuning

Voordeel van ebikes met loopondersteuning
Door Fast&Furious Scooters
17664 keer bekeken
Tags: E-bikes

Veel elektrische fietsen zijn voorzien van een zogeheten walk assist functie welke in het Nederlands ook wel loopondersteuning wordt genoemd. Wat het precies is en doet, leggen we je in dit artikel uit.

Ebikes zwaarder van gewichtebike-onderdelen

Een elektrische fiets is zwaarder van gewicht dan een normale fiets. Dit komt door de accu, de motor, en de andere extra onderdelen die nodig zijn om elektrisch te kunnen fietsen. Een middenmotor is ook weer zwaarder qua gewicht dan een voorwielmotor. Het hangt er dus ook vanaf welke ebike je precies hebt. De meeste ebikes zijn tussen de 5 en 10 kilo zwaarder dan normale fietsen. Gemiddeld weegt een ebike ongeveer 25 kilogram.

Het voordeel van de walkassist

Lopen met een ebike op een niet hellende weg, is voor de meeste gebruikers geen probleem. Echter kan een helling omhoog wel als een stuk lastiger ervaren worden, en daar is de loopondersteuning precies voor bedoeld. Wil je vanuit een ondergrondse fietsenstalling of de garage onder het huis met de fiets aan de hand omhoog lopen, dan is de walkassis (loop ondersteuning) een ware uitkomst. Ook wanneer je met de fiets aan de hand een fietsersbrug op wilt zorgt de walkassist ervoor dat dit moeiteloos gaat

Hoe werkt de loopondersteuning precieswalkassist-elektrische-fiets

De meeste elektrische fietsen hebben een knopje op het stuur waarmee je de loopondersteuning ingeschakeld. Zolang je de knop ingedrukt houdt, gaat de motor, en dus ook het wiel, draaien met een snelheid van ongeveer 6km per uur. Zodra je de knop loslaat stopt de motor weer. Wanneer je dus een helling op wilt, dan houd je de knop in zolang dat nodig is. Zo krijg je de ebike dus moeiteloos boven.

Elektrische fiets kopen met loopondersteuning

De elektrische fietsen die Fast en Furious verkoopt zijn nagenoeg allemaal voorzien van loopondersteuning (walk assist). Zelfs de transportfietsen zijn daar mee uitgerust. Bij een elektrische transportfiets is de ondersteuning ook van toegevoegde waarde wanneer je geen helling op hoeft. Doorgaans is een transport ebike namelijk zwaarder beladen.

Kopen op afbetaling (leasen)

Wist je dat je ook een elektrische fiets kunt leasen? Leasen is kopen op afbetaling waarbij je in maandelijkse termijnen kunt afbetalen. Hierbij kun je kiezen uit een aflossing van 12, 24, 36, 48, 60 en 72 maanden. Zo kun je dus heel goedkoop een elektrische fiets kopen. Online kun je de lease gemakkelijk regelen. Voor minder dan 20 euro per maand kun je dus al een gloednieuwe ebike rijden!

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.