E-bikes met een NuVinci naaf

E-bikes met een NuVinci naaf
Door Fast&Furious Scooters
16551 keer bekeken
Tags: E-bikes

E-bikes worden met de dag populairder, en dat betekent dat de techniek ook blijft doorontwikkelen. Versnellingen vind je op nagenoeg iedere fiets terug, zeker de mooie elektrische fiets.ebike-nexus-naaf NuVinci heeft twee revolutionaire naven ontwikkeld waarbij een geheel ander versnellingssysteem is ingebouwd, en dat zorgt bij een ebike voor een wereld van verschil.

Conventionele versnelling technieken

De doorsnee (elektrische) fiets is uitgerust met een naafversnelling of een derailleur versnelling. Fietsen met een naafversnelling hebben vaak niet meer dan 7 à 8 versnellingen. Fietsen met een derailleur kunnen er gemakkelijk 21 hebben. Versnellingen bieden het voordeel dat je zelf, los van de elektrische ondersteuning, de snelheid en trapkracht bepaalt. Aan de derailleur versnelling kleeft een nadeel, welke je in principe bij de naafversnelling niet hebt, en dat is het onderhoud. Bovendien is er vaak geen kettingkast aanwezig bij een elektrische fiets met derailleur, dus je kleding kan vies worden van de ketting en tandwielen.

NuVinci heeft de oplossingnuvinci-naaf-n330-n380

Fabrikant NuVinci heeft de oplossing gevonden voor het tekort aan versnellingen, en het onderhoudsprobleem. NuVinci heeft namelijk twee naven, de Harmony 330 en de Harmony 380, waarbij de versnellingen in de naaf zitten, er geen onderhoud nodig is, en er bovendien geen limiet is in het aantal versnellingen. Je kunt wel stellen dat er oneindig veel versnellingen zijn! De versnellingen laten zich net zo eenvoudig bedienen als de volumeknop van een radio. Deze zet je naar wens gewoon wat harder of zachter.

Harmony N330 vs N380

De twee naven van NuVinci, de Harmony N330 en de Harmony N380, verschillen niet veel van elkaar, behalve dat de N380 ook een automatische stand kent. Een elektrische fiets die uitgerust is met de NuVinci N380 naaf kan dus automatisch de beste versnelling kiezen. Dit systeem is het beste te vergelijken met de automaat van een auto. Of je gebruik wilt maken van het automatisch schakelen is met een druk op de knop te regelen.

Het extra voordeel van de N380 naaf in automatische stand, is dat het elektrische systeem nog efficiënter functioneert en je een groter bereik krijgt op een acculading.

nuvinci-naven-n330-n380

Fietsen met NuVinci naven

Vooral de duurdere elektrische fietsen zijn met een NuVinci naaf uitgerust, dit omdat deze high-end techniek niet toepasbaar is op goedkope budgetfietsen. Puch heeft 3 modellen waarop je deze naven in ieder geval terugvindt, en dat is de E-Underground, de E-Ambient-S, en de E-Techno. Alle drie zijn ze zowel in heren- als dames uitvoering verkrijgbaar. Alleen de E-Underground is uitgevoerd met de N380 automatische versnelling. De andere twee modellen beschikken over de N330 naaf, welke alleen handmatig bediend kunnen worden.

Puch fiets kopen

Bij ons kun je een elektrische Puch fiets kopen welke voorzien is van de N330 of N380 naaf. Naast onze lage internetprijs en gratis bezorging, kun je ook gebruik maken van onze lease. Met lease kun je de fiets kopen op afbetaling en betaal je iedere maand een vast laag bedrag gedurende de looptijd. Tussentijds aflossen is altijd kosteloos.

puch-ebike-logo

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.