E-bikes met Shimano Nexus 7/8

E-bikes met Shimano Nexus 7/8
Door Fast&Furious Scooters
14845 keer bekeken
Tags:

Steeds meer ebikes zijn uitgerust met Shimano Nexus onderdelen. Vaak zie je in de specificaties Nexus 7 of Nexus 8 terug, maar niet iedereen weet wat het precies is en doet. In dit blogartikel maken we je dit in ieder geval wat duidelijker.

Grootste fabrikantshimano-fabrikant

Shimano is een van de grootste onderdelen fabrikanten als het om fietsonderdelen gaat. Elektrische fietsen zijn vaak ook uitgerust met Shimano onderdelen, en dat is niet zonder reden. Shimano is al sinds 1931 actief en produceert sinds 1950 verschillende versnellingsonderdelen waaronder de detailleur en de naafversnelling. Je kunt gerust stellen dat het Japanse bedrijf de afgelopen jaren al enige ervaring heeft opgedaan Ga je een elektrische fiets kopen met Shimano onderdelen, dan zit je vaak wel safe.

Wat maakt Shimano allemaal

Shimano maakt verschillende fietsonderdelen waaronder remmen (trommelrem/rollerbrake/velgrem), remgrepen, derailleurs, naven, wielassen, trapassen, pedalen, kettingen, en tegenwoordig zelfs een geheel eigen elektrisch systeem onder de naam Shimano STePS. Het STePS systeem bestaat uit een accu, een controller, en een middenmotor. Ebike met het STePS systeem zijn als voorbeeld de Puch E-Lounge men en de Puch E-Lounge Lady.

fietsonderdelen

Wat is een naaf

Een naaf kun je zien als een verbindingselement tussen de spaken en de as. De voornaaf heeft het model van een klokhuis van een appel waarbij de uiteinden voorzien zijn van gaten. De spaken lopen door de gaten van de naaf heen en worden aan de velg bevestigd. Een achternaaf is in het midden meestal een stuk dikker omdat er vaak een rem en versnellingen zijn ingebouwd.

Nexus 7 en Nexus 8nexus-naaf

Wanneer er gesproken wordt over ‘Shimano Nexus 7’, dan wordt er verwezen naar de naaf van het merk welke over 7 versnelling beschikt. Het cijfer 8 achter Nexus verwijst naar 8 versnellingen. De versnellingen laten zich bedienen door een staalkabel welke aan het stuur van de fiets verbonden is met een schakelmechanisme. Dit schakelmechanisme kan bestaan uit twee schakelflippers (omhoog en omlaag schakelen), of uit een ‘grip shift’. De grip shift bediening is een verlengstuk van de handgreep aan het stuur waaraan je kunt draaien. Door te draaien kun je van versnelling wisselen.

Voordeel van naafversnellingen

Naafversnellingen kennen drie grote voordelen. Het eerste voordeel is dat het zeer onderhoudsvriendelijk is. Je hoeft het niet regelmatig te reinigen of in te vetten, en afstellen is ook nauwelijk nodig. Het tweede voordeel is dat je vanuit stilstand van versnelling kunt wisselen. Sta je bijvoorbeeld bij het stoplicht, dan kun je zonder problemen van versnelling 8 terug naar versnelling 1, en daarna direct wegfietsen. Dit zou niet zonder problemen met een derailleurversnelling kunnen. Het derde voordeel is dat je bij een naafversnelling een kettingkast hebt, en je kleding daardoor niet in aanraking komt met de ketting of tandwielen.

Ebike kopen met Shimano Nexusshimano-ebike

In principe verkoopt ieder betrouwbaar ebike merk elektrische fietsen met Shimano onderdelen erop. De elektrische fietsen die wij verkopen, die ook met Shimano onderdelen zijn uitgerust, zijn onder andere Delfi, Puch, Sparta, en DutchEbike.

Elektrische fiets kopen op afbetaling

Wist je dat je heel gemakkelijk ook een Goede Elektrische fiets kunt kopen op afbetaling? Bij ons in ieder geval wel! Afbetalen, wat ook wel leasen wordt genoemd, kan in 12, 24, 36, 48, 60 en zelfs 72 maanden. Je bent direct vanaf dag 1 de eigenaar, en kunt de lease snel en eenvoudig online regelen! Wil je tussentijds eens wat extra aflossen, ook dat kan boetevr

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.