De nieuwe Vespa Elettrica is klaar voor de strijd!

De nieuwe Vespa Elettrica is klaar voor de strijd!
Door Fast&Furious Scooters
34308 keer bekeken
Tags: Vespa scooters

Vespa presenteert haar allereerste e-scooter, genaamd de ‘Vespa Elettrica’. Deze volledig elektrische scooter is een waar kunstwerk te noemen, want Vespa is er wederom in geslaagd om een revolutionair ontwerp te combineren met de hedendaagse techniek. Dit is dé scooter waar we allemaal op gewacht hebben!

vespa-elettrica-voor-zij-kant

 

Schoner en zuiniger

Zowel scooter- als autofabrikanten werken hard aan schonere en zuinigere motoren. De milieueisen worden steeds strenger. De laatste tijd heeft de Euro4-norm voor scooters, veel stof doen opwaaien in bromfietsland. Vespa kon natuurlijk niet achterblijven, en moest aan de slag om zich te bewapenen tegen de steeds strenger wordende milieueisen. De Italiaanse scooter fabrikant is er dan ook met vlag en wimpel in geslaagd om een revolutionaire scooter te bouwen welke vele hun verwachting zal overtreffen. Niet alleen is de scooter zuinig en schoon, maar is de Elettrica ook een technologisch hoogstandje geworden in een prachtig jasje!

Krachtige elektromotor

De Elettrica is een volledig elektrische scooter welke voorzien is van een krachtige elektromotor. De motor heeft een continu vermogen van 2 kilowatt, en een piekvermogen van 4 kilowatt. Het piekvermogen is een flink stuk hoger dan die van traditionele 50cc brandstofmotoren, en dat komt de acceleratie ten goede! De hedendaagse 4-taks hebben slechts een piekvermogen van tussen de 2 en 3,2 kw. Een flink verschil dus met de nieuwe Elettrica!

motor-vespa-elettrica

 

Spectaculair uiterlijk

Het design van de Vespa Elettrica is grotendeels overgenomen van de Vespa Primavera. Enkele details zijn aangepast waaronder de vorm van het achterlicht. Wat de lakkleur betreft, is de Elettrica uniek! De zilverkleurige metallic lak zorgt ervoor dat deze elektrische scooter altijd schittert! De blauwe accenten welke je terugvindt op de velgranden, de bies op het zadel en de omlijsting, benadrukken de speciale elektro uitvoering.

Groot LCD display

De traditionele wijzerplaat heeft plaats gemaakt voor een futuristisch LCD beeldscherm. Het beeldscherm toont de rijsnelheid in grote cijfers, en nog meer handige informatie waaronder een batterijmeter, de tijd, de temperatuur, de koppeling met je Smartfoon, en nog veel meer.

De Vespa Elettrica is uitgerust met het VMP multimedia platform. Hierbij kan je smartfoon dus gekoppeld worden aan de scooter! Wat de technologische snufjes precies gaan inhouden is nog niet bekend, maar… de kans is groot dat de scooter via je smartfoon gekoppeld gaat worden aan de GPS en het internet. De mogelijkheden zijn dan ongekend. Denk maar eens aan actuele verkeersinformatie, verkeerscontroles, navigatie, oplaadpalen, en een track & trace systeem voor koeriersdiensten, en ga zo maar door.

lcd-scherm-vespa-elettrica

 

Accu en rijbereik

Met de nieuwe Vespa Elettrica moet je minimaal 100 kilometer kunnen rijden op een acculading. Het opladen kost ongeveer 4 uur tijd om een lege accu te vullen. De accu is gebaseerd op de Li-Ion techniek welke niet alleen milieuvriendelijker is dan andere accu types, maar ook een hoog vermogen kan leveren en een geringe zelfontlading kent.

elektrische-scooter-vespa-elettrica

 

Vespa Elettrica kopen

Wie de Vespa Elettrica kopen moet nog heel even geduld hebben. Dat deze volledig elektrische scooter op de markt komt in 2018 is zeker, maar in welke maand ze leverbaar gaan worden is vooralsnog onbekend. Wat we je wel kunnen vertellen is dat je deze scooter bij ons als een van de eerst zometeen kunt pre-orderen! Ook voor deze Vespa geldt, dat je hem bij ons straks kunt leasen (kopen op afbetaling).

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.