Hoe kun je het rijden op een brommer of scooter veiliger maken?

Hoe kun je het rijden op een brommer of scooter veiliger maken?
Door Fast&Furious Scooters
2967 keer bekeken
Tags: Scooterwinkel Nederland

Dagelijks maken we veel kilometers op de brommer of scooter, maar als brommer- of scooter rijder zijn we ook wat kwetsbaarder. Om je veiligheid te maximaliseren hebben we een aantal tips die over veiligheid gaan. Wellicht kun je daar iets mee!

Zorg dat je brommer of scooter in orde is

Voordat je wegrijdt op je brommer of scooter kan het geen kwaad om te checken of alles op en aan je tweewieler in orde. Denk daarbij aan de banden of ze niet te zacht zijn, en of je verlichting goed werkt. Knijp ook eens je rem in om te zien of je remlicht nog brandt. Zo kun je veilig aan je reis beginnen.

Zo’n lampje die niet brandt kan tot gevolg hebben dat iemand jou niet ziet in het verkeer en tegen je opbotst. Door 10 seconde van je tijd te investeren in een voertuigcontrole kun je zo’n tijdrovende en misschien wel gevaarlijke situatie voorkomen. Bovendien kun je een bekeuring krijgen wanneer je verlichting niet in orde is.

En wat de bandenspanning betreft slijten je banden niet alleen harder wanneer ze te zacht zijn, maar kost het je ook meer brandstof. Door ze z.s.m. op te pompen kun je dubbele kosten vermijden en bovendien nog geld uitsparen ook.

remlicht

Let op de weersomstandigheden

Wanneer het buiten vriest, donker is, of regent, dan kun je altijd het beste een paar minuten extra uittrekken voor je rit. Deze factoren kunnen niet alleen voor vertraging zorgen maar kunnen ook extra gevaar met zich meebrengen. Bovendien is het slim om in deze situaties minder hard te rijden.

Nu denk jij wellicht dat het je niet meer tijd kost wanneer het regent om op je werk te komen of op school, maar niets is minder waar. Het kan ook zijn dat een automobilist haast heeft, slecht ziet door de regen, en jou over het hoofd ziet. Wanneer jij daar extra rekening mee houdt, en soms iemand maar voor laat gaan vanwege jouw eigen veiligheid, dan kun je soms wel eens een ongeluk voorkomen wat je veel meer tijd kost en andere ongemakken.

weersomstandigheden

Zorg dat je goed gezien wordt in het verkeer

Niet alleen zorgt goede verlichting ervoor dat je goed gezien wordt in het verkeer, maar wanneer je ze niet gebruikt  dan kan dat alsnog gevolgen hebben. We hebben het hier over de knipperlichten. Veel brommer en scooter rijders nemen de bocht, of verplaatsen zich van links naar rechts op de rijbaan zonder richtingaanwijzers te gebruiken. Nu zal het voor jou niet direct verschil maken, maar mocht er een auto achter je zitten die je wilt gaan inhalen, dan kunnen richtingaanwijzers wel degelijk verschil maken. Niet alleen voor jouw veiligheid,

scooter

Zorg dat je zelf goed kunt zien

Wie een bromfiets of bromscooter heeft, heeft als het goed is ook een helm op. Veel helmen hebben een vizier. Het vizier kan beslaan, zeker met koud en nat weer. Zorg er daarom voor dat je vizier goed schoon is, en dat je er goed doorheen kunt kijken. Om dit te verminderen en te voorkomen hebben wij een paar tips voor je.

Tip 1: Zorg dat je vizier niet helemaal gesloten is maar op een kiertje staat.

Tip 2: Zorg dat de ventilatie schuiven in de helm open staan.

Tip 3: Gebruik een “Anti Fog” middel waarmee je het vizier behandeld.

helm

Rijden met een elektrische driewieler is nog veiliger

Wil je nog veiliger brommer of scooter rijden, dan kun je ook een driewielscooter overwegen. 3 wiel scooters zijn scooters met 2 voorwielen. Met 2 voorwielen heb je dubbel zoveel grip op de weg. Daardoor kun je sneller door een bocht zonder je onveilig te voelen, en wanneer je moet remmen, dan beschik je ook over dubbel zoveel remkracht. Bij 3 wielers zijn namelijk beide voorwielen voorzien van een schijfrem!

In onze online scooterwinkel hebben wij meerdere elektrische driewielers. Hier kun je al onze elektrische driewielers bekijken.

scooters

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.