Laat jouw scooter gesmeerd lopen

Laat jouw scooter gesmeerd lopen
Door Fast&Furious Scooters
4345 keer bekeken
Tags: Nieuwe brommer kopen

Zo zorg je ervoor dat jouw scooter gesmeerd blijft lopen

Wil jij jouw scooter gesmeerd laten lopen? Om ervoor te zorgen dat je scooter goed onderhoud krijgt, is het belangrijk dat je de olie af en toe vervangt en ververst met bijvoorbeeld olie van Oliehandel. Heb je echter een 4-takt motor op de scooter, dan zal deze geen olie verbranden. Dit komt vanwege het aparte oliereservoir op deze scooters. Hierdoor loopt de motor gesmeerd en wordt hij gekoeld en gereinigd, waardoor je geen extra olie aan de brandstof hoeft toe te voegen. Bij 2-takt scooters is dit echter anders. Deze verbranden olie, waardoor je deze regelmatig moet vervangen en verversen. Om te weten of dit nodig is, zal je eerst het oliepeil moeten checken. Wij vertellen je in dit artikel hoe je de olie peilt en ververst en waarom dit belangrijk is. Lees snel verder voor meer informatie.

Zo peil en ververs je de olie

Als je wilt weten of je de olie van je scooter moet verversen met Castrol Edge 5w30, is het belangrijk om voorafgaand het oliepeil te checken. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Als je het oliepeil gaat checken, moet de motor eerst afgekoeld en koud zijn. Vervolgens haal je het oliepeil uit het motorblok. Deze veeg je vervolgens droog met een doek. Vervolgens plaats je het opnieuw in het motorblok en haal je het er weer uit om te bekijken hoe dit eruit ziet. Zit het niveau tussen minimum en maximum, dan is dit prima. Mocht het oliepeil juist lager zijn, dan dien je de olie aan te vullen of geheel te vervangen. Als je de olie gaat vervangen of verversen, laat je eerst de motor warm lopen. Zet voorafgaand altijd eerst een opvangbak klaar. Vervolgens kun je de motorolie aftappen. Daarna reinig of vervang je het oliefilter en kun je ervoor zorgen dat de olie bijgevuld wordt. De laatste stap is het opnieuw checken van het oliepeil. Dit doe je weer op dezelfde manier zoals wij zonet beschreven hebben.

Daarom de olie verversen

Als je regelmatig de olie van je scooter vervangt of ververst, dan heeft dit diverse positieve gevolgen. Zo komt dit het milieu ten goede, omdat je weer op schone olie rijdt. Dit maakt de scooter duurzamer. Ook vermindert de wrijving en zullen de onderdelen minder snel slijten. Bovendien houdt het het blok schoon en zorgt het ervoor dat de motor voldoende gekoeld wordt. En als laatste bescherm je je scooter hiermee tegen roest. Redenen genoeg om regelmatig je olie te vervangen of te verversen.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.