opc_loader

Lokaliseer je scooter met de Loqator!

Lokaliseer je scooter met de Loqator!
Door Jack Walker geplaatst op 10-01-2020
94 keer bekeken
Tags: Onderdelen
De Loqator is een klein apparaatje welke je op je brommer of scooter kunt monteren. Dit apparaatje stuurt de globale locatiegegevens van je tweewieler door naar een App zodat je een goed idee hebt waar de brommer of scooter uithangt. Het systeem is niet vergelijkbaar met een GPS die de exacte locatie in beeld brengt. Daar is de Loqator immers niet voor gebouwd. Zijn missie is de locatie in beeld te brengen bij diefstal.
 

Hoe werkt de Loqator

De Locator is een peilzender die eens in de 5 uur een signaal afgeeft naar een zendmast. Dit is dezelfde zendmast als waar je smartfoon ook verbinding mee maakt. Zo kan een nauwkeurigheid van 50 tot 400 meter worden bepaald. Dit is voldoende om een inschatting te kunnen maken of je tweewieler gestolen is of niet.
 

De meldkamer stuurt een recovery team

Op het moment van diefstal of vermissing kun je de meldcentrale inschakelen. Deze is 24/7 bereikbaar. Zij zullen de Loqator op afstand in de diefstalmodus zetten waardoor hij regelmatiger een signaal gaat afgeven. Vanaf dit moment wordt de locatie nauwkeuriger en gaat het (recovery team) opsporingsteam erop af. Met behulp van eigen peilzenders kan het opsporingsteam de exacte locatie bepalen. Als dit gebeurt is, en ze jouw brommer of scooter hebben teruggevonden, nemen zij ook contact op met de politie.
 

Ingebouwde batterij

De gebruikte techniek is zeer energiezuinig. De ingebouwde batterij gaat zeker 3 jaar mee. Hierdoor is de installatie dus simpel want hij hoeft nergens mee verbonden te worden of op worden aangesloten. In feite kun je hem gewoon in je dashboardkastje leggen of in de opbergruimte onder het zadel. Natuurlijk kun je hem beter op een minder voor de handliggende plaats bevestigen.
 

Wat zijn de kosten?

De Loqator zelf kost eenmalig 99,- euro. Daarnaast sluit je een 1-jarig abonnement af van 4,99 euro per maand. Zodoende kun je gebruik maken van de App (Android&iOS), en kun je 24/7 de meldkamer raadplegen. Indien een opsporingsteam je brommer of scooter bij vermissing moet opsporen, zit ook in het abonnement inbegrepen.
 
Meer weten over de Loqator? Ga dan naar https://www.loqater.nl/
Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.

qshops logo - rdw logoFast & Furious Scooters | online scooter kopen & scooter leasen  zowel nieuwe (o.a. vespa & retro) scooters als 2de hands scooters en scooter accessoires
KVK: 27154525 - BTW: NL8025.56.437.B01 Prijzen onder voorbehoud van fouten en wijzigingen. Copyright © 2005-2020 El Caballo bv. All rights reserved.

to top of page