Lokaliseer je scooter met de Loqator!

Lokaliseer je scooter met de Loqator!
Door Fast&Furious Scooters
24928 keer bekeken
Tags: Onderdelen

De Loqater is een klein apparaatje welke je op je brommer of scooter kunt monteren. Dit apparaatje stuurt de globale locatiegegevens van je tweewieler door naar een App zodat je een goed idee hebt waar de brommer of scooter uithangt. Het systeem is niet vergelijkbaar met een GPS die de exacte locatie in beeld brengt. Daar is de Loqater immers niet voor gebouwd. Zijn missie is de locatie in beeld te brengen bij diefstal.

Hoe werkt de Loqater

De Locator is een peilzender die eens in de 5 uur een signaal afgeeft naar een zendmast. Dit is dezelfde zendmast als waar je smartfoon ook verbinding mee maakt. Zo kan een nauwkeurigheid van 20 tot 250 meter worden bepaald. Dit is voldoende om een inschatting te kunnen maken of je tweewieler gestolen is of niet.

loqater-gps-tracker-gestolen-scooter-terugvinden

De meldkamer stuurt een recovery team

Op het moment van diefstal of vermissing kun je de meldcentrale inschakelen. Deze is 24/7 bereikbaar. Zij zullen de Loqater op afstand in de diefstalmodus zetten waardoor hij regelmatiger een signaal gaat afgeven. Vanaf dit moment wordt de locatie nauwkeuriger en gaat het (recovery team) opsporingsteam erop af. Met behulp van eigen peilzenders kan het opsporingsteam de exacte locatie bepalen. Als dit gebeurt is, en ze jouw brommer of scooter hebben teruggevonden, nemen zij ook contact op met de politie.

Ingebouwde batterij

De gebruikte techniek is zeer energiezuinig. De ingebouwde batterij gaat zeker 3 jaar mee. Hierdoor is de installatie dus simpel want hij hoeft nergens mee verbonden te worden of op worden aangesloten. In feite kun je hem gewoon in je dashboardkastje leggen of in de opbergruimte onder het zadel. Natuurlijk kun je hem beter op een minder voor de hand liggende plaats bevestigen.

Wat zijn de kosten?

De Loqater zelf kost eenmalig 99,- euro. Daarnaast sluit je een 1-jarig abonnement af van 4,99 euro per maand. Zodoende kun je gebruik maken van de App (Android&iOS), en kun je 24/7 de meldkamer raadplegen. Indien een opsporingsteam je brommer of scooter bij vermissing moet opsporen, zit ook in het abonnement inbegrepen.

Meer weten over de Loqater? Ga dan naar https://www.loqater.nl/

GPS tracker is een alternatief

In plaats van een Loqater kun je ook een GPS tracker laten installeren door ons. De GPS tracker geeft in tegenstelling tot de Loqater wel een heel nauwkeurige positie door. De locatie/positie is tot 6 meter nauwkeurig, en de tracker werkt ook in het buitenland! Zo vind je jouw scooter ook makkelijk en snel terug wanneer je vergeten bent waar je hem geparkeerd hebt. Met een GPS tracker kun je ook zelf je scooter terugvinden wanneer hij gestolen is, maar daar krijg je ook hulp bij van ScootSecure want die hebben een meldkamer die direct de politie voor je inschakelt.

De kosten voor een GPS tracker liggen wel iets hoger. De aanschafkosten inclusief inbouw liggen op 269,- euro, en je krijgt te maken met abonnementskosten van 9,95 euro per maand. Dit is een goedkope oplossing voor de diefstalverzekering want die is veel duurder. Mocht je wel een diefstalverzekering willen afsluiten, dan krijg je met de GPS tracker bovendien korting! Niet iedere verzekering is al mee, maar de ANWB, Unigarant, Enra, en Biesbosch zijn wel van de partij. Bij sommige verzekeraars hoef je zelfs geen eigen risico te betalen wanneer je de GPS tracker aan boord hebt, dus bij diefstal verdien je gemakkelijk de GPS tracker terug!

Waarom 70% geen diefstalverzekering afsluit

70% van de mensen die een scooter koopt sluit geen diefstalverzekering af. Dit heeft vooral te maken met de hoge premie die deze aanvullende verzekering met zich meebrengt. Jaarlijks kan de diefstalverzekering je 1000 euro of meer kosten, en dat is een boel geld.

Met de Loqater of de GPS tracker kun je zelf je gestolen scooter terugvinden, en dat maakt de verzekering zelfs een klein beetje overbodig in sommige gevallen. Voor 4,95 per maand met de Loqater, of voor 9,95 per maand met de GPS tracker, kun je in no-time je gestolen scooter weer terugvinden.

In Amsterdam wordt 1 op de 5 scooters gestolen, dus woon je in de omgeving van deze stad, dan is een tracker geen overbodige luxe. In 95% van de gevallen wordt je scooter met behulp van deze apparatuur teruggevonden, en dat geeft je een extra reden om zo’n apparaatje te kopen.

Loqater of GPS tracker kopen

Wanneer je een nieuwe scooter koopt bij ons in de webshop, dan heb je een hele lijst aan accessoires waaruit je kunt kiezen. In deze lijst vind je ook de Loqater en GPS tracker terug. Het abonnement voor de trackers wordt per jaar geïncasseerd.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.