Hoe vind ik de juiste scooterverzekering?

Hoe vind ik de juiste scooterverzekering?
Door Fast&Furious Scooters geplaatst op 14-01-2024
283 keer bekeken
Tags: Nieuws

Scooter rijden is erg populair onder jongeren. Er mag gereden worden vanaf 16 jaar, nadat zowel het theorie- als praktijkexamen met succes zijn doorlopen. Zo veilig mogelijk de weg opgaan heeft echter niet bij iedereen een even hoge prioriteit. Dat is jammer, want een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Het is dan ook belangrijk dat voordat je gebruikmaakt van de openbare wegen in Nederland je goed verzekerd bent. Een fijne scooterverzekering afsluiten op basis van jouw eisen en wensen, waarvoor je nooit te veel betaalt? Bij een verzekeringsmaatschappij als Univé kun je je verzekering samenstellen zoals jij dat wilt.

Wat zijn de voordelen van een WA-verzekering?

Wat je op zijn minst dient te weten als je scooter wilt gaan rijden, is dat er sowieso een WA-verzekering aanwezig dient te zijn. Is dat niet het geval, dan loop je een zeer groot risico. Veroorzaak je schade aan de ander, dan dien je deze zelf te betalen. Aangezien de meeste jongeren van die leeftijd hooguit een bijbaantje hebben, kan dit voor grote financiële stress zorgen. In plaats daarvan kun je het beste een WA afsluiten, die je slechts zo’n € 20 per mand kost. Daarmee ben je gedekt tegen schade die je toebrengt aan anderen tot een bedrag van € 6,1 miljoen bij letselschade en € 2,5 miljoen bij materiële schade. De WA is de goedkoopste verzekering, maar biedt tegelijkertijd ook de laagste dekking. Vind je dat prima, dan voldoe je in elk geval aan de wettelijke vereisten en betaal je nooit voor zaken die je niet of minder belangrijk vindt.

Hiervan profiteer je met een WA+ bromfietsverzekering

Behalve de WA zijn er nog de WA+ en All Risk. Ben je bang dat je scooter op een dag gestolen wordt, ondanks dat je er alles aan hebt gedaan om deze zo goed mogelijk te beveiligen? Dan biedt bijvoorbeeld de WA+ al uitkomst. Hiermee is onder andere diefstal gedekt. De WA+ staat dan ook bekend als de beste optie voor diefstaldekking. Maar ook brand en stormschade vallen onder de dekkingen. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken als er wat gebeurt met je dure helm en eventuele medepassagier. Ook die zijn namelijk verzekerd tot een bedrag van € 150. Datzelfde geldt voor aanwezige accessoires, die eveneens vallen onder de WA+ scooterverzekering.

Afsluiten van gewenste pakket binnen paar minuten gebeurd

Dan blijft tot slot de All Risk scooter-/bromfietsverzekering over. Dit is het meest uitgebreide basispakket waarvoor je kunt kiezen. Het grootste verschil met de andere twee is dat deze ook de schade aan de eigen scooter of brommer vergoed, zoals bij een aanrijding. Wel is het in alle gevallen belangrijk om te vermelden dat het hierbij essentieel is dat men in het bezit is van een geldig rijbewijs, er niet onder invloed gereden wordt en de schade niet bewust veroorzaakt wordt. Verder heb je nog de keuze uit verschillende aanvullende verzekeringen, met Rechtshulp Verkeer, Ongevallenverzekering en Univé Pechhulp. Heb je vervolgens je pakket samengesteld, dan is het daadwerkelijk afsluiten ervan al binnen 4 minuten gepiept.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.