De Puch Maxi is opnieuw geboren!

De Puch Maxi is opnieuw geboren!
Door Fast&Furious Scooters
53856 keer bekeken
Tags: E-bikes

In de jaren ‘70, ‘80, en ‘90 was de Puch Maxi een enorm populaire bromfiets. Toendertijd werd de Maxi in de categorie damesbrommer ingedeeld omdat hij geen versnellingen had. In praktijk reden er meer heren dan dames op deze brommer waardoor het al snel geen damesbromfiets meer werd genoemd. Een van de kenmerken van de Puch Maxi brommer was dat hij trappers had. Je kon er echt mee fietsen! Het merk Puch is opnieuw tot leven gekomen en heeft onlangs een elektrische versie gemaakt van de Puch Maxi!

puch-maxi-nieuw-en-oud

De nieuwe Maxi is een ebike!

De nieuwe Puch Maxi is een ebike. Het verschil met de Maxi van toen en die van nu is dat de Maxi van toen een gashendel had, en die zie je niet terug op de nieuwe ebike versie. Niet zonder reden want een gashendel zou ervoor zorgen dat hij in de categorie brommers valt, en dan moet je een helm dragen en een verzekering hebben.

Bij de ebike moet je trappen om de elektromotor te activeren en vooruit te komen. In feite is het gewoon een elektrische fiets welke geïnspireerd is door de brommer van toen. Zo kun je heerlijk stijlvol rondrijden zonder helm en zonder verzekering! Bovendien mogen elektrische fietsen gewoon op het fietspad, en kun je met de nieuwe Puch Maxi 25 kilometer per uur rijden.

puch-maxi-fiets

Het design

De elektrische Puch Maxi fiets lijkt niet sprekend op de brommer van toen, maar dat had je waarschijnlijk al gezien. Het verschil is dat deze fiets grotere wielen heeft en een ander zadel. Fietsen moet natuurlijk wel comfortabel blijven. Ook is een brommer zwaarder van gewicht dan deze ebike. Wel is hij zwaarder dan gemiddeld door zijn oerdegelijke frame, maar daar heb je weinig last van, vanwege zijn sterke voorwielmotor.

Het brede frame, met lage instap, geeft je het gevoel dat je op de Maxi bromfiets zit, want die had ook een breed frame. In het frame was de brandstoftank verwerkt. Bij deze fiets zit op deze plek ook de energiebron, namelijk de accu.

Van een afstand lijkt hij toch het meest op een fiets, maar dan wel een hele bijzondere.

Oerdegelijk ontwerp

De elektrisch Puch fiets ziet er niet alleen oerdegelijk uit maar dat is hij ook echt. Hij heeft een groot robuust frame met lage instap. Alle gebruikte materialen en onderdelen zijn van hoge kwaliteit. De ketting en spaken zijn bijvoorbeeld van RVS. Ijzersterk dus en kunnen niet roesten. Veel andere onderdelen zijn van aluminium gemaakt waaronder het frame, de trappers, de voorvork, de bagagedrager, de pedalen en zelfs de zadelpen. Zo blijft de fiets licht van gewicht, en daarbij kan aluminium ook niet roesten!

elektrische-puch-maxi-fietsen

Kleuren en maten

De elektrische Puch Maxi kun je in twee kleuren kopen, namelijk Pearl White Gloss (glans wit), en Sand Brown Matt. Qua framehoogte zijn er 3 smaakjes, een 50cm, een 55cm en een 60cm. Zo is deze elektrische fiets voor iedereen geschikt, zelfs voor lange mensen.

Puch Maxi kopen

Wil je een unieke elektrische fiets welke onverwoestbaar is, dan moet je de nieuwe Puch Maxi kopen. Leasen maakt het kopen goedkoper en makkelijker. Zo betaal je per maand in plaats van in één keer. Leasen kan tot 72 termijnen, dus voor een paar tientjes per maand rijd jij deze supercoole elektrische fiets

Puch Maxi Ebike

puch-maxi-ebikeZoek je een zeer bijzondere elektrische fiets, die bovendien onverwoestbaar is? Dan moet je beslist de nieuwe Puch Maxi kopen. Deze ebike is gebaseerd op een van de meest populaire bromfietsen in de geschiedenis.

Het nieuwe Maxi design

De nieuwe Puch Maxi ebike is geïnspireerd op de Puch Maxi bromfiets welke uiterst populair was in de jaren ‘70, ‘80, en ‘90. Wie geen Maxi had, hoorde er bijna niet bij. Het verschil tussen de Maxi van toen en van nu is niet heel groot. Met de Puch Maxi van toen kon je namelijk ook fietsen want hij had trappers! De brandstofmotor is nu vervangen door een elektrische motor, en de gashendel is weggelaten. Zo kun je zonder helm of verzekering lekker rondrijden!

De brommer van toen had een breed frame en in het frame zat de tank. Bij de nieuwe Puch Maxi zit de accu op de plek, waar de brandstoftank vroeger zat. Met een sleutel kun je de accu uitnemen. Het frame heeft een lage instap waardoor iedereen gemakkelijk op en af kan stappen.

De nieuwe Maxi is zeer fraai afgewerkt tot in de kleinste details, en dat zorgt ervoor dat deze elektrische fiets een zeer luxe uitstraling krijgt.

Onverwoestbaar, dat is hij zeker

Alle onderdelen en materialen die gebruikt zijn bij deze elektrische fiets kun je hoogwaardig noemen. Er is namelijk niet bezuinigd op kwaliteit. Zo zijn de spaken en ketting van RVS, en is het frame uit aluminium vervaardigd. RVS en aluminium roesten niet waardoor je deze elektrische fiets gerust buiten kunt laten staan.

Versnellingen, trapondersteuning en verlichting

De Puch Maxi van vroeger was er in twee uitvoeringen, een single speed en een two speed. De two speed is in Nederland maar heel weinig verkocht. De Puch Maxi ebike heeft nu 7 versnellingen en die zijn van Shimano. De versnellingen bedien je vanaf het stuur met zogeheten schakelflippers.

De trapondersteuning kent 3 standen en laat zich eenvoudig bedienen met de plus- en min toets. De led indicatoren laten zien in welke stand je zit. In het bedieningspaneel is ook een batterij meter opgenomen zodat je kunt zien hoe vol de accu nog is. De plus- en min toets hebben beide een dubbele functie. Door de plus toets 3 seconde in te houden gaat de verlichting voor- en achter aan. Door de min toets 3 seconde lang ingedrukt te houden, activeer je de walk assist. De walk assist functie laat de ebike tot 6km per uur rijden zonder dat je trapt. Ideaal wanneer je een stukje (omhoog) wilt lopen zonder te hoeven duwen.

Niet alleen zijn de versnellingen onderhoudsvriendelijk (naafversnelling), maar zijn de remmen dat ook. Zowel aan de voor- als achterkant zijn er namelijk rollerbrakes aanwezig. Remblokjes vervangen is dus verleden tijd.

Een leuke gadget aan boord

Het bedieningspaneel is voorzien van een USB aansluiting. Zo kun je een navigatiesysteem monteren en aansluiten op de USB aansluiting. Natuurlijk kun je ook je smartfoon hiermee opladen. Wij zouden niet raar staat te kijken wanneer de nieuwe Puch Maxi Ebike ook populair gaat worden onder de huurfietsen. Zijn robuuste karakter en veelzijdigheid maken hem hiervoor zeer geschikt.

Puch Maxi kopen

Bij ons kun je de Puch Maxi kopen! Wij hebben deze elektrische fiets in 2 verschillende kleuren en in 3 verschillende frame hoogtes, namelijk 50cm, 55cm, en 60cm. Geschikt dus voor elke lengte en postuur.

De nieuwe Maxi leasen

Natuurlijk kun je ook de Puch Maxi leasen. Zo kun je goedkoop de ebike kopen en per maand betalen. Leasen kan in 12, 24, 36, 48, 60 en 72 termijnen. Het maandbedrag bepaal je eenvoudig zelf aan de hand van het aantal termijnen.

Technische (fiets) specificaties

 • Model : specials
 • Elektrisch : Ja
 • Slot : AXA Defender, AXA Kabel slot geïntegreerd in frame
 • Frame : Alloy '"Signature" design met geïntegreerde accu
 • Voorvork : Alloy blade oversized
 • Bagagedrager : Alloy "Signature" design
 • Aantal versnellingen : 7
 • Voordrager : n.v.t.
 • Versnelling : Shimano Nexus 7
 • Remhevels : Shimano C6000 four finger
 • Remmen : Shimano Rollerbrakes IM-80 (v+a)
 • Velgen : Mach 1 full black
 • Spaken : RVS
 • Banden : Vredestein Moiree 37-622
 • Pedalen : VP FP-920 Alloy
 • Stuurpen : "Signature" design geïntegreerd met stuur
 • Zadel : Spectra Crisp PU GEL by Selle Royal
 • Zadelpen : Aluminium
 • Verlichting : AXA Pico (v) Basta Riff auto)
 • Dynamo : n.v.t.
 • Spatborden : SKS kunststof
 • Gewicht : 26,9 kg inclusief accu
 • Motor : E-Going 250 Watt voorwielmotor met Rollerbrake
 • Display : E-Going LED met walkassist en verlichting voor
 • Aantal standen : 3
 • Accu : BMZ 333Wh frame accu
 • Aktieradius : 40 - 60 km
Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.