Teken de petitie tegen Snorfietsers de rijbaan op Amsterdam

Teken de petitie tegen Snorfietsers de rijbaan op Amsterdam
Door Fast&Furious Scooters
17980 keer bekeken
Tags: Scooter wetgeving

Zoals je in een van onze eerdere blog hebt kunnen lezen was Amsterdam van plan om snorfietsers de rijbaan op te sturen met helm. De achterliggende reden is dat er meer ongelukken op het fietspad zouden gebeuren vanwege de snelheidsverschillen tussen snorfietsers en fietsers. De invoering heeft op 8 april 2019 plaatsgevonden.

Geen slimme zet van de gemeente

Door snorfietsers naar de rijbaan te verplaatsen ontstaan er nieuwe problemen die zeker niet minder gevaarlijk zijn. Zowel de automobilisten als snorfiets bestuurders krijgen met een nieuwe verkeerssituatie te maken die tot nog grotere ongelukken kunnen leiden. Naast het toenemend risico op ongevallen neemt ook de verkeershinder voor automobilisten toe.

Verkeershinder voor de automobilisten

Snorfietsen, snorbrommers, en snorscooters zijn begrensd op 25 kilometer per uur. Wanneer ze de weg opgaan dan zullen automobilisten daar flink last van krijgen. Door de toenemende verkeersdrukte en snelheidsbeperking zal het nog meer tijd kosten om met de auto van A naar B te komen. De verkeersstress zal toenemen en bestuurders zullen het niet laten om de snorfietsers in te halen zodra ze de kans krijgen. Ook dit verhoogt het risico op ongevallen.

Teken de petitie!!

Of je nu bestuurder bent van een motor, brommer, snorscooter, of auto, TEKEN DE PETITIE! Alle bestuurders gaan namelijk hinder ondervinden van de nieuwe regel.

Je hebt tot 17-06-2019 de tijd, maar wacht niet te lang!

Petitie tekenen kan hier: https://snorfietspadgeenhelm.petities.nl/

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.