3 tips bij het overstappen van verzekering

3 tips bij het overstappen van verzekering
Door Fast&Furious Scooters
6407 keer bekeken
Tags:

Het online kopen van een scooter of bijvoorbeeld auto kan best spannend zijn. Je dient met verschillende factoren rekening te houden. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan het uitzoeken van een scooter of auto die aansluit op je persoonlijke wensen. Ook dien je de verzekering voor de scooter of auto in orde te maken voordat je deze gebruikt. Een scooter of auto direct verzekeren is verplicht, wanneer je deze op de openbare weg gebruikt na de aankoop hiervan. In dit artikel geven we je drie handige tips, die je helpen om een goedkope autoverzekering of scooterverzekering te vinden.

Tip 1: maak gebruik van een online tool

Er zijn tegenwoordig voor iedere verzekering tools op internet te vinden, die je helpen om de verzekeringen bij verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Vaak kun je vanuit zo’n tool direct voor het afsluiten van de verzekering kiezen. Handig, want zo ben je ervan verzekerd dat je de juiste verzekering afsluit tegen de premie die de tool je toont! Soms kan het nog wel interessant zijn om bij de meest aantrekkelijke verzekeraars naar welkomstacties te zoeken. Deze zijn niet altijd opgenomen in de online tool.

Tip 2: bepaal de juiste dekking voor je scooter of auto

Ook is het belangrijk om vooraf na te denken over de juiste dekking voor een scooter of auto. Wil je dat schade aan je eigen scooter of auto gedekt is wanneer je zelf een ongeluk veroorzaakt? Is het de scooter waard om voor de hoge premie van een WA-verzekering met volledig casco te kiezen? Enzovoorts. Vaak geldt dat het bij relatief nieuwe scooters en auto’s loont om voor een uitgebreide dekking te kiezen. Daar waar het bij een tweede- of derdehands voertuig voldoende is om voor een WA-verzekering te kiezen. Mocht deze defect raken, dan kun je immers een nieuw model kopen.

Tip 3: overweeg een aanvullende verzekering

Naast de WA-verzekering (met beperkt/volledig casco) voor een scooter of auto zou je een aanvullende verzekering kunnen overwegen. Deze aanvullende verzekeringen worden in verschillende vormen aangeboden. Zo heb je onder meer keuze uit een inzittendenverzekering in het geval van een auto en bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering. Deze rechtsbijstandverzekering biedt je dekking bij conflicten die ontstaan over incidenten in het verkeer. Je krijgt hierbij hulp van een advocaat via je verzekeraar. Online tools helpen je te bepalen welke van deze aanvullende verzekeringen interessant voor je kunnen zijn.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.