Tips om je thuis-vakantie tijdens corona door te komen

Tips om je thuis-vakantie tijdens corona door te komen
Door Fast&Furious Scooters
16011 keer bekeken
Tags: Scooterwinkel Nederland

Vanwege de corona crisis (Covid-19) worden veel vluchten en vakanties geannuleerd. Daarnaast wordt afgeraden om dit jaar nog op vakantie te gaan. Er zit niets anders op dan thuis te blijven, en vakantie te vieren in eigen land. Vervelen hoef je je zeker niet want met een scooter kun je heel veel plezier beleven!

Een mooie zomer staat voor de deur

Dit jaar hebben we heel veel mooie zomerse dagen waarbij we veel droge dagen met zon mogen verwachten. Eropuit trekken met de scooter is dan ideaal! Met een scooter kun je heerlijk genieten van je omgeving en van het mooie weer. Je kunt zelf eenvoudig en goedkoop uitstapjes maken in je eigen omgeving en op een gemakkelijke manier de omgeving gaan verkennen. Met de scooter kun je ook sneller de auto laten staan die met het warme weer toch minder comfortabel is dan met een tweewieler. Zelfs een boodschap doen op de scooter is leuk om te doen. Ook tijdens de corona crisis kun je dus overal naar toe.

Geniet van de vrijheid

Rijden op de scooter is leuk omdat je geniet van de omgeving, het weer, en de vrijheid die het met zich meebrengt. In tegenstelling tot de fiets kun je eindeloos rondrijden zonder moe te worden. Herrie hoeft een scooter zeker niet te maken want er zijn ook elektrische scooters die muisstil zijn. Elektrische scooters rijden bovendien heel goedkoop. Een oplaadbeurt kost namelijk zo’n 30 cent. Elektrische scooters worden ook wel escooters genoemd. De ‘e’ staat voor elektrisch.

Tips om eropuit te trekken

Met de tweewieler, of driewieler, kun je er gemakkelijk op uit trekken. Zo zie je veel meer van Nederland en kun je nieuwe plekken ontdekken. Het extra voordeel van de snorfiets (25 km p/u) is dat je op plekken kunt en mag komen waar de bromfiets (45 km p/u) weer niet mag komen.

De top 10 mooiste plekjes per regio

 1. Gelderland - De Veluwe, de Achterhoek, en de Betuwe zijn erg mooie plekken om er op uit te trekken, zeker wanneer je van rivieren houdt. Het landschap is afwisselend, en er zijn veel fruitbomen te vinden. TIP: bezoek de Betuweroute in Culemborg!
 2. Noord-Brabant - De Drunense Duinen en de Zoom-Kalmthoutse Heide zijn absoluut plekken waar je ook eens geweest moet zijn. Zeker wanneer je van natuur houdt. Dit zijn niet alleen prachtige gebieden om te fietsen of te scooteren, maar ook om te wandelen. TIP: bezoek ook eens de Bekenroute in Bokt!
 3. Friesland - Wist je dat Friesland meerdere nationale parken heeft? Echte natuurliefhebbers kunnen genieten van de Friese meren en geweldige fietsroutes. TIP: Ontdek de 415 plantensoorten en de pittige duinhellingen op Vlieland!
 4. Zeeland - In Zeeland kun je genieten van verschillende natuurgebieden, en van vogels, planten, en terrasjes. Een van de Highlights is de Deltaroute in Renesse. TIP: Volg de kanaalroute en ontdek de geschiedenis van Veere, Middelburg, en Vlissingen!
 5. Zuid-Holland - Ook in Zuid-Holland is er veel te beleven met de step, ebike, en scooter. Ontdek de Delflandroute in Delft, of de Reeuwijkse Plassenroute in Bodegraven. TIP: De Bollenstreek in Voorhout is een aanrader voor natuurliefhebbers!
 6. Groningen - Bezoek verschillende dorpen in het Zuidelijke Westerkwartier welke je tussen Drenthe en Friesland vindt. Het is een prachtige fietsroute waar je ook met de scooter kunt komen. Verschillende oude dorpjes vormen het karakter van het moerasgebied met hoogveen. TIP: Bezoek het hooggelegen Hoogeland in Warffum. Hier kun je namelijk goed zien hoe we de strijd tegen water hebben gewonnen.
 7. Utrecht - De Provincie Utrecht heeft ontzettend veel te bieden, van oude stadskern tot aan natuur. In Amerongen vind je de Lustwarande welke aan de Utrechtse Heuvelrug grenst. Vroeger bestond dit gebied uit zandvlakten. Nu zijn er vooral veel bossen te vinden. TIP: Breng eens een bezoekje aan de Gelderse Vallei!
 8. Drenthe - Woon je in de omgeving van Drenthe, dan moet je absoluut de hunebedden eens gaan bekijken! Het zijn namelijk de oudste monumenten van Nederland! TIP: Drenthe heeft een echt recreatie landschap. Een picknick in de natuurlijk is dus zeker een goed idee!
 9. Overijssel - In Overijssel kun je heel veel kilometers afleggen met de fiets, step, of scooter. Zo is de Drontermeerroute in Kampen een ontspannen manier om eens kennis te maken met de drooggemalen polder. TIP: Wil je een stukje van de ijstijd terugzien, breng dan eens een bezoekje aan de Lemelerberg!
 10. Noord-Holland - De Provincie Noord-Holland kent veel plekken om lekker te shoppen, maar ook verschillende badplaatsen waar je een dagje strand kunt pakken. Een dagje Amsterdam is bijvoorbeeld heel goed op de scooter of ebike te doen wanneer je in een van de randgemeenten woont. Parkeerproblemen ga je met een tweewieler niet ervaren. TIP: Bezoek eens de Duinwater Route in Castricum. Hier kun je heerlijk uitwaaien!

scooter-rijden-door-bosrijke-omgeving

Escooters zijn te koop in kleine en grote afmetingen

Escooters heb je in alle soorten en maten, van groot tot klein. Je kunt retro modellen kopen, maar ook sportmodellen. Zoek je een pakezel waarop je veel kunt vervoeren, dan kom je vaak wat sneller uit bij een retro scooter. De Vespa scooters zijn hierin het beste, maar ook een stukje duurder dan de retroscooters van andere merken. In principe kun je van ieder model een pakezel maken want wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben is dat ze aan te kleden zijn met een heleboel opties waaronder een voordrager of achterdrager.

Tijdens de corona-periode komt het voor dat je wel eens in de rij buiten moet wachten voordat je de winkel binnen kunt. Met een twee- of driewieler kun je er ook voor kiezen om nog een extra blokje om te maken zodat je op een later tijdstip in een minder drukke rij kunt aansluiten. 2- en 3 wielers parkeer je heel eenvoudig en een parkeerplaats hoef je daar niet voor te zoeken. Je bent namelijk supermobiel!

vespa-primavera-en-doohan-driewieler

Je kunt ook een driewieler kopen!

Naast tweewielers kun je bij ons ook driewielers kopen. De driewielers hebben 2 voorwielen en 1 achterwiel. Ze worden ook wel trikes genoemd, en bij ons zijn ze allemaal elektrisch. De elektrische driewielers rijden fantastisch en zijn echte fun-machines. Je kunt er namelijk lekker snel mee door de bocht zonder dat je bang hoeft te zijn om onderuit te gaan. Met een normale tweewieler kun je ook snel door de bocht, maar dan komt er iets meer rijervaring bij kijken. Voorbeelden van elektrische driewielers zijn de Doohan iTango, en de Move V28.

doohan-itank-move-v28-trikes-driewielers-elektrisch

Rijden zonder helm

Wil je rijden zonder helm, zodat je nog meer kunt genieten van het weer en van de omgeving? In dat geval kun je dan het beste een snorscooter kopen. Bij de snorscooter hoef je namelijk geen helm te dragen. Snorscooters gaan maximaal 25 km per uur, en dat is een prima snelheid. Sneller kan natuurlijk ook, maar dan is de helm wel verplicht. Vind je de helm niet erg, dan kun je een 45 km per uur bromscooter kopen.

Zet hem goed op slot

Tweewielers en driewielers zijn praktische vervoersmiddelen waarop je snel en makkelijk op kunt stappen. Ze brengen je van A naar B, en vooral bij de elektrische scooters heb je nagenoeg geen omkijken naar het onderhoud. Helaas worden scooters net als fietsen en ebikes vaak gestolen. Dit kun je gelukkig wel voorkomen door een goed slot aan te schaffen, of te kiezen voor een alarm. Er zijn scooters (2- en 3 wielers) waarbij een alarmsysteem al standaard ingebouwd is. Wanneer dit niet het geval is, kun je altijd een alarm laten inbouwen. Bij alle vervoersmiddelen die wij verkopen kun je in de accessoirelijst de opties kiezen waarmee je jouw vervoersmiddel wilt uitbreiden. Bij ons betaal je alleen voor de onderdelen want de inbouw- of opbouw kosten zijn gratis.

Escooters die vanuit de fabriek al een alarm ingebouwd hebben gekregen zijn o.a. de Next NX1, de IVA E-Go S4 en de Doohan iTango.

Accessoire tips

Welke accessoires zijn het meest populair?

 1. Op nummer 1 staat het slot. Dat is een echte must-have.
 2. Op nummer 2 staat een windscherm. Een windscherm maakt de scooter extra cool, en het is tegelijkertijd een heel praktisch object. Het houdt namelijk wind en regen tegen.
 3. Op nummer 3 staat het opvoeren. Ja, opvoeren is een ‘accessoire’ en die kun je tijdens het bestellen van je tweewieler als optie in je winkelwagen gooien. Door hem op te voeren, rijdt hij een stukje sneller, en wordt veel gekozen bij de 25 km p/u snorscooters.
 4. De vierde plek is een gedeelde plek, want zowel het alarm als andere verlichting is een veel bestelde accessoire. Met andere verlichting moet je denken aan Audi knipperlichten of LED tubes.

Accessoires maken je scooter leuker en praktischer, en je kunt ze tevens leasen. Dat betekent dat je voor enkele euro’s per maand kun kopen!

scooter-op-slot-zetten

Rijbewijs nodig voor een scooter?

Om een scooter te mogen besturen heb je een rijbewijs nodig. Dit geldt zowel voor de snorscooter als bromscooter, met 2- of 3 wielen. Met een AM, A, of B rijbewijs mag je een scooter rijden.

Wat kost de verzekering?

Een WA verzekering is verplicht, maar die is gelukkig niet heel duur. Per jaar ben je daar een paar tientjes voor kwijt. Je kunt je tweewieler of driewieler ook tegen diefstal verzekeren, maar dat is vaak wel heel duur. Hem goed beveiligen tegen diefstal, eventueel met een GPS tracker, is vaak een stuk goedkoper.

Wat kost een scooter?

Je kunt een scooter kopen in verschillende prijsklassen, van goedkoop tot duur. Vespa is een van de duurste, en AGM en BTC een van de goedkoopste. De gemiddelde prijs voor een scooter ligt zo rond de 1300,- euro voor een benzinemodel, en rond de 1500,- euro voor een elektrische scooter. De wat meer bekendere merken liggen qua prijs vaak net iets hoger.

Ga je i.v.m. de corona niet op vakantie, dan is de scooter een bijzonder leuke aankoop waarmee je alsnog kunt genieten van je vrije periode en van de mooie dagen!

Kan ik een scooter kopen op afbetaling?

Jazeker! Je kunt een scooter kopen op afbetaling. Wij noemen het kopen op afbetaling, een scooter leasen. Met leasen betaal je per maand, en iedere maand hetzelfde bedrag. Hoe hoog het maandbedrag is ligt aan de looptijd waarvoor je kiest. Kies je voor een looptijd van 12 maanden, dan moet je het aankoopbedrag in 12 maanden terugbetalen. Kies je voor een looptijd van 72 maanden, dan wordt het maandbedrag meteen stukken lager. Zo kun je voor 2 tientjes in de maand al een nieuwe scooter kopen!

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.