Grote verschillen in verzekeringspremie Vespa scooters

Grote verschillen in verzekeringspremie Vespa scooters
Door Fast&Furious Scooters
1016 keer bekeken
Tags: Nieuws

Het kopen van een scooter is één ding, maar het verzekeren ervan is minstens zo belangrijk. Uit ons onderzoek naar scooterverzekeringen blijkt dat er enorme prijsverschillen bestaan in verzekeringspremies voor een Vespa, soms oplopend tot honderden euro's per jaar.

Scooterverzekeringen vergelijken: een must

Het is geen verrassing dat Vespa, het bestverkochte scootermerk van Nederland, ook het meest gestolen merk is. Verzekeraars zijn hier uiteraard niet blij mee, wat resulteert in hoge premies. Gelukkig is er een oplossing: vergelijkingssite overstappen.nl vergelijkt alle bromfietsverzekeringen en toont de beste verzekeringspremie!

Enorme prijsverschillen tussen verzekeraars

Na jaren sparen ben je klaar voor een gloednieuwe Vespa Sprint S. Deze investering laat een lege bankrekening achter bij de lokale Vespa-dealer, maar jouw droom moet uiteraard wel goed verzekerd worden. Belangrijke factoren zijn leeftijd en het kunnen aantonen van schadevrije jaren. We ontdekten dat een 16-jarige zonder schadevrije jaren in de Randstad soms wel €422,- per maand betaalt voor een allriskverzekering. Dat is €5.064,- per jaar, oftewel je betaalt in een jaar je eigen Vespa weer terug met een klein beetje fooi. Opvallend genoeg vraagt een concurrerende verzekeraar voor dezelfde verzekering slechts €248,- per maand, oftewel €174,- per maand minder (€2.088,- per jaar). De conclusie is eenvoudig: het vergelijken van scooterverzekeringen loont enorm!

Voorwaarden en aandachtspunten

De oplossing lijkt simpel: papa of mama is ouder, heeft meer ervaring en neemt een aantal schadevrije jaren mee, dus zij kunnen de scooter goedkoper verzekeren, toch? Veel verzekeraars anticiperen hierop en berekenen soms een extra eigen risico (tot maximaal €1.000,-) wanneer je als 16-jarige een ongeluk veroorzaakt op de door je ouders verzekerde scooter. Zelfs het verzekeren van een nieuwe Vespa Sprint S voor iemand van middelbare leeftijd is niet goedkoop. Voor een 48-jarige met 24 schadevrije jaren in de Randstad bedraagt de premie voor een Sprint S WA-plus (zonder diefstal) €65,- per maand – evenveel als de premie voor een BMW 5-serie ter waarde van €75.000,-!

Waar moet je op letten?

Het is belangrijk om te verzekeren wat je zelf niet kunt betalen, zoals de diefstal van je scooter. Maar het is de vraag of je ook schade moet verzekeren die je zelf hebt veroorzaakt, aangezien dit de verzekering veel duurder maakt. Kijk ook of jouw verzekeraar korting geeft voor de montage van een GPS-trackingsysteem; dit kan soms oplopen tot 10%. Een ART 4 slot is vaak vereist, maar geeft geen korting op de premie. Het gebied waar je woont, is ook vaak bepalend voor de premie, maar verhuizen naar Groningen alleen maar omdat daar je premie lager is, lijkt ons niet realistisch.

Schadevrije jaren en verzekeraars

Verzekeraars bepalen de premie aan de hand van je leeftijd, je woonplaats en je schadevrije jaren. Er is echter iets opmerkelijks met dit laatste. Wie schadevrije jaren heeft opgebouwd met de auto of motor kan deze gebruiken voor het verzekeren van een bromscooter of snorscooter. Echter, deze schadevrije jaren kun je, eenmaal gebruikt voor het verzekeren van je bromscooter of snorscooter, na beëindiging niet meer meenemen naar je auto- of motorverzekering. Je bent ze dan kwijt, gewoon foetsie! Het roy-data systeem, dat verzekeraars gebruiken om schadevrije jaren te registreren, is er namelijk niet voor brom- en snorfietsen. Let hier dus goed op!

De beste verzekeringspremie

Het loont absoluut om scooterverzekeringen grondig te vergelijken en goed na te denken over wat je echt nodig hebt en welk risico je kunt dragen. Op die manier kun je tot wel honderden euro's per jaar besparen. Zoek naar de beste verzekeringspremie en houd rekening met alle factoren die hierop van invloed zijn, zoals leeftijd, woonplaats en schadevrije jaren. Vergeet niet om ook de voorwaarden en eventuele kortingen van verschillende verzekeraars te bestuderen, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw situatie.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.