Meer Piaggio en Vespa nieuwtjes! 2018

Meer Piaggio en Vespa nieuwtjes! 2018
Door Fast&Furious Scooters
19444 keer bekeken
Tags: Vespa scooters

De Piaggio groep, waar de Vespa deel van uitmaakt, heeft een aantal updates in petto voor de nieuwe Primavera, Sprint, en MP3 modellen! Dat het Italiaanse merk meer is dan een merk dat alleen mooie scooters maakt, zie je wel terug in de innovaties die het merk presenteert bij de nieuwe modellen.

piaggio-2018

Nieuw aan de Vespa Primavera

De nieuwe Vespa Primavera 2018 modellen worden voorzien van een aantal veiligheids- en comfort updates. Zo zijn de wielen wat groter geworden (12 inch) en zijn beide gelijk qua inchmaat. De vijfspaaks velgen zijn gemaakt van een aluminiumlegering welke sterk en licht is. Zowel het achterlicht als voorlicht is voorzien van de nieuwe LED technologie, en dat komt ten goede van de veiligheid. Er zijn tevens nieuwe standaard functies bijgekomen voor de motorscooter uitvoering en dat zijn de Bike Finder functie en dat je het zadel kunt openen met de afstandsbediening. Qua design zijn de chromen details aan de voorkant en voorspatbord iets aangepast. Een kleine facelift dus.

vespa

Sportieve versie van de Primavera, de “S”

Omdat de Vespa Sprint S zo succesvol was, heeft de Piaggio groep besloten ook een Vespa Primavera S uit te brengen in 2018. De S staat voor sport, en is dus de sportievere uitvoering. De verschillen tussen de normale uitvoering en de Primavera-S, is dat de lak in een mat rode kleur is uitgevoerd, het zadel volledig zwart is, en hij een volledig digitaal dashboard heeft. Het dashboard is net zoals bij de Vespa Elettrica, de elektrische variant, voorzien van een full color LCD scherm (4.3 inch). Geen analoge meters meer! En er is nog meer want bij het LCD scherm hoort ook het Piaggio Multimedia Platform, afgekort PMP. De apps die momenteel te downloaden zijn, zijn nog vooral gericht op de Piaggio MP3 motorscooter, maar daar komt spoedig verandering in!

Vespa Sprint 2018

Net als de Primavera is de nieuwe Vespa Sprint ook gemoderniseerd en geüpdate. Ook bij dit model is LED verlichting aan de voor- en achterzijde aanwezig, en de Bike Finder functie, en afstand bestuurbare zadel-opener zijn standaard inbegrepen (op de motorscooter uitvoering).

Ook de nieuwe Sprint S motorscooter uitvoering is voorzien van een 4.3 inch LCD kleurenscherm waarop het Piaggio Multimedia Platform is aangesloten. Het PMP heeft ongekend veel features en mogelijkheden. Zo kun je jouw smartfoon inzetten als een extra verlengstuk. Je mobiele databundel kan bijvoorbeeld worden ingezet waardoor er nog meer mogelijkheden ontstaan. Zelfs het terugvinden van je scooter met de Bike Finder functie is kinderspel.

Bij de S zijn de uiterlijke kenmerken ook iets anders dan bij het standaard model. Er zijn namelijk rode accenten die het sportieve karakter benadrukken. Deze vind je onder andere op de velgen terug en op de ‘stropdas’ aan de voorzijde. Daarnaast is de chromen versiering op het voorspatbord weggelaten.

Voor wie het lastig vindt om de Sprint en de Primavera uit elkaar te houden, is er een ezelsbruggetje. De Sprint heeft een rechthoekige koplamp en die van de Vespa Primavera is rond.

vespa

Flinke update voor de Piaggio MP3 motorscooter

De welbekende motorscooter van Piaggio, de MP3 driewieler, is flink aangepakt. Niet alleen qua design zijn er veranderingen, maar ook wat betreft de functionaliteit en het comfort. De MP3 motorscooter is zowel in een 350cc als 500cc uitvoering te koop. Omdat deze scooters 3 wielen hebben, mag je hier met een autorijbewijs (B) op rijden! Zo kun je toch genieten van de voordelen van de motor waaronder bijvoorbeeld het ontwijken van de file!

De updates betreffen MP3 350, de MP3 500 Business en de MP3 500 Sport. Wat qua uiterlijk is veranderd, is de grille voorop en een getint windscherm welke meer bescherming biedt. Het zadel is voorzien van een nieuwe rugleuning voor de passagier, en gevuld met een vulling dat meer comfort biedt. De verlichting is nu volledig voorzien van LED, en het stuur heeft een nieuw design gekregen.

De MP3 500 Business is standaard voorzien van een Tom Tom Navigator en de 500 Sport heeft andere schokdempers gekregen welke effectiever zijn bij een wat pittiger rijgedrag. Daarnaast zijn de remschijven voorzien van een zogeheten daisy profiel. Het motorblok bij de 500 is ook iets aangepast waarbij de eencilinder 10% meer PK heeft gekregen (41pk) en het uitlaatgeluid ook is verbeterd.

Piaggio

Kopen en leasen

Wie de nieuwe Primavera, Sprint, of MP3 wil kopen, moet nog heel even geduld hebben. De modellen zijn op dit moment nog niet leverbaar. Wanneer de 2018 modellen wel precies leverbaar zijn is nog onbekend, maar een ding is zeker, bij ons kun je ze wel straks als eerste Pre-orderen!

Pre-orderen kan ook als je de scooter wilt kopen op afbetaling. Onze lease is zeer aantrekkelijk, voordelig en flexibel. Zo kun je de scooter leasen in 12 maanden maar ook in 72 maanden! Zelfs extra accessoires waaronder een helm, slot of kleding kun je meeleasen. Leasen regel je eenvoudig online

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.