De Vespa Euro5 2021 modellen krijgen een nieuwe kleur

De Vespa Euro5 2021 modellen krijgen een nieuwe kleur
Door Fast&Furious Scooters
27759 keer bekeken
Tags: Vespa scooters

De nieuwe Vespa 2021 modellen komen eraan, en die hebben meer dan alleen een nieuw Euro5 motorblok. Ook de kleuren worden bij de nieuwe Vespa Euro5 2021 modellen anders, en daar vertellen we je hier alles over.

Euro5 wordt een feit

Om de uitstoot aan schadelijke uitlaatgassen verder terug te dringen, wordt de euronorm verhoogd van Euro4 naar Euro5. In de uitlaatgassen zitten schadelijke deeltjes die effect hebben op onze gezondheid. De euronorm bepaalt de toegestane hoeveelheid aantal schadelijke deeltjes. Fabrikanten moeten de motorblokken dus nog schoner maken.

Vanaf 1 januari 2021 mogen er geen nieuwe scooters te naam worden gesteld, mits ze voldoen aan de Euro5 norm. Als je nu nog een nieuwe Euro4 scooter wilt kopen, dan moet je dat dus doen voor het einde van het jaar.

Voor Vespa valt de overgang van Euro4 naar Euro5 samen met de nieuwe 2021 modellen. De 2021 Vespa modellen zijn voorzien van een nieuw Euro5 motorblok en voorzien van nieuwe kleuren.

Vespa kleuren veranderen in 2021

Er gaat het een en ander veranderen in de kleuren bij de nieuwe Vespa 2021 Euro5 scooters. Er komen nieuwe kleuren bij, en er gaan weg uit de collectie. Dit verschilt per model.

Er wordt geen onderscheid gemaakt qua kleuren bij snorscooters (25km) of bromscooters (45km). Vanuit de fabriek blijven dit gewoon dezelfde scooters. Omdat we in Nederland de snorscooter zonder helm hebben bedacht, worden de bromscooters vanuit de fabriek begrensd tot 25km per uur zodat die in Nederland als snorscooters verkocht kunnen worden. Van alle nieuwe Vespa 2021 E5 modellen kun je dus een snorscooter kopen en een bromscooter kopen, in dezelfde kleurstelling. De enige modellen welke niet leverbaar zijn als snorscooter zijn de Primavera Red en de Primavera Wotherspoon. Dit zijn de speciale limited modellen waar je straks meer over leest onder het kopje specials.

Primavera 2021 kleuren

Bij de normale Primavera, als de Sport en Touring gaat er vanalles veranderen qua kleuren. Hieronder lees je per uitvoering welke kleuren erbij komen en weggaan.

vespa

Vespa Primavera - Euro5 2021

Bij de normale Primavera gaat er 1 kleur weg en komen er 2 kleuren bij. Rosso gaat eruit. Arancio en Grigio komen erbij. Rosso (rood) maakt plaats voor Arancio (oranje). Arancio hebben we al enkele jaren geleden bij de Sprint voorbij zien komen. Voor de Primavera is dit een nieuwe kleur. Grigio (grijs) is ook een nieuwe kleur voor de Primavera, een kleur waarin de Sprint wel reeds verkrijgbaar is.

Kleuren die gewoon blijven zijn: Bianco (wit), Blue Energia (blauw), Verde (groen), en Nero Vulcano (zwart).

Vespa Primavera Sport - Euro5 2021

Bij de nieuwe Primavera Sport E5 verandert er meer qua kleuren. Zo worden de 3 bestaande kleuren vervangen voor 3 nieuwe kleuren. Blue Matt (mat blauw), Beige, en Rosso Matt (mat rood) gaan eruit. Hiervoor komen Blue (blauw), Grigio Matt (mat grijs), en Nero Matt (mat zwart) terug.

Vespa Primavera Touring - Euro5 2021

De Primavera Touring wordt alleen nog leverbaar in Grigio (grijs). Voorheen kon je ook de Touring Verde (groen) en Touring Rosso metallic (rood) kopen, maar die 2 kleuren komen niet meer terug.

Sprint 2021 kleuren

Bij de 2021 Sprint verandert er minder veel qua kleuren als bij de Primavera, maar toch wordt er bij de Sprint S een kleur vervangen.

vespa-sprint-s-2021-euro5

Vespa Sprint - Euro5 2021

Bij de normale Sprint E5 verandert er helemaal niets qua kleuren. Nero Lucido (zwart), Bianco (wit), Giallo (geel), en Rosso (rood) blijven gewoon in het assortiment zitten. Blijkbaar lopen deze kleuren goed genoeg, en denkt Vespa dat er in 2021 nog steeds vraag naar zal zijn.

Vespa Sprint S - Euro5 2021

De Sprint S kun je straks kopen in 1 nieuwe kleur en dat is Nero Matt (mat zwart). Grigio Lucido heeft namelijk plaats gemaakt voor de nieuwe zwarte kleur. Grigio Lucido komt dus niet meer terug bij de Sprint S. De kleuren Grigio Titanio en Blue Vivace blijven gewoon behouden.

De Specials van Vespa

Vespa heeft een aantal Specials, en dat zijn de Primavera Red, Sean Wotherspoon, de Notte, en de Sprint Racing sixties. Al deze specials, op de Notte na, komen allemaal terug in 2021 met een nieuwe Euro5 motorblok. De specials behouden gewoon hun kleur, en daar wordt niets aan veranderd.

vespa

>De Sprint Notte gaat de Vespa collectie verlaten. Je kunt straks geen nieuwe Vespa Sprint Notte meer kopen. MAAR… wij gaan wel zelf een Vespa Sprint Notte Euro5 2021 bouwen! De Notte is namelijk gebaseerd op de normale Sprint, maar dan geheel in het zwart uitgevoerd. De chromen onderdelen bij de normale Sprint zijn bij de Notte ook zwart, en dat maakt hem zo speciaal. Het hitteschild op de uitlaat, de remgrepen, de spiegels, de zijstrips, e.d. zijn bij de Notte allemaal zwart. Binnenkort kun je bij ons de Sprint Notte Euro5 kopen. De echte Notte met een Euro5 motorblok.

Nieuwe Vespa 2021 Euro5 kopen

Bij ons kun je de nieuwe Vespa 2021 Euro5 kopen. Volgende maand (november) gaan ze binnenkomen. Wacht niet te lang met beslissen want de eerste zending die wij vanuit Vespa geleverd krijgen is beperkt.

Wist je dat je bij ons ook een Vespa scooter kunt kopen op afbetaling (leasen)? Wij bieden tevens de IN3 betaalmogelijkheid aan waarbij je zonder rente in 3 termijnen kunt betalen met de IN3 betaalmethode. Iedere scooter kan eenvoudig samengesteld worden in onze shop waarbij je kunt kiezen uit verschillende mooie upgrades. Zo bouw je zelf eenvoudig je eigen unieke scooter.

Klik hier voor meer

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.